Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کمپانی های فیلم سازی دنیا از فرصت آثار نمایشی برای تبلیغ تفکر، انتقال پیام های اعتقادی و حتی اثبات و معرفی الگو های پوششی و... سود می برند پرسش اصلی در این است که سینما و تلویزیون ما تا چه حد در جای انداختن الگو ها و رفتار های استاندارد به لحاظ اخلاقی و اعتقادی در جامعه موفق بوده است.

قهرمانان سینمایی و شخصیت های محبوب و معروف آثار نمایشی در برهه های مختلف زمانی روی سبک و نگاه مردم یک جامعه تاثیر می گذارند و در بسیاری از اوقات شاهد این بوده ایم که چهره های محبوب و معروف بازیگری حتی روی ادبیات کلامی و نوع پوشش مردم تاثیر مستقیم داشتند و گاهی البته این تاثیر از محبوبیت لازم برخوردار نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت و گو با نویسندگان و تهیه کنندگان موضوع تاثیر فیلم ها و سریال ها بر سبک زندگی را بررسی کرده ایم.

بهروز مفید تهیه کننده آثار سینمایی و تلویزیونی که در کارنامه هنری اش سریال هایی چون «پای پیاده»، «هشت و نیم دقیقه» ،«کوبار»، «سهمی برای دوست»، «گمشده» و فیلم سینمایی «بام بالا» دیده می شود در پاسخ به این سوال که در آثار سینمایی و تلویزیونی چقدر توانسته ایم به سمت ایجاد سبک زندگی استاندارد و اصیل ایرانی به لحاظ نوع زندگی، پوشش، روابط انسان ها با یکدیگر برویم به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: باید گفت هنوز به آن مرحله مد نظر نرسیده ایم که یکی از دلایل آن می تواند آشنا نبودن با مواردی باشد که در ذهن تهیه کننده و کارگردانان است. زمانی که یک تصویر از خانواده ایرانی در ذهن ها ترسیم می شود این فکر را برای عموم از جمله عوامل سازنده یک فیلم یا سریال ایجاد می کند که فضا باید مثبت باشد که چنین چیزی نقطه ضعف به حساب می آید به هرحال در فرهنگ های مختلف اختلافاتی وجود دارد اما نقاط مشترک زیادی هم در دست است که می تواند برای مردم آموزنده و مفید باشد اما به نظر من در فیلم های و سریال ها از این قضیه بیگانه نبوده ایم و می توان گفت علاوه بر آن نیز برخی از اتفاقاتی که رخ داده همیشگی و مرسوم نبوده است و گاهی کپی برداری هایی مغایر با فرهنگ ما در آن ها استفاده شده و به چشم آمده است.

او در این خصوص که فیلم ها و سریال های سینمایی و تلویزیونی چگونه می توانند در اخلاق و رفتار اجتماعی افراد موثر باشند بیان کرد: واقعیت این است هرآن چه که با زندگی واقعی افراد در ارتباط و در تماس است می تواند تاثیرگذار و حتی آموزنده باشد. یکی از مشکلاتی که باعث می شود تا سریال ها تا حدودی کمتر مخاطب را به خود جذب و آن ها را درگیر خود کنند به این بر می گردد که از صحنه واقعی زندگی به دور هستند.

این تهیه کننده در پاسخ به این سوال که نوع پوشش و سبک زندگی بازیگران در سریال ها و فیلم ها مانند شکل منازل، دکور ها و حتی لباس ها چقدر در زندگی مردم موثر است آیا ممکن است نوعی تقلید یا به عبارت دیگر مدگرایی به حساب بیاید خاطرنشان کرد: مدگرایی اصلا بد نیست. اینکه افراد خواستار این هستند که تصویر زیبایی از خود ارائه دهند اشکالی ندارد.

تهیه کننده «هشت و نیم دقیقه» در این خصوص که چند درصد از فیلم ها و سریال ها نشانگر واقعیت های جامعه هستند تصریح کرد: درصد بالایی نیست. درواقع به دلیل اینکه دایره طرح موضوعات محدود شده است تا حدودی فیلم ها و سریال ها با واقعیت جامعه فاصله دارند.

بهروز مفید در پاسخ به این سوال که در آثار سینمایی و تلویزیونی نشان دادن اخلاقیات، سبک زندگی سالم و استاندارد وظیفه چه کسی است آیا مدیران فرهنگی باید در این زمینه رسیدگی کنند یا چنین مسئله ای بر عهده تهیه کنندگان، کارگردانان و یا نویسندگان است اظهار کرد: این موارد وظیفه عموم است درواقع در خانواده پدر و مادر عهده دار چنین مسئولیتی هستند و در جامعه مدیران فرهنگی باید به این موارد بپردازند و معلمان نیز نقش بی بدیلی در آموزش و نشان دادن این نوع سبک زندگی به فرزندان هستند و اصلا نباید این مسائل را محدود به قشر خاصی کنیم درواقع هر کدام از افراد در جامعه بر اساس میزان امکاناتی که در دست دارند به نوعی مسئولیت دارند.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه ادبیات پوشش سبک زندگی فیلم سینمایی استاندارد فرهنگ و هنر مد ذهن خانواده ذهن کپی برداری اخلاق پوشش سبک زندگی زیبایی جامعه استاندارد پدر و مادر استاندارد پوشش تلویزیون جامعه ذهن سبک زندگی سینما و تلویزیون تهیه کننده بهروز مفید آثار سینمایی و تلویزیونی فیلم ها و سریال ها تهیه کننده سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۶۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

 قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • ۳ فیلم در راه اکران
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید