Web Analytics Made Easy - Statcounter

در فاصله چند روز مانده تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان، عربستان همچنان به تهدید سعد حریری و دیگر شخصیت‌های لبنانی جهت صدور فراخوانی برای مشارکت سنی‌ها در این انتخابات ادامه می‌دهد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  شواهد نشان می‌دهد که «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان قصد تبعیت از دستورات عربستان سعودی مبنی بر صدور فراخوانی جهت مشارکت سنی‌ها در انتخابات پارلمانی لبنان را ندارد و همچنان به تحریم انتخابات پایبند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین روند تهاجمی که مطبوعات سعودی علیه وی پیش گرفته‌اند نیز کارساز نبوده است و محافل نزدیک به حریری اعلام کردند که او قبل از 15 مه یعنی زمان برگزاری انتخابات پارلمانی به لبنان نخواهد آمد.

نتایج نظرسنجی‌ها در میان سنی‌ها نیز نشان می‌دهد که تلاش‌های فراوان «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت برای کشاندن  سنی‌ها به پای صندوق‌های رای نتیجه‌ای نداشت.  از طرف دیگر «فواد سنیوره» نخست وزیر اسبق لبنان که بودجه مالی کمپین خود برای انتخابات را از عربستان سعودی گرفته و از حمایت کامل این کشور در میانه مولفه اهل‌سنت برخوردار است، از وضعیت ضعیف نامزدهای لیست مورد حمایت خود در حوزه انتخابی دوم بیروت شکایت می‌کند.

نظرسنجی‌های انتخاباتی و مردمی در روزهای باقیمانده تا برگزاری انتخابات پارلمانی نشان می‌دهد که سرمایه گذاری‌های عربستان و ایجاد ائتلاف‌ها و توافق‌ها میان مهره‌های سعودی در لبنان نتوانسته مولفه اهل سنت این کشور را به سمت صندوق‌های رای بکشاند و نامزدهای این مولفه نیز وضعیت مناسبی در انتخابات ندارند.

این شرایط موجب شده تا فواد سنیوره و عربستان سعودی خطری واقعی را احساس کنند و به همین دلیل سنیوره، «احمد هاشمیه» رئیس  انجمن توسعه اجتماعی بیروت را احضار کرد.

اطلاعات روزنامه الاخبار در این زمینه نشان می‌دهد که در دیدار فواد سنیوره و احمد هاشمیه یکی از کارکنان امنیتی سفارت عربستان سعودی در بیروت با لباس غیر نظامی حضور داشت و با تهدید پنهان از احمد هاشمیه خواست تا سنی‌ها را به شرکت در انتخابات دعوت کند.  اما هاشمیه پاسخ داد که این ماموریت بر عهده حریری است.

رئیس مجلس لبنان: رابطه ما با حزب الله ائتلاف بین فرزندان یک مقاومت واحد استمعادله جدید سید حسن نصرالله در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان

 

منابع نزدیک به سعد  حریری نیز در گفتگو با روزنامه الاخبار اعلام کرد که حریری قبل از انتخابات به لبنان نمی‌آید و هیچگونه سخنرانی نخواهد کرد.  با این حال منابعی در جریان المستقبل به ریاست سعد حریری فاش کردند که با وجود تصمیم حریری برای تعلیق فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی شخصی خود و همچنین جریان المستقبل، برخی از نزدیکان وی به شکل محرمانه شروع به حمایت از برخی لیست‌های انتخاباتی کرده‌اند.

به گفته یکی از رهبران جریان المستقبل، برخی در این جریان از هماهنگ کننده‌های انتخاباتی به ویژه در شمال لبنان  خواسته‌اند تا از لیست‌های خاصی حمایت کنند. به عنوان مثال «احمد حریری» از اعضای ارشد جریان المستقبل از هماهنگ‌کننده‌ای در منطقه جبل لبنان خواسته بود تا یک کمپین انتخاباتی  به نفع لیست خاصی به راه بیندازد. اما تا زمانی که دستور مستقیم از جانب سعد حریری در این زمینه وجود نداشته باشد حمایت جدی از نامزدهای اهل تسنن وجود ندارد.

در انتخابات سال 2018 حدود 49 درصد از سنی‌های لبنان در انتخابات مشارکت کردند و 27 نماینده در پارلمان داشتند که 15 تن از آنها متعلق به فراکسیون جریان المستقبل بود. در حالی که این جریان انتخابات کنونی را تحریم کرده و همین مسئله تاثیر زیادی بر سطح نمایندگی‌ سنی‌ها در پارلمان آینده خواهد داشت.

به همین دلیل سفارت عربستان تصمیم به مداخله علنی در انتخابات لبنان گرفته و بعد از اینکه متوجه شد با مهره‌هایی همچون سنیوره و سمیر جعجع و ... قادر به تاثیرگذاری بر موضع سنی‌ها برای شرکت در انتخابات نیست، به سعد حریری پیغام داده تا با عقب‌نشینی از مواضع قبلی خود طی صدور فراخوانی، سنی‌ها را به مشارکت در انتخابات تشویق کند.

طی چند روز گذشته نیز سفیر عربستان از طریق دوستان خود پیام‌هایی برای سعد حریری ارسال کرده و به او دستور داده تا خواستار حضور گسترده سنی‌ها در انتخابات پارلمانی شود؛ اما حریری هنوز پاسخی به این درخواست نداده است و به نظر نمی‌رسد که قصد عقب‌نشینی از موضع خود را داشته باشد.

از آنجایی که آرای سنی‌های لبنان می‌تواند سرنوشت نامزدهای انتخاباتی در حوزه‌های مختلف به ویژه بیروت را تحت تاثیر قرار بدهد و به احتمال زیاد فهرست‌های تحت حمایت فواد سنیوره نیز نمی‌توانند به نتیجه مورد نظر خود در انتخابات برسند، موقعیت مولفه اهل سنت و به طور کلی 14 مارسی‌ها نیز در پارلمان آینده به خطر می‌افتد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی لبنان اخبار عربستان سعودی لبنان انتخابات پارلمانی جریان المستقبل نشان می دهد عربستان سعودی فواد سنیوره سعد حریری سنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلس دوازدهم از نگاه تحلیلگران مجلسی بدون اکثریت مطلق و متشکل از چند فراکسیون خواهد بود، اتفاقی که در نتیجه اختلاف بین اصولگرایان و خالی بودن میدان رقابت انتخابات از حضور اصلاح طلبان و اعتدالیون رخ داده است.

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید اصولگرایان از همین حالا با هم به اختلاف برخوردند.

او منتقد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم است و می گوید؛«در نتیجه این انتخابات منتقدین وارد مجلس نشدند و دور از انتظار است که گروه‌های منتقد در مجلس دوازدهم تشکیل شوند.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را می‌خوانید:

********

*آقای هروی! پیش بینی می شود مجلس آینده یک مجلس بدون اکثریت با فراکسیون های متعدد باشد، چند فراکسیونی شدن مجلس دوازدهم، چه مزایا و یا معایبی می‌تواند داشته باشد؟

یکی از پیش‌بینی‌هایی که برای مجلس دوزادهم می‌شود انجام داد این است که این مجلس مانند مجالس گذشته شاخصه‌های فراکسیونی روشنی نداشته باشد، علت هم این است که اکثر نمایندگان یک دست وارد مجلس شدند وامکان تفکیک سیاسی در بحث جبهه‌های مختلف و یا فراکسیون‌های مختلف وجود ندارد.

از طرفی به دلیل اینکه انتظارات مردم افزایش پیدا کرده، شکاف بین فراکسیون‌ها بیشتر شده، براساس رایزنی‌های صورت گرفته توسط دوستان ما در مجلس شاهد این نکته هستیم که حتی فراکسیون مستقلین که در مجلس سابق هم فراکسیون اقلیت بود، در مجلس دوازدهم هم شاکله روشنی نداشته باشد و از همین ابتدا ملاحظات سیاسی در مورد هیئت رئیسه مجلس آغاز شده است.

در هیچ دوره ‎ای از مجلس تا این اندازه شاهد شدت و ضعف در بحث فراکسیون‌ها و تفکیک گروه‌های سیاسی در مجلس نبودیم، شاید این هم به دلیل همان یکدست شدنی است که متأسفانه در این دوره از مجلس شاهد هستیم.

در مجلس یازدهم فقط فراکسیون مستقلین از دولت انتقاد می‌کرد

در مجلس‌های گذشته شاهد این بودیم که فراکسیون‌های سیاسی متفاوتی با جمعیت نسبتاً متعادل وجود داشتند اما در مجلس یازدهم مشخص شد که غیر از فراکسیون مستقلین که حدود ۵۰ نفر عضو آن بودند، فراکسیون دیگری برای نقد وضعیت موجود و اقدامات دولت نقشی ایفا نکرد. لذا انتظار از مجلس دوازدهم این است فراکسیون نقاد که بتواند عملکرد دولت یا سایر قوا را به نقد بکشاند، نداشته باشیم و این جای تأسف دارد.

*یعنی مجدداً شاهد مجلس ناظر بر رفتار دولت نخواهیم بود...

مهندسی انتخابات عملاً به سمتی رفت که مجلس را به فضای مورد نظر دولت هدایت کرد. بنابراین به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم در بحث تصویب لوایح اصطکاکی با دولت نداشته باشد.

نفوذ تندروهای خارج از پارلمان بر تصمیمات درون پارلمانی؟

*شنیده می‌شود چهره‌های تندرو نظیر رائفی‌پور به منتخبین مجلس دوازدهم خط‌دهی می‌کنند، نفوذ تندروها را در مجلس دوازدهم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان رائفی‌پور نشان داد که مجلس از بیرون هدایت و مدیریت می‌شود و این آفت بزرگی بر دامن مجلس دوازدهم است که بخواهد این نقیصه را پوشش دهد. آنچه مسلم است این نکته است که شرایط مجلس دوازدهم به خصوص با حضور تندروها، احتمال اینکه گروه‌هایی خارج از مجلس هدایت برخی از مصوبات یا تحرکات داخلی مجلس را بدست بگیرند، بیشتر از گذشته شده است، به همین دلیل به نظر می‌رسد نقد دولت در مجلس دوازدهم به شدت کمتر از مجلس یازدهم می‌شود.

*آقای هروی! در چنین فضایی فکر می کنید مستقلین در مجلس توانایی چانه‌زنی در مباحث مختلف از جمله برای کسب کرسی‌های هیئت رئیسه را دارند؟

همه تلاش این است که فراکسیون مستقلین شکل بگیرد که بتواند به عنوان جبهه مقابل تندروها حضور داشته باشد و فعالیت کند و همه انتظارات از همین فراکسیون خواهد بود.

به عبارت دیگر انتظار ما از مجلس دوازدهم این است که بتواند خواسته‌ها و رضایت عمومی مردم را جلب کند اما بر شاکله چنین مجلسی این نور رستگاری را نمی‌توان مشاهده کرد.

چالش بین اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس

*گفته می‌شود ریاست قالیباف بر مجلس از بیرون نیز حمایت می‌شود، ارزیابی شما از وضعیت قالیباف در مجلس دوازدهم به چه صورت است؟

متأسفانه چالش‌ها بر سر انتخاب رئیس مجلس حتی پیش از انتخابات مجلس آغاز شده بود و این قضیه همچنان ادامه دارد، کما اینکه جلسات و نشست‌های اصولگرایان حاکی از این است که در اردوگاه اصولگرایان هم بر سر ریاست و نائب رئیسی مجلس چالش‌های جدی وجود دارد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899114

دیگر خبرها

  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • حذف تلخ عربستان از صعود به المپیک پاریس
  • شهادت ۲ فرمانده جماعت اسلامی لبنان در حمله رژیم صهیونیستی
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • شکست تیم بسکتبال شهرداری گرگان در نخستین دیدار فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا