Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس خودرو، طرح ابداعی مجلس برای واردات خودرو را مبهم و تا حدودی غیر شفاف بیان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «رسول سلیمانی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز به موضوع نواقص موجود در طرح مجلس برای واردات خودرو اشاره کرد و در تشرح آن عدم شفافیت و وجود ابهاماتی متعدد در کم‌و‌کیف اجرای این طرح را به عنوان نخستین ایراد آن بیان کرد و توضیح داد: در طول ماه‌های اخیر صحبت‌های مختلفی درباره اجرای این طرح از سوی نمایندگان و برخی از مقامات دولتی مطرح شده است، اما نکته حائز اهمیت در مورد واردات خودرو، در واقع ابهاماتی است که در نوع و طول عمر خودرو وارداتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس صنعت خودرو، تجزیه تحلیل نیاز قطعات یدکی خودرو‌های خارجی را موضوعی وابسته به اطلاعات خودرو‌های وارداتی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر لازمه نخست برای واردات خودرو این است که اتومبیل وارد شده به کشور چه مشخصات و ویژگی‌هایی دارد تا بر اساس آن بتوان محاسبات لازم برای واردات ملزومات آن خودرو را فراهم کرد. به عنوان مثال این امکان وجود دارد که با واردات بیشتر خودرو‌های هیبریدی، نیاز کمتری برای وادرات قطعات یدکی پدید آید چرا که پس از گذشت ۷ سال از عمر این اتومبیل‌ها، تنها هزینه‌ای فرد صاحب آن انجام می‌دهد تنها شامل تعویض باطری باشد.


وی افزود: حال با توجه به وجود چنین ابهاماتی نمی‌توان در مورد موضوع واردات خودرو نظرات و تحلیل‌های کلی را ارائه کرد چرا که هنوز مشخص نشده است که دولت و یا حتی مجلس برای تحقق این موضوع چه برنامه‌ای و با چه جزئیاتی را در نظر دارند.


سلیمانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قطعه سازان ایرانی می‌توانند لوازم یدکی مورد نیاز خودرو‌های خارجی را تامین کنند یا خیر، گفت: احتمالا قطعه سازان ایرانی توانایی تامین قطعات کوچکی مانند فیلتر هوا، لنت ترمز، لاستیک را دارند، اما بعید می‌دانم که بتوانند قطعات پیشرفته و حیاتی این خودرو‌ها را تامین کنند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در سال‌های ابتدایی نیازی برای واردات قطعات یدکی این خودرو‌ها وجود نداشته باشد، اما مطمئنا این نیاز نشانه‌های خود را پس از گذشت چند سال نشان می‌دهد.


این کارشناس خودرو در ادامه با تاکید بر سهم ۶۰ درصدی قطعات یدکی خودرو‌های مونتاژی چینی، درباره ارزبری قطعات یدکی برخی از خودرو‌های خارجی گفت: اظهار نظر درباره این موضوع مستلزم شفاف سازی بیشتر از سوی مقامات ذی ربط است؛ به عنوان مثال اگر در این طرح دولت اقدام به واردات برخی از مدل‌های برند «تویوتا» کند، مطمئنا هزینه خاصی برای واردات قطعات یدکی خاصی صرف نخواهد داشت، اما اگر باالعکس در این طرح خودرو‌های بی کیفیت وارد کشور شوند یقینا هزینه‌هایی زیادی از بعد تایمن لوازم یدکی تحمیل خواهد شد.


وی متذکر شد: حال با توجه به نکات مذکور هنوز مشخص نشده است که هدف اصلی دولت از واردات خودرو چیست، مطمئنا با مشخص شدن زوایای مختلف واردات خودرو مصرف‌کننده و یا حتی واردکنندگان خواهند توانست برنامه‌ریزی و برآورد‌های خوبی را از وضعیت بازار خودرو داشته باشند، اما با این حال تمام جزئیات طرح واردات خودرو تنها به اسم آن خلاصه شده است.


سلیمانی همچنین درباره تاثیر واردات خودرو در روند بازار گفت: این موضوع می‌تواند آثار خود را به دو شکل در بازار نشان دهد، نخست اثر روانی آن است که تا مدتی در بازار هست و پس از آن خیلی سریع از بین می‌رود یعنی آثار مقطع کوتاه مدتی دارد. سپس میزان تقاضایی است برای خرید یک نوع خودرو به وجود می‌آید؛ تببین این مورد ارتباط مستقیمی با سیاست‌گذاری‌های دولت دارد، لذا این امکان وجود دارد که پس از آزاد سازی واردات، اتومبیل‌هایی وارد کشور شوند که مخصوص دهک‌های پایین جامعه باشد.


این کارشناس خودرو همچنین درباره توانایی رقابت گروه‌های خودروسازی ایران‌خودرو و ساپیا با خودرو‌های خارجی اظهار داشت: در حال حاضر این دو شرکت به دلیل نقش پر رنگ خود در ایجاد اشتغال در کشور، سهم زیادی در GDP کشور دارند لذا با واردات گسترده و حذف کامل تعرفه‌ها این امکان وجود دارد که این دو شرکت در معرض خطر ورشکستگی قرار گیرند.


وی در پایان خصوصی‌سازی صنعت خودرو را اقدامی مهم و موثر در افزایش بهره‌وری این صنعت دانست و گفت: مطمئنا انجام چنین کاری به مراتب تاثیرات بهتر و پایدار‌تری در مقایسه با واردات خودرو در صنعت خودرو کشور بر جای خواهد گذاشت، اما نکته حائز اهمیت این است که دولت برای خصوصی سازی باید در نظر گرفتن تمامی‌ظرافت‌های موجود دقت زیادی را در واگذاری سهام به کار ببرد؛ خصوصی سازی صنعت خودرو یک امر مثبت است، اما با توجه به زمان‌بر بودن آن، دولت برای انجام آن باید تمرکز بهتری را به کار ببرد.


پایان پیام//

برچسب ها: صنعت خودرو ، واردات خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، وزارت صمت ، سید رضا فاطمی امین ، رسول سلیمانی ، خودرو هیبریدی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RM5

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت خودرو واردات خودرو ایران خودرو سایپا وزارت صمت سید رضا فاطمی امین رسول سلیمانی خودرو هیبریدی خودرو های خارجی واردات خودرو برای واردات صنعت خودرو قطعات یدکی خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۸۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم یدکی خودرو با معضل تقلب مواجه است. این معضل نه‌تنها به اقتصاد و جیب مصرف‌کنندگان آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند خطرات جانی نیز به‌دنبال داشته باشد.

در این گزارش، با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو به بررسی ابعاد مختلف این معضل، ازجمله راه‌های ورود کالاهای تقلبی به بازار، روش‌های تشخیص تقلبی از اصلی و عواقب آن می‌پردازیم. همچنین نکات مهمی برای خرید هر کدام از این کالاها ارائه می‌دهیم تا به شما در انتخابی آگاهانه و دورماندن از دام تقلب کمک کنیم.

احمد حسینی درباره میزان لوازم یدکی تقلبی در بازار می‌گوید: هیچ آمار دقیقی از میزان لوازم یدکی تقلبی خودرو در بازار وجود ندارد. اگر هم آماری توسط مسئولان داده می‌شود براساس حدس و گمان است و براساس معیارهای دقیق نیست، اما لوازم یدکی تقلبی حجم خیلی زیادی از بازار را تشکیل نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره علل وجود لوازم یدکی تقلبی در بازار می‌افزاید: اگر دولت در حوزه نظارتی که از تکالیف دولت است با بخش خصوصی هماهنگی و همکاری کرده و بخشی از کار را به آنها واگذار کند، بخش بسیار زیادی از تولید و واردات کالای تقلبی در بخش لوازم یدکی کاهش پیدا خواهد کرد.

حسینی درباره راهکار جلوگیری از ارائه کالای تقلبی در بازار نیز معتقد است: در بخش شناسه کالا و کد رهگیری باید بگویم که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بارها فریاد زدیم که اجرای این قانون بسیار کار درستی است، اما اجرای همین قانون نیازمند زیرساخت است که به هیچ عنوان این زیرساخت فراهم نیست.

لوازم یدکی تقلبی وارداتی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره چگونگی ورود لوازم یدکی تقلبی به کشور می‌گوید: کالای تقلبی از مبادی ورودی کشور داخل می‌شود و شناسه کالا و کد رهگیری اخذ کرده و در سطح کشور توزیع می‌شود، به این علت که ماده ۱۳ قانون قاچاق کالا و ارز در مبادی ورودی توسط گمرکات که زیرمجموعه وزارت اقتصاد است رعایت نمی‌شود.

مثلا شمع موتوری که با یک برند معروف ساخت کشور آلمان شناخته می‌شود بیش از ۱۰ سال است که تولید آن در این کشور متوقف شده و در دیگر کشورها تولید می‌شود، این درصورتی است که این شمع با برند خاص و با نوشته ساخت آلمان در کشور ما توزیع و فروخته می‌شود. این کالای تقلبی است. به این دلیل که در مبادی ورودی کشور نظارت درستی نشده و از ورود این کالا جلوگیری نمی‌شود. حالا این کالای تقلبی وارد کشور شده و بعد از توزیع تازه مسئولان خواهان پیگیری و جمع‌آوری این کالا می‌شوند.

لوازم یدکی اصلی را از کجا بخریم؟

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره خرید کالای اصلی می‌گوید: توصیه اکید ما به مصرف‌کنندگان این است که حتما از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب خرید و فاکتور دارای سربرگ با مهر و امضای فروشگاه مربوطه دریافت کنند. ‌باید دقت داشته باشید که مشخصات کامل کالای خریداری شده در فاکتور درج شود. با این اوصاف اگر کالا تقلبی یا بی‌کیفیت باشد حتما با واحد شکایات اتحادیه لوازم یدکی خودرو تماس بگیرند و مسئله را مطرح کنند.

نقش دولت برای جلوگیری از تقلب

حسینی درباره شعار سال تاکید می‌کند: بارها اعلام کردیم برای تحقق شعار سال و جهش در تولید، بزرگ‌ترین کاری که توسط دولت می‌تواند انجام شود، برداشتن موانع و سپردن کار به فعالان بخش خصوصی و نظارت بر آنهاست. کلمه مشارکت مردم در کنار کلمه جهش تولید یعنی همین سپردن کار به بخش خصوصی با نظارت و همکاری دولت است که امیدوارم در سال جدید شاهد آن باشیم، تا شفافیت در بازار ایجاد و در تولید گام‌های بزرگ و مؤثری برداشته شود.

بیشتر بخوانی:

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره علامت استاندارد لوازم یدکی هم این‌طور توضیح می‌دهد: تا زمانی که نظارت دقیق در بازار وجود نداشته باشد، کالا به صرف داشتن علامت استاندارد نمی‌تواند کالای اصلی به‌حساب بیاید، ‌زیرا این علامت هم در نهایت مورد تقلب قرار می‌گیرد. همچنان که در حال حاضر در بخش شناسه کالا و کد رهگیری تقلب صورت می‌گیرد در اضافه‌کردن علامت استاندارد نیز این اتفاق می‌افتد.

اخذ علامت استاندارد برای کالای اصلی

حسینی درباره چگونگی دریافت علامت استاندارد برای لوازم یدکی تأکید می‌کند: تولیدکنندگان صنفی هم برای اخذ استاندارد، اول باید شناسنامه‌دار شوند تا بتوانند پروانه تولید بگیرند، این مرحله اگر به‌صورت درست انجام شود، اخذ استاندارد هم قطعا مؤثر خواهد بود. تا زمانی که یک واحد تولیدی شناسنامه‌دار نشده باشد، قطعا از سوی سازمان استاندارد هم به رسمیت شناخته نمی‌شود و برای این کالای تولیدی استاندارد صادر نمی‌شود.

در بخش تولید لنت ترمز که یک قطعه بسیار حساس در خودرو محسوب می‌شود و ارتباط مستقیم با ایمنی سرنشین دارد و جزو استانداردهای الزامی است، در سال گذشته ۶ کارگاه که این کالا را به‌صورت غیراستاندارد و تقلبی تولید می‌کردند پلمب شدند، از این ۶ کارگاه ۱۴ هزار دست لنت تقلبی کشف و ضبط شد. اگر این کارگاه‌ها با نظارت یک اتحادیه واحد فعالیت کنند قطعا از این نوع تولیدات و تخلفات جلوگیری می‌شود.

جلوگیری از تولید لوازم یدکی تقلبی ساخت داخل

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو یک توصیه دیگرهم برای خریداران دارد:‌ درخصوص کالاهای تولید داخلی، برای شفافیت بازار در کشور اعلام کردیم که تولیدکنندگان صنفی هر کالا باید دارای شناسنامه شوند، زیرا وقتی این تولیدکنندگان شناسنامه‌دار شوند، می‌توان با افراد متقلب برخورد و از تولید کالای تقلبی جلوگیری کرد.

در این حوزه دکتر برادران، معاون خدمات عمومی وزیر محترم صمت همکاری‌های بسیار خوبی با ما داشتند، با دستور ایشان و همراهی وزیر محترم قرار بر این شد که تولیدکنندگان در کل کشور زیرمجموعه و تحت نظارت اتحادیه تهران قرار بگیرند تا بتوانیم پیگیر جلوگیری از تولید کالای تقلبی باشیم. یک سال و نیم از این ماجرا می‌گذرد و با وجود تأیید وزارت صمت هنوز این مسئله به مرحله اجرا نرسیده است.

تا زمانی که این برنامه‌ریزی به مرحله اجرا نرسد و ما ندانیم که تولیدکنندگان صنفی ما در کجا فعالیت می‌کنند و نظارت دقیق بر آنها نباشد، عده اندکی از این تولیدکنندگان، کالای تقلبی روانه بازار می‌کنند.

کد خبر 848270 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار اقتصاد خودرو

دیگر خبرها

  • از کجا میشه لوازم یدکی چانگان خرید و ارسال داشته باشه؟
  • اوکراین با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی روبرو است
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی