Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@23:49:42 GMT

جزئیات تازه از ساخت و تکمیل 55 نیروگاه تجدیدپذیر

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۴۹۱۱

جزئیات تازه از ساخت و تکمیل 55 نیروگاه تجدیدپذیر

بررسی 55 نیروگاه تجدیدپذیر جدید که در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد، بیانگر افتتاح 14 نیروگاه و افتتاح 9 نیروگاه دیگر تا پایان ماه جاری و همچنین پیشرفت بین 10 تا بیش از 60 درصدی 32 نیروگاه دیگر است.

به گزارش ایران اکونومیست، اگر از جاده منجیل-رودبار عبور کرده باشید، پس از دیدن دریاچه زیبای منجیل، حتما چشمتان به توربین‌های سر به آسمان ساییده انرژی بادی افتاده است، این توربین‌ها وظیفه تبدیل انرژی باد به انرژی برق را دارند و بدون استفاده از منابع انرژی فسیلی و بدون آلودگی می‌توانند نسبت به تولید برق بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی شرایط انرژی کشور بیانگر این موضوع است که تامین امنیت این حوزه نیازمند توجه جدی به منابع تجدیدپذیر است. بر اساس پژوهش‌های انجام شده در کمتر از 2 دهه آینده تامین گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی نزدیک به 90 درصد از واحدهای نیروگاهی کشور با مشکلات جدی مواجه شده و تداوم وضعیت کنونی ایران را به یک وارد کننده صرف انرژی تبدیل خواهد کرد.

همین مسئله سبب می‌شود تا توسعه تولید برق به وسیله انرژی‌های تجدیدپذیر از نان شب برای کشور واجب‌تر باشد و تامین امنیت انرژی در گروه توسعه انرژی تجدیدپذیر قرار گیرد.

*رشد 10 برابر ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور تا پایان دولت مردمی

با توجه به شرایط ذکر شده توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یکی از اصلی‌ترین رویکردهای دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است. مسئله‌ای که شروع آن با وعده رشد 10 هزار مگاواتی انرژی تجدیدپذیر تا پایان دولت توسط وزیر نیرو مطرح شد و هم اکنون با جدیت دنبال می‌شود.

بر مبنای بازنگری صورت‌ گرفته شاخص‌های اقتصادی سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیرها برای بخش خصوصی جذاب شد و بازگشت سرمایه در این بخش به کمتر از چهار سال کاهش یافت. از سوی دیگر مجوز احداث چهار هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز از شورای اقتصاد اخذ شد که به موجب آن پرداختی به بخش خصوصی از طریق عرض انجام شده و افزایش یا کاهش حامل‌های انرژی تاثیری در هزینه تمام شده تولید ندارد.

در همین راستا پس از این بازنگری صورت گرفته، استقبال ورای تصوری از سوی بخش خصوصی به دست متولیان این حوزه در وزارت نیرو رسید و بیش از 95 هزار مگاوات درخواست همکاری برای سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) ارسال شد. بر مبنای آخرین اطلاعات موجود، تا کنون از 95 هزار مگاوات درخواست رسیده، 45 هزار مگاوات در قالب تفاهم با بخش خصوصی وارد مراحل بررسی شده است. به عبارت دیگر تاکنون و کمتر از 6 ماه گذشته از فعالیت دولت 4.5 برابر هدف‌گذاری دولت برای توسعه تجدیدپذیرها از سوی بخش خصوصی درخواست جدی در مرحله تفاهم نامه وجود دارد.

*جزئیات دقیق 55 پروژه تجدیدپذیر کشور که تابستان سال 1401 به مدار می‌آیند

در همین راستا گام اول حرکت به سوی رشد 10 برابری ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر با آمادگی برای ساخت 55 نیروگاه تجدیدپذیر بادی و خورشیدی تا پیش از شروع فصل گرم سال 1401 برداشته شد.

در همین راستا نگاهی به وضعیت پیشرفت 55 نیروگاه تجدیدپذیر یاد شده می‌تواند، عملکرد دولت در این بخش را به وضوح مشخص کند.

به گزارش فارس، به استناد آخرین اطلاعات مستند موجود تا تاریخ 8 اردیبهشت ماه سال 1401، از 55 نیروگاه تجدیدپذیر برنامه‌ریزی شده برای ساخت تا قبل از اوج بار سال 1401، تا کنون فرآیند ساخت 14 نیروگاه شامل نیروگاه خورشیدی آباده، نیروگاه خورشیدی دماوند-سربندان، نیروگاه خورشیدی شهر ری، نیروگاه خورشیدی زارچ، نیروگاه خورشیدی رفسنجان، نیروگاه زیست توده نوشهر، نیروگاه خورشیدی اصفهان، نیروگاه خورشیدی رضی، نیروگاه خورشیدی جیرفت-اسفندقه، نیروگاه خورشیدی سفیددشت-بروجن، نیروگاه خورشیدی بندرعباس، نیروگاه خورشیدی کهنوج، نیروگاه خورشیدی بهار و نیروگاه خورشیدی اردکان به اتمام رسیده و فرآیند ارسال برق پاک این نیروگاه‌ها به شبکه برق کشور از سر گرفته شده است.

در همین راستا مجموع ظرفیت واحدهای نیروگاهی تکمیل شده معادل 32.19 مگاوات برآورد می‌شود و تماما با سرمایه‎‌گذاری بخش خصوصی وارد مدار شده است.

از سوی دیگر 9 نیروگاه دیگر از 55 نیروگاه یاد شده تا تاریخ 8 اردیبهشت ماه پیشرفت فیزیکی 80 درصد دارند و بر اساس برنامه تا تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری وارد مدار می‌شوند. مجموع ظرفیت این واحدهای نیروگاهی معادل 19.84 مگاوات برآورد می‌شود.

علاوه بر آمار ذکر شده، بر اساس wbs پروژه‌ای تجدیدپذیر نام 12 نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت 159مگاوات نیز پیشرفت فیزیکی 60 درصد را تجربه می‌کننده که این واحدهای نیروگاهی نیز در اردیبهشت ماه، خرداد ماه و تیر ماه سال 1401 به مدار تولید برق اضافه می‌شوند.

20 نیروگاه باقیمانده از مجموع 55 نیروگاه نیز پیشرفت فیزیکی مطابق برنامه معادل 10 تا 60 درصد دارند که با مجموع ظرفیت، 384.4 مگاوات در تابستان سال 1401 به مدار تولید می‌آیند.

مجموع جزئیات بیان شده از واحدهای نیروگاهی تجدیدپذیر در قالب یکی از موارد 100 برنامه دولت برای مواجه با اوج بار سال 1401 تعبیه شده و ظرفیت شبکه برق کشور را به 1528.77 مگاوات می‌رساند. به عبارت دیگر، این 55 نیروگاه تجدیدپذیر مذکور در نهایت توان تولید برق تجدیدپذیر کشور را در کمتر از یکسال از شروع فعالیت دولت سیزدهم با رشد چشمگیر 63 درصدی مواجه خواهد کرد.
 

*ظرفیت بی‌نظیر تجدیدپذیرها در کشور

به گزارش فارس، تغییر ریل سیاست‌گذاری دولت و حرکت به سوی منابع انرژی تجدیدپذیر در شرایطی اتفاق می‌افتد که تنها در یک بخش انرژی‌های خورشیدی بر اساس اطلس میانگین مجموع بلند مدت تابش انرژی خورشیدی در کشور، مناطق مرکزی، جنوبی و جنوب شرق کشور از پتانسیل بی‌نظیری برخوردار هستند.

توسعه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر در طول سال‌ها اخیر نیز سبب شده تا محدودیت‌های استفاده از سلول‌های خورشیدی نظیر کاهش راندمان با افزای دما مرتفع شده و مسیر حداکثر استفاده از ظرفیت تولید برق خورشیدی میسر شود.

 بر این اساس میزان ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور معادل 40 هزار مگاوات در شرایط اقتصادی و فنی فعلی برآورد می‌شود.

در همین راستا با توجه به رویکرد دولت در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر انتظار می‌رود، در آینده‌ای نه چندان دور ایران به قطب تجدیدپذیرهای خاورمیانه تبدیل شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: انرژی تجدیدپدیز ، برق تجدیدپذیر ، دولت مردمی ، پروژه تجدیدپذیر ، تابستان 1401 ، 55 پروژه تجدیدپذیر ، انرژی خورشیدی ، انرژی بادی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: برق تجدیدپذیر دولت مردمی پروژه تجدیدپذیر تابستان 1401 55 پروژه تجدیدپذیر انرژی خورشیدی انرژی بادی انرژی های تجدیدپذیر نیروگاه تجدیدپذیر واحدهای نیروگاهی نیروگاه خورشیدی ظرفیت تولید برق هزار مگاوات برق تجدیدپذیر همین راستا اردیبهشت ماه بخش خصوصی تا پایان بر اساس سال 1401

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح همزمان ۱۶ نیروگاه خورشیدی در ۶ استان کشور

مدیر کل دفتر فنی و تحقیقات نوسازی مدارس کل کشور با بیان اینکه ۵۶ پروژه ساخت نیروگاه های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور در ۱۵ استان در حال اجراست، اظهار کرد: ۱۶ پروژه ساخت نیروگاه های مدارس در ۶ استان به پایان رسیده که همزمان در استان های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت همزمان، امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسند.

به گزارش ایسنا، سید محمد واعظی نژاد خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۶ پروژه ساخت نیروگاه های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور با ظرفیت ۸۴۰ کیلووات توسط خیرین مدرسه ساز در حال اجراست؛ این نیروگاه ها در حال انعقاد قرارداد و یا در حال طی کردن مراحل اجرا هستند که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می شوند.

وی با اشاره به مزایای بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در مدارس کشور، افزود: ساخت این نیروگاه ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوخت های فسیلی در مدارس می شود.

واعظی نژاد در ادامه تصریح کرد: از آنجا سرانه های تخصیص یافته به مدارس پایین است و مدارس در فصل های فعال مجبورند از سوخت های فسیلی استفاده کنند، بکارگیری نیروگاه های خورشیدی در آنان ضمن صرفه جویی در هزینه های جاری همچون آب، برق و کاغذ و ... سبب کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی می شود.

وی از هدف گذاری ساخت نیروگاه های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه کشور خبر داد و اظهار کرد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

طبق اعلام ساتبا، نیروگاه خورشیدی ۶۰ کیلوواتی در مدرسه خیرساز ۱۵ کلاسه حاج غلام رضا زیرک امروز، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور دکتر محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق(ساتبا)، دکتر حمید رضا خان محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، دکتر سید محمد آقامیری، استاندار قم، آیت الله حسینی بوشهری، رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسئولان استان قم به بهره برداری می رسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افتتاح همزمان ۱۶ نیروگاه خورشیدی در ۶ استان کشور
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟