Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسر احمدوند در خصوص موارد اصلاحی کتاب «خاطرات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» می‌گوید کتاب سانسور نشده است چند اصلاح جزیی با توافق آقای محسن هاشمی در جلسه مشترک صورت گرفت که برخی موارد مربوط به فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بود که مراجع ذی‌صلاح تشخیص دادند محرمانه است و یکی، دو مورد هم مربوط به حفظ آبرو و جایگاه افراد بود و همه این‌ها در توافق با محسن هاشمی تعدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموع این اصلاحات کمتر از دو صفحه از حدود نهصد صفحه است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موارد مطرح‌شده در گفت‌وگویی محسن هاشمی، فرزند مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درخصوص اعمال موارد اصلاحی بر کتاب خاطرات روزنوشت پدرش، پاسخ داد. محسن هاشمی در این مورد گفته است برای نخستین بار و پس از ۲۳ سال، خاطرات روزنوشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دچار ممیزی شده است و لیستی بلندبالا و در حدود ۱۰۰ مورد از مقدمه و متن و پاورقی را برای حذف و اصلاح به دفتر نشر معارف انقلاب به عنوان ناشر این کتاب ابلاغ کرده‌اند که منجر به آسیب دیدن بخش مهمی از تاریخ انقلاب خواهد شد. احمدوند در پاسخ به این اظهارنظر، چنین گفت: «لازم می‌دانم در این مورد چند نکته را به عنوان توضیح عرض کنم. اول این که، طبق قانون، همه کتاب‌هایی که در کشور منتشر می‌شوند باید از فرآیند ثبت، بررسی و صدور مجور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عبور کنند و این کتاب هم از این قاعده مستثنی نیست. اگرچه در سال‌های گذشته به این روش عمل نمی‌شده و فعالیت‌هایی خلاف قانون صورت می‌گرفته است.» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «نکته دوم این که، مجموع موارد اصلاحی این کتابِ حدود ۹۰۰ صفحه‌ای، حدود ۱۵ مورد است و جمع موارد اصلاحی بیش از یک یا دو صفحه نخواهد بود و عمده این موارد هم مربوط به مقدمه آقای محسن هاشمی بر این کتاب و پاورقی خاطرات سرکارخانم عفت هاشمی است و مربوط به خاطرات آیت‌الله هاشمی نیست. بنابراین برخلاف ادعای مطرح شده روایت تاریخ انقلاب آسیب ندیده است.» احمدوند ادامه داد: «نکته سوم این که، در اعمال همین اصلاحات معدود، دو رویکرد وجود داشت؛ برخی موارد مربوط به فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بود که مراجع ذی‌صلاح تشخیص دادند همچنان محرمانه باقی بماند و یکی، دو مورد هم مربوط به حفظ آبرو و جایگاه افراد بود که همگی با نظر خودِ آقای محسن هاشمی تعدیل شد.» او افزود: «نکته دیگر این که بنده جلسه‌ای حضوری با جناب آقای محسن هاشمی در این مورد داشتم. جلسه‌ای که در آن همه موارد بررسی و آن‌چه اصلاح شد با توافق ایشان بود و اعمال و اعلامی یک‌طرفه صورت نگرفت و ایشان با رضایت خودشان و تایید این که اصلاحات درست است، آن‌ها را اعمال کردند و بنابراین نمی‌دانم اکنون به چه دلیلی، در مصاحبه مورد اشاره چنین گفته‌اند و آن چه اعلام کرده‌اند خلاف توافق و خلاف رفتار و اخلاق تعاملی و حرفه‌ای است.» یاسر احمدوند،معاون فرهنگی وزیر ارشاد

بیشتر بخوانید :

محسن هاشمی :خاطرات روزانه آیت الله هاشمی را برای نخستین بار و پس از ۲۳ سال سانسور کردند از حرام بودن مبارزه علیه رژیم شاه از سوی یکی از علما تا جلوگیری از اعدام برخی فرماندهان جنگ | مروری بر جنجالی‌ترین خاطرات آیت‌الله هاشمی احمدوند تصریح کرد: «تمام تلاش مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که این کتاب طبق روال هر ساله برای نمایشگاه کتاب آماده شود و به دست مخاطبین برسد. غرفه ناشر این کتاب، در نمایشگاه فعال است و اکنون نیز این کتاب در نمایشگاه ارائه خواهد شد و همکاری لازم برای این که این کتاب منتشر شود توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.» او در پایان گفت: «آقای محسن هاشمی در جلسه حضوری اعلام کردند ما چون «آقازاده» هستیم نمی‌توانیم با اصلاحات کتاب کنار بیاییم و به ما برمی‌خورد که کتاب‌مان شامل اصلاحات شود که عرض کردم روال قانونی باید در مورد این کتاب، همچون دیگر کتاب‌ها طی شود و استثنایی وجود ندارد. امیدوارم کتاب خاطرات آقای هاشمی که حتما نظرات موافق و مخالف متعددی هم درباره آن وجود داشته باشد در اختیار مردم قرار بگیرد و صاحب‌نظران و مردم نیز قضاوت‌های خود را در مورد آن انجام دهند و اعلام کنند.» ۲۱۲۱ کد خبر 1629177

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: علی اکبر هاشمی رفسنجانی محسن هاشمی رفسنجانی سانسور محمدمهدی اسماعیلی سیدابراهیم رئیسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معاون فرهنگی وزیر آقای محسن هاشمی خاطرات آیت الله آیت الله هاشمی محسن هاشمی موارد اصلاحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار حمایت‌ها و پافشاری دولت رئیسی از بازگشت گشت ارشاد

سیدمحمد حسینی گفت: با تصویب و تایید نهایی لایحه عفاف و حجاب در مجلس و شورای نگهبان، تا حدود زیادی به اختلاف برداشتها پایان داده می‌شود و عملکرد هر دستگاه در این خصوص قابل ارزیابی توسط نهادهای نظارتی خواهد بود.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، با اشاره به اهمیت رعایت عفاف و حجاب گفت: رهبر معظم انقلاب، علما و بزرگان نظام همه کسانی که دل در گرو اعتلای ایران عزیز دارند، همواره بر اهمیت پای بندی به اعتقادات و ارزشهای اسلامی از جمله حجاب و عفاف به عنوان یک واجب شرعی و قانونی تأکید کرده اند و در شورای انقلاب فرهنگی در سال ۸۴ وظایف ایجابی دستگاههای مختلف به ویژه فرهنگی و آموزشی مشخص شده است و مجلس نیز قوانینی را به تصویب رسانده که اهتمام به اجرای آنها نشان قانون‌گرایی دست اندرکاران است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگو با فارس، تصریح کرد: جدا از مصوبات شورای انقلاب فرهنگی که لازم الاجرا است، در لایحه‌ی اخیر عفاف و حجاب هم بر این تکالیف دستگاهها به عنوان وظایف قانونی تصریح شده است، البته در این لایحه که مراحل نهایی خود را پشت سر می گذارد وظایف سلبی فراجا و قوه قضائیه که هم جنبه پیشگیری و بازدارندگی و هم جنبه برخورد قانونی با حرمت شکنان را دارد، مشخص شده است و البته به هر میزان فعالیت‌های موثر ایجابی گسترش کمی و بویژه کیفی داشته باشد، کمتر نیاز به اقدامات سلبی می شود.

وی اضافه کرد: با تصویب و تایید نهایی این لایحه در مجلس و شورای نگهبان، تا حدود زیادی به اختلاف برداشتها پایان داده می‌شود و عملکرد هر دستگاه در این خصوص قابل ارزیابی توسط نهادهای نظارتی خواهد بود.

حسینی در ادامه گفت: در عین حال تا ابلاغ این لایحه که به هر دلیل بیش از حد انتظار به درازا کشیده شده است، دستگاهها باید به وظایف روشن و بی‍ّن خود عمل کنند از جمله فراجا در چارچوب وظایف و موازین پس از مدتی وقفه اقداماتی را شروع کرده که با وظیفه شناسی همگان و همکاری دیگر نهادها امیدواریم سرمایه‌گذاری کلان و سازماندهی بدخواهان ملت ایران برای تضعیف فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی بی نتیجه بماند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرد: همان‌گونه که در نبرد سخت و مواجهه با قدرتهای شیطانی به ویژه رژیم صهیونیستی و حامیانش ایران اسلامی دست برتر را دارد، در حوزه رویارویی نرم نیز با تکیه بر اعتقادات و باورهای عمیق و آداب و سلوک انسانی، این جلوه از تهاجم فرهنگی که بیش از سه دهه یعنی پس از دوران دفاع مقدس شروع شده و مع الأسف برخی از داخلی‌های به ظاهر دلسوز هم با لطایف الحیل به آن دامن می زنند و عملا مروج اباحی‌گری هستند، ره به جایی نبرد و ملت سربلند ایران در عرصه های مختلف با اقتدار نظامی، فرهنگی و اقتصادی بتواند الگویی الهام بخش برای موحدان و حق‌طلبان عالم گردد.

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: می‌خواهیم فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» بسازیم
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم
  • تکرار حمایت‌ها و پافشاری دولت رئیسی از بازگشت گشت ارشاد
  • تکرار حمایت‌های دولت از گشت ارشاد