Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@13:59:43 GMT

علت نفخ شدید معده و راه‌های درمان و پیشگیری

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۸۱۸۳

علت نفخ شدید معده و راه‌های درمان و پیشگیری

از مهمترین علائم نفخ شکم می توانیم به  نفخ مکرر شکم، آزاد شدن مقدار زیادی باد، بوی بد باد شکم، درد ناحیه شکم، احساس همیشگی باد در شکم و... اشاره کرد.

دلایل نفخ مداوم شکم

نفخ مشکل بسیار رایجی است. بدن همه افراد به گونه ای است که در سیستم گوارشی خود گاز جمع می کند. بیشتر افراد حدود 10 بار در روز گاز بدن را تخلیه می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر به طور مرتب از بدن باد خارج می کنید، ممکن است دچار نفخ بیش از حد باشید که دلایل زیادی دارد :

بلع هوا

بلعیدن هوا در طول روز از طریق خوردن و آشامیدن طبیعی است. به طور معمول، فقط مقدار کمی هوا از طریق بلع وارد بدن می شود. اگر غالباً هوای بیشتری را می‌بلعید ، ممکن است متوجه شوید که نفخ شکم بیش از حد را تجربه می کنید.  دلایلی که ممکن است هوا بیش از حد معمول را وارد بدن کنید، عبارتند از:

جویدن آدامس سیگار کشیدن مکیدن اشیاء  نوشیدن نوشابه های گازدار سریع غذا خوردن رژیم غذایی

رژیم غذایی که منجر به تولید گاز زیاد می‌شود، نفخ را افزایش می‌دهد به طور مثال مصرف لوبیا، کلم، کلم بروکلی، کشمش، عدس، آلوها، سیب همچنین مصرف غذاهای پر فروکتوز یا سوربیتول، مانند آب میوه نفخ را افزایش می دهند، زیرا این غذاها مدت زیادی را برای هضم شدن نیاز دارند و موجب تولید بوی نامطبوع نیز می شوند. همچنین، بعضی از غذاها در بدن نمی توانند کاملاً جذب شوند. این بدان معنی است که آنها از روده کوچک به روده بزرگ منتقل می شوند بدون اینکه به طور کامل هضم شوند. روده بزرگ حاوی مقدار زیادی باکتری است که مواد غذایی را تجزیه می کنند و با انجام این کار، مقدار زیادی گاز آزاد می کنند. تولید این گاز باعث ایجاد نفخ می شود.

شرایط پزشکی 

اگر رژیم غذایی شما حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات یا قند نیست و بیش از حد معمول  هوا را بلع نمی کنید، نفخ بیش از حد ممکن است، ناشی از وضعیت پزشکی باشد. شرایط بالقوه نفخ شکم از شرایط موقتی تا مشکلات گوارشی متغیر است. برخی از این شرایط عبارتند از:

یبوست گاستروانتریت عدم تحمل مواد غذایی ، مانند عدم تحمل لاکتوز سندرم روده تحریک پذیر (IBS) بیماری کرون بیماری سلیاک دیابت اختلالات اشتها کولیت اولسراتیو سندرم دامپینگ بیماری ریفلاکس معده به دستگاه گوارش (GERD) پانکراتیت خود ایمنی زخم معده پیشگیری و درمان

بسته به علت مشکل، چندین روش برای درمان نفخ شکم وجود دارد. برای درمان خانگی نفخ شکم، موارد زیر را رعایت کنید :

تغییر رژیم غذایی :  اگر رژیم غذایی شما حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات بوده که هضم آن دشوار است، سعی کنید آن را با مواد خوراکی دیگری جایگزین کنید. کربوهیدرات هایی مانند سیب زمینی، برنج و موز  که هضم آن آسان تر است ، جایگزین های خوبی هستند. کمتر بخورید :  سعی کنید به جای سه وعده بزرگتر، روزانه حدود پنج تا شش وعده غذایی کوچک میل کنید تا به روند هضم شما کمک کند. به درستی بجوید : از انجام هر کاری که ممکن است مقدار هوای بلعیده شده را افزایش دهد، خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که غذاها به طور کامل جویده می شوند و از جویدن آدامس یا سیگار کشیدن اجتناب نمایید. ورزش : ورزش به هضم غذا کمک می کند و می تواند از نفخ شکم جلوگیری نماید. مصرف پروبیوتیک ها : مصرف این مواد به هضم و کاهش گاز کمک می کند. پد زغال : قرار دادن پد زغال در لباس می تواند گاز اضافی را  جذب کند. زمان مناسب برای مراجعه به پزشک

اگر دچار نفخ بی دلیل می شوید،و یا علائم زیر به همراه این مشکل ایجاد می شوند، باید به پزشک مراجعه کنید:

تورم شکم  درد شکم گاز پایدار و شدید استفراغ اسهال یبوست کاهش وزن غیرقابل توجیه سوزش قلب خون در مدفوع

منبع: کلینیک درمان

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: یارانه ارز 4200 تومانی وام ودیعه مسکن 1401 رتبه بندی معلمان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران نفخ شکم اسهال استفراغ یارانه ارز 4200 تومانی وام ودیعه مسکن 1401 رتبه بندی معلمان سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران مقدار زیادی رژیم غذایی بیش از حد نفخ شکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۸۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد

رییس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس، گفت: صندوق نوآوری، بر دانش بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش بینیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویداد‌های علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس، تصریح کرد: شکل گیری کمیته تجاری سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت اپ قرار می‌گیرند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد، را مسئول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد.

دکتر مصطفی زمانیان عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رییس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل دهی برنامه‌هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهاد‌های مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد.

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت‌های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل دهی زیست بوم پیشگیری و شخصی سازی درمان و شبکه سازی در ان اقدام شود.

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محور‌های تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکر‌های سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌شود.

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟