Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@23:26:41 GMT

ساخت سد فینسک متوقف شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۹۶۸۱

ساخت سد فینسک متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز :

سید محمود حسینی‌پور اظهار کرد: ساخت سد فینسک با مطالعات به عمل آمده و دستور رئیس جمهور تا بررسی مطالعات دقیق مجموعه وزارت نیرو متوقف شد. از همان ابتدا شروع این پروژه، وزارت نیرو طرح را غیرحرفه‌ای و بدون صرفه اقتصادی تشخیص داده بود، اما متأسفانه با برخی لابی‌هایی که در گذشته به وجود آمد، طرح ساخت سد فینسیک در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سد فینسک یک سد مخزنی سنگریزه‌ای با هسته رسی است که روی رودخانه سفیدرود که از سرشاخه‌های تجن است در حال ساخت است. هدف از احداث این سد تأمین ۷.۵ میلیون مترمکعب آب شرب شهرستان‌های سمنان، مهدی‌شهر و سرخه بیان شده است. مطالعات احداث سد فینسک از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تا سال ۹۱ به پایان رسید. سد فینسک در سال ۱۳۸۹ مصوبه زیست‌محیطی را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده است، اما مطالعاتی که در سال‌های اخیر انجام شده است نشان می‌دهد این مجوز زیست‌محیطی که در زمان دولت یازدهم صادر شده است، کارشناسی‌شده نیست.

پیش‌تر علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست در رابطه با ساخت این سد گفته بود: "سد فینسک را از لحاظ محیط زیستی مورد بازبینی قرار خواهیم داد که اساساً احداث سد به‌چه‌منظوری است، اما اگر بنا باشد که سدی هم احداث شود حتماً جای آن تغییر پیدا خواهد کرد".

سلاجقه در اظهار نظری دیگر نیز مجدداً به پیامد‌های ساخت سد فینسک بر حوضه آبریز تجن اشاره کرد و اظهار کرده بود: مجوز محیط زیستی برای سد فینسک قبلا داده شده است، اما شخصاً معتقدم که حتما راه‌حل‌های دیگری هم وجود دارد که از پیامد‌ها و تنش‌های موجود کاسته شود.

جدای از اظهار نظر رئیس سازمان محیط زیست، وزارت نیرو نیز مخالفت خود را با احداث این سد اعلام کرده است. در تاریخ ۲۶ خردادماه و نامه شماره ۱۴۰۰/۱۰۰/۴۹۳۵, قاسم تقی‌زاده خامسی، معاون آب و آبفای وزارت نیرو صراحتاً اعلام می‌کند که احداث سد مخزنی فینسک به‌سبب خسارات مخزن و تنش‌های اجتماعی و چالش‌های دیگر باید حذف و گزینه جایگزین اجرایی شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سد فینسک مازندران وزارت نیرو محیط زیست سد فینسک ساخت سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد