Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@02:50:48 GMT

ترومبون چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۹۵۱۸

ترومبون چیست؟

صدای ایران- ترومبون یکی از سازهای خانواده سازهای بادی برنجی است که منشا آن را می توان از ایتالیا دانست. این نوع ساز از طریق فشار هوایی که نوازنده در سرساز آن ایجاد می کند، از طریق ایجاد ستون های هوا در داخل دستگاه پر پیچ و خم آن، صوت‌های نسبتا بلندی را می‌تواند ایجاد نماید. تاریخچه این ساز را می‌توان از اواسط قرن ۱۵ دانست که از دوره رنسانس و در کلیسا استفاده می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ترومبون در موسیقی جاز هم بسیار به‌کار رفته‌است. از نوازندگان مشهور ترومبون جاز می‌توان از گلن میلر، جی جی جانسون، کی وایندینگ و تامی دورسی نام برد.

 

 


فهرست مطالب


آشنایی با ساز ترومبون


تاریخچه‌ای از ترومبون


طرز تولید صدا در ساز ترومبون (Trombone)؛‌


مشخصات و ویژگی های ساز ترومبون


انواع مختلف ساز Trombone


کاربردهای ساز ترومبون


آشنایی با ساز ترومبون


ترومبون یک ساز موسیقی در خانواده سازهای بادی برنجی است. مانند سایر سازهای برنجی، صدا هنگامی که لب‌های نوازنده روی قسمت مجرای ورودی قرار می‌گیرد، با فشار هوا باعث لرزش ستون های هوایی در داخل ساز می شود‌، تولید می‌شود. برخلاف اکثر سازهای بادی برنجی دیگر، که دارای دریچه‌هایی (سوپاپ) هستند که با فشار دادن آنها، صدای ساز تغییر می‌کند، ترومبون دارای یک مکانیزم کشویی تلسکوپی (کولیس) است که با جلو و عقب کردن آن طول سازه تغییر یافته تا فرکانس نتها برای دستیابی به نت‌های مختلف تغییر می‌کند.

با این حال، بسیاری از مدل های ترومبون مدرن دارای یک اتصال دریچه ای هستند که سطح ساز را پایین می آورد. از جمله انواع این نوع آلت موسیقی می توان به ترومبون‌های سوپاپ‌دار که همانند ترومپت دارای سه سوپاپ برای تولید صوت هستند، اشاره نمود. برای اطلاع از آموزش ساز ترومبون در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج با کارشناسان ما در ارتباط باشید.



تاریخچه‌ای از ترومبون


در مورد تاریخچه می‌توان زادگاه Trombone ها را ایتالیا دانست که این لفظ در آن منطقه به معنای ترومپت بزرگ معنا می دهد. این نوع ابزار موسیقی از زمان رنسانس در موسیقی هایی که در کلیساها تحت عنوان موسیقی مذهبی اجرا می شد، به کار می رفت اما در بین آثار سازی دیگر استفاده چندانی از آن نمی شد.

می توان گفت لودویگ فان بتهوون، موسیقیدان و آهنگساز آلمانی دوره کلاسیک، اولین کسی بود که با استفاده نمودن از این نوع ساز برای اولین بار، در اجرای موومان آخر سمفونی پنجم، این ساز را وارد رپرتوار ارکسترال کرد و در رواج دادن آن نقش مهمی ایفا نمود. بعد از این اجرا بسیاری از هنرمندان از Trombone در آثار خود استفاده می کردند.


طرز تولید صدا در ساز ترومبون (Trombone)

ترمبون عمدتاً سازي با فضاي داخلي (bore) استوانه‌اي است كه به روشي مشابه با هورن فرانسوي و ترمپت با ارتعاش و buzzing لب‌هاي نوازنده در داخل يك دهانه فنجاني نواخته مي‌شود. ترمبون ساز تنور در خانواده سازهاي برنجي است و از يك اسلايد براي تغيير زير و بمي خارج از محدوده‌هاي هارمونيك استفاده مي‌كند.



مشخصات و ویژگی های ساز ترومبون


در مورد مشخصات Trombone می توان گفت این نوع ساز از لوله ای خمیده که بیشتر بخش آن به صورت استوانه‌ای طراحی می شود، ایجاد شده که در انتها به یک ناقش گشاد ختم شده و از طرف دیگر دهانه ای فنجانی شکل دارد. اصوات این نوع ساز، معمولا به وسیله لغزاندن قسمتی از لوله و تغییر فرکانس و جلو و عقب راندن اسلاید (کولیس) در یکی از هفت قسمت مختلف Trombone تغییر می کند. با ارتعاش لب ها در قسمت ورودی و متعاقبا ارتعاش هوای داخل Trombone منجر به ایجاد موج ایستا در ساز می شود. این نوع ساز موسیقی مانند ترومپت، فضای داخلی استوانه ای شکلی داشته و در قسمت اسلاید، قطر آن غیر قابل تغییر است.


انواع مختلف ساز Trombone


در این خانواده می توان گفت ما دارای دو نوع ترومبون هستیم که می توان آن را از نظر ظاهری متفاوت دانست:
نوعی از Trombone‌ها که معروف‌تر بوده و در ارکستر سمفونیک‌ها نیز استفاده‌ی بیشتری دارند، کولیس یا کشویی بوده و از تکنیک‌های معروف آن که در سبک جز نیز کاربرد فراوان دارند می توان به گلیساندو‌ اشاره کرد.

ترومبن هایی مانند سوپرانو، پیکولو، آلتو و کنترباس که صدادهی و اندازه آنها مختلف است. این نوع ترومبون ها می‌توانند مانند ترومپت مجهز به کلید، والو و پیستون هستند اما از آنها ارکستر های سمفونیک استفاده نمی شود.


کاربردهای ساز ترومبون


همانطور که در بخش دوم هم اشاره کردیم، این آلت موسیقی در زمان های گذشته در موسیقی‌های مذهبی کلیساها اجرا می شد که پس از استفاده‌ی لودویگ فان بتهوون از آن، رایج گشت. یکی دیگر از کاربردها و موارد استفاده از Trombone را می توان در موسیقی جاز دانست که نوازندگان مشهوری از جمله گلن میلر، کی وایندینگ، جی جی جانسون و تامی دورسی از آن استفاده می کردند.



همچنین در مورد این نوع ساز می توان گفت یکی از مهم‌ترین ساز ها در هنگام اوج گرفتن موسیقی ترومبون است که می تواند در لحظات حماسی همراه با عبارت های با لحن قوی به کار گرفته شود. اگرچه از این نوع ساز در تکنوازی ها به علت سرعت اجرایی نسبتا کم تر از ترومپت، به میزان کمتری استفاده می شود.

همچنین از این ساز در فضاهای باز، آیین های مذهبی و نواهای شکار و … استفاده می شود.


شما می توانید برای یادگیری ترومبون در یکی از بهترین آموزشگاه‌ موسیقی در کرج از طریق وب سایت ما ثبت نام نموده و آموزش این نوع ساز را شروع کنید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: آلات موسیقی توان گفت نوع ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۹۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه

کامران مولایی خواننده موسیقی پاپ که طی هفته های گذشته خوانندگی موسیقی تیتراژ سریال تلویزیونی «رستگاری» به تهیه کنندگی و کارگردانی مسعود ده نمکی را به عهده داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به حضورش در این سریال و فعالیت های پیش رو گفت: مشغول برنامه ریزی برای برگزاری مجموعه کنسرت هایی در تهران و شهرهای مختلف کشور هستم که به زودی جزییات آن منتشر می شود. این درحالی است که قبل از حضور در فرآیند برگزاری کنسرت ها، چند تک آهنگ که در حال و هوایی عاشقانه آماده شده در دسترس مخاطبان قرار می گیرد که به نوعی دربرگیرنده فصل تازه ای از برنامه های موسیقایی من خواهد بود.

وی درباره حضورش در مجموعه تلویزیونی «رستگاری» به کارگردانی مسعود ده نمکی هم توضیح داد: حضور در موسیقی تیتراژ سریال «رستگاری» اولین تجربه خوانندگی موسیقی تیتراژ یک سریال تلویزیونی بود که امیدوارم مورد توجه مخاطبان قرار گرفته باشد.

این خواننده در پایان عنوان کرد: تیتراژ این سریال با ترانه ای از مصطفی سامعی و تنظیم اشکان عزتی که دارای مضمون عاشقانه ای در وصف خدا بود در شب های ماه مبارک رمضان از شبکه دوم سیما پخش شد؛ البته در این سریال قطعاتی از آلبوم «اثر انگشت» به نام «هم قدم»، «یادم رفت»، «آدم دیوونه» در ژانر عاشقانه و قطعه جدید «یا رب» در ژانر مذهبی با همکاری ترانه سرایان امیر پیرنهان، فواد فرهنگ و تنظیم مهدی بابایی، باربد زارع و امید سلیمانی پخش شد که با استقبال بینندگان همراه بود.

کد خبر 6093763 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • سامان احتشامی در تهران کنسرت برگزار می‌کند
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!