Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکا گفت: یکی از اقدامات موثری که دولت در راستای حذف فساد، رانت و مهار تورم می‌تواند انجام دهد، حذف ارز ترجیحی 4200 تومان و دادن مابه التفاوت آن از طریق روش‌های جایگزین مانند کارت اعتباری، بن کارت یا کارت الکترونیکی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محسن شرکا، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با صبح توس، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از اقدامات موثری که دولت در راستای حذف فساد، رانت و مهار تورم می تواند انجام دهد، حذف ارز ترجیحی 4200 تومان و دادن مابه التفاوت آن از طریق روش های جایگزین مانند کارت اعتباری، بن کارت یا کارت الکترونیکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی از برخی اقلام مصرفی باید با ظرافت خاصی از سوی دولت انجام شود افزود: در این طرح دولت باید توجه جدی به اقشار آسیب پذیر جامعه داشته باشد به عنوان مثال کسی که درآمد بالایی دارد هنگام سوار شدن به مترو یا اتوبوس تمام بهای آن را بپردازد اما فرد دیگری که از اقشار آسیب پذیر جامعه است تنها 20 درصد بهای بلیت را بپردازد.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: دولت نباید به صورت مستقیم و با پرداخت چندبرابری یارانه به اقشار آسیب بپذیر کمک کند زیرا این اقدام باعث تشدید تورم و بالا رفتن نقدینگی در بازار می شود از این رو بهترین روش برای این اقدام دادن کالابرگ ها است.

شرکا با تاکید بر اینکه دو نرخی بودن ارز باعث ایجاد فساد می شود، تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که دولت باید بدان توجه ویژه داشته باشد یارانه حامل های انرژی و حمل و نقل است بدین صورت که چنانچه خانواری براساس استانداردهای موجود مصرف کرد شامل تخفیف شود و در صورتی از الگوهای استاندارد تخطی کرد با جریمه های سنگین مواجه شود.

وی گفت: درصورتی که طرح حذف ارز ترجیحی به درستی اجرایی شود شاهد ایجاد تحول عظیم در اقتصاد کشور خواهیم بود در غیر این صورت باید منتظر کشف یک فساد جدید در حوزه های مختلف و بالا رفتن قیمت ها به صورت ناگهانی و دفعی باشیم.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان شد: تورم‌ بالا موجب گران شدن روزانه هزینه‌های تولید شده و ادامه این روند صادرات را به صرفه و توانایی رقابت تولید کننده داخلی را با تولید کننده خارجی را از بین برده است که نتیجه تخصیص ارز ترجیحی به کالاها، ورشکستگی و فلج شدن تولید داخل را به همراه داشته است.

شرکا با اشاره به اینکه توجه به تولید باعث کنترول تورم می شود، یادآور شد: توجه به تولیدات خرد و صنایع کوچک بهترین راه حل برای جلوگیری از رشد تورم است از این رو عزم و اراده ملی باید پشت سر تولیدات خرد قرار گیرد از این رو تولید باید محور توسعه قرار گیرد.

وی افزود: زمانی که به تولید توجه شود این تولید باعث ایجاد اشتغال و ایجاد ثروت می کند که این عوامل جلوی تورم را می گیرند علاوه بر آن باید بسترهای مورد نظر برای تولیدات خانگی نیز فراهم شود زیرا زمانی که مردم پای کار تولید باشند تورم نیز خود به خود مهار می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حذف ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، جواد اوجی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم.

به گفته وی، این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

افزایش تولید نفت و گاز در سال جاری

وزیر نفت از برنامه‌های وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید می‌توانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.

وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که امروز به امضا رسید، گفت: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها مردم هستند.

وی با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژه‌های کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها

به گزارش آنا، جواد اوجی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی هم با بیان اینکه بیش از شش میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی‌ها و بیش از ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت فراورش نفت اضافه خواهد شد، گفت: در جمع‌آوری گازی‌های مقصد ریل‌گذاری انجام شد و اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده‌ایم.

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم، گفت: نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی رقم خورد و امسال انتظار می‌رود که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.
اوجی با بیان اینکه پروژه‌ها و طرح‌های نیمه تمام و جدیدی را در دو سال و نیم در دولت مردمی تکمیل کرده‌ایم و استارت پروژه‌های جدیدی زده شد و در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور بودیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • شاه کلید مهار تورم
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • وزیر نفت: تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور