Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه عراقی به نقل ازسخنگوی وزارت برق عراق از تفاهم جدید گازی میان ایران و عراق برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاههای برق این کشور و سازوکار پرداخت مبالغ آن به ایران خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه الصباح عراق در گزارشی به جزئیات تفاهم گازی عراق و ایران پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه عراقی نوشت: مذاکرات وزارت برق عراق با طرف ایرانی به توافق در زمینه تامین گاز نیروگاه‌های تامین برق عراق و توافق درباره پرداخت پول آن به ایران ظرف سه سال منجر شد.

الصباح در ادامه نوشت: عراق به گاز ایران در راه اندازی نیروگاههای برق خود وابسته است هر چند که عراق دومین تولید کننده نفت در سازمان اوپک است. وزارت برق عراق برای تامین برق شهروندان عراقی در تابستان اهتمام دارد به ویژه که کاهش واردات گاز از ایران در تابستان گذشته مشکلاتی در زمینه تامین برق ایجاد کرد.

موسی العبادی سخنگوی وزارت برق عراق به الصباح گفت: توافقات سابق عراق و ایران درباره واردات گاز به این ترتیب بود که عراق  روزانه در فصل زمستان 50 میلیون متر مکعب و در فصل تابستان 70 میلیون متر مکعب گاز از ایران برای فعالیت نیروگاهها وارد کند.

او گفت که در مدت اخیر حجم گاز صادراتی از ایران کاهش داشته و به حدود 8.5 میلیون متر مکعب در روز رسید که موجب فشار شدید بر شبکه برق عراق و از کار افتادن بسیاری از نیروگاه‌ها شد.

العبادی افزود که در مذاکرات اخیر با ایران توافق شد که حجم صادرات گاز به عراق از 8 میلیون متر مکعب  به 30 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند هرچند این مقدار هم نیاز عراق برای تولید برق را  به ویژه در دوره پیک تابستانی پوشش نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: مذاکرات با طرف ایرانی در این باره ادامه دارد و هیئتی از دولت عراق به تهران پایتخت ایران سفر کرد تا میزان گاز مورد نیاز نیروگاههای تامین برق افزایش یابد.

وی همچنین از توافق درباره سازوکار پرداخت پول گاز ایران پس از موافقت نخست وزیر این کشور به نحوی که ظرف سه سال پرداخت شود هم خبر داد.

سخنگوی وزارت برق عراق در ادامه افزود که وزارت برق با وزارت نفت نیز در حال هماهنگی برای تنظیم نقشه راه سوخت کشور شامل راه‌اندازی میدان‌های گازی و خطوط انتقال گاز است که نیاز به زمان بندی دارد.

العبادی تاکید کرد: بخش از گاز داخلی برای راه اندازی نیروگاهها در مناطق جنوبی عراق به کار گرفته می شود اما نیروگاهها در مرکز و شمال نیاز به گاز وارداتی دارند.

عراق: همچنان خواهان خرید گاز ایران هستیمتشریح آخرین روند مذاکرات بغداد و تهران برای افزایش صادرات گاز ایران به عراق

یادآور می‌شود که در اواخر ماه گذشته میلادی، وزارت برق عراق اعلام کرد که «عادل کریم»، وزیر برق، در تهران با «جواد اوجی»، وزیر نفت ایران، دیدار و روابط دو کشور در بخش انرژی و تأمین گاز برای تولید برق در عراق در فصل تابستان را بررسی کرد.

وزارت برق عراق افزود که این دیدار در فضایی مثبت انجام شد و مذاکرات دو طرف تا حد زیادی سازنده بود و طرف ایرانی نیاز جدی عراق به افزایش تولید برق به سبب گرمای شدید هوا در تابستان عراق را درک کرد.

بر اساس این بیانیه، طرفین درباره رسیدن به راه‌حل‌های رضایت‌بخش برای دو کشور درباره تعهدات حقوقی و قیمت‌ها و نحوه تصفیه حساب گاز صادراتی به توافق رسیدند.

پیش از آن، سخنگوی وزارت برق عراق گفته بود که به زودی 4500 مگاوات به شبکه برق عراق افزوده می‌شود.

 وی اعلام کرده بود که این وزارتخانه در پی رساندن تولید برق کشور به 25 هزار مگاوات در فصل تابستان است.

مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق، نیز در نشست وزارتی انرژی با حضور سرپرست وزارت برق تیمی از این وزارتخانه را برای سفر به ایران با هدف تامین گاز مورد نیاز عراق و حل مشکل برق مامور کرده بود.

موضوع برق در فصل تابستان عراق از مسائل مهم در این کشور است که هر ساله با اعتراضات گسترده مواجه می‌شود.

پیش از این این نخست وزیر عراق خواستار بسیج همه امکانات برای بهبود وضعیت برق در فصل تابستان شده بود.

عراق در اوج مصرف در فصل تابستان به حدود 36 هزار مگاوات برق نیاز دارد. وزارت برق عراق در تابستان سال گذشته توانست رکورد تازه ای در تولید برق ثبت کند و تولید برق کشور را به 20 هزار مگاوات برساند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق میلیون متر مکعب فصل تابستان وزارت برق عراق گاز ایران تولید برق تامین برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۰۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی

تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با حضور وزیر نفت امضا شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تفاهم‌نامه توسعه میدان‌های گازی با سرمایه‌گذاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانیبا حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مرتضی شاهمرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران عامل صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور امضا شد.

ارزش مجموع تفاهم‌نامه‌هایی که امروز به امضا رسید 6.4 میلیارد دلار برآورد می‌شود و با اجرای این طرح‌ها، حدود 127 میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور با هدف تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها اضافه خواهد شد.

شرکت ملی نفت ایران برای توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدامات، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه 16 میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج فارس با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها، مطالعه توسعه میدان‌های گازی زیره و خارتنگ و ساختار اکتشافی دارنگ با هدف افزایش 24 میلیون مترمکعبی تولید گاز و با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری به شرکت پترو کاوه افق واگذار شد.  

مطالعه توسعه میدان‌های گازی سفید زاخور، سفید باغون و هالگان نیز به صورت مشترک به گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و شرکت پتروپارس واگذار شد.

سرمایه‌گذاری مورد انتظار برای توسعه این میدان‌ها، 800 میلیون دلار پیش‌بینی‌شده که در نهایت 27 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد کرد.

مطالعه توسعه مخازن خامی زیلایی و کارون و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، طرح دیگری بود که تفاهم‌نامه مطالعه آن با شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری (صباانرژی وو پتروپالایش پارسوماش) امضا شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه، در پایان اجرای این پروژه‌ها، 14.2 میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه خواهد شد و برای رسیدن به این هدف سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری مورد انتظار خواهد بود.

مطالعه توسعه میدان گازی عسلویه غربی و ایستگاه تقویت فشار کنگان با شرکت نوید زرشیمی دیگر تفاهم نامه ای بود که امروز امضا شد و قرار است با سرمایه گذاری 600 میلیون دلاری، 44 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شود.

تفاهم‌نامه مطالعه توسعه مخازن خامی شهیدان، زیلایی و کارون به صورت مشترک با شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان و شرکت توسعه پتروایران امضا شد و بر اساس آن 11.6 میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده می‌شود و در این مسیر 1.8 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری باید انجام شود.

مطالعه توسعه میدان‌های گازی میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید با شرکت سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با هدف افزایش 7.7 میلیون مترمکعبی تولید گاز و سرمایه‌گذاری 950 میلیون دلاری تفاهم‌نامه دیگری بود که امروز امضا شد.

بر این اساس، مطالعه توسعه میدان‌های گازی اهواز و مارون خامی توسط شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با هدف‌گذاری افزایش 9.8 میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز در روز و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلار انجام خواهد شد.

در مجموع با اجرای این طرح‌ها و توسعه 16 میدان گازی کشور، حدود 127 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران اضافه خواهد شد که می‌تواند در جبران ناترازی گاز در فصل سرد سال، تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش صادرات گاز ایران نقش مهمی ایفا کند.

با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای قراردادهای آنها، افزون بر افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی آن، پیش‌بینی می‌شود 25 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری‌ها برای انجام مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفتخیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تامین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های خود اقدام به مطالعه و توسعه بالادستی میادین گازی کشور می‌کنند که گامی موثر در راستای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند