Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تاکید بر اینکه کرونا در کشور به روند کنترل کننده‌ای رسیده است،‌ گفت: با وجود اینکه خیلی به شرایط‌مان خوشبین و امیدوار هستم، ولی حداقل نیاز است که دو هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکل‌ها را کاهش دهیم.   دکتر مجید مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به شرایط مطلوب فعلی کرونا در کشور، گفت: آمار بستری، آی سی‌یو، ابتلا و مرگ و میر در شرایط کنترل شده است و در روند خوبی از نظر بیماری قرار داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقداری نوسان داریم، اما این نوسانات خطرناک و هشداردهنده نیست. برخی می‌خواهند پاندمی را در کشورهای خود پایان یافته اعلام کنند که این موضوع غلط است؛ زیرا کشورها با یکدیگر در ارتباط هستند و اتمام پاندمی در یک کشور نمی‌تواند اتمام پاندمی جهانی باشد.   وی افزود: اکنون داریم می‌بینیم که در چین و برخی کشورهای دیگر تعداد موارد بیماری بسیار زیاد است و به همین دلیل با وجود اینکه خیلی به شرایط‌مان خوشبین و امیدوار هستم ولی حداقل نیاز است که دو هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکل‌ها را کاهش دهیم و زود است که دچار عادی انگاری در شرایط جامعه شویم.   او تاکید کرد: رفتار ویروس‌هایی مثل کرونا و آنفلوآنزا غیرقابل پیش‌بینی است. بیش از یکصدسال گذشته وقتی که آنفلوآنزای اروپایی سراسر دنیا را گرفت، بشر دچار همین اشتباه شد و فکر کرد پاندمی تمام شده است؛ در صورتی که پس از آن غافلگیر شد و مرگ و میرهای زیادی بعد از پایین آوردن سپرها در مقابل بیماری رخ داد؛ پس نباید این اشتباه تکرار شود.   وی درباره علت عدم بروز موج‌های بیماری پس از تعطیلات نوروز علی‌رغم هشدارها نسبت به سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی،‌ تصریح کرد: چند سویه از امیکرون بروز کرده است و این سویه‌های ترکیبی از BA۱ و BA۲ خوشبختانه با وجود این که سرایت پذیری بیشتری دارند، اما کشندگی بیشتری ندارد. به نظر می‌رسد روندی که در کشورهای شبیه ایران می‌بینیم، ایجاد ایمنی زیاد در سطح جامعه است؛ یعنی تعداد زیادی از مردم امیکرون را بسیار خفیف گرفتند و به نظر می‌رسد ایمنی وسیعی ایجاد شده است.   او تاکید کرد: از طرفی فراموش نکنید که واکسیناسیون در ایران یکی از موفقیت‌های بزرگ بوده است و ایران جزو کشورهای برتر واکسیناسیون است؛ پس ایجاد ایمنی عمومی به واسطه ابتلای افراد به امیکرون و واکسیناسیون را می‌توان علت عدم افزایش آمار دانست.   مختاری درخصوص احتمال بروز موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: پاسخ به این سوال بسیار سخت است. در چین تعداد مبتلایان به طور غیر مترقبه‌ای افزایش یافته است. اگر قرار باشد با سویه جدیدی از کرونا مواجه شویم که توانایی بیشتری داشته باشد، شرایط بد و غیر قابل پیش‌بینی خواهیم داشت؛ ولی اگر با همین روند پیش رویم و گرفتار سویه‌های ترکیبی نشویم، به احتمال زیاد پیک‌های بعدی وحشتناکی نخواهیم داشت.   وی در خاتمه بیان کرد: اکنون سویه‌های دیگری که قرابت زیادی به امیکرون دارد در کشورهای دیگری مشاهده شده است. به عنوان مثال در شهر لامبوردی ایتالیا اخیرا تعداد زیادی از این موارد دیده شده است و حدود ۳۵ درصد مواردشان از این سویه جدید است، ولی این نوید بخش است که این سویه بستری بیمارستانی و بخش آی سی یو را افزایش نداده است. در سایر کشورها نیز زیر یک درصد از این سویه‌ نسبتا جدید گزارش شده است؛ پس در حال حاضر ایجاد شرایط هراس انگیز درست نیست؛ زیرا امیدواریم اگر با این روند پیش رویم و واکسیناسیون را با قدرت ادامه دهیم، به احتمال زیاد مشکلی نخواهیم داشت. خوشبختانه این سویه‌ها به واکسن حساس هستند و احتمالا به آنتی‌بادی‌های امیکرونی هم حساس خواهند بود.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • اعلام زمان قرعه‌کشی مرحله بعدی جام حذفی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد