Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@06:25:26 GMT

ژن کلیدی احیای شنوایی کشف شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۰۵۳۰

ژن کلیدی احیای شنوایی کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان معتقدند از بین رفتن شنوایی به دلیل سالمندی، سروصدا یا استفاده از نوع خاصی داروی سرطان و آنتی بیوتیک، بازگشت ناپذیر است زیرا روش های موثری برای برنامه ریزی دوباره سلول های موجود و تبدیل آنها به سلول های حسی گوش داخلی و خارجی ( که برای شنوایی حیاتی هستند) وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر سلول های حسی گوش داخلی و خارجی پس از مرگ را نمی توان بازسازی کرد.

در حال حاضر روش هایی برای تولید سلول های موی مصنوعی وجود دارد. اما به گفته محققان آنها تمایزی بین سلول های موی گوش داخلی یا خارجی ایجاد نمی کنند. این تمایز قابلیت های مختلف و حیاتی را برای شنوایی ایجاد می کند.

اما کشف جدید که در ژورنال نیچر منتشر شده، یک گام مهم در توسعه این سلول های خاص است.

گارسیا آنوروس از دانشگاه نورث وسترن و محقق ارشد پژوهش در این باره می گوید: یافته‌های ما نخستین کلید سلولی روشن را برای ساخت یک نوع از سلول در مقابل نوع دیگر فراهم می کند. این دستاورد ابزاری برای ساخت سلول های موی گوش داخلی یا خارجی فراهم می کند که قبلا در دسترس نبود. ما بر یک چالش بزرگ غلبه کردیم.

بیشتر اوقات دلیل ناشنوایی و از بین رفتن آن شنوایی، مرگ سلول های موی خارجی است که به وسیله حلزون گوش ساخته می شوند. این سلول ها گسترش می یابند و در واکنش به فشار امواج صدا منقبض می شوند تا صوت برای سلول های موی داخلی را تقویت کنند. از سوی دیگر سلول های داخلی ارتعاشات را به نوترون هایی منتقل می کنند تا صدایی که می شنویم را بسازند.

در تحقیقات جدید محققان متوجه شدند ژن کلیدی TBX2 سلول های موی گوش در موش ها را برنامه ریزی می کند. آنها متوجه شدند هنگامیکه این ژن بیان می شود، سلول به یک سلول موی داخلی و هنگامیکه مسدود می شود به یک سلول موی خارجی تبدیل می شود.

همچنین محققان متوجه شدند ترکیبی از ژن های ATOH1 و GF1 برای ساختن سلول حلزونی گوش از یک سلول غیرمویی نیاز است و در مرحله بعدTBX2 خاموش می شود تا سلول موی خارجی یا داخلی را بسازد.

کد خبر 5485408 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: تحقیقات علمی ژنتیک ناشنوایی مسابقات ربوکاپ حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان قانون هوش مصنوعی توییتر تراشه کشاورزی گوگل دانشگاه آزاد اسلامی امنیت سایبری تحقیقات علمی ماشین آلات کشاورزی سلول های موی گوش داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۰۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛  دکتر جواد شاهین‌فر بابیان اینکه پارسال  یازده هزار کودک متولد شده در بیمارستان‌های استان غربالگری شنوایی شدند، گفت: ازاین تعداد  ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش‌های جراحی و طبی زیر پوشش قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد: با توجه آمار‌های جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه‌های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود.
رئیس دانشگاه غلوم پزشکی استان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه‌هایی از آسیب شنوایی را دارند، که برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیردار گنجانده شده است.
به گفته شاهین فر اکنون برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان به کمک شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می‌شود.
افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت‌های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری‌هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از دارو‌های آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط‌های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن‌ همراه و دستگاه‌های صوتی شخصی از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی است.

دیگر خبرها

  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه هشتم اردیبهشت
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت