Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@05:17:52 GMT

آمار ساخت مسکن در تهران {۱۴۰۰} + گزارش

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۲۵۰۴

آمار ساخت مسکن در تهران {۱۴۰۰} + گزارش

در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۸۲ درصد حجم معاملات نسبت به سال ۱۳۹۹، افزایش یافته است. همچنین روند قیمت مسکن تهران در سال ۱۴۰۰، نسبت به سال گذشته حدود ۲۱ درصد رشد کرده است. همچنین آمار ساخت مسکن در تهران سال ۱۴۰۰ ، روندی رو به افزایش را تجربه کرده است. در ادامه مطلب به بررسی وضعیت مسکن تهران در سال ۱۴۰۰ و سال جدید ۱۴۰۱ خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت فرسوده تهران

بر اساس نظرات منتقدان، بافت تهران حدودا ۵۵ درصد فرسوده می‌باشد که بایستی نوسازی شود. در بهمن ماه ۱۴۰۰، طبق گزارشات بانک مرکزی هزینه ساخت واحد مسکونی به طور میانگین حدود ۳۳ میلیون و ۵۶ هزار تومان بر‌‌آورد شده، که نسبت به ماه‌های گذشته حدود ۳۶ درصد قیمت‌ها افزایش یافته است.

قیمت مسکن تهران بر حسب سن ساخت

خرید واحد مسکونی ۵ سال ساخت، نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۲۲۴ درصد رشد و واحد آپارتمانی با سن ساخت ۶ الی ۱۰ سال نیز حدود ۲۸۵ درصد رشد قیمتی داشته است. ۱۱ تا ۱۵ سال ساخت نیز ۳۳۹ درصد و آپارتمان ۱۶ آلی ۲۰ سال ساخت نیز ۳۰۱ درصد رشد کرده است. اما آپارتمان‌هایی با سن بیش از ۲۰ سال ساخت، حدود ۴۶ درصد کاهش قیمت داشته‌اند.

سود خالص ماهانه مسکن تهران ۱۴۰۰

این آمار‌ها نشان می‌دهند که قیمت‌ها در سال ۱۴۰۰ روندی افزایش با شیبی نسبتا تند داشته‌اند. میانگین سود ماهانه در سال ۱۴۰۰ از بازار مسکن تهران، حدود ۱۶ الی ۱۷ میلیون تومان متغیرا تخمین زده شده است. یعنی در هر ماه حدود ۱۶ میلیون تومان بر سر قیمت هر واحد مسکونی آمده است.

وضعیت معکوس ساخت و ساز تهران نسبت به سال‌های گذشته

در سال ۱۴۰۰، حدود ۲۴۹۱ پروانه کسب در نیمه ابتدایی سال صادر شد. حدود ۱۸ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹، پروانه‌های کسب کمتری صادر شده است. همچنین نسبت به سال ۱۳۹۰، حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است. در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۳۹۲، به طور متوسط در هر ماه ۲۴۸۰ پروانه کسب صادر و حدود ۱۷ هزار و پانصد واحد مسکونی تولید و قابل عرضه بود.

رفته رفته بازار ساخت و ساز در کشور افت کرد و تا به امروز به اوج رکود رسیده، یعنی جایی که میزان ساخت و ساز مسکن در تهران پاسخگوی یک سوم تقاضای موثر بازار هم نیست. در این شرایط قیمت مصالح ساختمانی مختلف همچون آجر سیمان و مخصوصا آهن‌آلات و مقاطع فولادی به شدت افزایش یافت.

مقاطعی همچون تسمه استیل ، میلگرد، تیرآهن و موارد پرکاربرد مشابه برای ساخت اسکلت و دکوراسیون داخلی واحد‌های مسکونی.

گزارش قیمت مسکن در پاییز ۱۴۰۰

در پاییز سال ۱۴۰۰، یعنی پایان نیمه ابتدایی و فصل ساخت و ساز، به شرح زیر می‌باشد:

منطقه ۳: بیشترین کاهش قیمت در پاییز نسبت به تابستانمنطقه ۲۲: بیشترین افزایش قیمت در پاییز نسبت به تابستان4% متوسط رشد معاملات در بناهایی با عمر بالای 16 سال17% کاهش نرخ پوتربا در بهار 1400 نسبت به زمستان 9923% متوسط رشد نرخ اجاره بها در بهار 1400 نسبت به زمستان 998% متوسط رشد نرخ مسکن در پاییز نسبت به تابستانمعاملات مسکن

در سراسر دنیا، مسکن به عنوان شاخصی مطمئن برای سرمایه گذاری و کنترل ریسک شناخته می‌شود. در ایران با توجه تورم سالانه که حدود ۲۰ درصد می‌باشد و بازار‌های مالی که چندان توسعه نیافته‌اند، مسکن به عنوان سپری محکم در برابر شوک‌های مختلف تورمی، در طول دهه‌های گذشته از مردم و خانواده‌ها محافظت کرده است.

همچنین به سبب فقدان بازار‌های توسعه یافته صنعتی و مدرن مالی، مسکن نقشی اساسی در جذب دارایی‌های افراد بر عهده داشته است و می‌توان آن را به عنوان نماینده بازار دایی معرفی کرد که ارتباط بسیار خوبی با بخش‌‌های مختلف دیگر دارد. امروزه حدود ۵۰ درصد از مردم تهران مستاجر هستند.

به عبارتی دیگر خانه از خودشان نیست. این یعنی قیمت مسکن در تهران سرسام آور است و مردم توانایی خرید مسکن را ندارند. در سال‌های گذشته نرخ مستاجرین در تهران حدود ۳۰ درصد بود، اما رفته رفته و خصوصا در سال‌های اخیر این آمار افزایش یافته و امروزه بیش از نیمی از مردم تهران مستاجر نشین هستند.

در آینده‌ای نه چندان دور، این ارقام افزایش می‌یابد. تا جایی که مانند شهر‌های صنعتی و بزرگ کشور‌هایی همچون آلمان و فرانسه، تقریبا ۸۰ درصد از مردم مستاجر هستند و تنها ۲۰ درصد از مردم شهر مالکین را تشکیل می‌دهند. گذشته از قیمت ملک، دو عامل بزرگ در تخمین قیمت نهایی سازه تاثیر دارند.

دستمزد و مجوز‌های لازمقیمت لحظه‌ای مصالح ساختمانیدستمزد و مجوز‌های لازم

هر ساله دستمزد کارگران و مهندسین مختلف در حال افزایش است. همچنین مجوز‌های لازم جهت ساخت و ساز مانند پروانه کسب و امثال آن، هر ساله و متناسب با موقعیت ملک، قیمت‌های مختلف و بروزی دارند.

قیمت لحظه‌ای مصالح ساختمانی

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ساخت و ساز، قیمت لحظه‌ای مصالح ساختمانی مختلف است. هر روز می‌توان گفت قیمت مقاطع مختلف به سبب تغییرات نرخ ارز و طلا در حال تغییر است. خرید و فروش نبشی ،میلگرد و تیرآهن از عوامل بسیار موثر بر قیمت تمام شده سازه‌های مختلف به شمار می‌آیند.

به طور تقریبی می‌توان گفت بیش از ۶۵ درصد از هزینه تمام شده ساخت سازه را، خرید مصالح ساختمانی به خود اختصاص می‌دهد. که از این میان حدود ۷۰ درصد از هزینه‌ خرید مصالح ساختمانی را، مقاطع فولادی مختلف مانند نبشی، میلگرد و تیرآهن نیاز دارند.

عوامل موثر بر قیمت مسکن در تهران

در ادامه مطلب به بررسی عوامل مهم و موثر بر قیمت ساخت مسکن در تهران اشاره خواهیم کرد.

در ابتدای سال ۱۴۰۱، به سبب تغییرات سیاسی در کشور و دولت سیزدهم، همچنین عوامل سیاسی خارجه همچون تهاجم روسیه به اوکراین، جهان با مشکلاتی همچون کمبود مواد غذایی اعم از گندم و نان که مهم‌ترین عناصر وعده غذایی مردم هستند، مواجه شده است. در چنین شرایطی که قیمت نان هم در حال تغییر است، قیمت مسکن نیز متحول می‌شود.

بر اثر جنگ بین کشور‌های روسیه و اوکراین، و در پی آن تحریم‌های روسیه توسط بلوک غرب، روسیه نیز کشور‌های غربی را تحریم کرده و اروپا دسترسی به منابع انرژی بشدت کمی خواهد داشت. در همین راستا بسیاری از کارخانجات صنعتی نیاز به منابع انرژی دارند و در صورت نداشتن انرژی تعطیل خواهند شد.

بدین ترتیب به دنبال کشور‌های طرف قرارداد جدیدی برای واردات منابع انرژی خود هستند و یا ناچار به واردات و مونتاژ منابع مورد نیاز خود می‌شوند. در این صورت شرکت‌های بازرگانی کشور، مقاطع فولادی و منابع انرژی مختلف را برای صادرات به اروپا آماده می‌کنند.

تغییرات بازار آهن در کشور

در پی این تغییرات آهن در بازار داخلی کم می‌شود و نهایتا منجر به گرانی مقاطع فولادی می‌گردد. حدود ۵۰ درصد از هزینه‌های تمام شده ساخت واحد‌های مسکونی را هزینه خرید مصالح ساختمانی تشکیل می‌دهد. همچنین بیش از ۵۰ درصد از هزینه‌های مصالح ساختمانی را مقاطع فولادی مختلف مانند میلگرد و تیرآهن به خود اختصاص می دهند.

در صورت گران شدن آهن، قیمت تمام شده واحد‌های مسکونی بشدت افزایش می‌یابد. البته میزان تولیدات کارخانه‌های تولید کننده مقاطع فولادی نیز بسیار موثر است، اما به سبب تغییرات قیمت‌های جهانی بازار ارز، قیمت 

آهن‌آلات در ایران نیز  دستخوش تغییراتی خواهد شد.

در صورت نیاز به خرید مقاطع فولادی مختلف، می‌توانید از وب سایت آرسینکو ، محصولات مورد نیاز را با تضمین قیمت و کیفیت تهیه کنید.

منبع: https://rsin.co.ir/

شماره تماس:

 021-66674420

 021-66671990

محتوای این مطلب تبلیغاتی است و توسط سفارش‌دهنده، تهیه و تنظیم شده است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رشد قیمت مسکن مسکن سال تهران مصالح ساختمانی درصد از هزینه مسکن در تهران مقاطع فولادی منابع انرژی واحد مسکونی نسبت به سال سال ۱۴۰۰ مسکن تهران ساخت و ساز قیمت مسکن درصد رشد سال ساخت تمام شده قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری خانه ملت، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیش از ربع قرن فعالیت به جایگاهی رسیده که گزارش‌ها و اظهارنظرهای آن، به‌عنوان مرجعی مستقل از نگاه‌های جناحی و سیاسی، محل استناد گزارش‌های اثرگذار کشور قرار می‌گیرد. چه بسا در دوره‌های مختلف مجلس، نگاه کارشناسی این مرکز حتی خلاف نظر رئیس یا اعضای هیئت‌رئیسه یا اکثریت نمایندگان مجلس بوده است که این خود بیانگر استقلال فکری این مرکز بوده است. این بعد کارشناسی و استقلال در طول سال‌ها انباشت تجربۀ علمی به دست آمده است.

اما این دیدگاه مستقل و کارشناسی گاه به مذاق برخی خوش نیامده و انتقادهایی غیرکارشناسی و غیرعلمی را برانگیخته است. با نگاهی به رویکرد رسانه‌های دولت‌های گذشته نیز این انتقادهای غیرکارشناسی دیده می‌شود و می‌توان شواهد آن‌ها را در بایگانی‌های اینترنتی پیدا کرد. اکنون نیز همچون گذشته، به نظر می‌رسد این انتقادها در پایان دورۀ عملکرد مجلس یازدهم شدت بیشتری هم پیدا کرده است، رویکردی که با رگه‌های مغرضانه و سیاسی‌کاری‌های جانب‌دارانه به‌دنبال تخریب این نهاد و حتی دخالت در فرآیند ادارۀ آن است.

طی هفته‌های اخیر، و پس از انتشار گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه‌های مختلف، برخی رسانه‌های داخلی تیترهایی بی‌دقت از این گزارش‌ها استخراج کردند و گاه رسانه‌های فارسی‌زبان معاند برداشت‌هایی مغرضانه از آن گزارش‌ها به مخاطبان خود ارائه کردند. پس از بازنشر این مطالب در فضای رسانه‌ای، رسانه‌های دولت، همچون ایرنا و ایسنا، سراسیمه و آشفته به‌جای توجه به اصل گزارش، خوانش آن و داشتن رویکرد حل مسئله، حمله به مرکز پژوهش‌های مجلس را در دستور کار خود قرار دادند.

نمونۀ بارز این گزارش‌ها و بازی‌خوردن رسانه‌های دولت را می‌توان در موارد زیر به عینه مشاهده کرد:

یکی از این موارد، انتشار گزارش «بررسی مفهوم هزینه‌های کمرشکن سلامت و سیاست‌هایی برای محافظت مالی» توسط مرکز پژوهش‌های مجلس بود. یک روز پس از انتشار این گزارش، برخی رسانه‌ها آن را بازنشر و دستمایۀ خبرسازی خود کردند. وزارت بهداشت نیز، در اقدامی شتاب‌زده، جوابیه‌ای نسبت به این گزارش داد. فردای آن روز هم، خبرگزاری ایرنا به‌طور ناصواب مصاحبه‌هایی علیه مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرد، ناصواب از آن جهت که نگاهی به آمار استنادشده در این گزارش نشان می‌داد دورۀ مورد مطالعه به‌کلی مربوط به بازۀ زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ است و عملکرد حوزۀ سلامت در دولت قبل بررسی شده است. حتی آمار و مستندات این گزارش نیز از دل آمار مرکز ملی آمار ایران استخراج شده است که مرکزی است ذیل سازمان برنامه و بودجه و معاونت ریاست جمهوری.

در نمونه‌ای دیگر، مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی منتشر کرد با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس‌پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائۀ بسته تقنینی». پس از انتشار، برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند با تیتر «حذف سفر از سبد خانوار» برای این گزارش خبر ساختند. این تیتر عصبانیت خبرگزاری ایسنا و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را هم برانگیخت و بهانۀ هجمه علیه این مرکز شد. درحالی‌که در هیچ کجای این گزارش مستند، اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا حتی مضمون آن نشده است. بلکه باز هم این گزارش براساس آمار مرکز ملی آمار ایران نگاشته شده بوده و حتی بالاتر از آن: این آمار مربوط به سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بوده. این نشان می‌دهد یک نفر در رسانه‌های دولت حتی صفحۀ چکیدۀ این گزارش را نخوانده است تا پس از آن دست‌به‌قلم شود و علیه مرکز پژوهش‌ها بنویسد.

در دوره‌های مختلف فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس، مرسوم است که در زمان بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی گزارش‌های کارشناسی این مرکز در حوزه‌های مختلف ارائه شود تا نمایندگان با افق دید بازتری در تصویب بودجه تصمیم بگیرند. در سال جاری نیز، این گزارش‌ها به‌صورت مستمر تهیه و منتشر شدند. پس از انتشار یک گزارش با عنوان «بررسی بخش دوم لایحۀ بودجۀ سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۰): بودجۀ حامی فقرا (ظرفیت‌های فقرزدایی لایحۀ بودجه)» برخی اطلاعات گزارش از گزند تیترسازی همان رسانه‌های در امان نماند. این رسانه‌ها با استناد اشتباه به این گزارش از گسترش فقر در جامعه خبر دادند، درحالی‌که در همان ابتدای گزارش اشاره شده است که رویکرد انقباضی بودجه کسری تراز عملیاتی بودجه را کاهش می‌دهد و به همین دلیل تورم را کاهش و وضعیت فقر را در کشور بهبود می‌بخشد. اما باز هم رسانه‌های دولت این گزارش را نخواندند و دست به قضاوت‌های نابجا زدند. یا مثال دیگر، گزارشی که در آن به رشد محرومیت‌زدایی به‌دلیل اقدامات دولت اشاره شده بود. البته که این نمونه‌ها منحصر به همین چند مثال نیست، اما، چون مجال آن نیست آن را موکول به وقتی دیگر می‌کنیم.

خبرگزاری ایرنا نیز در رویکرد سیاسی خود تیترخوانی را به خوانش دقیق گزارش ترجیح داده و در آخرین اقدام خود نوشته است «گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس دربارۀ لایحۀ بودجۀ ۱۴۰۳ و سایر موضوعات اقتصادی به مذاق رسانه‌های آن سوی آب خوش آمده. گویا این مرکز به محلی برای تهیۀ گزارش‌های منفی علیه وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایران تبدیل شده و هیچ اقدام مثبتی در کشور صورت نمی‌گیرد که به چشم مسئولان مرکز بیاید». درحالی‌که نگاهی حتی نه‌چندان عمیق به گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان از توجه به نقاط و اقدامات مثبت دولت دارد و اگر نقدی صورت گرفته، راهکار‌ها و پیشنهاد‌هایی برای رفع آن‌ها پیشنهاد شده است. گفتنی است تاکنون بیش از ۶۰۰ نامۀ راهبری برمبنای گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت محترم و دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف ارسال شده و در آن‌ها راهکار‌هایی برای رفع مشکلات ارائه شده است.

آیا دولت محترم آن‌قدر از عملکرد خود مطمئن است که سایر نهاد‌ها و مراکز پژوهشی را به دروغ‌گویی و سیاه‌نمایی متهم می‌کند؟ آیا شایسته نیست حتی اگر نقدی کارشناسی هم به دولت وارد شد، با نگاه علمی و کارشناسی و به‌دور از همهمه‌های رسانه‌ای به آن پرداخته شود؟ یا اگر نگاه انتقادی و غیرواقع‌بنیانه ازسوی رسانه‌های داخلی و معاند خارجی با استناد به گزارشی علمی یک مرکز صورت گرفت، بهتر نیست به‌جای تأختن به آن مرکز علمی از دل همان گزارش در حمایت از عملکرد دولت سخن گفت و جواب رسانه‌ها را به‌صورت رسانه‌ای داد؟ اگر تاب و تحمل نقد کارشناسانه هم در دولت وجود ندارد، پس اساساً چگونه باید متوجه مشکلات شد؟ واقعاً رسانه‌های دولت تفاوت تخریب و نقد کارشناسانه را از یکدیگر تشخیص نمی‌دهند؟

رسانه‌های دولتی در این هجمه به غیرمستند‌بودن آمار‌ها در گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره می‌کنند، درحالی‌که این آمار‌ها برگرفته از مرکز ملی آمار ایران است و تمامی روش‌ها و رویکرد‌ها روشی علمی و پژوهشی دارد.

خبرگزاری ایرنا در اقدام اخیر خود حتی پا را فراتر نهاده و هدف اصلی خود از این رویکرد را عیان کرده است، یعنی تلاش برای دخالت در فرایند انتخاب رئیس مجلس. این خبرگزاری نوشته است «انتظار می‌رود با تشکیل مجلس جدید و تغییر مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس، این نهاد تحقیقاتی به وظیفۀ اصلی خود بازگردد و مجدداً به بازوی مشورتی نمایندگان مجلس برای بررسی لوایح و طرح‌ها تبدیل شود. برای فعالیت‌های سیاسی، فضای کافی در کشور وجود دارد و نیازی به آلوده‌کردن مرکز پژوهش‌ها نیست».

بد نیست رسانۀ محترم دولت نگاهی به قانون اساسی و اصل استقلال قوا بیندازد. به نظر می‌رسد این رسانه در جایگاهی نیست که بتواند برای تعیین مدیران مجلس تکلیف تعیین کند یا آرزو‌های خود را در رسانه‌ای که از بودجۀ عمومی ارتزاق می‌کند بیان کند. این تلاش حتماً مخالف مشی و تأکید‌های رئیس‌جمهوری محترم است و اگر کسانی در ایرنا یا گوشه‌وکنار دولت چنین فکری را در سر می‌پرورانند بهتر است نگاهی به فرمایش‌های داهیانۀ رهبر معظم انقلاب بیندازند.

در آخر باید عنوان کرد که رسانه‌های دولت بهتر است به‌جای حاشیه‌سازی‌هایی که بازنمایی منفی برای جامعه دارد و بازیچۀ دست رسانه‌های معاند قرار می‌گیرد، در راستای هم‌افزایی و همدلی به‌منظور پیشبرد اهداف متعالی کشور به‌ویژه بهبود معیشت مردم گام برداریم و موضوعات فرعی را ارجح بر موضوعات اصلی کشور ندانیم.

دیگر خبرها

  •  افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر/ ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم
  • ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟
  • استفاده از خاک جزیره هرمز برای ساخت نهضت ملی مسکن
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان
  • جدیدترین قیمت مسکن در منطقه ۱۹ تهران
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • کاهش سرقت در اردبیل