Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان_ کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور با بیان اینکه باید حرکت بنگاه‌های اقتصادی استان در مسیر نوآوری و خلاقیت و براساس دانش‌بنیان باشد تا در بازارهای جهانی قدرت رقابت داشته باشند گفت: درخصوص الگوهای کسب و کار، معدن علم و دانش شناخته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محسن احتشام عصر امروز در آیین پایانی نخستین همایش الگوهای نوین کسب و کار در خراسان جنوبی با اشاره به لزوم تقویت توان بومی برای توسعه و تجاری‌سازی فناوری‌ها اظهار داشت: در خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت عظیم نیروی انسانی و دانشگاهی، بهترین ظرفیت را داریم که در الگوهای جدید کسب و کار می‌تواند از محورهای مهم توسعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از راه‌های اصلی تاب‌آوری ملی برای کاهش آسیب‌پذیری کشور در دوران شیوع کرونا و تحریم‌ها، تقویت توان داخلی مبتنی بر دانش و فناوری بومی است.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور بیان کرد: در زمینه الگوهای کسب و کار دانش بنیانی باید چند اصل مهم از جمله سرمایه انسانی یعنی نیروی توانمند، ریسک‌پذیر و صاحب ایده داشت.

وی نگاه جامع و متوازن به همه ابعاد توسعه‌ای اقتصاد دانش‌بنیان در مقابل نگاه ناقص به این مفهوم را اصل دوم دانست و گفت: علیرغم اقدامات زیادی که در این زمینه انجام شده این خلاء هنوز وجود دارد که نتوانسته‌ایم در بنگاه‌های بزرگ، دانش‌بنیانی را به نحو احسن پیاده کرده و در سطح جهانی کالا تولید کنیم.

احتشام توجه همزمان و متوازن به درون‌گرایی و برون‌گرایی را اصل سوم اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: در کنار توجه به منابع داخلی باید نگاه ما برون‌گرا باشد.

وی افزود: اهرم‌سازی منابع و حمایت‌های دولتی برای جهت‌دهی به سرمایه‌گذاری‌های بخش تولیدی و صنعتی در تحقق و توسعه اثربخش اصل چهارم و بهبود نظام حکمرانی توسعه دانش‌بنیان و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت بازیگران مختلف نیز اصل پنجم توسعه دانش بنیان است.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور بیان کرد: آنطور که باید و شاید بسیاری از قوانین را به نفع بهبود فضای کسب و کار تسهیل نکرده‌ایم.

کارآفرین نمونه کشور با تاکید بر اینکه نظام برنامه‌ریزی به سمت نظام برنامه‌ریزی راهبردی حرکت نکرده و رشد اقتصادی در سال‌های اخیر خیلی کم بوده است گفت: نرخ ارز باید متناسب با اندازه اقتصاد تعیین شود.

احتشام با بیان اینکه ارز 4200 تومانی باید با تفکر راهبردی برداشته شود افزود: به عنوان صادرکننده یک دلار ارز استفاده نمی‌کنم اما حجم زیادی ارز وارد کشور می‌کنم  بنابراین فضا برای فعال اقتصادی باید آماده شود.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور تصریح کرد: برخی کشورها برای فعالان اقتصادی مشوق‌های زیادی تعیین می‌کنندو الگوهای جدید کسب و کار باید برای کارآفرین و سرمایه‌گذار انگیزه ایجاد کند.

استاندار خراسان جنوبی: توزیع عادلانه یارانه‌ها طرحی مهم و حیاتی برای کشور استاستاندار خراسان جنوبی: بانک‌ها، دستورالعمل‌های خشک و شکننده را به نفع مردم و سرمایه‌گذار انعطاف دهند9 اثر صنایع‌دستی استان خراسان جنوبی نشان ملی دریافت کرد

صادر کننده نمونه کشور گفت: بهبود نظام حکمرانی دانش‌بنیان با تاکید بر ساختار تقسیم ملی بین دستگاه‌های اجرایی و ارتقای توانمندی سرمایه انسانی با هدف افزایش مهارت‌های اشتغالزایی و کارآفرینی از جمله راهبردهای مهم در اقتصاد دانش‌بنیان است.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور  گفت: بهترین الگو برای کسب وکار، الگوهای دانش‌محور و دانش‌بنیان است تا در بازارهای داخلی و خارجی قدرت رقابت داشته باشیم.

فعال بخش خصوصی افزود: باید حرکت بنگاه‌های اقتصادی استان در مسیر نوآوری و خلاقیت و براساس دانش‌بنیان باشد تا در بازارهای جهانی قدرت رقابت داشته باشند.

وی گفت: نخستین رکن در این زمینه نیروی انسانی متخصص است که خراسان جنوبی درخصوص الگوهای کسب و کار، معدن علم و دانش شناخته شده است.

احتشام  بیان کرد: در سطح کشور و استان منابع عظیم خدادادی و انسانی وجود دارد و بهترین دانشگاه‌ها و دانش‌آموختگان را داریم اما خلاء ما در کنار تولید، علم و فناوری است.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور  از علم، فناوری و تولید به عنوان مثلث دانش‌بنیان یادکرد و گفت: فناوری، کاربرد علم برای ارزش تجاری است از طرفی علم، مهارت‌ها و منابع را ایجاد می‌کند لذا این دو توامان در کنار هم باعث کسب ارزش افزوده می‌شوند.

وی گفت: مرتب در فضای کسب و کارهای خراسان جنوبی نسبت به خام‌فروشی منابع گلایه می‌کنیم زیرا ارزش افزوده این منابع حتی به کشورهای دیگر جذب می‌شود و برای توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان باید همه ما تلاش کرده و تناسب و تعادل بین سه اصل علم، فناوری و تولید را فراهم کنیم که منجر به ایجاد شغل و کارآفرینی می‌شود.

کارآفرین نمونه کشور با قدردانی از برگزارکنندگان اولین همایش الگوهای نوین کسب و کار در خراسان جنوبی افزود: نخستین بار این همایش در اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد تا تناسبی بین صنعت و دانشگاه برقرار شود.

احتشام  بیان کرد: اگر بخواهیم اسباب تعامل و تناسب سه اصل مهم الگوهای نوین کسب و کار یعنی علم، فناوری و تولید اتفاق بیفتد باید این سه اصل را در کنار هم قرار دهیم و امیدوارم برگزاری این گونه همایش‌ها بتواند به معنای واقعی الگویی در تغییر و تحول روش‌های نوین کسب و کار شود چراکه در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور  با اشاره به الگوهای جدید کسب و کار در زمینه دانش‌بنیان گفت: آنچه امروز با توجه به تغییر و تحولات سریع که در دوران فراصنعتی اتفاق افتاده، بسیار اهمیت دارد، توجه به حوزه دانش‌بنیان است.

احتشام ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز شعار امسال را "تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" نامگذاری کردند و با تغییر و تحولاتی که با فضای رقابتی در داخل و خارج کشور مشاهده می‌کنیم اگر به سمت تولیدات دانش‌بنیان نرویم، محکوم به خارج شدن از چرخه رقابت به‌خصوص در عرصه بین‌المللی خواهیم بود.

کارآفرین نمونه کشور گفت: کشورها و شرکت‌هایی که در حوزه فناوری فعالیت دارند در بازارهای جهانی قدرت رقابت داشته و حرفی برای گفتن دارند، در چند دهه گذشته اقتصاد جهان رنگ و روی تازه به خود گرفته و استفاده از فناوری‌های بسیار بالا، رقابت را دچار مشکل کرده است.

وی با تاکید بر اینکه دسترسی به منابع نمی‌تواند بقا و شکوفایی شرکت‌ها را تضمین کند اظهار داشت: امروز نوآوری به‌ویژه نوآوری مبتنی بر فناوری و مزیت‌های اصلی، شرکت‌ها و کشورها را در میدان رقابت آورده است.

احتشام بیان کرد: امروز میزان مشارکت کشورها در توسعه فناوری سهم آنها در اقتصاد جهانی را تعیین می‌کند، یعنی با توسعه این مهم سهم شرکت‌ها و کشورها در اقتصاد جهانی افزایش می‌یابد.

کارآفرین وصادر کننده نمونه کشور  عنوان کرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان از منظر دیگر یعنی همسویی با اقتصاد مقاومتی هم اهمیت دارد و یکی از سیاست‌های کلان نظام نیز توجه به این حوزه است.

نخستین همایش الگوهای نوین کسب و کار در راستای حمایت از کسب و کارهای خراسان جنوبی با حضور اساتید، نخبگان، پژوهشگران و فعالان حوزه کسب و کار داخل و خارج استان دیروز و امروز به میزبانی اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد

انتهای پیام/250/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: الگوهای نوین کسب و کار اقتصاد دانش بنیان نوین کسب و کار قدرت رقابت داشته دانش بنیان دانش بنیان خراسان جنوبی کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک گفت: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالای کشور موثر بوده است، فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی است که به اجرا گذاشته شد.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه خبری تابناک،  کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ موثر می‌دانند. از شواهد این طور برمی‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.

کارشناسان معتقدند سیاست‌گذاری‌های فعال و صحیح، اتکا به توان دانش‌بنیانی و داخلی از جمله مهم‌ترین متغیرها برای دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور بوده است. آنان تأکید دارند که باید رشد را به دیگر حوزه‌های اقتصادی و صنعتی کشور نیز ببریم و شاهد رشدی منسجم در اقتصاد کشور باشیم.

بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ با افزایش قابل توجه نسبت به سال پیش از آن به ۵.۴ درصد رسید. این صندوق گزارش رشد ۳.۸ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود.

صندوق بین المللی پول همچنین پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۴ را نسبت به گزارش سه ماه پیش خود افزایش داد و به ۳.۷ درصد رساند. در گزارش ماه اکتبر این سازمان، رشد ۲.۵ درصدی برای اقتصاد ایران طی سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی شده بود.

رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایطی برای کشور محقق شده است که تحریم‌کنندگان منتظر فلج شدن اقتصاد ایران بودند. نظرات محمدعلی خطیبی، نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک را در ادامه درباره رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی که به‌تازگی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد، می‌خوانید.

محمدعلی خطیبی با اشاره به این موضوع که وقتی دولت کنونی روی کار آمد، حجم فروش نفت کشور بسیار اندک بود، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی کشور که صندوق بین‌المللی پول آن را مطرح کرده و قسمت اعظم آن به واسطه صنایع نفت و گاز کشور به دست آمده است، اهمیت بسیاری دارد.

وی ادامه داد: تلاش‌هایی که دولت سیزدهم صورت داد، به‌کار گرفتن دیپلماسی صحیح و سیاست‌گذاری‌های درست سرانجام ما را به رشد اقتصادی مطلوب کنونی رساند.

نماینده پیشین ایران در هیئت عامل اوپک بیان کرد: فروش نفت و گاز ما در حال نزدیک شدن به حجم غیرتحریمی است. این موضوع اهمیت بالایی دارد، زیرا نشان‌دهنده بی‌اثر کردن تحریم‌هاست. این یک موفقیت است و نمی‌توان آن را کتمان کرد.

خطیبی گفت: بی‌شک افزایش فروش نفت و گاز کشور به حجم پیش از تحریم‌ها، کار بزرگی است که انجام داده‌ایم. این امر در افزایش درآمدهای دولت و بالا رفتن رشد اقتصادی کشور نقش موثری داشته است.

وی ادامه داد: مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا کشور موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌ریفاینری‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله سیاست‌هایی بود که به اجرا گذاشته شد. همچنین تمرکز بر استفاده از توان داخلی و دانش‌بنیان کشور نیز در رشد تجارت نفتی ایران اثرگذار بود. رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۳ بر اثر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز رقم خورد.

نماینده پیشین ایران  در هیئت عامل اوپک اظهار کرد: تحکیم روابط سیاسی کشورمان با دیگر کشورها و مصرف‌کنندگان بزرگ نفتی نیز در دستیابی به این رشد اقتصادی موثر بود. به طور کلی، هر موفقیتی در اثر مجموعه‌ای از عوامل به دست می‌آید. رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ کشور نیز بر اثر سیاست‌گذاری‌های صحیح و اتکا به توان داخلی به دست آمد.  

خطیبی گفت: سیاست استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها با جدیت در صنایع نفت و گاز کشور دنبال شد. این امر از حد شعار خارج شد و در عمل مورد توجه قرار گرفت. بر اثر این سیاست، توانستیم به بهره‌برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی بپردازیم و گازسوزی را کاهش دهیم. این دستاوردها نیز به بالا رفتن رشد اقتصادی کشور کمک کرد.

وی تأکید کرد: رشد اقتصادی مطلوب در هر کشوری بر اثر سیاست‌گذاری‌های فعال و تلاش و پشتکار به دست می‌آید. از طرف دیگر، اتکا به توان داخلی و دانش‌بنیانی کشورها نیز اثرگذاری بالایی در دستیابی آن‌ها به موفقیت اقتصادی دارد.

دیگر خبرها

  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • خلاقیت و استفاده از روش‌های نوین آموزشی دلیل انتخاب معلم نمونه کیش
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها