Web Analytics Made Easy - Statcounter

انبازان اعصاب و روان که در جبهه‌های جنگ دچار اختلال پس از سانحه شدند، ممکن است با دیدن یک صحنه یا شنیدن یک صدا، بیماری‌شان عود کند و دوباره همان حادثه ناگوار را با جزئیات همراه با بو و رنگ تجربه کنند.

بیمارستان روانپزشکی صدر، واقع در تهران به جانبازان، ایثارگران و خانواده‌های آنان در بخش اعصاب و روان از سراسر کشور خدمات ارائه می‌دهد، گروه ایثار و شهادت ایران اکونومیست در دیداری که از این مرکز داشت، با مسوولان و کادر درمان آن گفت وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یک روانشناس بالینی بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر در گفت و گو با خبرنگار ایران اکونومیست بیان کرد: یکی از جانبازان اعصاب و روان  برای من نقل می‌کرد زمانی که از کنار طباخی رد می‌شود با بوی گز کله پاچه یاد زمانی می‌افتد که خمپاره می‌زدند و دوستان وی جلوی دیدگانش می‌سوختند و بوی آن هنوز در مشام اش است.

فرناز مخلصی با بیان اینکه با کوچکترین صحنه‌ای ممکن است اختلال اضطراب پس از حادثه جانبازان اعصاب و روان عود کند، افزود: آنها با دیدن برخی صحنه‌ها که برای ما بسیار عادی است به دلیل شدت اضطراب بیهوش می‌شوند یا افت عملکرد پیدا کنند.

خاطرات جانبازان از جبهه غیرقابل تصور و ارزشمند است 

این روانشناس بالینی بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر گفت: برخی از  خاطرات جانبازان که این همه سختی را برای حفظ وطن تحمل کردند برای ما غیرقابل تصور، بسیار دردناک و ارزشمند است.

مخلصی افزود: سال‌های اول با کوچکترین خاطره‌ای که جانبازان اعصاب و روان از جبهه برای ما بازگو می‌کردند از لحاظ روحی و ر وانی به هم می‌ریختیم اما حساسیت ما نسبت به قبل در مواجه با مسائل کمتر شده، کار کردن در این فضا بسیار سخت است اما به خاطر جانبازان و خانواده‌های آنان در اینجا مانده‌ایم.

وی با بیان اینکه جانبازان اعصاب و روان در خصوص میزان درصد جانبازی مشکل دارند، بیمارستان هایی که آنها در آن بستری بودند بر اثر انفجار از بین رفته و مدارک سوخته است، ادامه داد: جانبازان زمانی که به جبهه اعزام شدند، نمی‌دانستند چند سال بعد جانباز می‌شوند و برای اخذ درصد باید مدارک ارائه دهند. 

مخلصی با تاکید بر اینکه مظلوم‌ترین قشر جامعه جانبازان اعصاب و روان هستند چراکه جسم آنها سالم است و همه ظاهر را می بینند و از سوی افراد حتی خانواده هایشان درک نمی‌ شوند، اضافه کرد: همین که این جانبازان با این اختلال خود را سرپا نگهه داشته اند، کار بزرگی است.

 

مظلوم‌ترین قشر جامعه، جانبازان اعصاب و روان هستند چراکه جسم آنها سالم است و همه ظاهر را می‌بینند

رفتارهای جانبازان اعصاب و روان ار روی کسالت است

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی که دارای ۱۴ سال سابقه کار در بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر است، با بیان اینکه بسیاری از فرزندان جانبازان اعصاب و روان به خاطر کتک ها و برخوردهای پدران دچار اختلال اضطراب ثانویه شده و در اینجا بستری می شوند، بسیاری از خانواده ها تصور می‌کنند که کارهایی که جانبازان انجام می دهند به خاطر لجبازی و از روی عمد است در صورتی که رفتارهای آنان به خاطر کسالت است ما به خانواده های این افراد آموزش هایی را در خصوص رفتارهای غیر عمد و نحوه رفتار با جانبازان آموزش می دهیم تا آنها را بهتر درک کنند.

مخلصی در پاسخ به این پرسش که با توجه به سختی کار چه چیزی باعث ماندگاری شما در این مکان شده است، گفت: آن چیزی که ما را اینجا نگهه داشته ارزش معنوی کار است حقوق ما زیاد نیست اما برکت زیادی دارد و خدا را شکر زندگی های خوبی همراه با آرامش داریم.

خدمات روانشناسی بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر 

این روانشناسی بالینی بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر در خصوص خدماتی که به جانبازان در این بیمارستان ارائه می‌شود نیز ابراز کرد: خدماتی همچون ویزیت کردن روزانه، گرفتن شرح حال در درمانگاه و بخش، مشاوره و روان درمانی فردی و خانواده، مشاوره تلفنی و مشاوره خانوادگی، گرفتن آزمون‌های روانشناسی از جانبازان و گروه درمانی از سوی روانشناسان به بیماران و خانواده آنان ارائه می‌شود.

مخلصی خاطرنشان کرد: با امکانات کم سعی می‌کنیم نهایت خدمت رسانی را به جانبازان و بیماران داشته باشیم، در این سال‌ها مراجعه پی در پی آنها نشان می‌دهد از کار ما راضی هستند.

وی افزود: کار کردن کنار جانبازان لذت بخش و گاهی اوقات ناراحت کننده است چون آنها مشکلات زیادی دارند و ما جز درمان آنها و خانواده هایشان نمی‌توانیم کار دیگری برای آنها انجام دهیم.

کار کردن کنار جانبازان لذت بخش و گاهی اوقات ناراحت کننده است چون آنها مشکلات زیادی دارند

واحد کاردرمانی بیمارستان 

همچنین کاردرمانگر بیمارستان روانپزشکی جانبازان صدر گفت: بیماران اعصاب و روان که در بیمارستان حال خوبی ندارند را با خود به واحد کاردرمانی می آوریم و با توجه به شرایط جسمی و روحیشان فعالیت هایی را به آنها پیشنهاد می دهیم.

هوا رمضانی با بیان اینکه پس از بررسی وضعیت روانی بیماران اعصاب و روان به آنها پیشنهاد می‌دهیم چه فعالیت‌هایی  را انجام دهند، افزود: جانبازان در این واحد فعالیت‌های ورزشی، هنری، فکری شامل رقابتی یا انفرادی انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: جانبازان اعصاب و روان از ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر با توجه به شرایط روحی و جسمی که دارند می توانند برای انجام فعالیت های ورزشی یا هنری به این واحد مراجعه کنند.

رمضانی خاطرنشان کرد: یک دستگاه کیبورد هم در این مکان وجود دارد که هر فردی که تمایل داشت می‌تواند از آن استفاده کند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: جانبازان ، بنیاد شهید و امور ایثارگران جمهوری اسلامی ایران ، جانباز اعصاب و روان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران جمهوری اسلامی ایران جانباز اعصاب و روان جانبازان اعصاب و روان خانواده ها کار کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی

دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در هفت رشته در مقطع دکتری تخصصی دانشجو می پذیرد. - اخبار سیاسی -

مهدی شیری مدیر روابط عمومی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم از پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی (PhD) در هفت رشته برای سال تحصیلی 1403-1404 دانشگاه جامع انقلاب اسلامی خبر داد.

 به گفته وی روانشناسی تربیتی، حقوق بین الملل عمومی، مدیریت بحران،  مدیریت رسانه، مطالعات زنان و خانواده گرایش حقوق زن در اسلام، مطالعات زنان و خانواده گرایش مطالعات حقوق خانواده و مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی گرایش آینده پژوهی انقلاب اسلامی از جمله رشته هایی است که در این دانشگاه دانشجو جذب می شود.

علاقه مندان برای شرکت در آزمون این رشته ها می‌توانند تا 20 اردیبهشت 1403 به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • خانواده‌های شهدا پشتوانه‌های اصلی نظام هستند
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • دیدار رئیسی با بیماران اتباع
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به خانواده شهدا
  • گلزار شهدا یک فرصت برای کار فرهنگی است
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟