Web Analytics Made Easy - Statcounter

باتوجه به اینکه در سال های اخیر حضور بازیگران روی صندلی کارگردانی مد شده است و البته این اتفاق سبقه ی جهانی دارد باید گفت متاسفانه در عملکرد حرفه ای برخی از بازیگران، توانمندی کارگردانی و درآوردن یک اثر خوش ساخت و جذاب دیده نمی شود و مشخصا برخی از تهیه کنندگان و حتی مدیران سینمایی با هدف کاهش هزینه ها یا کشاندن اسم و رسم بازیگر به آن پروژه تصمیم می گیرند سکان مهم کارگردانی اثر را به بازیگری بسپارند که شاید جلوی دوربین قد و قواره ای داشته باشد اما پشت دوربین نه به لحاظ تکنیک و نه به لحاظ زیبایی شناسی، طراحی میزانسن،درآوردن روابط میان شخصیت ها و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به مرز پختگی لازم نرسیده است و عملا در این شرایط کار زمین می خورد. این موضوع را با کاراشناسان این حوزه بررسی کرده ایم.

بهروز مفید تهیه کننده سینما و تلویزیون  درخصوص درصد موفقیت بازیگران موفقی که پا به عرصه کارگردانی می گذارند به خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا گفت: همه افراد تمایل دارند تجربه های جدیدی به دست بیاورند اما مهم این است که چه تهیه‌کننده و چه سازمانی که پشتیبانی مالی می کند به این جمع‌بندی برسد که آیا این توانایی وجود دارد؟ و صرف به اینکه فقط یک بازیگر تمایل دارد این اتفاق نمی‌افتد و به هر حال باید مجموعه ای را مجاب کند تا بتواند این تجربه را داشته باشد و من مطمئنم که تهیه‌کنندگان حرفه‌ای همیشه این نگرانی را دارند و حتما این مسئله که اگر کسی بازیگر خوبی است می تواند کارگردان قابل قبولی باشد درست نیست اما به معنی این هم نیست که اگر کسی بازیگر خوبی است می‌تواند کارگردان خوبی نباشد. خیر اگر استعداد و زمینه اش را داشته باشد می تواند اتفاق بیفتد.

وی گفت: از نظر من باید مصداقی آن را بررسی کرد و نمی توان نگاه کلی داشت. طبیعتا بازیگری که تمایل به کارگردانی دارد در سینما باید تهیه کننده و سرمایه گذار را مجاب کنند و در تلویزیون قطعا بایستی مدیران سیما و تهیه کننده تلویزیون را در این خصوص مجاب به پذیرش توانایی ها و توانمندی هایش کند. البته این موضوع مسئله ای نیست که بخواهیم به آن معترض باشیم اما اگر کسی بخواهد این مسئولیت را قبول کند در وهله اول باید مطمئن باشد از پس این کار بر می آید تا تهیه کننده و سرمایه گذار با کمترین ریسک مواجه باشند.بخش مهمی از این کار به این برمی گردد که شخص نگاه کارگردانی داشته باشد و مهم ترین آن این است اما در بخش های دیگر می توان از بهترین تصویربرداران و بهترین دستیاران کمک گیرد.

این تهیه کننده درخصوص میزان مهیا بودن شرایط برای ورود نسل جدید به عرصه کارگردانی بیان کرد: پاسخ دادن به این سوال آسان نیست چون وقتی می خواهیم یک پروژه جدی را در اختیار یک کارگردان جوان قرار دهیم ریسک اقتصادی بالایی خواهد داشت و ما باید بپذیریم که درحال حاضر چه در سینما و چه در عرصه سریال سازی کار ساختن هزینه بالایی دارد. ما مقطعی کارهای تله فیلمی داشتیم که به دلیل اینکه کم هزینه و اقتصادی بودند این اجازه را می داد که هم سینما و هم صدا و سیما ریسک کنند و هم تهیه کنندگان خیلی نگرانی نداشته باشند اما درباره سریال ها به هر حال این نگرانی وجود دارد چون اگر کاری موفق نشود می تواند مشکلات بسیاری را برای تهیه کننده و یا حتی سازمان پیشنهاد دهنده داشته باشد. به همین دلیل می گویم که مقداری نسبت به گذشته فعالیت سخت تر شده است اما این که ما نسل جدیدی را تربیت کنیم و اجازه دهیم تا نیروهای جوان وارد شوند ضرورت دارد.

او ادامه داد: چون نیروهای حرفه ای ما خواه ناخواه رو به کهن سالی می روند و از نظر سرعت کار و اکتیو بودن در آینده بدون مشکل نخواهیم بود. ولی به نظرم این باید به گونه‌ای مدیریت شود که هم تهیه‌کنندگان جرات کنند که کارگردان های جدید را بیاورند و اگر کار مورد استقبال نبود باز با آن همراه شود تا بتوانند این اتفاق را رقم زد اما اگر این بار فقط بخواهد بر دوش تهیه‌کنندگان باشد بسیار نگران کننده است. چون  به هر حال شاهد این هستیم که با بودجه هایی که در سریال ها و یا  فیلم ها استفاده می شود این مسئله ریسک بالایی را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سینما و تلویزیون کارگردانی بازیگری سرمایه گذار مدیران سینمایی بهروز مفید تهیه کنندگی مدیران سیما تهیه کنندگان تهیه کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۴۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، هشتمین جلسه از نهمین فصل پاتوق فیلم کوتاه، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ با نمایش ۴ فیلم کوتاه در پردیس سینمایی بهمن برگزار خواهد شد.

فیلم‌های کوتاه داستانی «ماشوم» به کارگردانی حسین میرزامحمدی، «چشماتو ببند» به کارگردانی ابوذر حیدری، «برف سراسری» به کارگردانی پارسا دهقانیان و «دندان درخت» به کارگردانی علی پاک‌نیا، در این جلسه از فصل نهم پاتوق که توسط انجمن سینمای جوانان ایران برگزار می‌شود، روی پرده خواهند رفت.

سعید هاشم‌زاده نویسنده و منتقد سینما، به‌عنوان کارشناس این هفته، پس از اکران آثار با کارگردان‌های فیلم‌های کوتاه به نمایش درآمده و مخاطبان گفت‌وگو می‌کند و آثار را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. محمد صابری به عنوان مجری‌کارشناس برنامه حضور خواهد داشت.

«ماشوم» در ژانر درام به نویسندگی مسعود هاشمی‌نژاد و کارگردانی و تهیه‌کنندگی حسین میرزامحمدی در سال ۱۳۹۹ ساخته شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: «بلور دختری افغان است که بعد از حدود هشتاد روز اسارت به دست طالبان موفق به فرار می شود و به روستا و پناه خانواده خود باز می‌گردد. اما دیری نمی گذرد که متوجه می شود مأمن گاه او، قتلگاه او شده است.» متین حیدری‌نیا، حمیدرضا نعمیمی، نسرین مرادی، مهتاب جعفری، نقش‌آفرینان این اثر هستند.

«چشماتو ببند» فیلمی است در ژانر درام به نویسندگی احسان ثقفی یزدی و کارگردانی ابوذر حیدری. این فیلم با نقش‌آفرینی پوریا رحیمی‌سام، فرانک کلانتر و سینا کرمی در سال ۱۳۹۵ ساخته شده است. «چشماتو ببند» ماجرای مردی را به تصویر می‌کشد که با به دنیا آمدن فرزندش با بحران بی‌پولی شدیدی روبه‌رو می‌شود و چالش‌هایی بر سر راهش قرار می‌گیرد. سید سجاد قافله‌باشی تهیه‌کننده این اثر است.

«برف سراسری» را پارسا دهقانیان، نویسندگی و کارگردانی کرده و به‌تهیه‌کنندگی داوود رحمانی، در ژانر درام و در سال ۱۴۰۱ ساخته شده است. این اثر قصه راننده‌ای شب‌کار را روایت می‌کند که به طور ناخواسته درگیر ماجرایی می‌شود.

«دندان درخت» اثری فانتزی است به‌دنویسندگی و کارگردانی علی پاک‌نیا. سونیا سنجری، جاوید قائم مقامی، محمود رفیعی، سهیل باوی، بازیگران این فیلم کوتاه هستند و مهبد عبقری تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده داشته است. «دندان درخت» داستان صابر و خزر است که پس از چند ساعتی به مقصد رسیده‌اند ولی نمی‌توانند استراحتگاهشان (باغ نقاشی) را پیدا کنند، این مساله باعث عصبانیت خزر می‌شود و با صابر بحث می‌کنند ... این فیلم در سال ۱۴۰۱ تولید شده است.

هشتمین جلسه فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه با همکاری موسسه فرهنگی، تبلیغاتی بهمن سبز - پخش رویش، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵ در پردیس سینمایی بهمن برگزار می‌شود و شامل نمایش آثار و جلسه نقد و بررسی خواهد بود.

کد خبر 6095493

دیگر خبرها

  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • «تگزاس ۳» به سینما می‌آید
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • قرارداد سرگروهی «تگزاس ۳» و «عطرآلود» ثبت شد
  • جدیدترین قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک گرمی چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • درام و فانتزی ژانر فیلم‌های هشتمین پاتوق فیلم کوتاه شدند