خاتمی: دولت در حال انجام جراحی اقتصادی است
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۱۰۹۸
امام جمعه موقت تهران گفت: دولت در حال انجام یک جراحی است؛ جراحی که همه متخصصان چه کسانی که به رئیسی دادند و چه رای ندادند، میگویند باید انجام بگیرد؛ گرچه در کیفیتش اختلاف نظری است، اما در اصلش اختلاف نظر نیست.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ایران اکونومیست، آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نمازجمعه تهران با اشاره به نامه 31 نهج البلاغه گفت: امام علی (ع) در بخشی از این نامه به فرزندشان فرمود که حریم برای ذات مقدس ربوبیت نگه داشته شود.
وی ادامه داد: مساله اقتصاد و گرانیها موضوع روز است و خطیب جمعه اگر به این مسائل ورود نکند، خطیب مردم نیست. 14 نکته در رابطه با مسائل اقتصادی و گرانیها نوشتم. این 14 نکته حاصل دو روز مطالعه و مشورتهای مختلف با عزیزان مسئول و غیرمسئول است.
خاتمی گفت: انصاف در هر عرصهای فضیلت است. انصاف یعنی قضاوت واقعبینانه داشته باشیم. قضاوت جناحی، باندی، کینهتوزانه و متملقانه منصفانه نیست. امام علی (ع) فرمود که انسان باید منصف باشد.
وی افزود: تحصیل رضایت مردم برای هر حکومتی سرمایه است. مردم صاحب حکومت هستند. مسئولان خادم مردم هستند. هیچ ابایی از گفتن این تعبیر ندارم که بگویم مسئولان نوکر مردم هستند و باید در خدمت مردم باشند. ما نیز شاکر خداوند هستیم و از جنس شما مردمیم. درد و رنج شما، درد و رنج ماست. ما در متن مشکلات شما هستیم.
امام جمعه موقت تهران گفت: هیچ دولتی نارضایتی مردمش را نمیخواهد. به خصوص دولت برادر گرامی آقای رئیسی که مردمی بودن و مردمی زیستن شعارش است؛ خدمت به مردم شعارش است. اجرای اسلام شعارش است. اسلام میگوید گاهی فقر سر از کفر درمیآورد.
وی خاطرنشان کرد: منصفانه بپذیریم که اقتصاد کشور بیمار است. این را همه کسانی که در مسائل اقتصاد کار کردند معترفند که در عرصههای بانکی، نظام مالیاتی، ساختار بودجه، فضای کسب و کار، توزیع کالاها، وابستگی اقتصادی کشور به نفت و... مشکل داریم. این بیماری مربوط به یک روز و دو روز و یک سال و دو سال نیست. سابقه نیم قرنی دارد. این بیماری از سال 1350 شروع شد. دولتهای بعد از انقلاب همت داشتند که این اقتصاد نابسامان را سامان بدهند، اما چندان موفق نبودند.
خاتمی گفت: دولت سیزدهم دامن همت به کمر زده، آرام آرام این بیمار را از بیماری درآورد. این دولت بر پیشانیاش صداقت نوشته است. روراستی با مردم شیوهاش است. میتوانست سال هفتم و هشتم برخی از حرفها را بزند؛ نه اینکه از سال اول شروع کند. این جراحی نارضایتیهایی دارد و دولت میتوانست وجیه المله بماند. میگوید آبرویم را کف دستم گذاشتم و حاضرم آبرویم برود، اما اقتصاد سامان یابد. این جای بلوا ندارد، جای تشکر دارد. ممنونیم که با مردم روراست رفتار میکنید.
وی ادامه داد: دولت در حال انجام یک جراحی است؛ جراحی که همه متخصصان چه کسانی که به رئیسی دادند و چه رای ندادند، میگویند باید انجام بگیرد؛ گرچه در کیفیتش اختلاف نظری است، اما در اصلش اختلاف نظر نیست. کاری که دولت میخواهد انجام بدهد، کاهش جدی فاصله طبقاتی، افزایش قدرت خرید هفت دهک جامعه، تحقق عدالت اقتصادی، واگذاری امور مردم به مردم و مبارزه با فساد از منشاها و خاستگاههای اولیه است.
خاتمی با بیان اینکه این کار جراحی است، گفت: جراحی درد دارد، اما سرانجامش نجات بیمار است. متخصصان ما میگویند که باید این بیمار را نجات داد، اما دولت در این عرصه بداند که سرمایه انقلاب محرومان و مستضعفان هستند. آنهایی که تا پایان پای انقلاب ایستادند، محرومان هستند. به گونهای برنامهریزی شود که اینها آسیب نبینند. چند قلم جنسی را که دولت قول داده و انشاالله گران نخواهد شد، نان، دارو و بنزین است. واریز دو ماه یارانه نکته مهمی است. برای اینکه مردم باورشان بشود دولت خدمتگزار رنجشان را میبیند.
امام جمعه موقت تهران بیان داشت: در این شرایط دولت را باید کمک کرد. این امر صریح رهبری است. آنهایی که مطیع ولایت هستند، این عبارت صریح آقا را بشنوند که فرمودند: همه اعم از قوا و دستگاههای مختلف و آحاد مردم باید کمک کنند تا انشاالله دولت بتواند به این نتایج برسد.البته معنای این حرف، انتقاد نداشتن نیست. برعکس ما معتقدیم که انتقاد سازنده کمک به دولت است. اینکه کارشناسان محترم بنشینند و انتقاد ناصحانه کنند، یعنی اینکه خوبیها را ببینند و نارساییها را هم ببینند. اگر راه چاره دارند، ارائه دهند و اگر ندارند تخریب نکنند.
وی افزود: انتقاد ناصحانه خدمت ارزشمندی است. دولت و مسئول ما متملق نمیخواهد. آنچنان که سیاهنمایی بد است، سفیدنمایی مطلق هم بد است. انتقاد ناصحانه آری، اما باید به دو نکته توجه شود. تخریب و فحاشی ناسپاسی است و در شان ملت انقلابی نیست؛ چه با قلم چه با بیان. کینهتوزانه نباید حرف زد و نوشت. گاهی برخی به گونهای سخن میگویند و مینویسند که کینه از آن میبارد. به گونهای انتقاد شود که در میدان دشمن بازی نکنیم. رسانههای بیگانه و فضای مجازی را ببینیم که نظام، اسلام و قرآن را زیرسوال میبرند. به گونهای انتقاد نکنیم که آب به آسیاب دشمنان بریزیم.
آیتالله خاتمی بیان داشت: اطلاعرسانی گسترده و دقیق و به موقع مانع فضاسازی دشمن میشود. در این زمینه از ظرفیت رسانهای کشور استفاده شود. صدا و سیما که درحقیقت زبان این ملت است، در خدمت مسئولان قرار بگیرد. مردم ما خوب و منطقی هستند و باید خوب به آنها توضیح داده شود. یک مسئول جوری میگوید و مسئول دیگر نقطه مقابل او میگوید. والا این ضرر دارد.
وی ادامه داد: بصیرت حرف اول را میزند. مقام معظم رهبری و قبل از ایشان امام فرمود که ببینید دشمن در کدام سنگر نشسته، چه حرفی میزند، چه موضعی میگیرد. شما آن سنگر را هدف قرار دهید. نه اینکه حرف دشمن را بزنید.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از صحبتهایش به سفر رئیسجمهور سوریه به ایران اشاره کرد و گفت: سفر بشار اسد به تهران سفر نصف روزه و ملاقات با مقام معظم رهبری آیتالله العظمی امام خامنهای و ریاستجمهور از سفرهای راهبردی بود. دشمنان شایعه دروغینی را گفته بود که بشار چون به برخی کشورهای مرتجع منطقه رفته پس روابطش با ایران سرد شده است. این سفر خط بطلانی بر این حرف نادرست بود. این سفر در راستای تقویت جبهه مقاومت بود. سوریه در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است. این سفر راهبردی بود.
وی همچنین گفت: دیدار امیر قطر با مقام معظم رهبری نیز از آن جهت که مبدا گسترش همکاریهای اقتصادی بود، به نفع دو کشور است. مهم در این دیدار، فرمایشات رهبری بود. سخنان ایشان یعنی مرگ بر اسرائیل. آقا فرمود توقع از جهان عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی در مقابل جنایتهای آشکار رژیم صهیونیستی است. این دیدار در حقیقت مانور ضد رژیم صهیونیستی بود. این جلادها به هیچ کس رحم نمیکنند. خبرنگار در هر کشوری مصون است. جلیقه خبرنگاری به تن دارد، اما به مغزش شلیک میکنند؛ این جنایتگری است.
وی ادامه داد: این سفر یک پیام به کشورهای منطقه هم داشت و آن این که به ایران قدرتمند اعتماد کنند که در بزنگاه به دادشان میرسد والا آنهایی که سر در آخور آمریکا دارند، دیدند که آمریکا به دادشان نرسید، تحریمشان هم کرد. ایران قابل اتکاست نه آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی جلاد.
خاتمی در خصوص مناسبتهای هفته آینده هم گفت: سهشنبه 27 اردیبهشت 15 شوال سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهداست که در سال سوم قمری در جنگ احد به شهادت رسید. بزرگمردی که از پیشگامان ایمان و اسلام بود و در جنگ احد شهادتش، پیامبر را سوزاند. آن جنگ هفتاد شهید داشت. پیامبر بر هر شهیدی که نماز میخواند، میگفت حمزه را هم کنارش بگذارید. هفتاد نماز بر پیکر عمویش خواند. لقب سیدالشهدا را پیامبر به ایشان داد و تا زمان شهادت امام حسین (ع) این لقب مختص ایشان بود.
وی ادامه داد: همچنین در این روز مناسبت ارتحال حضرت عبدالعظیم حسنی است که دوران پنج امام را درک کردند. مرحوم آیتالله بهجت مقید بود که در رفت و برگشت به مشهد، حرم حضرت عبدالعظیم را زیارت کند و میگفتند تهرانیها اگر هفتهای یک بار به زیارت ایشان نروند، جفا کردند.
خاتمی گفت: روز جمعه روز لغو قانون طاغوتی کاپیتولاسیون (مصونیت مستشاران آمریکایی) است. از اولین اقدامات انقلاب لغو این قانون بود. روز شنبه نیز سالروز لغو امتیاز تنباکو از سوی میرزای شیرازی است. او کمر استکبار و استعمار خارجی را شکست.
وی همچنین عنوان کرد: هلال احمر نهادی مردمی و خدمتگزار در عرصههای داخلی و خارجی است. در حوادثی که پیش میآید، در اولین گام این عزیزان حضور دارند. ما قدر میدانیم و سپاسگزاری میکنیم.
امام جمعه موقت تهران گفت: ما سی درصد نسبت به سالهای قبل بارش کمتر داشتیم. 45 درصد میزان ذخایر آبی سدهای ما کم شده است. فرمایشات مسئولان را هم شنیدید. میطلبد که مردم انقلابی در این عرصه صرفهجویی کنند. حداقل 10 درصد صرفهجویی بشود، دچار بحران نخواهیم شد.
وی بیان داشت: همه نیروهای مسلح عزیز و نور چشم ما هستند؛ به ویژه سپاه پاسداران. در سپاه نیز سپاه انصارالمهدی که حفاظت از هواپیماها برعهده اینهاست. تا قبل از تشکیل این سپاه خبر هواپیماربایی میشنیدیم. خدمات این عزیزان را هم ارج مینهیم.
آیتالله خاتمی همچنین در خطبه نخست نماز جمعه امروز تهران بیان داشت: از جلوههای تقوا آن است که وقتی انسان از دیگران سخن میگوید، ناصواب نگوید. غیبت و تهمت حرام است و نباید حرفی که دیگری نگفته و کاری که انجام نداده، به او نسبت داد. نسبت دادنهای بیحساب، بیتقوایی است. در سخن گفتن در خصوص دیگران، باید حریم خدا را رعایت کرد.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که خداوند شاهد بر ماست و ما را میبیند. خداوند همه جا با ما و حاضر است. شخصی از امام جواد (ع) خواست تا او را نصحیت فرماید که امام او را پنج نصیحت فرمود که یکی از آنها این بود که عالم محضر خداست و در محضر خدا معصیت نکنید.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: خداوند هم به ظاهر و هم به باطن اعمال ما آگاهست. خدا حاکمیت آسمانها و زمین را دارد و پنهان و آشکار را میداند. خداوند میفرماید که ما از رگ گردن به شما نزدیکتر هستیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم
تبلیغات در خبربان
منبع: ایران اکونومیست
کلیدواژه: امام جمعه موقت تهران رژیم صهیونیستی گونه ای آیت الله
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
آی پی ثابت برای ترید
تهیه غذا
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
اجاره کلبه چوبی
دومان سهند
خبر هوشمند فهام
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
کلینیک بتن ایران
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
فروش کفش
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
تبعات فروپاشی ترا؛ پروتکل لیدو بیش از نیمی از ارزش کل قفل شده خود را از دست داد
خبر بعدی:
روز شمار بیماری و رحلت امام خمینی | انجام عمل جراحی در روز دوم خرداد
بعد از تشخیص بیماری لنفوم معده از سوی تیم پزشکی و قطعی شدن تصمیم پزشکان برای انجام عمل جراحی، امام خمینی (س) در شامگاه روز اول خرداد در بیمارستان بقیه الله جماران بستری شدند تا برای عمل جراحی آمده شوند. ایشان تا روز 13 خرداد 1368 یعنی تا زمان رحلت در همین بیمارستان به سر میبردند. برای مطالعه بیشتر مقاله جماران درباره سیر بیماری امام خمینی و رحلت ایشان را مطالعه کنید.
پیشتر پزشکان در جلسات متعدد و طولانی تصمیم به انجام عمل جراحی برای درمان بیماری امام خمینی (س) گرفته بودند. این موضوع هم پزشکان و هم نزدیکان امام خمینی (س) را نگران کرده بود. برای اطمینان حاصل کردن از درستی چنین تصمیمی، رادیوگرافیهای معده حضرت امام خمینی طی جلسهای به سمع و نظر مسئولان از جمله حضرت آیت الله خامنهای، حجت الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی، حاج سید احمد آقا خمینی، حضرت آیت الله موسوی اردبیلی، و مهندس میرحسن موسوی رسید. در این جلسه مسئولان نظام با وجود نگرانی تصمیم گیری را بر عهده متخصصین گذاشتند.
پس از انجام مجدد بیوپسی معده (نمونهگیری جهت تشخیص سرطان) و اکوکاردیوگرافی (برای بررسی شرایط قلب) پزشکان تصمیم خود را برای انجام عمل جراحی قطعی کردند.
گفته میشود که امام خمینی (س) در تمام این دوران صبر و استقامتی مثال زدنی از خود نشان میدادند. دکتر عارفی پزشک معالج حضرت امام درباره صبر امام در زمان انجام عمل اکوکاردیوگرافی نوشته اند: «این عمل وقت نسبتا زیادی را میگیرد و بیمار باید وضعیتهای مختلف را به منظور یافتن و ثبت بهترین تصویر به خود بگیرد. در طی مدتی که این کار را انجام میدادیم ایشان به آرامی هر کاری را که میخواستیم انجام میدادند و در حالی که اطرافیان گاه تکرار میکردند که دیگر آقا خسته شدهاند و یا بهتر است بیش از این امام را اذیت نکنیم خود ایشان هیچگاه لب به شکایت نگشودند و تا انتهای کار تحمل کردند و در نهایت تشکر فرمودند.» (کتاب طبیب دلها، صفحه 450)
در نهایت پزشکان به دیدار امام خمینی (س) رفتند تا موضوع عمل جراحی را با ایشان مطرح کنند. دکتر محمد حسین ماندگار در این خصوص مینویسد: «بعد از ظهر روز 31 اردیبهشت 1368خدمت حضرت امام که در اثر بیماری و کم خونی قدری رنجور و ضعیف به نظر میرسیدند رسیدیم، برخلاف انتظار، ایشان با مطرح کردن روش درمانی جراحی موافقت کردند و با اطمینان کامل به تیم جراحی و سایر افراد تیم پذیرفتند که تحت عمل قرار گیرند.»
انتقال امام خمینی به بیمارستان
ساعت 30 / 10 شب اول خرداد امام خمینی برای آماده شدن به بیمارستان بقیة الله جماران منتقل شدند تا برای انجام عمل جراحی آماده شوند. نقل است از پزشکان همراه امام خمینی که امام در زمان ورود به بیمارستان حالات عجیبی داشتند و رفتار ایشان با حاج سید احمد خمینی ویژه بود.
دکتر عارفی پزشک معالج امام خمینی در این خصوص در کتاب طبیب دلها نوشته اند: «حضرت امام عزیز در بدو ورود به بیمارستان بطور غیر منتظره و ناگهانی حاج احمد آقا را در آغوش گرفتند و گردن حاج سید احمد آقا را بوسیدند. صحنهای که بوی فراق و جدایی و در ضمن علاقه و همبستگی را میداد. گویی امام عزیز این ورود به بیمارستان را خروجی نمیدید و با دید دوراندیشی خود استنباط کرده بوده اجل در انتظار اوست.»
انجام عمل جراحی در روز دوم خرداد 1368
امام خمینی (س) در ساعت 8 صبح روز 2 / 3 / 68 به اتاق عمل منتقل شدند. پزشکان این موضوع را پیشتر به اطلاع امام رساندند تا ایشان را برای رفتن به اتاق عمل آماده کنند. ایشان هم بدون کوچک ترین نشانهای از اضطراب یا طرح سؤالی در این مورد، نظر پزشکان را پذیرفتند.
کم کم اعضای خانواده امام، نزدیکان ایشان و مقامات درجه اول کشور نیز در بیمارستان بقیه الله حاضر شدند. البته طبیعی بود که غیر از افراد معدودی که میبایست به اوضاع و احوال امام نظارت مستقیم داشته باشند، بقیه افراد باید خارج از اتاق عمل منتظر بمانند و مراحل عمل جراحی را از طریق سیستم تلویزیونی مدار بسته در سالن و راهرو بیمارستان نظاره کنند.
حشمت الله رنجبر عضو تیم پزشکی امام خمینی درباره حال و احوال ساعات انجام عمل جراحی روی امام خمینی نوشته است:
« گروه بیهوشی کار خود را شروع کردند و با تزریق اولین آمپول، مقدمه بیهوش شدن امام را فراهم می کنند. ثانیه ها به سنگینی می گذرند. التهاب و انتظار، افراد بیرون از اتاق را فرا گرفته، تیم جراحی کار خود را شروع می کنند؛ وقتی که چاقوی جراحی، شکم ایشان را می شکافد، قلب های منتظر نیز به درد می آید ... چشمها همه بر صفحه تلویزیون مدار بسته خیره شده است؛ ولی دلها در جای دگر سیر می کنند. عده ای در حال دعا و نیایش به درگاه خدا هستند و عده ای هم اشک از چشمان جاری می سازند .... دقایق سپری می شود جراحان کار خود را به پایان می رسانند و ضایعات مورد نظر را جراحی و ترمیم می کنند. امام اکنون در دست گروه بی هوشی قرار دارند تا کم کم اثر داروهای تزریق شده از بین برود و هوشیاری خود را به دست آورند، و بدون حادثه به اتاق بستری انتقال یابند. کار تا اینجا به خوبی پیش می رود و ساعتی دیگر امام را در حالی که تقریباً به هوش آمده اند، به اتاق می برند. همه شکر خدا را به جای می آورند که قلبشان وفا کرد و در این عمل تقریباً سنگین، از کار باز نایستاد.»
عمل جراحی امام خمینی حدود 2 ساعت طول کشید و با موفقیت به پایان رسید. پزشکانی که در اتاق عمل حضور داشتند عبارت بودند از آقای دکتر فاضل و آقای دکتر کلانتر معتمد و آقای دکتر دوایی و همچنین پزشکان متخصص قلب که به سرپرستی آقای دکتر عارفی کنترل وضعیت گردش خون را به عهده داشتند.
نقل است از پزشکان همراه امام خمینی که ایشان بدون لحظهای بی قراری ساعات پس از عمل جراحی را طی کردند. علائمی همچون کم تحملی و هذیان گویی که معمولا خارج از کنترل بیمار است در امام دیده نمیشد. (گوهری در دستهای لرزان، ص 49-52)
پس از اتمام عمل، ایشان به اتاق مراقبتهای ویژه که در جنب اتاق عمل قرار داشت منتقل شدند و تا روز بعد از دستگاه ونتیلاتور استفاده می کردند. در این مدت کلیه پزشکان و پرستاران نه تنها از جهت انجام وظیفه بلکه با عشق و چشمانی پر از اشک از امام مراقبت کردند، چون جراحی بر روی دستگاه گوارش انجام شده بود و تا چند روز نمیبایست از راه دهانی غذا و مایعات بلع شود تصمیم گرفته شد که یک راه وریدی مرکزی از طریق ورید اجوف فوقانی تعبیه گردد.
خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی از روز عمل جراحی امام خمینی
آیت الله هاشمی رفسنجانی که خاطرات خود از آخرین روزهای عمر امام خمینی (س) را ثبت کردهاند درباره روز دوم خرداد مینویسند: «اول وقت با دفتر امام تماس گرفتم که وقت عمل جراحی را بدانم. جلسه علنی را به آقای کروبی سپردم و به سوی بیت امام حرکت کردم. 35/8 دقیقه رسیدم و به بیمارستان بیت رفتم. آقای خامنه ای قبل از من رسیده بودند. امام را بیهوش کرده بودند. روی تخت عمل بودند. از تلویزیون مدار بسته جریان عمل را نگاه می کردیم. بیش از دو ساعت طول کشید. ضمن عمل خبر از رضایت پزشکان می رسید، خانواده امام هم بودند. ظاهراً صبر آنها از من بیشتر بود.
ایشان سپس در خاطرات خود مینویسند: «امام را به اتاق دیگری منتقل کردند. از پزشکان تشکر کردم. با سران سه قوه، احمدآقا، دکتر عارفی، دکتر طباطبایی و دکتر معتمد جلسه ای داشتیم. نظر آن شد که عمل جراحی را اعلام کنیم دکترها هم توضیح بدهند.»
بنا به گفته پزشکان پس از آنکه امام خمینی (س) از اتاق عمل بیرون آمدند، اولین کسی که به نزد تیم پزشکی رفت و به آنها خسته نباشید گفت، آیت الله خامنهای بود که آن زمان در کسوت ریاست جمهوری قرار داشت.
انتشار خبر عمل جراحی امام خمینی در رسانهها
آنطور که در خاطرات دکتر ایرج فاضل آمده است، بلافاصله بعد از به هوش آمدن امام خمینی مسئولان عالی رتبه کشور جلسهای را درباره نحوه رسانهای کردن عمل جراحی امام خمینی برگزار کردند. در این جلسه همه حاضران به اتفاق نظر معتقد بودند که مردم باید در جریان این مسائل و جزئیاتش قرار گیرند، البته اطلاعیه باید با ظرافتی با مردم در میان گذاشته می شد که ایجاد نگرانی های بیجا نکند.
در نهایت اطلاعیهای مبنی بر اینکه حضرت امام به علت خونریزی گوارشی و برای کنترل آن، مورد عمل جراحی موفقی قرار گرفته اند، تهیه شد که همان روز ساعت دو بعد از ظهر در اخبار رادیو خوانده شد.
برای مطالعه بیشتر درباره شرح حال امام خمینی به زندگینامه کوتاه امام خمینی (س) در جماران مراجعه کنید.