Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، هفته سلامت آغاز شده و یکی از روزهای آن با عنوان نقش مردم، مسئولان و سمن‌ها در مدیریت حوادث و بلایا نامگذاری شده است.

یکی از چالش های مدیریت حوادث و بلایا عدم توجه به این گروه های کلیدی در آمادگی و پاسخ به حوادث و بلایا است، بدون شک نامگذاری این روز و توجه به نقش مسئولین، مردم و سازمان های مردم نهاد در مدیریت حوادث و بلایا تاکیدی بر جامعه محوربودن مدیریت بحران و لزوم تقویت توان جوامع با آموزش های صحیح و گسترده و استفاده از ظرفیت کنشگران محلی قبل حین و بعد از  بحران می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسیه امین افشار کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار کرد: مشارکت جامعه یکی از مباحث مطرح در مدیریت بحران است،  مشارکت جامعه در واقع سهیم شدن مردم در تمامی فرایندهای چرخه مدیریت بحران است روندی که در طی آن مردمی که در معرض خطر یا متاثر از بلایا هستند بصورت خودجوش یا هدایت شده در فرایندهای مربوط به تصمیم گیری، برنامه ریزی و اجرا شرکت می کنند و به تنهایی یا به کمک سازمان های دولتی و غیردولتی سعی در پیشگیری از بحران و یا در صورت وقوع بحران باز گرداندن جامعه به شرایط قبل بحران دارند.

 

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت به هر دلیلی رخ بدهد تهدید جدی برای حیات، توسعه و تکامل جوامع است این مخاطرات میتوانند سلامت انسان ها و اموال دارایی ها و محیط زندگی را تخریب کند اما ضروری هست که قبل از قرارگرفتن در وضعیت بحرانی سازمان ها و مردم آمادگی لازم برای مواجهه و ارائه پاسخ مناسب به حوادث و بلایا برخوردار باشند.

وی ادامه داد: مشارکت مردم از اجزای ضروری در مدیریت بلایا است. جلب مشارکت مردم از ارکان اصلی کاهش خسارت های جانی و مالی حاصل از بلایا است از این رو مشارکت مردم در قبل حین و بعد از بحران ضروری است .

افشار گفت: با اقداماتی ساده همچون جلب مشارکت مردم بمنظور آموزش و توانمندسازی هدفمند خانوارها در خصوص راهکارهای کاهش آسیب پذیری غیر سازه ای قبل از وقوع حادثه شامل حذف یک شی دکوری غیر ضروری ، قرار دادن اشیاء سنگین و خطرناک در طبقات پایینی کابینت ها، برداشتن تخت بچه از کنار یک شیشه بزرگ ، نصب قفل به درب کابینت نصب سامانه های هشدار اولیه مانند نصب هشدار دهنده های دود آتش در منزل، در بین عموم مردم بطور مستمر و پیوسته، آشنایی اعضای خانواده با شماره تماس های اضطراری و قرار دادن لیست آنها کنار تلفن منزل و ... می توان از وقوع آسیب های جدی در صورت بروز حادثه جلوگیری کرد.

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: علاوه بر این کافی نبودن نیروهای امدادی آموزش دیده در ساعات اولیه پس از وقوع حوادثی از جمله زلزله و از طرف دیگر حضور افراد آموزش ندیده در منطقه و شرکت در عملیات جست و جو و نجات، باعث آسیب دیدگی بیشتر مصدومین  می شود که در صورتی که سازمان های دخیل در امر امدادرسانی قبل از وقوع حادثه در جهت توانمندسازی مردم برای همکاری آنها در شناسایی آسیب دیدگان در محله و شیوه امدادرسانی صحیح و پیدا کردن راهی برای دستیابی به خدمات درمانی مورد نیاز مصدومین اقدام کرده باشند در زمان وقوع حادثه می توان از ظرفیت مردمی آموزش دیده جهت تسریع در خدمت رسانی استفاده کرد.

وی ادامه داد: سازمان های دخیل در ارائه خدمات در حوادث و بلایا نیز باید در توزیع نیروی انسانی وسعت و جمعیت و خطرات تهدید کننده منطقه را مد نظر قرار بدهند، و همچنین قبل از وقوع حادثه برنامه پاسخ تدوین کنند و شرح وظایف افراد دخیل در ارائه خدمت مشخص نمایند و تمرین و مانورهای دوره ای را قبل از وقوع حادثه بمنظور اطمینان از آمادگی برای مواجهه با حوادث و بلایا انجام بدهند.

 

افشار در ادامه به نقش پررنگ و موثر سمن ها در پاسخ به حوادث و بلایا اشاره کرد و گفت: سمن ها بازوان پرتوان مردمی هستند که میتوانند در شرایط دشوار به یاری دولت و نهادهای رسمی آمده و از شدت آلام اجتماعی بکاهند، سازمان های مردم نهاد قبل، حین و بعد از بحران در مراحل مختلفی همچون نجات و تخلیه‌ مجروحان، تغذیه، بهداشت، درمان و اسکان آسیب‌دیدگان و همچنین حمایت‌های روانی و آموزش شهروندان و... می توانند با سازمان های امدادی همکاری  داشته باشند.

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی و ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بر اساس همین تجربیات ﻧﻈﺎﻡ ﺳﻼﻣﺖ به عنوان ﻣﺘﻮﻟﻲ ﺍﺻﻠﻲ تامین، ﺣﻔﻆ ﻭ ﺍﺭﺗﻘﺎی ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻃﻲ ﺳﺎل هاﻱ ﺍﺧﻴﺮ، ﺗﻮﺟﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺍﻱ ﺑﻪ پیشگیری ﻭ ﺁﻣﺎﺩﮔﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺨﺎﻃﺮﺍﺕ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺑﺎ ﺗأﻛﻴﺪ ﺑﺮ ﻧﻘﺶ ﻣﺤﻮﺭﻱ ﻣﺮﺩﻡ کرده و با توجه به اینکه سازمان های مردم نهاد (سمن ها) ظرفیت های بسیار بالایی در سطح محله ها دارند، ضرورت دارد از این ظرفیت ها در راستای افزایش آمادگی جامعه در برابر بحران ها، آموزش به مردم و نیز استفاده از توان و امکانات آنان در زمان استفاده شود. 

وی بیان کرد:  لازمه ارائه خدمات مطلوب سلامت با مشارکت مردم، سازمان های مردم نهاد و مسئولین، هماهنگی، همکاری و همیاری تمامی بخش های جامعه، شرکای سلامت و وحدت رویه مدیران در سازمان های مختلف قبل، حین و بعد از بحران است، هماهنگی و همیاری در ارائه خدمات سلامت، منجر به پیشگیری از موازی کاری، حفظ منابع و موفقیت در برون رفت از بحران ها می‌شود.

انتهای پیام/3139

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مردم نهاد هفته سلامت پیشگری از بیماری مدیریت حوادث و بلایا سازمان های مردم نهاد قبل از وقوع حادثه مشارکت مردم حین و بعد سازمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۱۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط

به گزارش خبرآنلاین، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام آماده بارش در استان‌های غربی،مرکزی و جنوبی؛ آخرین وضعیت جوی در روزهای آینده را تشریح کرد و نسبت به احتمال سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی کشور هشدار داد.

روزنامه رسالت در خبری نوشت: حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره هشدارهای بارش های سیل آسا در کشور اظهار کرد: براساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی جدید از سه شنبه هفته جاری وارد کشور شده و تا پایان روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ماه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود:سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است و به همین دلیل استانهای مختلفی که متاثر از این سامانه بارشی هستند در حالت آماده باش قرار دارند. این سامانه بارشی مخاطراتی مانند رگبار شدید باران، رعد وبرق،ورزش باد شدید و در برخی نقاط گرد و خاک و رخداد تگرگ را ممکن است به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد:سامانه روزهای سه شنبه در استان‌های کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان فعال خواهد بود و به همین دلیل مدیریت بحران استان‌های اشاره شده در حالت آماده باش قرار دارند و دستگاه ها و تجهیزات نیز فراهم شده است.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: روزچهارشنبه سامانه بارشی استان‌های کرمانشاه، ایلام،خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد،چهارمحال بختیاری،جنوب و غرب استان اصفهان، نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت ثاتیر قرار می دهد. هم استان‌ها نامبرده شده و استان های مجاور و معین این آمادگی را دارند که ماشین آلات تجهیزات را فراهم کرده اند و اطلاع رسانی ها از طریق استانداری ها و صدا سیما و رسانه ها انجام شده است.

ظفری عنوان کرد: روز جمعه استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه،لرستان، ایلام، خوزستان،همدان، مرکزی،اصفهان ،خراسان رضوی و جنوبی و نیمه غربی سمنان،ارتفاعات و دامنه های استانهای البرز و تهران تحت تاثیر قرار می گیرند و یک وسعت گسترده تمام کشور را در روز جمعه تحت تاثیر قرار می‌دهد و به همین دلیل احتمال اینکه جاده ها لغزنده و معابر دچار آبگرفتگی شوند وجود دارد. همچنین احتمال سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی نیز وجود دارد. در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را داریم و متاسفانه این صاعقه می تواند خطرناک باشد و هشدار می دهیم به افرادی که در بلندی ها و ارتفاعات حضور دارند و عشایر که دقت لازم را داشته باشند.

وی اضافه کرد: در مناطقی شاهد باد شدید خواهیم بود احتمال وارد شدن خسارات به سازه های موقت و داربست ها و تابلوهای تبلیغاتی وجود دارد و از طرفی هم ممکن است در ناوگان حمل و نقل اختلال به وجود آید.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در توصیه ای به مردم گفت: سازمان مدیریت بحران کشور و مدیریت بحران استان ها درحالت آماده باش قرار دارند و از مردم می خواهیم در حاشیه های رودخانه هایی که احتمال طغیان آنها وجود دارند قرار نگیرند و توقف نکنند و از رفتن به ارتفاعات و کوهنوردی خودداری کنند. همچنین عشایر از چرای دام ها در ارتفاعات خوداری کنند.کشاورزان نیز تدابیر لازم را برای محصولات کشاورزی خود داشته باشند تا خسارات احتمالی کمتر شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901632

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی