Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، پس از گذشت دو سال از ورود کرونا به کشور آموزش و پرورش قرار است در سال تحصیلی جدید مدارس را تماما حضوری برگزار کند اما مشکل کمبود معلم، تراکم بالای کلاس‌ها و در راستای آن افت کیفیت آموزشی مشکلاتی است که آموزش و پرورش در سال جدید با آن مواجه خواهد شد.

در همین راستا یوسف نوری؛ وزیر آموزش و پرورش چند روز پیش از جبران کمبود نیروی انسانی با استخدام ۳۴ هزار نفر خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش، استخدام معلمان با توجه به روند سیر جمعیت دانش آموزان و سیر بازنشستگی معلمان متوازن نیست؛ چرا که امسال ۷۱ هزار نفر از معلمان بازنشسته شدند که ۳۴ هزار و ۸۱۳ نفر از معلمان جدید الاستخدام از طریق نهمین آزمون استخدامی جذب خواهند شد.

طرح مجلس برای جبران کمبود نیرو

علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره برنامه مجلس برای جبران کمبود نیروی آموزش و پرورش گفت: حدود ۲۰۰ هزار نفر نیروی انسانی با قراردادهای غیر رسمی در آموزش و پرورش وجود دارد که جذب آن‌ها براساس اصول شکل نگرفته و به شکل دعوت به همکاری بوده است و در حال حاضر نیز به شکل حق التدریس، خرید خدمات آموزشی، برون سپاری، پیش دبستان و به شکل‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند.

او ادامه داد: بعد از رتبه بندی معلمان قانون جنجالی بعدی که کمیسیون آموزش و مجلس بررسی خواهد کرد، رسیدگی به وضعیت کمبود نیرو آموزش و پرورش است. این طرح شامل سرباز معلم‌ها هم خواهد شد.

منادی توضیح داد: در واقع نزدیک به یک سال است که هفت طرح در زمینه ساماندهی نیروی انسانی به کمیسیون آموزش ارائه شده که این طرح‌ها در کمیسیون آموزش مجلس ادغام و در کمیته آموزش و پرورش مجلس بررسی شد و خروجی آن یک طرح در قالب هفت ماده است که در کمیسیون مطرح شده است.

منادی اعلام کرده که طرح پیشنهادی مجلس در نوبت صحن نهایتا تا سه هفته دیگر رای گیری خواهد شد. درخصوص اینکه آیا این جذب در قالب ماده ۲۸ و با ارائه امتیاز و ضریب بین معلمان و حضور همه افراد خواهد بود یا آزمون مجزای داخلی برگزار خواهد شد، هنوز خبر رسمی منتشر نشده و اختلاف نظری میان اعضای کمیسیون وجود دارد.

کمبود نیرو با اجرای رتبه بندی معلمان

مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درخصوص کمبود نیرو در این سازمان گفت: در بحث نیروی انسانی آموزش و پرورش فاجعه‌ای در حال رخ دادن است. در حال حاضر بسیاری از معلمانی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند، در انتظار اعمال رتبه ‌بندی هستند تا بازنشستگی خود را اعلام کنند. بالغ بر ۳۰۰ هزار بازنشسته خواهیم داشت. در واقع بیش از یک سوم نیروی انسانی بازنشسته خواهند شد. ظرفیت دانشگاه فرهنگیان هم سالانه کمتر از ۵۰ هزار نفر است و این میزان خلا نیروی انسانی را پر نمی‌کند.

او ادامه داد: به همین دلیل آموزش و پرورش ناچار می‌شود که به استفاده از خرید خدمات آموزشی و غیره رو بیاورد. بعضا شاهد حضور نیروهایی با رشته‌های غیرمرتبط در کلاس‌های درس هستیم و این بر کیفیت آموزشی تاثیر می‌گذارد. یکی از راهکارهای جبران کمبود نیرو که ارائه می‌شود، بازگرداندن بازنشستگان به کار است اما ۱۵ تا ۲۰ درصد آن‌ها را می‌توان بازگرداند. یا مثلا گفته می‌شود که به نیروهایی که در حال حاضر وجود دارند، اضافه کار بدهند. آموزش و پرورش باید برای مهر سال جدید به فکر جبران کمبود نیرو باشد وگرنه بحران قطعی خواهد بود.

اسدی توضیح داد: دو سال کرونا آموزش و پرورش را نجات داد تا خلا نیروی انسانی احساس نشود اما باز شدن مدارس این بحران را آشکار خواهد کرد. در مدت کرونا به دلیل تعطیل شدن برخی از مشاغل مردم مجبور شدند که فرزندان خود را از بخش غیردولتی به بخش دولتی بیاورند یا به دلیل مشکلات اقتصادی به حاشیه شهرها رفته‌اند. من تقاضا می‌کنم که اداراتی که کارمند مازاد دارند و در رشته‌های مرتبط تحصیل کرده‌اند را به عنوان مامور به آموزش و پرورش بفرستند.

جذب معلمان با سابقه غیرانتفاعی

او اضافه کرد: جذب معلمان با سابقه غیرانتفاعی هم یکی از راه‌هاست اما سازو کار استخدامی آن‌ها متفاوت است و از طرفی ممکن است با کمبود نیرو در بخش غیردولتی مواجه شویم. امروز با تراکم دانش‌آموز در حاشیه شهرها مواجهیم و این کیفیت آموزشی را تحت تاثیر قرار داده است. آموزش و پرورش نباید متولی نیروی انسانی باشد باید نشست‌های هم‌اندیشی و بین دستگاهی برگزار شود و از سازمان برنامه و وزارت کشور هم حضور داشته باشند. مجلس و کمیسیون آموزش باید به موضوع ورود کنند البته مطرح شده اما باید فرادستگاهی موضوع را حل کرد.

اسدی عنوان کرد: امروز اوضاع به قدری بد شده که دبیر ادبیات و فیزیک را به دلیل کمبود نیرو در مقطع ابتدایی به این قسمت می‌فرستیم درحالی که برای این بخش آموزش ندیده‌اند. در مقطع ابتدایی کمبود نیروی شدید وجود دارد و ضربه این موضوع را کشور خواهد دید. مصداق واقعی جهاد تبین در آموزش و پرورش است و باید به این موضوع توجه شود. اگر بازمانده از تحصیل داریم این موضوع را باید وزارت کشور پاسخ دهد.  ازدواج‌های پیش از موعد هم بازماندگان تحصیل را بیشتر کرده است. امیدواریم که این شرایط بهبود پیدا کند و هفته معلم را هم خدمت همکاران عزیز تبریک می‌گویم.

به گزارش ایسکانیوز، موضوع کمبود نیروی انسانی در آموزش و پروش در سال‌های اخیر در حال تبدیل شدن به یک بحران است. از سال ۹۰ که دانشگاه‌های تربیت معلم به دانشگاهی عمومی تبدیل شدند یا در همان سال‌ها جمع بسیاری از معلمان با سابقه با ۲۵ سال بازنشسته شدند، کارشناسان چنین روزهایی را در آموزش و پرورش پیش‌بینی می‌کردند. پس از آن هم با اتخاذ سیاست‌های غلط در جذب نیرو این موضوع عمق بیشتری پیدا کرد. در حال حاضر آموزش و پرورش با بحرانی مواجه است که باید ضمن ارائه راهکارهای موقت برای جذب برنامه بلند مدت هم برای آینده داشته باشد در غیر این صورت نتیجه کمبود معلم را در افت کیفیت آموزشی خواهیم دید.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1139707 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش جبران کمبود نیرو نیروی انسانی کمیسیون آموزش آموزش و پرورش کیفیت آموزشی کمبود نیروی حال حاضر هزار نفر خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود

نمانیده ولی فقیه در کاشان ضمن گرامیداشت روز معلم گفت: تقدیر از معلمان کاشانی مردمی‌سازی شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدسعید حسینی بعد از ظهر امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان کاشان اظهار داشت: شخصی نزد پیامبر اکرم آمده و از باسخاوت‌ترین افراد سوال شد و حضرت پاسخ داد باسخاوت‌ترین افراد خداوند متعال است.

وی افزود: در بیان انسان‌ها باسخاوت‌ترین افراد پیامبر اکرم(ص) است و پس از آن دو دسته می‌شوند که دسته نخست شهدا هستند و دسته دیگر معلمان هستند و از این رو معلم در روز قیامت به عنوان یک امت مبعوث می‌شود و این عنایت خداوند به معلمان است.

نماینده ولی فقیه در کاشان ابراز داشت: بچه‌های ما در ابتدایی یک الی دو معلم دارند اما وقتی به دبیرستان می‌آید هر دانش‌آموز چندین معلم دارد و حقیقتا تقدیر از همه معلمان در مقطع متوسطه اول و دوم برای دانش‌آموزان امکان‌پذیر نیست.

وی ضمن تاکید بر تقدیر از معلمان به صورت مردمی و بر اساس برنامه‌ریزی از سوی انجمن اولیاء و مربیان هر مدرسه گفت: مسئولان از معلمان نیز یاد کرده و از آنان تقدیر کنند به نحوی که مسئولان با حضور در منازل معلمان خودشان از آنان بازدید کنند.

حجت‌الاسلام حسینی با بیان اینکه عیادت از معلمان مسئولان تاثیر. بسزایی در روحیه آنان دارد، تصریح کرد: معلمان در تربیت فرزندان ما به ویژه نسل کودک، نوجوان و جوان ما تاثیر بسزایی دارد چراکه این نسل در آینده مسئولان این کشور خواهند شد.

وی ضمن تاکید بر توجه ویژه به سیاست‌های کلی در حوزه آموزش و پرورش تاکید کرد: عبودیت خداوند، نماز از مهمترین ارکان دین اسلام و حیات طیبه است و مسئولان در این زمینه نیزز توجه ویژه‌ای داشته باشند چراکه در رشد و تعالی روح آدمی موثر است.

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان کاشان نیز در این نشست اظهار داشت: عدم توجه به نهاد آموزش و پرورش زمینه بروز ناهنجاری در جامعه را فراهم می‌کند، در سند تحول بنیادین، بیانیه گام دوم انقلاب و سند دولت مردمی، توجه ویژه به نهاد آموزش و پرورش تاکید شده است.

تأکید امام‌جمعه سمنان بر آموزش معلمان جدید‌الورود

حمیدرضامحمدی فشارکی افزود: اصحاب فرهنگ و نخبگان جامعه باید به حوزه آموزش و پرورش توجه ویژه داشته باشند و به مسوولان این حوزه کمک کنند؛ نهاد آموزش و پرورش پنج هزار معلم و 36 هزار دانش‌آموز شهید تقدیم نظام و انقلاب کرده است، هر هزینه‌ای برای آموزش و پرورش شود، نوعی سرمایه گذاری است.

انتهای پیام/801

دیگر خبرها

  • ۳۰ معلم نمونه استان سمنان تقدیر می‌شوند
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند