Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویترز به نقل از برخی منابع نوشت: مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به مقامات ارشد برزیل هشدار داده که ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل باید در آستانه انتخابات نوامبر از ایجاد تردید در نظام انتخاباتی کشورش خودداری کند.

به گزارش ایران اکونومیست، رویترز به نقل از  دو نفر از مقامات آگاه از این موضوع که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت: اظهارات ویلیام برنز مدیر سیا که قبلا گزارشی درباره آن منتشر نشده بود در نشستی داخلی که پشت درهای بسته در ماه ژوئیه برگزار شد، مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنز عالی ترین مقام ارشد دولت آمریکا است که از زمان انتخاب جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با دولت راست گرای بولسونارو در برازیلیا گفت و گو کرده است.

فرد سومی نیز در واشنگتن که از این هشدار سیا آگاه بوده است تایید کرده که هیاتی از مقامات آمریکایی به ریاست برنز به مشاوران بولسونارو گفته اند که رئیس جمهوری برزیل باید از تضعیف اعتماد به نظام انتخاباتی برزیل خودداری کند. این شخص سوم مطمئن نبود که آیا مدیر سیا خود این پیام را منتقل کرده یا نه.

به نوشته رویترز، سازمان سیا از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرده است اما کابینه امنیت امنیت سازمانی برزیل (GSI) که بخشی از دفتر ریاست جمهوری برزیل است و آگوستو هِلِنو ریاست آن را برعهده دارد در بیانیه ای گفته که گزارش ها درباره دیدار برنز به صورت آشکار و علنی منتشر شده است.

این بیانیه افزود: مسائل مربوط به نشست های امنیتی محرمانه هستند و کابینه امنیت سازمانی برزیل پیامی را از سوی هیچ کشوری از جهان دریافت نکرده است.

بولسونارو و هلنو هرگونه انتقال چنین پیامی را تکذیب کرده اند. هلنو در این زمینه گفت: هیج گفت وگویی درباره انتخابات انجام نشده است.

دیدار برنز از پایتخت برزیل ۶ ماه بعد از حمله به کنگره آمریکا به دنبال شکست دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در انتخابات ۲۰۲۰ انجام شد.

بولسونارو، رئیس جمهوری ملی گرای راست افراطی برزیل با الگوگیری از ترامپ مدعی تقلب در انتخابات آمریکا شده است و تردیدهایی را نیز درباره نظام انتخاباتی کشورش مطرح کرده و بدون ارائه شواهدی از احتمال تقلب در انتخابات برزیل سخن گفته است.

این ادعا نگرانی هایی را دربین مخالفان بولسونارو برانگیخته است. در نظرسنجی ها لولا دسیلوا رئیس جمهور چپ گرای سابق برزیل در رتبه دوم قرار دارد. بولسونارو با پیروی از خط مشی ترامپ به دنبال ایجاد تردید در نتایج انتخابات دوم اکتبر در برزیل، در صورت شکست در انتخابات است.

بولسونارو در موارد متعددی ایده خودداری از پذیرش نتایج  انتخابات را مطرح کرده و بارها به دادگاه فدرال انتخابات کشور حمله کرده است. هفته گذشته وی که کاپیتان سابق ارتش نیز هست، در آخرین سخنرانی خود، پیشنهاد کرد که ارتش باید به موازات دادگاه شمارش آرا را انجام دهد.

دو نفر از منابع هشدار داده اند که در صورت شکست بولسونارو با اختلاف اندک، یک بحران احتمالی به وقوع خواهد پیوست. برخی بر نقش نیروهای مسلح برزیل تاکید دارند که بین سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵میلادی در کشور حکومت می کرد.

به گفته منابع مذکور، این که مدیران سیا پیام های سیاسی را مخابره کننده غیر عادی است اما بایدن به برنز به عنوان یکی از باتجربه ترین دیپلمات های آمریکایی این اختیار را داده تا نقش سخنگوی کاخ سفید را ایفا کند.

برای مثال ماه گذشته برنز گفت که بایدن به او ماموریت داده به مسکو برود و نگرانی عمیق آمریکا را به رئیس جمهوری روسیه و تعدادی از مشاوران نزدیک او درباره برنامه ریزی برای جنگ اوکراین و تبعات آن برای روسیه منتقل کند.

بایدن هنوز با بولسوناروی گفت و گویی نداشته است.

در دوران مبارزات انتخاباتی آمریکا در سال ۲۰۲۰ دو طرف بر سر طرح های محیط زیستی بولسونارو اختلاف نظر داشتند و بولسونارو آخرین رهبر جهان بود که پیروزی بایدن علیه ترامپ را به رسمیت شناخت.

مقامات واشنگتن در هفته گذشته اخیر به دنبال تقویت روابط با برزیل بوده اند و در صورت شرکت بولسونارو در اجلاس آمریکایی ها در لس آنجلس که قرار است در ژوئن آینده برگزار شود ممک است رئیسان جمهوری دو کشور بزرگ نیم کره غربی با یکدیگر دیدار کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دونالد ترامپ ، ژائیر بولسونارو ، برزیل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دونالد ترامپ ژائیر بولسونارو برزیل جمهوری برزیل رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۲۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

برای افتتاح اجلاس مسئولان آموزش عقیدتی-سیاسی بسیج، به حسینیه عاشقان ثارالله در ستاد مرکزی سپاه رفتم. آقای محسنی، [نماینده ولی‌فقیه در بسیج تهران] گزارش داد که در ۳۶ هزار پایگاه بسیج، برای امور فکری و عقیدتی و سیاسی آموزش داده می‌شود و من در یک سخنرانی مفصل راجع به تقویت عقاید و نیز تربیت سیاسی و مفید و جهاد دائمی صحبت کردم؛ جمعیت زیادی جمع بود و پُر احساسات.

در دفتر با آقای احمد جبرئیل، [دبیر کل جبهه خلق برای آزادی فلسطین]، از رهبران فلسطینی ملاقات داشتم. تحلیلی ارائه داد، از شکست [ایهود] باراک، [نخست‌وزیر سابق اسرائیل]، در پیگیری صلح و توجه زیاد اسرائیلی‌ها به [آریل] شارون که او را آخرین پادشاه یهود می‌دانند و مشت آهنی او و عدم حمایت جدی جهان اسلام و اعراب از فلسطینی‌ها و خطر خسته‌شدن آنها تحت فشارهای زیاد را نجات‌دهنده [قلمداد می‌کنند]. از کنفرانس تهران گله داشت که به شعار اکتفا کرده و تصمیم اجرایی قابل توجهی نگرفته است؛ مثل تشکیل صندوق کمک و پیش‌قدمی ایران در ارائه کمک از طریق آن صندوق که پیشنهاد شد و عملی نشد. من هم گفتم مبارزه محدود به مردم داخل اراضی اشغالی شده و فلسطینی‌های بیرون و آواره با دولت‌های عربی و اسلامی، ‌شرکت ندارند و باید مبارزه را به خارج از فلسطین بکشانید. گله داشت که در پنج سال گذشته به ایران دعوت نشده است. گفتم نیازی به دعوت نیست؛ خودتان بیایید.

عصر آقای دکتر [شهاب] صدر، رئیس سابق [سازمان] نظام پزشکی آمد. از نحوه انتخابات و انحصارطلبی دوم‌ خردادی‌ها گله‌مند است و دربارۀ نامزدی در انتخابات [ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. آقای [ابراهیم] اصغرزاده، [عضو شورای اسلامی تهران] آمد. گفت، مایل است نامزد شود و می‌داند که چند میلیون از آرای آقای [سیدمحمد] خاتمی را تصاحب می‌کند؛ با توجه به شعارهای خود که روی دست آقای خاتمی می‌زند. با من مشورت کرد. گفتم، بعید است پیروز شود و دشمن برای خود درست می‌کند؛ احتمال ردشدن در شورای نگهبان هم هست. درعین‌حال برای رونق انتخابات بد نیست. گفت، اختلاف شدیدی بین دوم خردادی‌ها بروز کرده است.

آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام] آمد و برای نامزدشدن [در انتخابات ریاست‌جمهوری] مشورت کرد. گفتم، پیروز نمی‌شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت. گفت، اگر به پنج میلیون رأی برسد، خوب است. از برخورد دوم خردادی‌ها انتقاد داشت. نام‌نویسی انتخابات شروع شد و ۶۷ نفر، من‌جمله [عبدالله] جاسبی و [محسن] سازگارا، امروز ثبت‌نام کرده‌اند. در [ناآرامی‌های دانشجویی در منطقه کابیلای] الجزایر، کشتار زیاد شده؛ از دو طرف.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901821

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • هشدار رئیس سابق به رئال: گول بایرن را نخورید!
  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • کسب دو مدال برنز توسط بوکسور‌های نوجوان قزوینی