Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی زلفی گل عصر پنجشنبه در مراسم هفته سرآمدی آموزش و تحلیل مقم شامخ اساتید در محل دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد افزود: اگر چه نتوانستیم حقوق اساتید را با توجه به جایگاه و شان اشان افزایش دهیم اما تلاش کردیم با تشویق آنان انگیزه اشان را برای تلاش در جهت فعالیتهای پژوهشی افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: این ۳۲ پایه تشویقی اساتید شامل پنج پایه برای فعالیتهای پژوهشی، پنج پایه برای مرجعیت علمی، پنج پایه برای دیپلماسی علمی، پنج پایه برای فناوری، پنج پایه برای فعالیتهای فناورانه، چهار پایه برای بحث آموزشی و تعدادی پایه برای سرآمدی در بخشهای آموزشی، فرهنگی و مدیریت اجرایی می شود.

وی پنج برنامه اصلی وزارت علوم را مرجعیت و دیپلماسی علمی، آموزش و پژوهش هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد پروری و استاد پروری، خلق ثروت از دانش را ذکر کرد و گفت: در این راستا نخستین گام ارتقای پایه های تشویقی اساتید بوده است.

وزیر علوم در تشریح اجرای برنامه های عملیاتی پنج محور اصلی این وزارتخانه اظهار داشت: از سال قبل اختصاص مبالغ تشویقی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان را به مجلات اعضای هیات علمی دانشگاه ها که نمایه بین المللی داشته باشند، آغاز کردیم که به میزان این مبالغ افزوده می شود.

زلفی گل با اشاره به وجود ۸۰ هزار عضو هیات علمی در دانشگاه های کشور گفت: اگر هر گروه از هیات علمی با یک گروه علمی خارجی ارتباط برقرار کند، ۸۰ هزار گروه علمی بین المللی خواهیم داشت که این ارتباط علمی یک پشتوانه برای دیپلماسی سیاسی و فرهنگی کشور محسوب می شود.

وی اظهار داشت: بهترین شیوه برای افزایش قدرت نرم افزاری کشور، سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری است، در این راستا توسعه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری را در دستور کار قرار داده ایم.

وی ادامه داد: معمولا شرکتهای دانش بنیان و هسته های فناور قدرت خرید زمین برای ایجاد واحد تولیدی ندارند، در تلاش هستیم زمین های بلااستفاده را از دولت ستانده و طی تفاهم نامه ای در آنها پارک علم و فناوری و مراکز رشد ایجاد کنیم تا با اختصاص فضایی در آنها به شرکتهای دانش بنیان و پرداخت تسهیلات از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی یا صندوق عالی علوم تحقیقات و فناوری آنها را در جهت تبدیل علم به محصول یاری دهیم.

وزیر علوم اظهار داشت: به طور قطع با استقلال معاونت فناوری و نوآوری در این وزارتخانه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و توسعه پارکهای علم و فناوری با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

وی با تاکید بر توجه دانشگاه ها به آموزش و پژوهش گفت: پژوهش و آموزش را باید جدی گرفت و همه امکانات دانشگاه ها باید به این بخشها اختصاص یابد، از طریق رساله های دکتری و پایان نامه های کارشناسی ارشد به دنبال کیفی کردن آموزشهای دانشجویان هستیم.

زلفی گل اظهار داشت: اگر دانشجویان و اساتید دانشگاه از امکانات حداقلی برخوردار نباشند، آن پژوهش کیفی رقم نمی خورد لذا اولویت دانشگاه در آغاز هر سال باید پرداخت به موقع گرنت اساتید باشد تا مشکلات دانشجویان ارشد و دکتری برای کارهای پژوهشی برطرف و اساتید امکانات حداقلی را برای انان فراهم کنند.

وزیر علوم با تاکید بر توجه بیشتر به دانشگاهیان ها و دانشگاه ها گفت: هر خانواده آرزویش این است که فرزندش بهترین شرایط تحصیل، استاد و مکان تحصیل را داشته باشد، اگر کشور ما می خواهد در زمینه علم و فناوری موفق باشد، باید برای فرزندان و اساتید آنان بهترین شرایط را ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: دانشجویان فرزندان بزرگ خانواده ایران هستند ، اگر می خواهیم بهترین شرایط را برای آینده داران کشورمان فراهم کنیم، باید به بسترهای سخت افزاری، نرم افزاری و مغزافزاری آنان توجه کنیم.

زلفی گل خاطر نشان کرد: جای سوال است که با وجود دید کلان حاکمیتی به دانشگاه ها، چرا برخلاف قانون اول تا ششم توسعه که قرار بوده حدود سه درصد از درآمد ناخالص داخلی کشور صرف پوشش و تحقیق بشود، این عدد به کمتر از نیم درصد رسیده است. 

وی با تاکید بر توجه بیشتر به معیشت دانشجویان و دانشگاهیان بیان کرد: ما برای فرزندان و آینده خودمان آن طور که باید سرمایه گذاری نکرده ایم، به فکر روزآمد شدن آزمایشگاه های خود نیستیم، به فکر به موقع پرداخت کردن گرنت اساتید نیستیم، نمی شود که از یک سو هم بخواهیم پیشرفت داشته باشیم، از سوی دیگر برای علم، عالم و دانشگاه آن طور که باید اعتبار اختصاص ندهیم. 

وی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب در اخرین دیدار خود با دانشجویان تمام قد از دانشگاه ها دفاع کردند، چرا که بهترین مکان دانشگاه است و هر گونه هزینه کردن برای علم، دانش و دانشگاه بهترین سرمایه گذاری است. 

وزیر علوم همچنین دانشگاه فردوسی مشهد را از دانشگاه های صاحب سبک، خوش نام و اثرگذار در دو حوزه علمی و معنوی دانست و گفت: عضو هیات علمی این دانشگاه بودن افتخار بزرگی است و این دانشگاه در عرصه جهاد علمی بسیار موثر بوده است.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: این دانشگاه از دو برنامه راهبردی ۱۰ ساله برخوردار است که برنامه نخست پایان یافته و در آغاز دومین برنامه راهبردی خود، تحقق دو هدف تاثیرگذاری اجتماعی و مرجعیت علمی را در دستور کار قرار داده است.

احد ضابط افزود: در راستای تحقق هدف اول بر مبنای تاثیرگذاری اجتماعی، بیانیه گام دوم انقلاب که تمدن سازی اسلامی است، مدنظر قرار دارد. 

وی با بیان اینکه ۱۶ دهم درصد فعالیتهای دانشگاه های ایران با صنعت در ارتباط است، اظهار داشت: این در حالی است که این نسبت برای دانشگاه های دیگر کشورها پنج درصد است، برای پر کردن این خلا دانشجو پروری و تربیت افراد متخصص بسیار لازم است.

برچسب‌ها مشهد محمدعلی زلفی گل دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد محمدعلی زلفی گل دانشگاه مشهد محمدعلی زلفی گل دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد پنج پایه علم و فناوری دانشگاه ها هیات علمی وزیر علوم زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور از جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین تقدیر از 100 استاد شاگردپرور - نخستین دوره جایزه شیخ مفید، - با حضور روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، سید سلیمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از استادان منتخب 50 دانشکده از برترین دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم با تأکید بر رسالت تحول آفرینی و تاریخ‌سازی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های ما همواره مبدا تحول بوده‌اند و رسالتی تاریخ‌ساز بر عهده داشته‌اند؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از جریان‌های انقلاب در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب نیز این دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را تربیت کردند.

دهقانی با اشاره به پررنگ‌تر شدن برخی از نقش‌ها در دانشگاه‌ها و توجه کم‌تر به دیگر رسالت‌های استادان عنوان کرد: طی دو، سه دهه قبل، ماموریت‌هایی در دانشگاه‌ها پررنگ شده‌اند که یکی از آن‌ها تولید علم بود؛ بر همین اساس، استادانی که در حوزه تولید علم، مقالات بیش‌تر، بهتر و باکیفیت‌تری تنقش آفرینی داشتند، مورد تشویق و حمایت قرار گرفتند. این در حالی است که طی سال‌های اخیر، نقش استادان دانشگاهی در تحقق ارتباط با صنعت و حل مسائل صنایع کشور پررنگ‌تر شد و دانشگاه‌ها و استادان در این مسیر گام برداشتند. هرکدام از این رسالت‌ها، برکاتی را برای کشور به ارمغان آورده و برای استمرار در ایفای با کیفیت این نقش‌ها، جوایز و مشوق‌هایی نیز معین شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌، مبنی بر تربیت نیروی انسانی و انسان‌پروری گفت: دانشگاه کارخانه علم آفرینی، خلق نوآوری و فناوری است، در عین حال یکی از اصلی ترین مسئولیت‌های دانشگاه‌ها انسان‌سازی است. این مسئولیت که نباید مورد غفلت قرار گیرد، فراتر از سایر وظایف دانشگاه‌ها است.

دهقانی، جایزه شیخ مفید با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان را گامی در راستای توجه‌بخشی و تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌ها و استادان، مبنی بر انسان‌سازی دانست و گفت: تمام برنامه‌ها، جوایز و اقدامات دانشگاه‌های ما تحت عناوین گوناگون، یک هدف در پس خود دارند که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که استادان نخبه و انسان‌پرور را تکثیر کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که در فرآیند انتخاب استادان برگزیده و شاگردپرور، هیچ فراخوانی اعلام نشد و برگزیدگان توسط دانشجویان نخبه و مستعد برتر، انتخاب شدند، ادامه داد: یک جامعه 20 هزار نفری از دانشجویان مستعد برتر و نخبه از 50 دانشکده در دانشگاه‌های مطرح سراسر کشور، بر اساس معیارهای مشخص، این استادان را انتخاب کردند. این افراد، گروه‌های مختلف از جمله برگزیدگان مسابقات مختلف بنیاد ملی نخبگان و یا نفرات برتر کنکور هستند.

وی با اشاره به علت غیر فراخوانی بودن فرآیند انتخاب برترین‌ها در جایزه شیخ مفید عنوان کرد: مساله‌ای که همواره برای من دغدغه بوده، این است که به عنوان مثال هنگامیکه جایزه‌ای برای استاد نمونه تعریف کرده‌ایم و کلی فرم باید برای آن تکمیل و جمع‌آوری شود،  برترین‌های واقعی و کسانی که حقیقتا اثرگذارند و مشغول به کار واقعی هستند کمتر به دنبال تکمیل این فرم‌ها و مطرح کردن خودشان بوده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، افزود: بر این اساس ما به دنبال راهکاری بودیم که چگونه می‌توانیم در یک برنامه نخبگانی مخاطب خود را پیدا و بدانیم که از چه اساتیدی باید تقدیر کنیم.

وی ادامه داد: در یک ماموریت دانشگاهی پرسش‌هایی بر مبنای مؤلفه‌های کارشناسی شده، برای دانشجویان تدوین شد تا با در نظر گرفتن این معیارها، دانشجویان بتوانند استادان شایسته را برگزینند.

جایزه یک میلیارد تومانی برای 100 استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان این‌که ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای استادان مفید بسته‌ای متنوع از جایزه نقدی، حمایت‌ها و اعتبارات به ارزش 10 میلیارد ریال در سال است، ادامه داد: این جایزه یک هزار امتیازی، متشکل از بسته متنوعی از حمایت‌ها است که استادان برگزیده، بدون هیچ محدودیت و در یک فرآیند کاملاً تسهیل شده، می‌توانند حسب نیاز خود از این جایزه در شکل‌های مختلفی بهره ببرند.

دهقانی، با بیان این‌که جایزه 10 میلیارد ریالی شیخ مفید، علاوه بر بخش مالی، بسته‌ای شامل 16 حمایت متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان است، ادامه داد: استادان می‌توانند تا 400 امتیاز این جایزه معادل 400 میلیون تومان را مستقیماً به شکل نقدی دریافت کنند. همچنین تسهیلات متنوع دیگری از بسته حمایتی بنیاد نخبگان و معاونت علمی، شامل امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از تسهیلات پسا دکتری، فرصت مطالعاتی خارج از کشور، گرنت‌های پژوهشی، استفاده از فرصت حضور در کنفرانس‌ها، فرصت بازدیدهای علمی از جمله این 15 تا 16خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده‌ترین شکل در اختیار 100 برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اهمیت نقش انسان‌سازی و نخبه‌پروری دانشگاه‌ها، این جایزه را حمایتی در راستای تأکید و اعتلای این فرهنگ دانست و گفت: بر این باور هستم که هیچ کسی مثل استادانی که با شاگردان در تعامل هستند نمی‌تواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی کرده، پرورش داده و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری می‌تواند دانشجویان شایسته را پرورش داده و تکثیر کنند.

دهقانی: مجوز استخدام سه هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی اخذ شده است

دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به 500 تا 700 نفر افزایش دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر کشور پیام فرستاد
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • پیام وزیر علوم درپی درگذشت نخبه کنکوری
  • پیام درگذشت وزیر علوم در پی درگذشت نخبه کنکوری
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور