Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رسانه خبری-تحلیلی استرالیایی در گزارشی نوشت: تبعات جنگ اوکراین به شرق اروپا محدود نمی شود بلکه موجب بحران اقتصادی و افزایش فزاینده فقر، ناامنی غذایی و تورم در کل جهان خواهد شد.

به گزارش ایران اکونومیست، پایگاه خبری تحلیلی استرالیایی «دکنوسیشن» در مقاله ای به قلم «الگا اولینکووا» استاد «دانشگاه فناوری سیدنی» نوشت: یک چهارم جمعیت اوکراین، در حدود ۷۰ روز جنگ، خانه هایشان را ترک کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنج و نیم میلیون اوکراینی کشورشان را ترک و هفت میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز در داخل کشور جابه جا شده اند.

این جنگ فقط در حال ویران کردن زندگی مردم اوکراین نیست بلکه موجب بحران اقتصادی و افزایش فزاینده فقر، ناامنی غذایی و تورم در ماورای شرق اروپا خواهد شد.

زیرساخت های اصلی اوکراین از بین رفته اند و کمبود شدید مواد غذایی و آب و قطعی برق و دیگر امکانات به بحران انسانی در این کشور دامن زده است.

وضعیت به مراتب در ماریوپل و خارکیف از کی یف، پایتخت بدتر و گزارش ها حاکی از پرمخاطره بودن تامین نیازهای اولیه در این مناطق است.

بحران انسانی فقط به مناطق تحت کنترل اوکراین محدود نمی شود و مناطق تحت کنترل روسیه نیز با وضعیت مشابهی مواجه هستند و گلوله باران ها مانع از دسترسی مردم جمهوری های دونتسک و لوهانسک به نیازهای اولیه شده است.

دسترسی مناطق تحت کنترل اوکراین به کمک های بشردوستانه و خیریه های بین المللی نیز با مشکل مواجه است زیرا کی یف و مسکو درباره ایجاد کریدورهای بشردوستانه به توافق نرسیده اند.  

جنگ اوکراین، علاوه بر ویرانی این کشور، تبعات بین المللی زیادی دارد و افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت و گسترش فقر شدید در جهان، بخش مهمی از تبعات جنگ اوکراین است.

براساس برآورد «مرکز توسعه جهانی» در واشنگتن، در نتیجه جنگ اوکراین، حداقل ۴۰ میلیون نفر در جهان به فقر شدید دچار شده و با کمتر از یک دلار و ۹۰ سنت در روز زندگی خواهند گذراند.

نگرانی دیگر، وضعیت ذخایر گندم جهان است. اوکراین و روسیه با هم، بیش از یک چهارم صادرات گندم جهان را در اختیار دارند.

جنگ اوکراین به افزایش قیمت گندم منجر می شود زیرا واردکنندگان اصلی آن از جمله مصر، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه برای یافتن گزینه های جایگزین با هم رقابت می کنند.

این جنگ به روسیه هم آسیب شدیدی وارد کرده و به خاطر تحریم غرب، مسکو سخت ترین شرایط اقتصادی سه دهه گذشته را تجربه می کند.

به خاطر محدودیت های صادرات و تحریم ها علیه محصولات غذایی، انتظار می رود فقر در ۶ ماه آینده، در روسیه تشدید شود و خانوارهای کم درآمد با مشکل در تامین مایحتاج خود مواجه شوند.

این وضعیت، شرکای تجاری کم درآمد روسیه مثل مصر، ترکیه، هند، آفریقای جنوبی و تایلند را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

این رسانه مستقر در ملبورن استرالیا نوشت: در پاسخ به تبعات جهانی جنگ اوکراین، سازمان های مردم نهاد و نهادهای مالی بین المللی باید سریعا برای تامین نیازهای فوری ضروری وارد عمل شوند.

در همین حال، دولت های ثروتمند لازم است فورا برای اختصاص منابع مالی در جهت مهار تبعات قریب الوقوع بحران جهانی غذا اقدام کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: اوکراین ، گندم ، روسیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اوکراین گندم روسیه جنگ اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟