Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی می‌گوید بزرگ‌ترین نقطه عطف در خصوص مهار همه‌گیری زمانی بود که ایران تحت زمامداری رئیس‌جمهور جدید تسریع روند تزریق روزانه واکسن کووید-۱۹ را کلید زد.

سرویس جنگ نرم مشرق - اندیشکده «رند» آمریکا در گزارشی با تمجید از عملکرد موفقیت‌آمیز دولت رئیسی در مبارزه با همه‌گیری کووید-۱۹ نوشت:  نخستین مورد ابتلا به اُمیکرون در ایران روز ۱۹ دسامبر ۲۰۲۱ مشاهده گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی دو ماه بعد از آن، ایران با نرخ بالای ابتلا و بستری بیمارستانی دست‌وپنجه نرم می‌کرد، هرچند ویروس اکنون ظاهراً نقطه اوج خود را پشت سر گذاشته است. 

مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌ها، مراکز مطالعاتی و رسانه‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

چالش‌ها، موفقیت‌ها و نوآوری‌های ایران در زمینه مقابله با ویروس به‌رغم منابع محدود

این مؤسسه آمریکایی می‌نویسد: با این حال، تعداد موارد مرگ‌ومیر این بار بسیار کمتر از آن چیزی بود که در اواخر ماه اوت ۲۰۲۱ مشاهده شد. در آن مقطع، بیماری کرونا از نوع دلتا سویه غالب بود و دسترسی به واکسن کووید-۱۹ در ایران کماکان محدود بود. حمایت مسئولان بهداشت از واکسیناسیون گسترده و تزریق دوزهای تقویتی ممکن است نقش اساسی و مهمی در تحقق این روند نزولی ایفا کرده باشد.

ایران از زمان مشاهده نخستین موارد ابتلا به کووید-۱۹ در آن کشور با پیکار سخت و دشواری مواجه بوده است، هرچند این کشور به‌رغم منابع محدودش موفقیت‌ها و نوآوری‌هایی نیز در زمینه مقابله با ویروس داشته است. ایران یکی از کشورهایی بود که در روزهای نخست همه‌گیری شدیدتر از بقیه ــ در سطح منطقه و جهان ــ در معرض شیوع بیماری قرار گرفت ... نخستین موارد ابتلا به کووید-۱۹ در ایران روز ۱۹ فوریه ۲۰۲۰ در شهر قم گزارش شد.

ایران به سرعت به کانون همه‌گیری تبدیل شد و سایر کشورها محدودیت‌هایی در خصوص پروازها از مبدأ ایران وضع کردند. در داخل کشور، حدوداً یک ماه از زمان آغاز شیوع بیماری طول کشید تا مردم بپذیرند که همه‌گیری کووید-۱۹ مسئله‌ای جدی است. دلیل این امر عمدتاً بی‌اعتمادی عموم مردم به دولت و انتشار اطلاعات غلط در رسانه‌های اجتماعی بود. تا ماه آوریل ۲۰۲۲، ایران ۱۴۰۰۰۰ مورد مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونا را ثبت کرد.

سطح بالای دانش و آگاهی مردم ایران در اتخاذ تدابیر محافظتی در برابر کرونا

این گزارش می‌افزاید: دولت ایران در واکنش به شیوع اولیه ویروس، تدابیر مداخله‌ای در حوزه سلامت عمومی نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی (به جای قرنطینه اجباری) اتخاذ کرد و متعاقباً استفاده از ماسک را اجباری کرد. در مجموع، مردم ایران به نظر از سطح بالای دانش و آگاهی در خصوص رفتارهای ایمن در این زمینه برخوردار بودند؛ با این حال، مصاحبه‌های ما با کارکنان محلی حوزه سلامت نشان دادند که میزان تبعیت از فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در میان گروه‌های مختلف جامعه حتی در یک شهر واحد فرق می‌کرد. هزینه‌های بالا و فقدان مایع ضدعفونی‌کننده دست، دستکش، و ماسک از جمله موانع پیش روی تدابیر محافظتی مؤثر و کارآمد بودند.

تحریم‌های اقتصادی وضع‌شده علیه ایران نیز ممکن است موجب وخامت بیش از پیش همه‌گیری شده باشند و کمبود تجهیزات حفاظت فردی، تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه، تجهیزات تشخیصی، دستگاه‌های تنفس مصنوعی، و کیت‌های تشخیص کووید-۱۹ را رقم زده باشند. در برخی از بیمارستان‌های تهران، کادر سلامت به منظور محافظت از خود به روپوش، پیش‌بند، ماسک، و نقاب متوسل شدند. تا ماه مه ۲۰۲۰، بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از کادر درمان به کووید-۱۹ مبتلا شدند و ۱۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. گذشته از این، پرسنل کادر سلامت که با ما مصاحبه کردند، به ما گفتند که مراقبت‌های ویژه یک مقوله نوظهور در ایران است؛ بنابراین، پزشکان و پرستاران فاقد آموزش در زمینه مراقبت‌های ویژه بطور مرتب با بیماران مبتلا به موارد حاد کووید-۱۹ سروکار داشتند و مجبور بودند با تجهیزات تخصصی کار کنند.

ایران در راستای مهار گسترش ویروس کرونا به سمت خودکفایی رفت

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: با این حال واکنش ایران به همه‌گیری به‌تدریج با گذشت زمان بهتر شد. به منظور کاستن از فرسودگی و کمبود کادر درمان، پزشکان متخصص و پرسنل پرستار از سایر بخش‌های نظام سلامت ایران نظیر مراکز آموزش و تحقیقات پزشکی بطور موقت به بخش‌هایی انتقال یافتند که بیش از همه به آنها نیاز بود. بعلاوه، بسیاری از پرستاران بازنشسته یا غیرفعال و سایر متخصصان حوزه سلامت و همچنین داوطلبان غیرمتخصص مجدداً به نیروی کار حوزه سلامت پیوستند.

ایران همچنین در چند جبهه به نوآوری و فناوری روی آورد. از جمله این موارد می‌توان طراحی یک پلتفرم خودغربالگری آنلاین به منظور مهار موج هجوم گسترده بیماران به مراکز پزشکی؛ تولید کیت‌های آزمایش کووید-۱۹ جهت استفاده در مراکز دولتی رایگان؛ و استفاده از اپلیکیشن واتسپ به منظور افزایش دسترسی از راه دور به متخصصان رادیولوژی ساکن آمریکای شمالی و جبران کمبود متخصصان رادیولوژی محلی را مثال زد. ایران همچنین در راستای مهار گسترش ویروس به سمت خودکفایی رفت و برای مثال اقدام به تولید دستگاه‌های تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت فردی و واکسن کووید-۱۹ کرد.

بزرگ‌ترین نقطه عطف در خصوص مهار همه‌گیری در دولت ابراهیم رئیسی

بزرگ‌ترین نقطه عطف در خصوص مهار همه‌گیری زمانی بود که ایران تسریع روند تزریق روزانه واکسن کووید-۱۹ را تابستان سال گذشته تحت زمامداری رئیس‌جمهور جدید کلید زد. به‌رغم تحریم‌های اقتصادی و سیاست‌ورزی‌های مرتبط با واکسن، ۶۷ درصد جمعیت ایران در حال حاضر بطور کامل در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده‌اند. این امر موجب اجرای «پروتکل‌های هوشمند» شد که در قالب آن، افراد واکسینه شده قادر گردیدند به طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها بپردازند و در عین حال محدودیت‌هایی برای افراد واکسن نزده وضع گردید. این قبل از آن بود که کشور وارد موج ششم همه‌گیری شود.

برنامه ایران برای تزریق دوزهای تقویتی جهت مهار سویه‌های بعدی

اندیشکده رند در پایان گزارش خود عنوان کرد: ایران مشتاق است تا ویروس کرونا را شکست دهد. در این راستا، مقامات ایران کماکان با سازمان جهانی بهداشت و سایر شرکا در راستای تقویت نظام سلامت کشور در زمینه تشخیص و درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ همکاری می‌کنند. بعلاوه، ایران بطور فزاینده‌ای بر پویش‌های واکسیناسیون جمعی تأکید دارد و در خصوص تزریق دوز تقویتی به منظور مهار موارد آتی اوج‌گیری ابتلا اصرار می‌ورزد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت ویروس کرونا مبارزه با کرونا کووید ۱۹ واکسن واکسن کرونا واکسیناسیون دوز تقویتی واکسیناسیون کرونا دولت رئیسی کارنامه دولت رئیسی اندیشکده اندیشکده رند اندیشکده آمریکایی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت واکسن کووید ۱۹ کووید ۱۹ حوزه سلامت همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است.

وی ادامه داد: این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد و مضاف بر این موضوع این نقطه نا ایمن بود. این چند موضوع کار را به یک کار مهم و اثرگذار تبدیل کرد.

صداقتی با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد، ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته بود را حل کرد. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم در خصوص جزئیات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه هاست اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، خاطرنشان کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: این تقاطع تأثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سال‌ها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

پوریافر هم درباره جزئیات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می‌شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، خاطرنشان کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

وی ادامه داد: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه ما قرار دارد.

کد خبر 6089687 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • رفع خطر ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در تهران/ آشکارسازی ۱۲۸۵ نقطه
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • ۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
  • سد شکسته شده در خراسان جنوبی نداریم/ سلامت سد‌ها در برابر سیل
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا