Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما تهدیدی مهم برای نخلستان‌های فارس محسوب می‌شود و تاکنون ۳ هزار و ۲۸۰ اصله درخت خرما در استان به این آفت آلوده شده است.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سوسک سرخرطومی حنایی به‌عنوان خطرناک‌ترین آفت درختان نخل شناخته می‌شود که برای زندگی، لانه‌سازی و پرورش لارو از تنه درخت خرما برای رشد و تکثیر خود استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حشره خطرناک با ایجاد حفره‌ها و راهرو‌های متعدد فضای کافی برای رشد کلنی درحال گسترش در درختان نخل بوجود می‌آورد و میزان رشد و باردهی درخت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.


خسارت اصلی آفت سرخرطومی توسط مرحله لاروی سوسک است که این حشره نابالغ با تغذیه از دسته‌های آوندی نخل کانال‌هایی درجهت مختلف (بالا و پایین) ایجاد کرده و در اثر تغذیه متوالی این آفت، درختان حالت تشنگی از خود نشان می‌دهند. بتدریج حشره کامل شده و از طریق زخم‌های موجود بر روی تنه، وارد درخت می‌شوند و شروع به تخم‌ریزی کرده که تعداد زیاد تخم‌ها، شرایط مناسب دمایی و مبارزه نکردن به موقع می‌تواند منجر به گستردگی این آفت و نهایتا مرگ نخل شود.


شناسایی سوسک سرخرطومی خرما در نخلستان‌ها زمان‌بر است و معمولا کشاورز زمانی متوجه وجود این آفت می‌شود که تنه نخل پوسیده است. آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما نخستین‌بار در سراوان استان سیستان و بلوچستان دیده شد که با قرنطینه ۳۰ سال در همان منطقه باقی ماند، این آفت سال ۹۶ در شهرستان اوز فارس نیز مشاهده شد و تاکنون این آلودگی در فارس باقی مانده است. در حال حاضرآفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما به جان نخلستان‌های فارس افتاده است و تهدیدی برای این نخلستان‌ها محسوب می‌شود.

 
 سوسک سرخرطومی حنایی خرما تهدیدی برای نخلستان‌های


حمید دبیری، سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس در این باره می‌گوید: در زمان حاضر ۶ شهرستان فارس درگیر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما هستند که آلوده شدن ۲ شهرستان لامرد و جهرم در سال گذشته نشان از گسترش این آفت است.


دبیری می‌افزاید: در زمان حاضر آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما تهدیدی مهم برای نخلستان‌های فارس محسوب می‌شود و تاکنون ۳ هزار و ۲۸۰ اصله درخت خرما در استان به این آفت آلوده شده است.


دبیری در ادامه از امحا ۳۴۲ اصله درخت نخل و تیمار ۲ هزار و ۹۳۸ اصله درخت نخل آلوده در استان خبر داد و می‌افزاید: ۱۵۰ اصله درخت در لارستان و اوز، ۶۳ اصله درخت در خنج، ۵۷ اصله درخت در جهرم، ۴۴ اصله درخت در گراش، ۲۳ اصله درخت در قیر و کارزین و ۵ اصله درخت در لامرد بر اثر این آفت امحا شده‌اند.

 


به گفته وی ۱۵۰ اصله درخت در لارستان و اوز، ۶۳ اصله درخت در خنج، ۵۷ اصله درخت در جهرم، ۴۴ اصله درخت در گراش، ۲۳ اصله درخت در قیر و کارزین و ۵ اصله درخت در لامرد بر اثر این آفت امحا شده‌اند.

به عقیده سرپرست بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس، نقل و انتقال غیرقانونی پاجوش خرما از حوزه خلیج فارس را عامل آلودگی نخلستان‌های استان فارس است. این آفت یک آفت تنبل است و پرواز نمی‌کند بنابراین مهم‌ترین راه انتقال آن جابجایی پاجوش آلوده است.

 


دبیری با بیان این که تشخیص این آفت سخت است و به دستگاه‌های مخصوص و روش‌های نوین نیاز دارد، خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر از روش‌هایی مثل سگ‌های آفت‌یاب، تزریق سم به تنه درخت، تشخیص درخت‌های آلوده با استفاده از دستگاه صوتی، ردیابی و پایش باغات آلوده با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای درصدد مهار این آفت هستیم.

آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما نخستین‌بار در سراوان استان سیستان و بلوچستان دیده شد که با قرنطینه ۳۰ سال در همان منطقه باقی ماند، این آفت سال ۹۶ در شهرستان اوز فارس نیز مشاهده شد و تاکنون این آلودگی در فارس باقی مانده است.


استان فارس رتبه سوم تولید خرما و رتبه چهارم سطح زیر کشت این محصول را در کشور دارد. جمع کل سطح زیر کشت نخیلات فارس ۳۳ هزار و ۲۷۱ هکتار است. خرما در ۱۶ شهرستان فارس تولید می‌شود که قیروکارزین با ۶ هزار و ۴۵۵ هکتار بیشترین و کوه چنار با ۲۰ هکتار کم‌ترین سطح زیر کشت خرما را به خود اختصاص داده است.


طبق آمار جهاد کشاورزی فارس ۱۶۰۵ اصله درخت در لارستان و اوز، ۸۱۵ اصله درخت در خنج، ۳۱۷ اصله درخت در قیروکارزین، ۱۱۴ اصله درخت در گراش، ۱۱۱ اصله درخت در لامرد و ۳۱۸ اصله درخت خرما در جهرم آلوده شده‌اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سوسک سرخرطومی حنایی آفت کشاورزی آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما اصله درخت نخلستان ها درخت خرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۴۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برای مقابله با آفت و ایجاد شرایط لازم برای رسیدن به تولید بالا در نخلستان‌‌ها ۹ میلیارد ریال اعتبار برای عملیات هرس و تکریب نخل‌ها تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به وضعیت نخلستان‌های استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر 8 هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر درجه 2 در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی، بوشهر و جم وجود دارد که به اصلاح بستر باغ و عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه مدیریت باغات درجه 2 خرما ضعیف است و برخی از نخل‌ها تکریب نشده‌اند گفت: همین امر عاملی برای ایجاد آفت‌ها شده، بنابراین بهبود سازی و بهینه کردن شرایط باغ برای رسیدن به عملکرد بالاتر الزامی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: با همکاری اعتبار استانی به مبلغ 9 میلیارد ریال با مشارکت باغداران برای اجرا عملیات تکریب نیاز به همت بیشتر باغداران برای همکاری با جهاد کشاورزی داریم.

توکلی تغذیه نخیلات، هرس، تکریب، آرایش و تنک کردن نخیلات و پوشش‌دهی خوشه خرما را یکی از برنامه‌های مهم در مدیریت نخل‌ها دانست و تأکید کرد: حمایت از کشاورزان و رفع مسائل و موانع در جهش تولید مورد توجه ویژه قرار دارد.

وی پایش مستمر ‌بررسی وضعیت آفت قرنطینه‌ای سوسک سر خرطومی حنایی در نخیلات استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: ردیابی و پایش روزانه نخیلات توسط کارشناسان در حال اجراست و آموزش و توصیه‌های لازم به بهره‌برداران ارائه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم درختان نخل و عمل به هشدار‌ها و توصیه‌های کارشناسان این سازمان، در صورت مشاهده علائم خسارت آفت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • این سوسک یک اثر هنری است (عکس)
  • فیلمبرداری ماکرو آیفون 15 پرو مکس از یک سوسک تیره (فیلم)
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۸۰۰۰هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر بهسازی می شود
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی