Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری "اسکای نیوز"، تیم "گلوبال پلاستیک واچ" (The Global Plastic Watch) با استفاده از ابزارهای جدید و برای نخستین بار صدها سایت زباله پلاستیکی پراکنده را از فضا نقشه برداری کرده است.

شبکه خبری اسکای نیوز در تارنمای خود نوشت: این تیم مستقر در لندن که یک پلت فرم دیجیتال است که با استفاده از ترکیبی منحصر به فرد از تصاویر ماهواره ای، آلودگی های پلاستیکی جهان را در سراسر جهان نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر به لطف ابزارهای جدید و با استفاده از تصاویر ماهواره ای و هوش مصنوعی می توان از فضا، محل پراکندگی زباله های پلاستیکی را تشخیص داد. به عنوان مثال از یک محل مربوط به سوزاندن زباله ها در سریلانکا تا منطقه ای در اندونزی که در آن شیرابه های زباله به درون رودخانه نفوذ می کند.

«فابین لوریه» از بنیانگذاران این تیم در تشریح نقشه برداری ها گفت: ما به دنبال انگ  زنی به دولت ها یا شرمساری آنها نیستیم، بلکه قصد داریم با توانمندسازی دولت ها، آنها را در کمک به حل مشکلات و مقابله با انبوه زباله یاری کنیم.

ابزاری که تیم گلوبال پلاستیک واچ در اختیار می گذارد برای کمک به جلوگیری از جریان ورود پلاستیک به اقیانوس ها طراحی و با استقبال سازمان ملل متحد روبرو شده است. در حال حاضر دولت اندونزی با استفاده از این ابزار قصد دارد برای مقابله با ورود زباله ها به دریا و اقیانوس وارد عمل شود؛ کشوری که رتبه پنجم را در تولید پلاستیک هایی که وارد اقیانوس می شوند، داراست.

گزارش ها حاکی از آن است که در هر دقیقه، معادل یک کامیون زباله پلاستیکی وارد اقیانوس‌های جهان شده و تخمین زده می‌شود که این امر سالانه به مرگ ۱۰۰ هزار پستاندار دریایی منجر می گردد.  

کارشناسان آلودگی پلاستیکی را یکی از بزرگترین بحران‌های زیست‌محیطی حال حاضر ارزیابی کرده و می گویند زمانی که این دست زباله ها وارد اقیانوس می شود، به نانوپلاستیک ها تجزیه می شود و اساسا کل زنجیره غذایی را آلوده می کند.

این تیم همچنین صدها سایت زباله را در ۲۶ کشور شناسایی کرده که بیش از ۸۰ درصد پلاستیک موجود در آبراهه های جهان را تولید می کنند.

«اینگر اندرسن» مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در نشستی که به صورت مجازی و از تاریخ ۲۸ فوریه تا ۲ مارس (۹ تا ۱۱ اسفند) در نایروبی پایتخت کنیا برگزار شد، در گزارشی اعلام کرد: تنها ۹ درصد زباله های پلاستیکی بازیافت می شوند و بقیه وارد زنجیره غذایی شده و به حیوانات، محیط زیست و در نهایت به انسان آسیب وارد می کنند.

وی افزود: از دهه ۱۹۵۰ تا کنون، حدود ۹ میلیارد تن پلاستیک تولید شده که هفت میلیارد تن از آن بصورت زباله درآمده است.

براساس گزارش سازمان ملل، چنانچه تولید و استفاده از مواد پلاستیکی براساس معاهده ای محدود نشود، آلودگی پلاستیکی اقیانوس ها تا سال ۲۰۵۰ میلادی چهار برابر شده و آسیب های محیط زیستی گسترده ای برای جهان به دنبال خواهد داشت.

برچسب‌ها سازمان ملل متحد دفع زباله آلودگی پلاستیکی سریلانکا اندونزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد دفع زباله آلودگی پلاستیکی سازمان ملل متحد دفع زباله آلودگی پلاستیکی سریلانکا اندونزی سازمان ملل زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۹۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!

ایتنا - چین در آستانه تحقق یک رکورد بی‌سابقه در عرصه اکتشافات فضایی قرار گرفته است.
بر اساس اظهارات یکی از دانشمندان برجسته این کشور، چین احتمالاً اولین کشور جهان خواهد بود که موفق به آوردن نمونه‌هایی از خاک مریخ به زمین می‌شود.

وو وایرن، عضو آکادمی مهندسی چین و چهره شناخته شده در سازمان ملی فضایی این کشور، اعلام کرد که چین در سال ۲۰۳۰ میلادی طی ماموریت "تیانون ۳" با هدف اکتشاف مریخ، اولین نمونه‌های خاک سیاره سرخ را به زمین خواهد آورد.

این ادعا نشان از تلاش و برنامه‌ریزی دقیق چینی‌ها برای پیشی گرفتن از رقبای فضایی مانند آمریکا، روسیه و کشورهای اروپایی در کسب این دستاورد تاریخ‌ساز علمی دارد.

وایرن در اظهاراتی اضافه کرد: "با وجود پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه از مریخ را با موفقیت انجام دهد."

بر اساس برنامه پیش‌بینی شده، کاوشگر رباتیک "تیانون ۳" متشکل از چهار بخش فرودگر، صعودکننده، مدارگرد و ماژول ورود مجدد خواهد بود. این کاوشگر در دو پرواز با موشک‌های سنگین حامل به فضا پرتاب خواهد شد.

 

پس از اجرای مانورهای لازم در مسیر زمین به مریخ و ورود به مدار سیاره سرخ، کاوشگر بر روی سطح آن فرود خواهد آمد و نمونه‌هایی از خاک مریخی را درون یک ظرف فلزی جمع‌آوری و سپس به قسمت صعودکننده منتقل می‌کند.

در مرحله بعدی، نمونه‌ها پس از قرارگیری در مدار مریخ به بخش مدارگر و ماژول ورود مجدد که در همان مسیر زمین به مریخ حرکت می‌کنند، منتقل شده و نهایتاً به زمین فرستاده می‌شوند.

موفقیت این ماموریت بزرگ که ترکیبی از چالش‌های علمی و مهندسی بی‌سابقه است، می‌تواند اطلاعات با ارزشی را در اختیار دانشمندان قرار دهد. آنها با مطالعه این نمونه‌ها، می‌توانند به جستجوی آثار زیستی در مریخ بپردازند، از زمین‌شناسی و ساختار درونی این سیاره بیشتر بیاموزند و چرخه جوی آن را بهتر درک کنند.

با این وجود، انجام چنین مأموریت دشوار و پرهزینه‌ای قطعاً نیازمند سطح بالایی از مهارت‌های فنی و قدرت پردازش داده‌های پیچیده خواهد بود.

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک