Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@08:57:27 GMT

۵ حقیقت در مورد "فلج بل"

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۶۹۴۲

۵ حقیقت در مورد 'فلج بل'

آفتاب‌‌نیوز :

هنگامیکه ضعف یا فلج صورت رخ می دهد- معمولا در یک طرف صورت- توانایی فرد برای کنترل پلک زدن، لبخند زدن یا سایر حرکات صورت تحت تاثیر قرار می گیرد. این عارضه قابل درمان است و معمولا ظرف چند هفته برطرف می‌شود.

سایت "مدیکال اکسپرس" به برخی حقایق در مورد عارضه فلج بل پرداخته است:

۱. برخی افراد بیشتر در معرض خطر قرار دارند

سالانه تقریبا از هر ۱۰۰۰ نفر در ایالات متحده یک نفر به عارضه فلج بل مبتلا میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج بررسیهای کنونی حاکی از آن است که این عارضه می‌تواند ناشی از ویروس مربوط به آبله مرغان باشد که اعصاب صورت را ضعیف می‌کند. تمامی افراد ممکن است به آن مبتلا شوند اما بیشترین خطر را بزرگسالان ۳۰ تا ۵۰ ساله تهدید میکند. همچنین به نظر می رسد زنان نیز بیشتر از مردان در معرض خطر هستند. علاوه بر این، زنان باردار به دلایلی که هنوز به طور کامل شناخته نشده است به ویژه در سه ماهه اول و سوم در معرض خطر بیشتری قرار دارند که ممکن است به ضعف سیستم ایمنی مربوط باشد.

۲. فلج بل و سکته مغزی علائم مشابه اما متفاوتی دارند

علائم رایج فلج بل شامل موارد زیر است:

- احساس ضعف در یک طرف صورت

- محدود شدن حس چشایی

- حساس شدن به صدا

- آبریزش چشم

در صورت مشاهده این علائم لازم است سریعا به پزشک مراجعه کرد زیرا ممکن است نشانه‌ای از سکته مغزی یا آسیب عصبی باشد. اما یک تفاوت کلیدی بین فلج بل و علائم سکته مغزی وجود دارد. اگر بیمار در حرکت دادن سایر قسمت‌های بدن یا صحبت کردن مشکل داشته باشد، نشانه‌ سکته مغزی است. فلج بل در بیشتر موارد فلج صورت بدون علائم دیگر است.

۳. درمان های موثر در دسترس هستند

رایج ترین درمان برای عارضه فلج بل، استروئیدهای با دُز بالاست که توسط پزشک تجویز می شود و التهاب اعصاب آسیب دیده را کاهش می دهد. مهم است که این روش در اسرع وقت انجام شود. گاهی اوقات داروهای ضد ویروسی نیز می تواند مفید باشد. اما این روش درمانی بحث برانگیز است زیرا کاملا ثابت نشده که ویروس، عامل بروز فلج بل است و اگر بیمار داروهای ضد ویروسی دریافت کند، این دارو در ترکیب با درمان استروئیدها خواهد بود. در هر صورت، فرایند درمان تقریبا دو هفته طول می کشد. سپس پزشک می تواند میزان بهبودی بیمار را ارزیابی کند.

۴. بهبودی می تواند غیر قابل پیش بینی باشد

ضعف صورت ناشی از فلج بل معمولا فقط چهار روز تا یک هفته طول می کشد. اما بهبودی کامل می تواند از چند هفته تا چند ماه طول بکشد. هرچند روش خوبی برای پیش‌ بینی اینکه چه بیماری به خوبی بهبود می‌یابد و چه بیماری بهبود نمی‌یابد، وجود ندارد. مطمئنا، اگر فردی به این بیماری مبتلا و دچار فلج کامل صورت شود، ممکن است بهبود پیدا نکند.

همچنین مشاهده شده بسیاری از بیماران مبتلا به فلج بل که زخم‌هایی در اطراف گوش‌های خود دارند، به خوبی سایرین بهبود نمی‌یابند که می‌تواند مربوط به فلج بل باشد که یک ویروس از نوع زوناست که مانع بهبودی کامل می‌شود.

۵. فیزیوتراپی تخصصی می تواند به بهبودی کمک کند

نوع خاصی از فیزیوتراپی به نام "بازآموزی عصبی عضلانی" برای افرادی که علائم فلج بل دارند، وجود دارد که لزوما فیزیوتراپی رایج با وزنه و کار روی قدرت حرکت و تعادل نیست. در این شرایط، بازآموزی دقیق عضلات صورت مد نظر است. اگر بیمار بهبودی ضعیفی داشته باشد، سم بوتولینوم و جراحی می تواند کمک کننده باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فلج بل سکته مغزی فلج بل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید

این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که موجب می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک : اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان: این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی: سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تیروئید:  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک: سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • پشت پرده حضور اورونوف در پرسپولیس؛اوسمار حقیقت را فاش کرد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟