Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار و توجه رهبر معظم انقلاب به مجموعه صنوف و اقشار مختلف مردم، در دیدارها و سخنان ایشان متجلی است؛ تکریم مقام کارگر و ارزش و اهمیت این قشر، جایگاه خاصی در نگاه رهبری داشته و تقریبا هر سال در آستانه روز جهانی کارگر، ایشان با جمع‌های کارگری به طور اختصاصی دیدار داشته‌اند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دوشنبه(۱۹ اردیبهشت) در دیدار جمعی از کارگران، آنان را ستون اصلی خیمه تولید خواندند و با اشاره به سه موضوع اصلیِ «لزوم افزایش فرصت‌های شغلی»، «تنظیم عادلانه رابطه کار و سرمایه» و «تأمین امنیت شغلی» کارگران گفتند: واردات بی‌رویه خنجری به قلب «تولید ملی» و «اشتغال کارگران» است، بنابراین باید به‌صورت جدی از آن جلوگیری شود و در داخل نیز ضمن تولید محصولات با کیفیت، مردم و دستگاه های دولتی مقیّد به خرید تولیدات داخلی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



واکاوی برنامه دیدار و سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با کارگران و مجموعه­‌های تولیدی نشان می‌دهد که این برنامه‌ها به طور معمول در حسینیه امام خمینی انجام می­‌شود اما گاهی ایشان با حضور در محیط کار و تولید، به ارزش و اهمیت این قشرو لزوم سیدگی به مشکلات آن­ها اشاره می­‌کنند؛ از جمله حضور و سخنرانی در اجتماع کارگران کارخانه‌جات تولیدی داروپخش‌ در سال ۱۳۹۱ و حضور و سخنرانی در دیدار با کارگران گروه صنعتی مپنا در سال ۱۳۹۳.

دیدارهای کارگری رهبر معظم انقلاب حتی در دو سال کرونایی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز این قطع نشد و ایشان در سخنرانی تلویزیونی، ارزش و اهمیت کار و مقام کارگر را گوشزد کردند. به لحاظ محتوایی، به طور معمول در این مراسم پیش از سخنان رهبری، گزارش وزیر وقت کار نیز مطرح می­‌شود؛ همچنین با توجه به مناسبت­‌های مذهبی مقارن با روز کارگر، ایشان مفاهیمی مرتبط با معنویت و فرهنگ اسلامی کار را مطرح می­‌کنند. در سال­‌هایی که با برگزاری انتخابات (در خردادماه بعد) تقارن پیدا می‌کند، رهبری ضمن اشاره به اهمیت این رویداد سیاسی، نکاتی را خطاب به کارگران، مجموعه دست­‌اندرکاران و نامزدهای انتخابات متذکر می­‌شوند.  

گذشته از محتواهای متنوعی که مرتبط با تولید، اشتغال، اقتصاد و ربط آنها به موضوع کار و کارگران، ایشان برخی محتواها را سال­‌ها به­ طور مکرر تکرار می­‌کنند که نشان از اهمیت آن­ها دارد؛ در جدول زیر پرتکرارترین محتواهای سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدارهای کارگریِ ۱۱ سال منتهی به اردیبهشت امسال آمده است.

آنچه ما همیشه روی آن تکیه کردیم، تأکید کردیم و از بن دندان معتقدیم که برای کشور، برای فرهنگ عمومی کشور یک ضرورت است، عبارت است از تکریم و احترام‌گذاشتن به کار و کارگر».از جمله اشاره به مناسبت مذهبی روز، اشاره به شعار اقتصادی همان سال و پیوند به کار و تولید، تاکید بر ارزش کار در فرهنگ اسلامی، مقایسه شعارهای نظام­‌های سیاسی شرق و غرب درباره کارگر و نفی آن­ها، تاکید بر وفاداری کارگران به انقلاب و نظام، سفارش به مهارت­‌آموزی کارگران و نقش آموزش­‌های فنی و حرفه‌ای، تاکید بر امنیت شغلی و معیشت­‌افزایی کارگران، تکریم جامعه کارگری، اشاره به ماجرای بوسیدن دست کارگر از سوی پیامبر(ص)، تاکید بر ارزش و اهمیت اصلاح فرهنگ کار، حمایت از کار و کالای ایرانی، توجه دادن همگان به اینکه ابتنای اقتصاد کشور بر کارگر است و ... .

در کنار این موارد، رهبر معظم انقلاب بارها به اهمیت روز کارگر و دیدارهای سالانه اشاره کرده‌اند: از جمله در اردیبهشت ۱۳۹۱ که در اجتماع کارگران کارخانه‌جات تولیدی داروپخش‌ گفتند: «هر سال به مناسبت هفته‌ کارگر، کارگران عزیز در حسینیّه پیش ما می‌آمدند؛ آنجا یک دیداری داشتیم، دو کلمه حرف می‌زدیم؛ امسال من آمدم خدمت کارگرها؛ این کارخانه را - شرکت داروپخش - به‌عنوان یک مرکز نمادین انتخاب کردیم. شما کارگران این کارخانه و کارگرانی که از کارخانه‌های دیگر تشریف آوردید، توجّه کنید که من برای ادای احترام، برای ادای تشکّر از کار و کارگر ایرانی، امسال این برنامه را به این شکل درآوردم».

کارگران، ستون فقرات جامعه
یک سال بعد نیز ایشان مهم­ترین ویژگی طبقه کارگر را مایه گذاشتن از جسم و جان خود برای پیشرفت و آسایش کشور دانستند و افزودند: «کارگران ستون فقرات یک جامعه هستند که در صورت نبود و یا ضعف آنها، کشور فلج خواهد شد ... اگر قشر کارگر از امید و رفاه و امنیت شغلی برخوردار باشد، حرکت کشور در مسیر پیشرفت سریعتر و آسان تر خواهد شد».

ایشان در سال ۱۳۹۳ تاکید همیشگی خود را بر تکریم کار و کارگر اینگونه بیان کردند: «من دو مطلب را به‌طور کوتاه عرض می‌کنم: یک مطلب در مورد مسائل کار و کارگر [است‌]. آنچه ما همیشه روی آن تکیه کردیم، تأکید کردیم و از بن دندان معتقدیم که برای کشور، برای فرهنگ عمومی کشور یک ضرورت است، عبارت است از تکریم و احترام‌گذاشتن به کار و کارگر».

«اگر ذهن کارگر مشغول باشد که آیا فردا در این کارگاه خواهد بود یا نه، دستش به کار نمی‌رود؛ باید امنیّت شغلی به وجود بیاید؛ این هم راه‌هایی دارد، این هم باز از مسئولیّت‌های مسئولین گوناگون دولتی و مدیران و کارفرمایان و دیگران استاما در سال ۱۳۹۴ ایشان ضمن تکرار اهمیت تکریم کارگران خطاب به مسئولان مواردی را تذکر دادند: «مسئولان توجّه کنند به مسائل مربوط به کارگران، رفع مشکلات محیط­‌های کارگری و جامعه‌ کارگری. مشکلاتی وجود دارد؛ مساله‌ تعویق­‌ها، اخراج­‌ها، مساله‌ معیشت و امثال این­ها؛ این­ها چیزهایی است که در سطح کشور و در میان جامعه‌ کارگری وجود دارد و مشکلات کارگران است. مسئولین همّتشان را بیش از پیش به این مسائل متوجه کنند؛ هدف از این دیدار اینهاست».

در اردیبهشت سال بعد (۱۳۹۵) رهبر معظم انقلاب با اشاره به «مساله‌ امنیّت شغلی کارگر» از تعطیلی کارگاه­‌های تولیدی به عنوان آفت نام بردند و فرمودند: «اگر ذهن کارگر مشغول باشد که آیا فردا در این کارگاه خواهد بود یا نه، دستش به کار نمی‌رود؛ باید امنیّت شغلی به وجود بیاید؛ این هم راه‌هایی دارد، این هم باز از مسئولیّت‌های مسئولین گوناگون دولتی و مدیران و کارفرمایان و دیگران است؛ باید کاری کنند که امنیّت شغلی وجود داشته باشد. تعطیلی کارگاه‌ها جزو آفت‌های بزرگ است؛ جزو مصیبت‌های کارگر، یکی این است که این کارگاه تعطیل بشود».

ستون فقرات اقتصاد و تولید
ایشان در سال ۱۳۹۶ کارگر را «ستون فقرات اقتصاد و تولید» خواندند و افزودند: برای داشتن اقتصاد پیشرفته و مستقل و رونق اقتصادی باید به قشر کارگر اهمیت فراوان داد و اگر بخواهیم جامعه‌ کارگری از امتیازات و حقوق شایسته برخوردار باشد، باید روی تولید ملی تکیه و تأکید کنیم.

تاکید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «بر برجستگی و هنرمندی نیروی کار ایرانی و حمایت از کالای ایرانی که مانع از بیکاری کارگران خواهد شد»، توصیه به اینکه «رعایت حق نیروی کار، حقوق طبیعی نیروی کار یعنی دستمزد عادلانه، پرداخت منظّم و بدون تأخیر، ثبات اشتغال و ...» باید رعایت شود، از دیگر مباحثی است که در سال­‌های بعد مطرح کردند.

در مجموع، پرتکرارترین محتوای سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مربوط به هفته کارگر «ارزش و اهمیت کار و نیروی کار»، «تکریم کارگر و رعایت حقوق آنهاست» که مسئولان و کارفرمایان را به آن دعوت می­‌کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کارگر ، نیروی کار ، رهبر معظم انقلاب

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارگر نیروی کار رهبر معظم انقلاب رهبر معظم انقلاب ارزش و اهمیت کار و کارگر ستون فقرات تکریم کار نیروی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران

عضو شورای شهر تهران بر لزوم رعایت دستورالعمل استقرار و نظام نگهداشت HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مناطق تأکید کرد.   به گزارش ایسنا، احمد صادقی در دویست و سی و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: بارش های نیمه شب جمعه و صبح ۱۵ اردیبهشت ماه در شهرداری منطقه ۱۵ به آدرس بزرگراه بعثت نرسیده به میدان بسیج سبب شد یکی از منهولهای موجود در مسیر به واسطه  شدت بارش و حجم زیاد آب های بالادستی و نیز عدم کشش شبکه جمع آوری آب های سطحی دچار انسداد و گرفتگی شود.   وی ادامه داد: این امر سبب می شود عوامل اجرایی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام  شوند و کارگران اداره مسیل های منطقه جهت رفع گرفتگی داخل منهول فاضلاب شوند؛ اما  به طور ناگهانی، فشار آب سبب افتادن یکی از کارگران به داخل شبکه می شود و متأسفانه این فرد تا به امروز پیدا نشده، علی رغم اینکه آتش نشانی زحمات زیادی برای جستجو و پیدا کردن این فرد انجام داده است.    احمد صادقی ادامه داد: من تشکر می کنم از زحمات مجموعه خدمات شهری در این چند روز ولی این زحمات سبب نمی شود که موارد و ضوابط ایمنی رعایت نشود. لایروبی مسیل ها به عنوان چک لیست عملیات به مناطق طی سال های قبل ابلاغ شده و اسناد لازم  به عنوان دستور العمل استقرار و نظام نگاهداشت مدیریت «اچ اس ای» در هر منطقه موجود است که با بررسی های به عمل آمده مشخص شده در این منطقه نیز این دستورالعمل موجود بوده است.   از طرفی عدم انجام عملیات در حین بارندگی به دلیل شرایط نامساعد  اعم از  دبی بالای آب و عدم اطلاع از خطراتی که  در این شرایط وجود دارد از توصیه هایی است که در حوزه خدمات شهری باید مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در حادثه منطقه ۱۵ این مورد رعایت نشده است.    صادقی تاکید کرد: ذکر دو نکته در این حادثه حایز اهمیت است که امیدوارم مجموعه مدیریت شهری به آن توجه داشته باشد؛   نخست آنکه ساختار اچی اس ای در شهرداری تهران نیازمند تقویت است و یک شهر با جمعیتی بیش از  ۱۰ میلیون نفر صرفا با چند کارشناس در منطقه امکان نظارت بر سیستم ایمنی شهر را ندارد. لذا بایستی این سیستم تقویت و اگر بخش خصوصی صلاحیت دار باید در این بخش استفاده بشود.    وی ادامه داد: نکته دوم که خیلی مهم است؛ موضوع بررسی عدم رعایت دستور العمل استقرار و نگهداشت نظام مدیریت اچ اس ای در  منطقه مذکور است که  در صورت رعایت نکردن این نظامات به طور حتم می بایست با  خاطیان چه عوامل پیمانکاران و چه مدیران برخورد قانونی صورت گیرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • تداوم عملیات جست‌وجو جهت نجات کارگر مفقود شده تهران
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • امیرعبداللهیان: با اتخاذ موضع هماهنگ کشورهای اسلامی، حقوق ملت فلسطین محقق می‌شود
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی
  • تاکید امام جمعه موقت بوکان برلزوم تکریم معلمان