Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه تهران یکی از برنامه‌های این دانشگاه را تفویض اختیار به اعضای هیأت علمی برای جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌ویژه دانشجویان بین‌المللی عنوان کرد وگفت: مکانیزم‌های انگیزشی برای آن پیش‌بینی شده است که در قالب دستورالعمل و آیین‌نامه‌ها تدوین و در یک دوره آزمایشی اجرا می‌شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست، سیدمحمد مقیمی در نشست شورای دانشگاه تهران که با حضور اعضای هیأت رییسه، رؤسای دانشکدگان‌ها، دانشکده‌ها و مراکز و مؤسسات وابسته به دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: واگذاری اختیارات امور آموزشی به صف، گروه‌ها و اعضای هیأت علمی از مهم ترین محورهای بسته سیاستی دانشگاه تهران در حوزه آموزش است که این بسته از مهر ماه اجرایی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در برنامه تحولی به آن پرداخته خواهد شد، تفویض اختیار به اعضای هیأت علمی برای جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دانشجویان بین‌المللی است، مکانیزم‌های انگیزشی نیز برای آن پیش‌بینی شده است که در قالب دستورالعمل و آیین‌نامه‌های تدوین می‌شود و در یک دوره آزمایشی اجرا می‌شود.

دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج و دانشکدگان ابوریحان یکپارچه می‌شوند

رییس دانشگاه تهران همچنین از برنامه یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی دانشگاه تهران در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی خبر داد و گفت: در جمع‌بندی تبادل‌نظرها و بازدیدهایی که از دو دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی و ابوریحان صورت گرفت و با تمام ذی‌نفعان گفت و گو کردیم، اجماع این بود که باید یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی این دو مجموعه برای بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌ها عملیاتی شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مقیمی یادآور شد:  اجرای الگوی یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تهران با انتصاب رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج به عنوان سرپرست دانشکدگان ابوریحان کلید خورد.

جزییات یکپارچه‌سازی کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تهران؛ یک دانشکدگان و ۳ دانشکده

وی یکی از اهداف یکپارچه‌سازی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج و دانشکدگان ابوریحان در ورامین را بهره‌برداری حداکثری از تمام ظرفیت‌های دانشگاه تهران در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی دانست و اظهار داشت: بر اساس این الگوی یکپارچه، یک دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی واحد در دانشگاه تهران با شکل‌گیری سه دانشکده خواهیم داشت و طرح اولیه‌ای برای ساماندهی گروه‌ها و رشته‌های تخصصی جدید و چگونگی جهت‌دهی دانش‌بنیان‌ها در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی برنامه‌ریزی می‌شود.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشاورزی و منابع طبیعی جزو اولویت‌های کشور است، تصریح کرد: برای تحقق پارادایم اقتصاد مقاومتی چاره‌ای جز این نیست که کشاورزی به عنوان محور توسعه کشور بیشتر دیده شود. روز به روز که می‌گذرد ابعاد و اهمیت سفارش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه کشاورزی محور اقتصاد کشور قرار گیرد، بیشتر روشن می‌شود.

هدف‌گذاری دانشگاه تهران برای استقرار ۲ هزار واحد فناور و دانش‌بنیان

مقیمی، رویکرد دانشگاه تهران در مواجهه با مسایل کشور از جمله مسایل حوزه کشاورزی را رویکردی دانش‌بنیان در راستای تبدیل علم به ثروت و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه ذکر کرد.

وی با یادآوری هدف‌گذاری دانشگاه تهران برای فراهم آوردن زمینه استقرار ۲ هزار واحد فناور و دانش‌بنیان در سال جاری، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ واحد فناور و دانش‌بنیان در مجموعه پارک علم و فناوری و شعبه‌های آن در دانشگاه تهران مستقر هستند که بین این آمار با هدف گذاری رسیدن به ۲ هزار واحد فاصله زیادی وجود دارد که برای تحقق آن تلاش مضاعفی مورد نیاز است.

کاربری اماکن دانشگاه تهران در طرح توسعه مشخص شد

رییس دانشگاه تهران همچنین درباره برنامه تحقق این هدف گذاری از برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی سه سطح فضای آزمایشگاهی در اختیار واحدهای دانش‌بنیان در این دانشگاه خبر داد و گفت: سطح اول در دانشکدگان‌ها و دانشکده‌هاست که مسوولان آنها با حمایت مالی دانشگاه باید فضاهایی را برای فعالیت واحدهای دانش‌بنیان و فناور فراهم کنند.

مقیمی ادامه داد: در سطح دوم، اکثر اماکن دانشگاه تهران در طرح توسعه را به منظور استقرار واحدهای فناور در اختیار پارک علم و فناوری قرار می‌دهیم و در سطح سوم نیز نشستی با مجموعه سازمان‌ها و نهادهای حامی از معاونت علمی ریاست جمهوری تا سازمان فنی‌وحرفه‌ای برگزار کرده‌ایم و تلاش داریم با رایزنی و اعتمادسازی نهادها و سازمان‌ها زمینه و بستر فعالیت واحدهای فناور و دانش‌بنیان را با استفاده از امکانات بلااستفاده کشور فراهم کنیم.

ساماندهی آموزش دانشگاه تهران در پساکرونا با الگویی جدید

رییس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش در شورای دانشگاه تهران، از آغاز تدوین برنامه راهبردی و برنامه پنج ساله دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: یکی از محورهای مهم در این برنامه راهبردی، بسته سیاستی تحول آموزشی دانشگاه برای ساماندهی حوزه آموزش با یک الگوی جدید در دوره پساکرونا است.

مقیمی افزود: بخشی از این بسته سیاستی مربوط به برنامه‌های تحولی دانشگاه در حوزه آموزش است و بخش دیگر مربوط به استفاده از ظرفیت ایجادشده در دوران آموزش مجازی با تمرکز بر روی دوره‌های ترکیبی می‌شود.

آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی

وی در ادامه سخنانش درباره همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های وزارت علوم با با اعضای هیأت علمی غیربالینی علوم پزشکی، گفت: قانون مجلس با صراحت بر اجرای این همسان‌سازی تاکید دارد. بر اساس مصوبه مجلس قرار شده که تأمین اعتبارات همسان‌سازی از محل بودجه عمومی دولتی باشد و رییس سازمان و بودجه هم در جلسه‌ای که به ریاست معاون اول رییس‌جمهور و با حضور وزیران علوم و بهداشت برگزار شد، تصریح کرد که ابهامی در این باره ندارند.

رییس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به تلاش‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای اجرای همسان‌سازی، از ارایه پیشنهاد به منظور تشکیل کمیته‌ای مستقلی زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور برای راستی‌آزمایی و اجرای قانونمند همسان‌سازی خبر داد.

قانون برنامه پنجم توسعه درخصوص استقلال اداری مالی دانشگاه‌ها باردیگر احیا شود
مقیمی همراهی مجلس شورای اسلامی با موضوعات دانشگاه‌ها و رویکرد مثبت و توجه ویژه رییس‌جمهور و معاون اول رییس‌جمهور نسبت به دانشگاه‌ها را فرصت مناسبی برای پیگیری استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها دانست و گفت: منظور ما از استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها، فعالیت در ذیل قوانین مادر کشور و خلاص شدن از قوانین دست و پاگیر و به حداقل رساندن دخالت‌های مدیریتی نهادهای بیرونی در دانشگاه‌ها و وزارت علوم است.

وی با بیان اینکه خواستار آزادی عمل در اختیارات دانشگاه‌ها هستیم، تصریح کرد: حذف ماده مربوط به استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها در قانون برنامه ششم توسعه، صدمه بزرگی بود. به دنبال این هستیم که قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها با یک جرح و تعدیلی که صورت می‌گیرد، دوباره احیا شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: عضو هیات علمی ، کنکور دکتری ، سید ‌محمد مقیمی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عضو هیات علمی کنکور دکتری سید محمد مقیمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی رییس دانشگاه تهران فناور و دانش بنیان دانشگاه تهران دانشگاه تهران اعضای هیأت علمی دانش بنیان همسان سازی هدف گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم در مراسم سی و یکمین آیین نکوداشت اعضای هیئت علمی نمونه کشوری که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، با تبریک روز معلم و استاد و گرامیداشت یاد شهدا و شهید مطهری با تبریک به اساتید نمونه کشوری اظهار داشت: امکان ندارد کسی به توفیقاتی بدون همراهی خانواده خود دست یابد.

وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین سرمایه هر جامعه، فرهنگ آن جامعه است، افزود: برای همین جامعه دانشگاهی فرهنگ جدید خلق می‌کند. با پیشرفت علوم در عرصه‌های مختلف علم و فناوری جدید همراه با خود فرهنگ جدید خلق می‌کند. شما اساتید فرهنگ‌ساز و امیدآفرین هستید. از این باب باید برگزاری این گونه مراسم با جدیت پیگیری شود.

وزیر علوم افزود: اساتید نمونه سرمایه‌های نمادین کشور هستند که هر جا باشند آنجا قیمت می‌یابد. به همین دلیل با احداث دانشگاه زمین اطراف دانشگاه ارزش پیدا می‌کند.

زلفی‌گل با بیان اینکه اساتید نمونه به عنوان سرمایه‌های نمادین کشور باید قدر ببینند و بر صدر نشینند، افزود: بین اساتید نمونه کشوری خوشبختانه بانوان دانشمند نیز داریم که امیدواریم سال‌های آینده افزایش یابند. تمام اساتید نمونه در رشته‌های خود سرآمد هستند.

وی ادامه داد: انتخاب استاد نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است. در واقع می‌خواهیم شاخص افراد مرجع را به نمایش بگذاریم. اساتید نمونه مرجع علمی کشور هستند. خوشبختانه تعداد اساتید پر استناد یک و دو درصد کشور در حال افزایش است.

زلفی‌گل ادامه داد: اقتدار حاصل از جسارت کشور که در رأس آن رهبر حکیم و فرزانه کشور است یعنی وعده صادق، در سطح بین‌المللی نشان مرجعیت کشور ما است. مرجعیت علمی اولین اولویت وزارت علوم از پنج اولویت است.

وزیر علوم خطاب به اساتید نمونه کشوری افزود: شما در عرصه شاگردپروری هم نمونه هستید. به همین دلیل مرجعیت علمی برای ما مهم است و در قوانین وزارت علوم سعی شده برای ارتقای مرجعیت علمی برنامه داشته باشیم و از ظرفیت برنامه هفتم توسعه خوب استفاده کرده‌ایم. منتظریم ابلاغ شود و به تصویب هیئت وزیران برسانیم.

وزیر علوم گفت: در راستای اهداف برنامه هفتم توسعه، برنامه‌های خوبی در وزارت علوم تدارک دیده شده است که می‌توان به تدوین دستورالعمل اعطای پژوهانه جامع، دستورالعمل تعاملات علمی، ملی و بین‌المللی و دستورالعمل مهارت محور کردن آموزش اشاره کرد که برای این برنامه‌ها اعتبارات لازم نیز پیش‌بینی شده است. در برنامه هفتم توسعه آمده است که ۱۵ درصد اعتبارات برای پژوهش و ۵ درصد به امور فرهنگی اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: جامعه دانشگاهی هم قدرت ایجاد تجهیزات سخت و هوشمند را دارد و هم قدرت نرم را ایجاد می‌کند. هرگونه هزینه برای علم و فناوری بهترین نوع سرمایه‌گذاری برای آینده است.

زلفی‌گل با تقاضا از اساتید گفت: تمام تلاش خود را بکنید تا نسل توانمند‌تر از خود به جامعه تحویل دهید.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت مسائل کشور را با کمک و حمایت از دانشگاهیان حل می‌کند
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • رییس سازمان بسیج اساتید استان کرمان استاد نمونه کشور شد
  • دانشمندان جوان این مرز و بوم زمینه ساز پیشرفت های علمی شده اند
  • زلفی گل: انتخاب استادان نمونه در راستای تحقق مرجعیت علمی است
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • توسعه ورزش های همگانی با اجرای برنامه آزاد سازی اماکن ورزشی