Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@13:19:53 GMT

ساخت دارویی که بیش از جراحی وزن را کاهش می‌دهد!

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۰۹۷۱

ساخت دارویی که بیش از جراحی وزن را کاهش می‌دهد!

فرارو- دانشمندان آمریکایی می‌گویند موفق به تولید دارویی شدند که در مراحل کارآزمایی بالینی موفق شده است رکورد جدیدی در کاهش وزن افراد چاق را به ثبت برساند. به گفته این دانشمندان تأثیرگذاری این دارو در کاهش وزن معادل روش‌های خطرناکی همچون عمل جراحی است.

به گزارش فرارو، داروی Tirzepatide که توسط شرکت داروسازی آمریکایی Eli Lilly and Company (Lilly) ساخته شده است، یک تزریق در هفته طراحی شده است که با تقلید از اثرات هورمون‌های طبیعی به نام اینکرتین باعث کاهش وزن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هورمون‌ها قند خون را بعد از غذا خوردن کاهش می‌دهند و علاوه بر آن فرآیند‌های متابولیک مربوط به هضم را تنظیم می‌کنند.

تیرزپاتید که هنوز در بازار در دسترس نیست و در انتظار مطالعات بالینی بیشتر است، ترکیبی مصنوعی از دو اینکرتین خاص به نام‌های GLP-1 (پپتید شبه گلوکاگون-۱) و GIP (پلی پپتید انسولینوتروپیک وابسته به گلوکز) است. هورمون GLP-1، اساس داروی ضد دیابت semaglutide است که در ایالات متحده به عنوان یک داروی کاهش وزن در سال ۲۰۲۱ تایید شد. این موضوع خود جالب توجه است، زیرا این اولین باری است که سازمان غذا و داروی ایالات متحده درمان جدیدی را برای کاهش وزن تایید می‌کند. با این همه به نظر می‌رسد فرمول tirzepatide - به لطف اضافه شدن GIP در کنار GLP-1 - ممکن است دوباره تحولی چشمگیر در این عرصه ایجاد کند.

در نتایج فاز ۳ حاصل از کارآزمایی بالینی اثرات تیرزپاتید، محققان ۲۵۳۹ شرکت کننده را که دارای اضافه وزن یا چاق بودند (با یک بیماری مربوط به اضافه وزن، اما بدون دیابت نوع ۲)، مورد مطالعه قرار دادند. شرکت کنندگان، تیرزپاتید یا دارونما را در طول ۷۲ هفته به همراه برنامه‌ای برای پیروی از یک رژیم غذایی کم کالری و افزایش سطح فعالیت بدنی دریافت کردند. تیرزپاتید در یکی از سه دوز مختلف (۵، ۱۰ یا ۱۵ میلی گرم تزریق هفتگی) تجویز شد، اما هر سه گروه شاهد کاهش وزن قابل توجهی در طول مطالعه بودند.

در بالاترین دوز (۱۵ میلی گرم)، شرکت کنندگان به طور متوسط ۲۲.۵ درصد از وزن بدن خود (۲۴ کیلوگرم یا ۵۲ پوند) را از دست دادند، در حالی که دوز ۱۰ میلی گرمی ۲۱.۴ درصد کاهش وزن (۲۲ کیلوگرم یا ۴۹ پوند) و ۵ میلی گرم شاهد کاهش ۱۶ درصدی وزن بدن (۱۶ کیلوگرم یا ۳۵ پوند) خود بودند. در مقایسه، گروه دارونما تنها ۲.۴ درصد از وزن بدن خود (۲ کیلوگرم یا ۵ پوند) را از دست دادند. جف امیک، پزشک تحقیقات بالینی و معاون توسعه این محصول، می‌گوید: «تیرزپاتید اولین داروی تحقیقاتی است که به طور میانگین بیش از ۲۰ درصد کاهش وزن را در یک مطالعه فاز ۳ انجام می‌دهد.»

شرکت سازنده می‌گوید کارآزمایی‌های مربوط به این دارو، ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود نتایج آن تا سال ۲۰۲۳ منتشر شود. با این حال، ما از قبل می‌دانیم که tirzepatide برای همه کسانی که آن را مصرف کنند، نتیجه بخش نخواهد بود. همچنین برخی از شرکت کنندگان در کارآزمایی عوارض جانبی را تجربه کردند. بسته به دوز، تا یک سوم از گروهی که تیرزپاتید مصرف می‌کردند، حالت تهوع داشتند، در حالی که اسهال نیز نسبتاً شایع بود (برای ۱۸.۷ تا ۲۳ درصد از شرکت کنندگان). برخی افراد نیز استفراغ و یبوست را تجربه کردند، و شایان ذکر است که درصد کمی از شرکت کنندگان به دلیل این عوارض مطالعه را ترک کردند.

با فرض اینکه نتایج تحقیقات بعدی FDA را متقاعد کند که این دارو را برای بیماران کاهش وزن تأیید کند، یکی دیگر از موانع بالقوه برای تجاری کردن تیرزپاتید، موضوع قیمت آن است. سماگلوتاید که به عنوان یک داروی کاهش وزن با نام تجاری Wegovy توسط شرکت داروسازی دانمارکی Novo Nordisk فروخته می‌شود، بیش از ۱۳۰۰ دلار فروخته می‌شود. به خوبی پیداست تعداد کمی از بیماران می‌توانند چنین دارو‌های گران قیمتی را بخرند، به ویژه که دارو‌هایی مانند این به ندرت تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرد. بنابراین، اگر tirzepatide از یک استراتژی قیمت گذاری مشابه پیروی کند، می‌تواند مورد دیگری از دارویی بالقوه درخشان و تغییر دهنده زندگی باشد که متأسفانه بسیاری از مردم قادر به خرید آن نیستند.

استفان گینت، محقق علوم اعصاب و چاقی به وبسایت Gizmodo گفت: «به نظر می‌رسد که خود این دارو‌ها عالی هستند، اما قیمت آن‌ها گران است و این بدان معناست که در دسترس همگان نخواهد بود.» با این همه و جدای از مسائل اقتصادی، نتایج چشمگیر این دارو‌ها نشان می‌دهد که ما به زودی می‌توانیم انقلابی در عرصه درمان چاقی ایجاد کنیم. به گفته محققان، اگر بتوانیم دسترسی عادلانه به این نسل جدید دارو‌های چاقی را تضمین کنیم، می‌توانیم سلامت میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را بهبود بخشیم.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: چاقی درمان چاقی داروی کاهش وزن شرکت کنندگان کاهش وزن دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲