Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@07:53:45 GMT

زباله‌گردی در اهواز، خانوادگی شده است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۵۵۹۳

زباله‌گردی در اهواز، خانوادگی شده است

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز با اشاره به فعالیت حدود ۳ هزار زباله‌گرد در شهر اهواز، گفت: زباله‌گردی در اهواز و بعضا مافیایی شده است.

احمد سراج در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: اکثر کلانشهر‌های کشور در وضعیت پسماند و زباله و از نظر بهداشت عمومی، نظافت شهری و تفکیک زباله از مبداء به نقطه ایمنی رسیده‌اند و بازیافت زباله نیز در برخی شهر‌ها انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اهواز روزانه ۷۰۰ تن زباله تولید می‌شود که این حجم در سایت صفیره دفن می‌شود؛ البته بخش زیادی از پسماند خشک که قابل بازیافت است از درب منازل توسط زباله‌گرد‌ها جمع‌آوری می‌شود.

مافیای پشت زباله‌گردها، انبار‌های ضایعاتی غیرمجاز هستند

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز گفت: تخمین زده می‌شود حدود ۳ هزار زباله‌گرد در اهواز وجود داشته باشد که فعالیت این تعداد زباله‌گرد، مخاطرات بهداشتی و امنیت اجتماعی را با خود به همراه دارد و فضای نامناسب شهری را رقم می‌زند.

وی با اشاره به زباله‌گردی کودکان و زنان، تصریح کرد: سن بسیاری از زباله‌گرد‌ها کمتر از سن قانونی است و برخی کمتر از ۱۵ سال دارند. زباله‌گردی در اهواز، خانوادگی و بعضا مافیایی شده است و مافیای پشت این زباله‌گرد‌ها نیز عقبه‌های انبار‌های ضایعاتی غیرمجاز هستند.

پیش‌بینی وجود ۱۲۰ انبار ضایعاتی غیرمجاز در اهواز

سراج با اشاره به پیش‌بینی وجود حدود ۱۲۰ انبار ضایعاتی غیرمجاز در اهواز عنوان کرد: عمده زباله‌گرد‌ها برای خود کار نمی‌کنند و حتی وسایل نقلیه‌شان توسط انبار‌های ضایعاتی غیرمجاز تامین می‌شود.

وی بیان کرد: آنچه در شهر می‌بینیم فاجعه بزرگی در خصوص مسائل بهداشتی و امنیت اجتماعی است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز با بیان اینکه زباله‌گرد‌ها تعهدی نسبت به شهر ندارند و به هر شکل ممکن می‌خواهند به پسماند مورد نظر دست پیدا کنند، گفت: از طرف دیگر نیز شهروندان خود را متعهد نمی‌دانند که در ساعت مقرر، زباله را از منزل خارج کنند و می‌بینیم که در ساعات مختلف زباله را بیرون از منزل می‌گذارند.

سراج با تاکید بر جمع‌آوری انبار‌های ضایعاتی افزود: وجود این انبار‌ها در منازل مسکونی مخاطرات بهداشتی و امنیتی برای منازل اطراف در پی دارد که متولیان امر باید از مراجع قضایی بخواهند برای بستن این انبار‌ها اقدام کنند.

تردد زباله‌گرد‌ها با وسایل نقلیه فاقد پلاک

وی عنوان کرد: از طرف دیگر، عموما وسایل نقلیه زباله‌گرد‌ها فاقد پلاک و بیمه هستند یعنی این افراد بابت تصادف و خسارتی که به شهروندان وارد می‌کنند، تعهدی ندارند. چگونه پلیس راهور اجازه می‌دهد این تعداد وسایل نقلیه غیرمجاز و آن هم توسط راکبان زیر سن قانونی در شهر تردد کنند؟

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز افزود: عموما این افراد به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه نمی‌کنند و همه حواس‌شان به پسماند اطراف است.

وی با بیان اینکه با اعمال قانون می‌توان از تردد این وسایل نقلیه جلوگیری کرد، گفت: چرا پلیس راهور خود را نسبت به تردد زباله‌گرد‌ها در سطح شهر، متعهد نمی‌داند؟

سراج بیان کرد: در کلانشهر‌های دیگر زباله‌گرد‌ها را ساماندهی کرده‌اند و در برخی کلانشهر‌ها حتی زباله‌گرد‌های ساماندهی‌شده تنها در ساعات خاص اجازه جمع‌آوری زباله را دارند.

پیمانکاران ضعیف خدمات شهری تعیین تکلیف می‌شوند

وی با گلایه‌مندی از حوزه خدمات شهری شهرداری اهواز تصریح کرد: در حال حاضر روند جمع‌آوری زباله و نحوه نگهداشت اهواز، مطلوب یک کلانشهر نیست.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز گفت: با بررسی‌های انجام‌شده، از شهرداری خواستیم سریعا پیمانکاران ضعیف و فاقد صلاحیت حوزه خدمات شهری را تعیین تکلیف کند. تجهیزات رفت و روب و جمع‌آوری زباله در سطح شهر اهواز نیز باید به روزرسانی شود.

وی افزود: طبق اعلام شهرداری اهواز در یکی دو هفته آینده مناقصاتی برای به کارگیری پیمانکاران ذی‌صلاح و جدید رفت و روب در هشت منطقه شهرداری برگزار می‌شود.

وقتی کارگران شهرداری هم زباله‌گردی می‌کنند

سراج با انتقاد از نحوه رفت و روب خیابان‌های شهر بیان کرد: انتظار می‌رود هر کارگر شهرداری حداقل روزانه هفت ساعت کار کند، اما برخی از کارگران شاید در روز دو ساعت هم به تعهد خود عمل نکنند. در این زمینه از ناظران خدمات شهری اهواز انتقاد داریم؛ پیمانکارانی که نمی‌توانند نیرو‌های کارگری خود را مدیریت و ماشین‌آلات مورد نیاز را تامین کنند، باید از مجموعه خدمات شهری شهرداری اهواز حذف شوند.

وی افزود: در پی نبود نظارت پیمانکاران، برخی کارگران شهرداری به زباله‌گردی روی آورده‌اند؛ این در حالی است که هر گونه تفکیک زباله توسط کارگران شهرداری برای منافع شخصی حین کار ممنوع است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: زباله گردی اهواز انبار های ضایعاتی ضایعاتی غیرمجاز زباله گرد ها وسایل نقلیه زباله گردی انبار ها جمع آوری شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۵۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد

همزمان با روز جهانی کار و کارگر و با حضور شهردار، رئیس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای شهر و مدیرکل آموزش و پرورش استان، نشان «همیار بازیافت» رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری کرمان، آیین رونمایی از نشان «همیار بازیافت» امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان، معاون خدمات‌شهری شهردار، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری و مسئولان اداره‌کل محیط‌زیست استان در دبستان دخترانه «شهدای ۷» کرمان برگزار شد،.

محسن تویسرکانی شهردار کرمان در این مراسم با تشکر از همکاری آموزش و پرورش و معلمان مدرسه در طرح فرهنگ‌سازی شهرداری در حوزه بازیافت زباله، روز معلم را تبریک گفت و یاد و خاطره شهید مطهری را گرامی داشت.

وی با بیان اینکه در این روز لازم است از شهیدان مدافع وطن و حرم یاد کنیم، امنیت کشور را مدیون فداکاری شهیدان دانست و اظهار کرد: طرح «همیار بازیافت» با هدف ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ از سال گذشته در شهر کرمان اجرایی شده و در سال‌جاری نیز ادامه دارد.

در ادامه رضا رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان به طرح خوب شهرداری در راستای فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدأ اشاره کرد و از دانش‌آموزان خواست با همکاری والدین در طرح تفکیک زباله از مبدأ و جداسازی زباله‌های خشک از تر با هدف ایجاد شهری تمیز و زیبا، با شهرداری همکاری کنند.

وی با تشکر از شهرداری برای اجرای طرح «همیار بازیافت» و اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» با بیان اینکه وظیفه داریم شهروندانی قانونمند تربیت کنیم، گفت: بسیاری از طرح‌ها، مستلزم سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش و پرورش است و نیاز است همه نهادهای فرهنگی از ظرفیت آموزش و پرورش برای طرح‌ها و برنامه‌های خود استفاده کنند.

محمود ایرانمنش معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان نیز با تبریک روز بزرگداشت مقام معلم، با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ، راه‌های زیادی رفتیم، گفت: برای رسیدن به هدف نهایی به دستور شهردار کرمان این اقدام را از مدرسه شروع کردیم و نتیجه هم گرفتیم.

وی با بیان اینکه سازمان مدیدیت پسماند شهرداری کرمان از سال گذشته اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» را در دستور کار قرار داده است، افزود: امسال نیز طرح شروع شده و مدرسه به مدرسه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان داده می‌شود و تاکنون حدود ۷۰۰۰ دانش‌آموز آموزش‌های لازم را در این زمینه فرا گرفته‌اند.

معاون خدمات شهری شهردار کرمان وجود زباله‌گردها را دلیلی بر عدم اجرای تفکیک زباله از مبدأ اعلام کرد و گفت: شهروندان می‌توانند از سه طریق نسبت به تفکیک زباله‌ها و تحویل پسماندهای خشک اقدام کنند.

وی از وجود ۲۲ کلبه بازیافت در ۲۱ ناحیه شهر کرمان خبر داد و افزود: شهروندان می‌توانند از طریق نرم‌افزار «کرمون من»، تلفن گویای ۱۳۷ بو نصب نرا افزار «شمیز» با شهرداری در تماس باشند و پسماندهای خشک را تحویل دهند.

به گزارش ایمنا، در مراسم رونمایی از نشان «همیار بازیافت» که با اجرای نمایش عروسکی «دایی‌دانا به مدرسه می‌رود» همراه بود، به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم، از معلمان مدرسه دخترانه «شهدای ۷»، با اهدای گل قدردانی شد و دانش‌آموزان مقطع ابتدایی فعال که در طرح ترویج فرهنگ تفکیک زباله از مبدأ مشارکت کردند، با اعطای نشان «همیار بازیافت» مورد تشویق قرار گرفتند.

کد خبر 749525

دیگر خبرها

  • آماده باش هلال احمر/ پرهیز از طبیعت گردی در کوهستان های البرز
  • نشان «همیار بازیافت» در کرمان رونمایی شد
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • منطقه پردیسان قم صاحب مجتمع نانوایی می‌شود
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری
  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان