Web Analytics Made Easy - Statcounter

ائمه جمعه لرستان با اشاره به اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی،مهمترین وظیفه دولت سیزدهم است، گفتند: دشمن به دنبال ایجاد التهاب در جامعه می باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته خرم آباد، اظهار داشت: نظام اسلامی در طول این سال‌هایی که از تشکیل آن می گذرد، در عرصه های مختلفی با موفقیت عمل کرده است در عرصه های علمی، نظامی، فناوری هستهای، علوم و فضا، پزشکی، علوم زیست فناوری و ده ها موفقیت دیگر از موفقیت های این کشور است اما از حوزه اقتصاد علیرغم تلاش هایی که صورت گرفته است به نقطه مطلوب نائل نشده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: رویدادهای زیادی باید در مملکت ما به جهت اقتصادی رخ دهد تا ما به نقطه مطلوب برسیم و برنامه های اقتصادی فراوانی باید در کشور اجرا شود تا این بیماری مزمن علاج شود و امروز به جایی رسیدم که باید عمل جراحی بر اقتصاد صورت گیرد و اصلاح نظام بانکی و مالیاتی، بهبود فضای کسب و کار و اصلاح نظام توزیع کالا، خودکفایی در کالاهای اساسی و ده ها مسائل اقتصادی وجود دارد که باید حل و فصل شود تا  به فضای مناسب اقتصادی برسیم.

نماینده ولی فقیه در لرستان عنوان کرد: اقتصاد کشور دیگر تاب تحمل مشکلات مزمن را ندارد، به عنوان مثال سفر خارجی یک نفر به یکی از کشورهایی که در همسایه ما هم نیست برای هر بلیط دولت پنج میلیون تومان یارانه پرداخت می کند اما سوال اینجاست که کدام قشر متوسط و ضعیف از این برخوردار هستند؟

وی تصریح کرد: سالانه میلیونها نفر به سفرهای تفریحی می روند و دولت بابت اینها یارانه می دهد، از طرفی مصوبه الزام آور مجلس را داریم که گرفتن یارانه از واردکنندگان به مردمی که مصرف کننده هستند و تفاوت قیمت با کشورهای همسایه داریم و این وضعیتی که به جهت مواد غذایی و کالاهای اساسی به وجود امده، راه چاره ای جز این نیست.

شاهرخی بیان کرد: باید فرهیختگان اقتصادی و علمی، رسانه ها در راستای تبیین طرح اقتصادی تلاش کنند البته در این چند ماه موفقیت دولت در مدیریت مهار کرونا بسیار چشمگیر بود، حضور و گفتگو در بین مردم و کم کردن فاصله ها و همچنین آغاز حرکت در تولید مسکن و این اقدامات شجاعانه دولت است که طی این مدت انجام داده است.

امام جمعه خرم‌آباد خاطر نشان کرد: اخیرا پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور به صورت رایگان بیمه شدند، آزادسازی سواحل دریا و این کاری است که کسی جرات انجامش را نداد و همه اینها کارهای مهمی است که انجام شده است و سفر به استان و ۱۷۰ مصوبه در همه بخش ها و تخصیص هزار میلیارد تومان پول نقد به استان کارهای بسیار بزرگی است.

وی بیان کرد: شخصیت رئیس جمهور با توجه به سوابق مدیریتی و ضد فسادی که دارد نشان می دهد که باید به این جراحی اقتصادی امیدوار باشیم البته برای مقابله با احتکار، گرانی و کم فروشی باید همه دستگاه ها پای کار باشند و تنظیم بازار قبل از هر چیزی باید گروه هایی را برای بازرسی به فروشگاه ها اعزام کند و زمان بازرسی افزایش یابد و ما در موقعیت خاصی هستیم و همه باید کمک کنند و باید مراقب بود چرا که فتنه گران به دنبال این هستند افکار عمومی را تحریک کنند و در فضای مجازی با هدف ایجاد التهاب، کمبود کالاها را تبلیغ می کنند و فیلم هایی که مرتبط به فتنه های قبل است، بازنشر می کنند.

شاهرخی اظهار داشت: ایران کشوری کهن است که دارای فرهنگ های اصیل میباشد و دارای مناسبت های فراوانی است و تعامل اقوام می تواند آثار ارزشمندی را در پی داشته باشد ولی هر مراسم مذهبی، دینی، ملی و قومی را می توان به شکل صیحیح برگزار یاد به گونه ای باشد که منجر به ناهنجاری شود.

نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در سال ۹۸ جشنواره ای در مرکز استان برگزار شد که همراه با ناهنجاری هایی بود و جشنواره هایی که مانند جشنواره ملی فرهنگ اقوام ملی هستند، وزارتی بوده و در روز جشنواره در راستای حفظ عفاف، حجاب و حیا تذکراتی داده شد و ده ها نفر از گروه های مردم نهاد در طول برگزاری جشنواره و از وقوع برخی ناهنجاری ها جلوگیری کردند ولی در جشنواره ملی فرهنگ اقوام با توجه به تحریک هایی که از طرفی برخی افراد بود، ناهنجاری هایی زشت علی‌رغم همه تمهیدات به وقوع پیوست.

دشمن به دنبال وارونه نشان دادن دستاوردهای کشور است

حجت الاسلام سید علی حسینی امام جمعه بروجرد اظهار داشت: دولت سیزدهم طرح بزرگ اقتصادی را با کار کارشناسی آغاز کرده اند تا با این کار اقتصاد بیمار بهبود یابد و دولت همه تلاش خود را برای این طرح به کار گرفته تا بتواند با هدف کمک به مردم گام بردارد.

وی افزود: با اجرایی شدن این طرح، دشمنان از طریق رسانه های خود سعی دارند تا همه چیز را برعکس نشان دهند و باید مراقب بود چرا که دشمن، کارش دشمنی است و برای ضربه زدن از هر فرصتی استفاده می کند.

امام جمعه بروجرد با اشاره به عزل و نصب ها، تصریح کرد: اگر افرادی در عزل و نصب ها دخالت کنند و مشکلاتی را در این زمینه ایجاد نمایند، حتما نام آنها را اعلام خواهیم کرد و باید هر کسی وظایفی را که بر عهده دارد به خوبی انجام دهد نه این که در برخی از امور دخالت نماید.

حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: خوشبختانه شهرستان بروجرد نیروهای توانمند و جوانی دارد که برای جذب، لازم است از افراد بومی استفاده شود.

وی با اشاره به اقدام میرزای شیرازی گفت: اقدامی که میرزای شیرزای در راستای لغو امتیاز تنباکو انجام داد سبب شد تا هیمنه پوشالی انگلیس شکسته شود.

تحقق اقتصاد مقاومتی ،مهمترین وظیفه دولت سیزدهم

 حجت‌الاسلام ابراهیم طهماسبی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کوهدشت، اظهار داشت: همه ما تکلیفی فراتر از خواندن نماز و روزه گرفتن داریم، بایستی تمام وجود خود را کنترل کرده و با یاد خدا با یاد خدا قلب‌ها تسکین دهیم.

وی افزود: گاهی اوقات مغرور شدن، انسان را به بیراهه می‌کشاند و از عبادات خالصانه الهی دور می‌کند.

امام‌جمعه کوهدشت با اشاره به‌ضرورت اهتمام ویژه نسبت به نماز جمعه، عنوان کرد: کسی که سه جمعه بدون علت به نماز جمعه نرود منافق به شمار می‌رود؛ نعمت الهی این است که در خط خداوند متعال باشیم، عزم و اراده‌ها بایستی قوی باشد و حق عبادات بایستی به‌درستی بجا آورده شود.

وی با اشاره به جریان کاپیتولاسیون و تلاش امام (ره) برای لغو آن، تصریح کرد: امام خمینی (ره) فرمودند: این قانون بنا داشت که ملت ایران را از سگ‌های آمریکایی بیشتر احترام داشته باشند و این قانون به این صورت بود که اگر فرد عالی‌رتبه ایرانی یک سگ آمریکایی را با ماشین زیر بگیرد بازخواست می‌شود که این سند بردگی ملت ایران و جنایتی بود که در تاریخ رخ داد‌.

طهماسبی با اشاره به اهمیت برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم، گفت: دولت برنامه‌های مهمی در پیش دارد، بایستی دستگاه‌های مختلف در این راستا پشتیبانی کنند؛ بیماری نظام اقتصادی یک میراث ناجوری است که از دهه ۵۰ تاکنون به‌جای مانده است و بعد از انقلاب دولت‌های مختلف کارهایی کردند ولی نتوانستند به‌طور کامل محقق شود.

امام‌جمعه با اشاره به اهمیت اصلاح ساختار اقتصاد کشور، بیان کرد: رفع موانع شکوفایی اقتصاد و تحقق اقتصاد مقاومتی، حرکت به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی از وظایف مهم دولت است.

طهماسبی با اشاره به سیاست دولت در تغییر در تخصیص ارز ترجیحی، بیان کرد: دولت در این زمینه شناسایی‌ها را انجام داده است، فقط بایستی در راستای پیاده‌سازی این طرح نظارتی جدی در سطح جامعه داشته باشد.

امام‌جمعه کوهدشت با اشاره به اینکه دولت بایستی درزمینهٔ اطلاع‌رسانی‌ها نیز قوی عمل کنند، گفت: اصلاح ساختار بودجه، دانش‌بنیان کردن اقتصاد، رشد کار و تولید مولد، تأمین امنیت غذایی، مقابله با آسیب‌پذیری اقتصاد، مردمی سازی یارانه‌ها و… را دولت بایستی گام‌به‌گام انجام دهد.

وی خطاب به مردم بیان کرد: کالای اساسی و موردنیاز مردم کاملاً در بازار موجود است و مردم در این راستا هیچ نگرانی نداشته باشند، روز گذشته ۱۵ تن گوشت مرغ توزیع‌شده و امروز نیز علی‌رغم تعطیلی روز کشتارگاه فعال بوده است.

طهماسبی با اشاره به اهمیت سفر بشار اسد به ایران، گفت: سوریه دارای منابع بسیار مهمی است و خط مقدم جبهه مقاومت به شمار می‌رود.

امام‌جمعه کوهدشت با اشاره به اینکه تعزیرات بایستی بر بازار نظارت جدی داشته باشند و با متخلفین برخورد قانونی کند، بیان کرد: مدیران کل، مدیران شهرستانی را با شاخصه توانمندی، تعهد و عدالت انتخاب کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تحقق اقتصاد مقاومتی حجت الاسلام دولت سیزدهم نماز جمعه امام جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۲۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،  حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال 1403، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند. رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم آقای میلاد بیگی، کارشناس مسائل اقتصادی به بررسی اهمیت «احیای دولت قوی» به‌مثابه پیش‌نیاز تحقق «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخته است.

 در سالهای اخیر، شعار سال بر محور «تولید» تعیین شده‌ است. مسئله‌ی تقویت تولید داخلی به حدی در اندیشه‌ی اقتصادی رهبر معظم انقلاب جدی است که در پیام تاریخی خود به مناسبت آغاز مسئولیت رهبری فرمودند: «باید روند تولید داخلی، اعم از تولیدات کشاورزی و صنعتی شتاب گیرد.» 1368/03/18 از آن روز تا کنون، «تولید» یکی از پرتکرارترین کلیدواژگان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است. در کنار این مسئله همچنین مشارکت دادن مردم در اقتصاد ملی نیز یک امر ضروری در شرایط کنونی ایران است که شعار امسال نیز به آن اختصاص یافته است. برای آنکه ضرورت و چیستی این امر روشن شود لازم است که به تبیین این مفهوم و نحوه دستیابی به آن پرداخته شود.
 
 الف) مردمی‌سازی؛ یک بسیج عمومی
در مردمی‌سازی اقتصاد، هدف ایجاد یک بسیج عمومی به منظور مشارکت‌دادن و مسئولیت‌گرفتن مردم در اقتصاد ملی است. بسیج عمومی زمانی شکل می‌گیرد که یک ایده‌ی کلان سیاسی و گفتمان وابسته به آن از سوی دولت مطرح شود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، دولت باید یک «برنامه‌ی کلان و نقشه‌ی جامع» داشته باشد. این برنامه‌ی کلان ضمن روشن نمودن جهت حرکت و تصویرسازی از آینده، اولاً نوعی دعوت مردم به پذیرش مسئولیت در اقتصاد است و سرمایه‌های عمومی و اراده‌های مردمی را به خود جذب می‌کند. ثانیاً همگرایی و هماهنگی در ساختار اداره‌ی جامعه را شکل داده و به نحوی دولت را بازسازی می‌کند. در فقدان چنین طرحی، هر عملی صرفاً منجر به پراکنده‌کاری کورکورانه خواهد شد.

بنابراین مسئله‌ی مشارکت کردم در اقتصاد اساساً متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن‌ را به مواردی همچون خصوصی‌سازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد. رهبر معظم انقلاب اخیراً در واکنش به این تصور نادرست، بیان داشتند که «دولت در مسائل اقتصادی، ستادی عمل کند؛ هدایت کند؛ در مسئله‌ی آمایش سرزمینی، مسئله‌ی نوع فعّالیّت اقتصادی که باید هر جا انجام بگیرد، نظارت کند، مراقبت کند که تخلّفی به وجود نیاید. عامل هم مردم [باشند]. مردم هم عمل اقتصادی را انجام بدهند؛ یعنی تفکیک بین وظایف دولت و وظایف مردم.» 1403/01/15
 
 ب) مردمی‌سازی طرحی از مسئولیت‌پذیری دولت
بنابراین پیش‌نیاز مردمی‌سازی این است که دولت خود را ذیل یک ایده سیاسی بازیابی نموده و بر اساس آن مسئولیت‌های خود را بازتعریف نماید. حتی انجام وظایفی همچون «نظارت» و «تنظیم‌گری» که از مسئولیت‌های مهم دولت در اقتصاد هستند نیز نیازمند دولتی است که اولاً بداند چه چیزی می‌خواهد و بر اساس آن بنا دارد اراده‌های عمومی جامعه را به چه سمتی معطوف کند. ثانیاً ابزارهای سیاست‌گذاری و جهت‌دهی را فراهم کرده باشد. سوم اینکه امکان نظارت بر این فرایندها را نیز در خود شکل داده باشد. چنین دولتی از قضا دولتی بسیار مقتدر با مسئولیت‌های فراوان است. از همین رو مشارکت‌دادن مردم در اقتصاد و گذار از تصدی‌گری دولتی به تنظیم‌گری و نظارت، نباید به معنای شانه‌خالی‌کردن دولت از مسئولیت‌های ذاتی خود و تضعیف دولت باشد. به عبارت دیگر مردمی‌سازی به معنای کنار گذاشتن دولت نیست، بلکه دقیقاً به معنای «احیای دولت قوی» است.
 
 ج) توانمندسازی عمومی از مجرای توانمندسازی دولتی
به منظور حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد ملی لازم است مردم و یا به تعبیری بخش خصوصی توانمند در ایران شکل بگیرد تا امکان مسئولیت‌پذیری هرچه بیشتر در اقتصاد را داشته باشد. هرچند تاکنون ظرفیت‌های خوبی در بخش خصوصی ایران شکل گرفته، اما در نسبت با نقشی که بخش خصوصی باید در ایران آینده ایفا کند اندک است. به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب توان‌بخشی به بخش خصوصی را نیز از وظایف دولت (و حاکمیت) می‌دانند. طبیعی است دولتی که بخواهد نقش توانمندسازی -یا به تعبیری قابلگی- را برای بخش خصوصی و توده‌های مردم ایفا کند، خود نیازمند ظرفیت بسیار بالایی است و این مهم زمانی محقق می‌شود که دولت بداند چه نقشی را باید به بخش خصوصی واگذار کند و چگونه باید توانمندسازی عمومی را راهبری کند.
 
 د) اجتناب از برداشت‌های اشتباه از مشارکت مردم در جهش تولید

در پایان ذکر این نکته ضروری است که دولت قوی، دولتی است که با درس‌آموزی از تجربیات گذشته و اجتناب از برداشت‌های اشتباه در مورد «مشارکت مردم در جهش تولید» به تکرار سیاست‌های اشتباه نمی‌پردازد؛ چرا که آزموده را آزمودن خطاست. برخی از این برداشت‌های اشتباه عبارتند از:


 1- تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌های ارزش تحت عنوان مشارکت عمومی
یکی از اشتباهات مهم در مورد مشارکت‌ مردم در اقتصاد این است که وجود واحدهای بزرگ اقتصادی در تناقض با اقتصاد مردمی درک شود و تبدیل واحدهای بزرگ و بهره‌ور اقتصادی به کارگاه‌های متعدد در دستور کار قرار گیرد. در شرایط کنونی در بسیاری از حوزه‌ها، ساختار اقتصادی به نحوی است که با واحدهای تولیدی بسیار کوچک و پراکنده مواجه هستیم. واحدهایی که بسیار آسیب‌پذیر هستند و به دلیل عدم امکان دستیابی به صرفه‌های مقیاس، توان عمیق‌شدن در زنجیره‌های ارزش را از کشور سلب می‌کنند. در چنین شرایطی حرکت به سمت تکه‌تکه کردن بخش‌های مختلف زنجیره‌ی ارزش در ایران اشتباهی بزرگ است.

 2- خرد کردن مالکیت شرکت‌ها تحت عنوان مشارکت عمومی
این تلقی که «منظور از مشارکت عمومی، خرد کردن سهام شرکت‌ها میان مردم است» نیز صحیح نیست؛ چرا که عموما به دلیل امکان‌ناپذیر بودن تجمیع سهام‌های خرد در شرکت‌ها، یا با تداوم نقش‌آفرینی دولت در اداره آن بنگاه‌ها مواجه خواهیم شد و یا باید شاهد آشفتگی در اداره‌ی این بنگاه‌ها باشیم.

 3- خصوصی‌سازی کورکورانه با هدف تامین بودجه دولت
یک آفت بزرگ در مواجهه با مردمی‌سازی در دوره‌های وجود کسری‌های بودجه برای دولت، گرایش به خصوصی‌سازی صرفا با هدف رد دیون دولت و تامین کسری بودجه، بدون توجه به پیش‌نیازها و ضرورت‌های واگذاری شرکت‌های دولتی است. متاسفانه در دو دهه‌ی گذشته به کرات این اتفاق افتاده و ثمره‌ی خصوصی‌سازی از یک سو خلع ید دولت و خالی‌شدن دولت از ابزارها و از دیگر سو، عدم تغییر محسوس کارآمدی و بهره‌وری در اداره شرکت‌ها -و حتی گاه از بین رفتن ساختار سرمایه‌ی بنگاه‌ها- بوده است.
 
 4- واگذاری شرکت‌های دولتی با هدف مسئولیت‌گریزی دولت از تعهدات ذاتی
همانطور که پیش‌تر اشاره شد، واگذاری شرکت‌های دولتی نباید با نگاه شانه‌ خالی کردن دولت از مسئولیت و از روی ناچاری باشد. این تلقی ساده انگارانه است که صرفاً با واگذاری شرکت‌های بزرگ از سوی دولت به بخش خصوصی، بدون آنکه دولت توان تنظیم‌گری و نظارت را در خود ارتقا داده باشد و شکل جدیدی از مسئولیت را پذیرفته باشد، وضعیت شرکت‌های دولتی به‌سامان خواهد شد.

منبع: KHAMENEI.IR

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • لزوم روزآمدی مربیان عقیدتی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • دشمن به دنبال بزرگنمایی مشکلات کارگران است
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • فیلم/ تحقق وعده یک میلیون اشتغال در دولت سیزدهم
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد