Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین سال‌های انقلاب اسلامی، در ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۶۱، با هدف گسترش دسترسی آسان به تحصیلات تکمیلی در تمام نقاط نزدیک و دور کشور و با تاسیس واحد تهران شکل گرفت. این دانشگاه به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه غیرحضوری دنیا شناخته‌می‌شود. در سال‌های اخیر دانشگاه با تغییر ریل، تحول کمی و کیفی در تمامی عرصه‌های فعالیت خود را آغاز کرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اقدامات قابل توجه در این حوزه، تدوین و رونمایی از سند تحول ۵ ساله دانشگاه و برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد تاسیس خود است. چرخش از دانشگاه آموزش محور به یک مرکز کارآفرین و فن‌آور از مهم‌ترین دغدغه‌های مطرح در سند مذکور است.

ابوالفضل یداللهی اصلان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در رابطه با کارنامه چهل ساله دانشگاه آزاد گفت: پیشرفت دانشگاه برای جامعه روشن و مبرهن است، از دلایل آن می‌توان به تولیدات علمی و رتبه روبه رشد دانشگاه آزاد اسلامی در بین دانشگاه‌های معتبر جهان و همین‌طور تربیت نیروی انسانی کارآمد اشاره کرد؛ اما با این وجود به نظر می‌رسد مسیر طی‌شده توسط دانشگاه می‌توانست بهتر و مطلوب‌تر از این باشد به نحوی که در پایان چهل سالگی خود با مشکلات شدید مالی و کسری نقدینگی مواجه نباشد.

ممانعت دانشگاه آزاد از خروج ارز از کشور

وی افزود: از برجسته‌ترین نقاط قوت دانشگاه آزاد در سال‌هایی که از تاسیس آن می‌گذرد، می‌توان به موارد زیادی مثل توسعه کمی و کیفی و ساخت شبکه منسجم و کارآمد در نظام آموزش عالی و در دسترس قراردادن این آموزش در مناطق محروم، تقویت بنیه علمی کشور با تربیت فارغ‌التحصیلان مورد نیاز جامعه، برداشتن بار آموزشی متقاضیان تحصیل در دانشگاه از دوش نظام آموزش عالی کشور، آموزش بیش از نیمی از کادر متخصص و تحصیل کرده مورد نیاز جامعه، پیشگیری از مهاجرت نخبگان و فرار مغزها به صورت گسترده با فراهم آوردن زمینه تحصیل برای متقاضیان در رشته‌ها و مقاطع مختلف تحصیلی و همچنین کمک به اقتصاد کشور با ممانعت از خروج ارز اشاره کرد، این موارد با ایجاد زمینه تحصیل برای متقاضیان تحصیلات دانشگاهی ممکن شد.

یداللهی تصریح کرد: طبیعتا دانشگاه آزاد مانند هر مجموعه عظیم و با سابقه دیگری با برخی نقاط ضعف در عملکرد طولانی عمر چهل ساله خود مواجه بوده‌است؛ مثلا در بعضی ادوار قبلی تحت تاثیر گرایش‌های سیاسی قرار گرفت که این از رسالت یک مرکز آموزشی به دور است. عدم آینده پژوهشی نسبت به نیاز جامعه و سرمایه‌گذاری نامناسب منابع درآمدی حاصل از شهریه در دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ برای تامین مالی آینده، تاثیرگذاری محدود در سیاست‌گذاری‌های آموزش عالی کشور از دیگر اشکالات وارد بر این دانشگاه است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان محسوب می‌شود و بیش از نیمی از جامعه علمی کشور را در اختیار دارد، می‌تواند نقش به‌سزایی در گسترش تمدن نوین اسلامی داشته باشد به عنوان یک نهاد کنشگر بستر علمی  و فرهنگی لازم را در جامعه فراهم سازد. دانشگاه در گام دوم خود باید به سمت دانشگاه حل مسئله  حرکت کرده و نقش خود را نسبت به نظام مسائل مبتنی بر زیست‌بوم منطقه‌ای و کشوری در حوزه‌های مختلف ایفا کند.

لزوم اجتناب ارکان دانشگاه از تصدی‌گری در امور فرهنگی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان اظهار کرد: جامعه دانشگاهی از استاد و دانشجو قشر فرهیخته جامعه هستند و برنامه فرهنگی مناسب این قشر نیز باید خاص و با محتوایی بر پایه‌های علمی و منطقی استوار باشد؛ به‌نحوی که قابل پذیرش و منطبق با نیازهای این جامعه نخبگانی باشد؛ ولی نکته مهم این است که فعالیت‌های فرهنگی زمانی تاثیرگذار است که خود دانشجویان را به تحرک وادار کند و  دانشجویان برنامه‌ریز و مجری فعالیت‌ها باشند. به‌نظر من اجتناب ارکان مدیریتی دانشگاه از تصدی‌گری در برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه و تغییر رویکرد از تصدی‌گری به تسهیل‌گری موجب اثرگذاری مطلوب برنامه‌ها خواهد شد.

برندسازی واحدها منوط به اقدامات مدیریتی است

 یداللهی اصلان خاطر نشان کرد: شاخص و برندشدن یک واحد دانشگاهی در یک رشته یا برنامه علمی به سرمایه‌گذاری بلند مدت و مرحله به مرحله در فعالیت‌های علمی، پژوهشی، آموزشی و کیفی‌سازی برنامه‌های اجرایی آن رشته و توجه به نیاز جامعه مربوط می‌شود که به تقویت مثبت و دائمی دستورات مرتبط با این موضوع از طرف بخش مدیریتی آن واحد دانشگاهی بستگی دارد. با این مقدمه به نظر می‌رسد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در رشته‌های فنی و مهندسی از جمله معماری و محیط زیست ظرفیت شاخص شدن را دارد.

وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان  در زمینه رشته علمی معماری با توجه به قدمت و سابقه علمی خوب این رشته در واحد مرکز استان و مقاطع تحصیلات تکمیلی، تعداد اعضای هیئت علمی با رتبه‌های عالی و متخصص و باتجربه و صاحب نام، وجود رشته‌های همسو مانند نقاشی، گرافیک و شهرسازی، تاثیرگذاری استادان و دانشجویان این رشته در سطح استان، و از همه مهم‌تر سابقه تاریخی و باستانی کهن شهر همدان، زمینه را برای شاخص‌شدن دستاوردهای علمی، پژوهشی و هنری این رشته فراهم کرده‌است.

رئیس دانشگاه آزاد استان همدان در پایان تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان چرخش تحولی خودش را با تعامل و هم‌افزایی با نهادهای دولتی و غیردولتی  و ارتباط‌گیری با جامعه در زمینه‌های علمی، صنعتی، اجتماعی، فرهنگی شروع کرده‌است و تلاش دارد نیارهای جامعه را شناسایی و از ظرفیت علمی و سرمایه اجتماعی  خود راه کارهای دانش‌بنیان برای حل نظام مسائل جامعه ارائه کند و در مسیر تحقق  دانشگاه حل مسئله حرکت کند.

خبرنگار: حسن دانش

انتهای پیام/

حمید انصاری کد خبر: 1138341 برچسب‌ها فعالیت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فعالیت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان نیاز جامعه فعالیت ها تصدی گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۹۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ قباد میمنت آبادی در جلسه شورای استانی دانشگاه آزاد اسلامی کردستان که با حضور قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در سنندج برگزار شد، با تبریک روز معلم اظهار داشت: در آستانه ۲۲ اردیبهشت ماه مقام معظم رهبری سفری هشت روزه به استان کردستان داشتند که برکات بسیار زیادی داشت و مجموعه استان و دانشگاه آزاد اسلامی هم به تبع آن بهره مند شده اند.

وی افزود: رویداد دیگر، سوم خرداد به عنوان سالروز آزاد سازی خرمشهر را در پیش رو داریم. حضرت امام رحمة الله علیه فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد و معجزه ای که در آن زمان توسط رزمندگان اسلام رخ داد.

وی در ادامه گفت: در طول دوران جنگ تحمیلی و از ابتدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، استان کردستان ۵ هزار و ۵۳۵ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده. طبیعتا بنیاد دانشگاه آزاد اسلامی و علم و دانش بر اساس خون شهیدان بنا نهاده شده لذا پاسداری و ارتقای آن وظیفه تک تک ماست. 

میمنت آبادی در ادامه بیان کرد: امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است توقع این است که برای تحقق شعار امسال به صورت شعاری نگاه کنیم و بستری که می تواند مشارکت مردمی را به جنبش و تحرک وا دارد فراهم کنیم و در مجموعه آموزش عالی و دانشگاه ها این بستر فراهم هست تا این شعار سال و دیگر شعارها تحقق پیدا کنند چنانچه در زمینه بحث های درآمدی و بخش های دانش بنیان اقدامات و کارهایی صورت گرفته و همه دست در دست هم دهیم و در کنار همدیگر مسائلی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد را حل کنیم. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تصریح کرد: استان کردستان در حوزه های کشاورزی،  صنعت و معدن ظرفیتهای خوبی دارد و در زمینه چابک سازی اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان انجام شده است و در کارنامه عملکردی بیست و هشت گانه همه واحدهای ما دو تا سه رتبه ارتقا پیدا کرده اند و رتبه دانشگاه آزاد اسلامی کردستان از سال گذشته ارتقا رتبه پیدا کرده و در زمینه جذب دانشجو هم در نیمسال اخیر ۱۳ هزار و ۳۴۲ نفر جذب شده است.

میمنت آبادی با اشاره به اینکه آمار آموزشیار نیز در نیمسال گذشته حدود ۱۵ هزار بوده است و تعداد آمار دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در طول دو سال گذشته روند رو به رشدی داشته است، اظهار داشت: امسال نسبت به سال گذشته از نظر افزایش تعداد دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان ۳۴ درصد رشد داشته ایم و استان کردستان رتبه نخست را کسب کرد و استان سمنان با فاصله زیاد رتبه دوم را کسب کرد. 

وی خاطر نشان کرد: امسال ۶ هزار و ۹۲۴ نفر پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان صورت گرفته که فقط ۵ هزار نفر آن ثبت نامی بوده است و مجموعا ۳۱۸ نفر اعضای هیئت علمی در سطح دانشگاه آزاد اسلامی کردستان وجود دارد و هم اکنون ۲۲ نفر دانشیار در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان فعالیت دارند در حالی که سال گذشته فقط ۸ نفر دانشیار داشتیم و ۱۴ نفر به مجموع ارتقا یافته های ما افزوده شدند.

میمنت آبادی به اجرای طرح دستیار آموزشیار که اکنون در حال اجراست اشاره کرد و گفت: در همین راستا مشکلاتی وجود دارد و فقط توانستیم تعدادی افراد حق التدریس را جذب کنیم و از صد در صد ظرفیت به عنوان دستیار آموزشیار استفاده کرده ایم.

وی بیان کرد: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در استان کردستان در بیش از ۳۰۰ رشته آموزشی در مقطع کاردانی،  کارشناسی، دکترای عمومی و دکترای تخصصی (که در حدود ۴۰ رشته مجوز تحصیل دارد در ۲۶رشته) مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامي کردستان افزود: در سال گذشته هشت رشته به رشته های دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اضافه شد که پنج رشته آن در مقطع کارشناسی ارشد بوده است و در حدود دو، سه سال پیش جذب دانشجوی بین الملل نداشتیم اما در حال حاضر ۷۵ دانشجوی بین الملل در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان مشغول به تحصیل هستند. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • پیام تسلیت رییس دانشگاه تهران در پی درگذشت دانشجوی نخبه
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • تیم دانشگاه آزاد آزادشهر قهرمان مسابقات والیبال دانشجویان پسر دانشگاه آزاد شد
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • استادان، دانشجویان را برای تبدیل دانایی به توانایی ترغیب کنند
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند