Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@06:20:51 GMT

آغاز انتخابات پارلمانی در لبنان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۲۷۸۵

آغاز انتخابات پارلمانی در لبنان

درهای حوزه‌های اخذ رأی صبح امروز(یکشنبه) به روی رأی‌دهندگان لبنانی در مناطق مختلف این کشور باز شد.

به گزارش قدس آنلاین، رأس ساعت ۷ صبح امروز(یکشنبه/ ۲۵ اردیبهشت) به وقت لبنان (۸:۳۰ به وقت ایران) روند رأی‌گیری برای انتخابات پارلمانی لبنان در این کشور آغاز شد.

تعداد واجدین رأی در این دوره از انتخابات لبنان ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۶۷.۵۰۷ نفر است که در مقایسه با ۳.۷۴۶.۴۸۳ نفری آنها در سال ۲۰۱۸ ، ۲۲۱.۰۲۴ نفر بیشتر شده است. از این میان ۱.۳۶۱.۵۴۶ نفر مسیحی و ۲.۵۸۴.۹۹۳ مسلمان هستند.

بر اساس گزارش شبکه «المنار»، نسبت رأی‌دهندگان گروه‌های مختلف به این شرح است: مسیحیان مارونی: ۱۸.۷۵ درصد؛ مسیحیان ارتدوکس: ۶.۶۳ درصد؛ مسیحیان کاتولیک: ۴.۴۵ درصد؛ مسلمانان سنی ۲۹.۶۶ درصد؛ مسلمانان شیعه: ۲۹.۱۳ درصد؛ دروزی‌ها: ۵.۴۹ درصد و علوی‌ها: ۰.۸۸ درصد.

مشارکت ۸۰ هزار نیروی امنیتی برای تأمین امنیت انتخابات

«بسام مولوی» وزیر کشور لبنان اعلام کرد، ۸۰ هزار نیروی امنیتی برای تأمین امنیت این انتخابات به کار گرفته شده و نتایج انتخابات در نزدیکترین زمان ممکن اعلام خواهد شد.

وی در ادامه گفت: آمادگی کامل برای برگزارش این انتخابات در تمامی سطوح اداری و لجستیک اتخاذ شده است. کار میان دستگاه‌های مختلف تقسیم شده و هماهنگی میان آنها در یک اتاق عملیات واحد موجود در وزارت کشور با حضور نمایندگانی از دستگاه‌های امنیتی، ارتش لبنان و وزارت انرژی و ارتباطات برای تأمین سلامت انتخابات انجام می‌شود.

رقابت ۷۱۸ نامزد

در انتخابات پارلمانی امسال لبنان ۷۱۸ نفر در قالب ۱۰۳ لیست یا فهرست برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان در ۱۵ حوزه انتخاباتی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

قانونی که انتخابات کنونی لبنان بر اساس آن برگزار می‎شود، «تناسبی» است و کرسی‌های احزاب مختلف به تناسب تعداد رأیی که کسب می‌کنند، به آنان تعلق می‌گیرد.

نامزدها در قالب ۴۸ لیست یا فهرست انتخاباتی در ۱۵ حوزه به شرح زیر با یکدیگر رقابت می‌کنند:

بیروت (۲ حوزه)

بیروت الاولی: ۶ لیست

بیروت الثانیه: ۹ لیست

جبل لبنان (۴ حوزه)

جبیل و کسروان: ۷ لیست

المتن: ۶ لیست

بعبدا: ۷ لیست

الشوف و عالیه: ۷ لیست

الشمال (۳ حوزه)

عکار: ۸ لیست

الضنیه المنیه و طرابلس: ۱۱ لیست

البترون، الکوره، بشری و زغرتا: ۷ لیست

البقاع: (۳ حوزه)

زحله: ۷ لیست

البقاع الغربی و راشیا: ۶ لیست

بعلبک و الهرمل: ۶ لیست

الجنوب (۳ حوزه)

صیدا و جزین: ۷ لیست

صور و قری صیدا الزهرانی: ۴ لیست

النبطیه، بنت جبیل و حاصبیا و مرجعیون: ۳ لیست.

غائب بزرگ

غائب بزرگ این دوره از انتخابات لبنان «سعد الحریری» رئیس جریان «المستقبل» است. وی در بهمن ماه گذشته(۱۴۰۰) با صدور بیانیه‌ای انصراف خود از مشارکت در انتخابات پارلمانی کنونی و تعلیق فعالیت خود در عرصه سیاسی را اعلام کرد.

همان زمان در پی این اقدام الحریری، «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان به دیدار شیخ «عبداللطیف دریان» مفتی اعظم این کشور رفت و تاکید کرد که خواهان خروج سُنی‌ها از روند فعالیت‌های سیاسی نیست.

عون اظهار کرد: «شنیده‌ایم که قرار است انتخابات از جانب اهل سنت تحریم شود، ما چنین چیزی را نمی‌خواهیم. چراکه اگر لبنان یکی از مهم‌ترین جریان‌های خود را از دست دهد، جامعه‌ای که به آن عادت و در آن رشد کردیم تهدید خواهد شد.»

قابل ذکر است که رأی‌گیری مرحله اول و دوم  انتخابات پارلمانی لبنان برای لبنانی‌های مقیم خارج در ۱۶ و ۱۸ اردیبهشت جاری در کشورهای مختلف برگزار شد.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انتخابات لبنان انتخابات پارلمانی در لبنان انتخابات پارلمانی ۶ لیست ۷ لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۲۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز زمان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در زنجان 

ایسنا/زنجان رئیس ستاد انتخابات استان زنجان گفت: فعالیت تبلیغاتی نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس از هم‌اکنون آغاز شده و داوطلبان برای تبلیغ یک هفته ‌فرصت دارند.

ابوالفضل رفیعی امروز (پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه)  در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از بامداد امروز ۱۳ اردیبهشت، تبلیغات نامزدهای انتخاباتی که به دور دوم راه یافته‌اند آغاز شده است، اظهار کرد: این تبلیغات به مدت یک هفته ادامه دارد.

وی با اشاره به حوزه‌هایی که انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در آنها برگزار می‌شود، تصریح کرد: انتخابات در حوزه‌های انتخابیه زنجان - طارم  برای تعیین منتخب دوم و در حوزه انتخابیه خدابنده برای تعیین منتخب به دور دوم کشیده شده است.

او خاطرنشان کرد: دومین دور انتخابات برای شکل گیری دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود.

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان ادامه داد: در دور نخست انتخابات که اسفند سال گذشته برگزار شد، در حوزه انتخابیه خدابنده سعید رفیعی با ۱۶ و ۹۴۹ رای و کسب ۱۸.۲۶ درصد آرا و احمد بیگدلی با ۱۴ هزار و ۴۵۵ رای و ۱۵.۵۸ درصد آرا به مرحله دوم راه یافتند.

رفیعی عنوان کرد: همچنین در حوزه انتخابیه زنجان و طارم هنوز نیز مصطفی طاهری به عنوان منتخب به مجلس راه یافته و نفر دوم چون موفق به کسب آرا لازم نشد، دو نفر وارد مرحله دوم شد که نبی‌اله محمدی با ۲۶ هزار و ۷۸ رای و محمد اسماعیلی با ۱۸ هزار و ۳۸۰ رای به مرحله دوم راه یافتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیست ۱۶ نفره جبهه پایداری و شورای ائتلاف منتشر شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران منتشر شد
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه اصفهان
  • آغاز زمان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در زنجان 
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در گنبدکاووس
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • انتشار لیست کاندیداهای دور دوم انتخابات تهران +کد انتخابی نامزدها
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات از ۲ روز دیگر
  • لیست حزب باهنر در انتخابات دور دوم مجلس؛ از حسین نجابت و جراره تا پورمحمدی، نظام الدین موسوی و ...