Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@01:40:44 GMT

خنده در تاریکی

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۹۹۵۰

خنده در تاریکی

از آگهی پرسروصدای رامبد جوان که در آن به‌واسطه سختی معیشت این روزها، مردم را به استفاده از رژیم غذایی دعوت می‌کرد گرفته تا بهنوش بختیاری که با گرانی آن زمان قیمت گوشت در ویدئویی به شرح مضرات استفاده از گوشت می‌پرداخت و البته سرآمد این دسته از چهره‌ها هم بهاره رهنمایی قرار دارد که گفته بود هرکسی بعد از ۳۰ سال به جایی نرسد از «بی‌عرضگی» اوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثال از این دست زیاد است، می‌شود این سیاهه، بلندبالاتر از این حرف‌ها باشد. چهره تازه‌ای که حالا وارد این باشگاه شده، اماهومن حاجی‌عبداللهی است و البته با تفاوت‌های عجیبی نسبت به موارد گفته‌شده پیشین.

قصه اعتراض و گلایه به این بازیگر از یک توییت آغاز شد، آن هم وقتی که افزایش قیمت ماکارونی بحث روز بود و او به نوعی در توییتش با این موضوع شوخی کرده بود. اعتراض آشکار کاربران به این بود که چرا چهره مشهوری همچون او باید با فقر مردم شوخی کند.

قصه اما به همین‌جا هم ختم نشد و نه‌تنها او در برابر این اعتراض‌ها سرفرود نیاورد بلکه به آشکاری اعلام کرد مردم در موفقیت احتمالی او هیچ نقشی نداشته‌اند و البته که حرف مردم هم هیچ اهمیتی ندارد! مدافعانی هم در این میان شکل گرفتند (البته در دسته خود بازیگران) که در دفاع از شوخی این بازیگر اعلام کردند: «شغل آنها کمدین است و به نوعی شوخی و طنز، ابزار کار آنهاست». اما سؤالی که شکل می‌گیرد همین‌جاست، این‌که جهان شوخی و طنازی تا کجا ادامه دارد؟ برای این موضوع اساسا باید خط قرمزی هم متصور بود؟ تاب‌آوری مردمان این روزها کم شده یا طنازی با فقر در این روزگار به باور بازیگران، اتفاقی عادی است؟

دیدگاه یک کارگردان کمدی‌ساز
فقر، تراژدی است نه کمدی
ابراهیم وحیدزاده

برخی مسائل فقط به کار تراژدی می‌آید و نمی‌توان آن را با زبان کمدی بیان کرد. به‌عنوان مثال شما نمی‌توانید با طاعون، بیماری‌های فراگیر، سیل و بلاهای طبیعی و فقر شوخی کنید و انتظار داشته باشید گرفتاران به این مصائب به آن بخندند.

زبان بیان این مسائل تراژدی است نه کمدی. نمی‌توان گفت چون کمدین هستیم مجاز به شوخی با این مسائل می‌شویم. در سینما بدیهی است که تماشاگر نه‌تنها به این مسائل نخواهد خندید که موجب عصبانیت و خشم آنها هم خواهد شد.

بیرون از سالن سینما و در زندگی روزمره هم این موضوع مصداق دارد. نمی‌شود چون یک نفر حرفه‌اش طنزنویسی یا کاریکاتور یا بازیگر طنز است اجازه داشته باشد با این مسائل که از جنس تراژدی است شوخی کند.

دیدگاه یک جامعه‌شناس
نشانه‌ای به نام افت تاب‌آوری اجتماعی
غفور شیخی

از سه منظر می‌توان به این موضوع نگاه کرد، اول این‌که جامعه در چندسال گذشته، شاهد افت تاب‌آوری مسائل گوناگون بوده است. افزایش نزاع‌ها یکی از نشانه‌های این کاهش تاب‌آوری اجتماعی است. بخشی از گلایه شهروندان نسبت به اظهارنظر این بازیگر هم به این موضوع برمی‌گردد.

برداشت دیگر از این اتفاق این است که چنین واکنش‌هایی عیان‌کننده شکاف طبقاتی است، به این معنا که کسانی که در طبقه برخوردار جامعه هستند به‌راحتی به خودشان اجازه می‌دهند طبقات کم‌برخوردار را مورد تمسخر قرار دهند و حتی با وضعیت اقتصادی آنها شوخی کنند.

همین موضوع در جامعه‌شناسی به‌عنوان نمود وجود و گسترش شکاف طبقاتی در جامعه است و نکته نهایی، پیرامون این اتفاق این است که این ماجرا نشان‌دهنده سست شدن تعهدات اجتماعی است. به این معنا که چهره‌های مشهور هنوز نمی‌دانند به عنوان یک الگو مطرح هستند و در این جایگاه نمی‌توانند دست به هر کاری بزنند.

​​​​​​​دیدگاه یک کارشناس حوزه ارتباطات
روزنامه‌نگاری سطحی در خدمت سلبریتی‌ها
عباس اسدی

نکته مهم در این موضوع، اشاره دوباره به این گزاره است که بدانیم مرجعیت رسانه در ایران به نفع چهره‌های مشهور تغییر کرده است، به این معنا که حالا این افراد به‌عنوان یک رسانه در جامعه عمل می‌کنند.

متاسفانه روزنامه‌نگاری در ایران، تجاری شده است و رسانه‌ها اغلب در اختیار سلبریتی‌هایی قرار گرفته‌اند که اساسا حرفی برای گفتن ندارند! وقتی حرف و ایده‌ای از سوی این افراد وجود ندارد، موضوعاتی همچون فقر و مسائل دیگر اجتماعی به لودگی و ابتذال از سوی آنها می‌انجامد.

روزنامه‌نگاری در ایران به جای حرکت به سمت روزنامه‌نگاری توسعه‌، به سمت روزنامه‌‌نگاری سطحی و نازل تجاری پیش می‌رود و به نوعی بستر مناسبی را برای ظهور این افراد شکل می‌دهد.

در این میان مفهومی به نام تخصص از بین می‌رود و این چهره‌ها خود را مجاز به اظهارنظر در هر حوزه‌ای می‌دانند.

میثم اسماعیلی - روزنامه‌ نگار / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: میثم اسماعیلی رامبد جوان سلبریتی ها بهنوش بختیاری گرانی روزنامه نگاری تاب آوری چهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۹۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود/ سیره شهید مطهری در برنامه‌های هفته معلم بازگو شود

آیت‌الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد در دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان و معاونین با تبریک فرا رسیدن هفته معلم اظهار کرد: شغل معلمی افتخاری است که باید قدر آن را دانست و در مسیر تربیت صحیح دانش آموزان کشور اسلامی قدم برداشت. 

وی از شهید مطهری به عنوان یک معلم الگو یاد کرد و افزود: شهید مطهری (ره) در زمره بزرگترین علما و فیلسوفان بود و باید مقام شامخ این شهید والامقام را در برنامه‌های هفته معلم گرامی داشت. 

آیت‌الله ناصری ادامه داد: شهید مطهری (ره) در فضایی وارد دانشگاه شد که بسیار دشوار بود، اما ایستاد و مقاومت کرد و با حفظ حالت طلبگی خود به درس و تدریس مشغول شد و توانست روی عده زیادی اثر بگذارد و یکی از ویژگی‌های شهید مطهری این بود که همواره به دنبال شناسایی مسائل و نیاز‌های جامعه بود تا با شناسایی این نیازها، روی آن کار کند و نیاز‌ها را تامین کند. 

امام جمعه یزد با بیان مصداق‌هایی بیان کرد: زمانی که مجله زن روز به فساد و فحشا می‌پرداخت، شهید مطهری خواست که مقاله‌ای نیز از او در این مجله در مورد زن چاپ کند که بعد‌ها این مقالات پیش زمینه‌ای برای چاپ کتاب حجاب شد. 

آیت‌الله ناصری با اشاره به سیره شهید مطهری، بر لزوم معرفی سیره این شهید والامقام در برنامه‌های هفته معلم تاکید کرد و گفت: این مهم نباید تحت تاثیر برنامه‌های تجلیل از معلمان قرار گیرد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه معلمان باید از شهید مطهری الگو بگیرند، افزود: یکی از اقداماتی که لازم است آموزش و پرورش انجام دهد، برگزاری کلاس‌های نماز است و در آن سوره حمد و ارکان نماز تفسیر شود تا دانش آموزان به خوبی فلسفه نماز را فرا بگیرند. 

آیت‌الله ناصری همچنین بر لزوم تلاش جدی معلمان برای تربیت دینی دانش آموزان تاکید کرد و گفت: این مهم باید در صدر مسئولیت‌ها و رسالت‌های معلمان تعریف شود. 
برنامه‌های هفته معلم در یزد اعلام شد 

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این دیدار با اشاره به برنامه‌های هفته معلم اظهار کرد: برنامه‌های هفته معلم در جلسه شورای آموزش و پرورش مصوب شده و قرار است در هر شهرستان یک مراسم اصلی برگزار شود. 

محمدکاظم رحیمی نژاد بیان کرد: اصلی‌ترین برنامه هفته معلم در استان یزد در روز ۱۸ اردیبهشت برگزار و از معلمان برگزیده استان تجلیل می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • خط حزب‌الله ۴۴۲ | شعله‌ای در دل تاریکی
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • دانشجویان آمریکایی از چهره کریه رژیم صهیونیستی پرده برداشتند
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • شهید مطهری جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود/ سیره شهید مطهری در برنامه‌های هفته معلم بازگو شود
  • شهید مطهری (ره) جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود
  • طبقه بندی مشاغل باید به صورت ویژه پیگیری شود