Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- حزب شین فین، نخستین پیروزی خود در انتخابات مجمع ایرلند شمالی را به عنوان یک لحظه سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده برای این منطقه تحت کنترل بریتانیا تعریف کرد و خواستار مذاکره درباره یک ایرلند متحد شد.
به گزارش فرارو، حزب شین فین با ۲۷ کرسی از انتخابات را از حزب اتحاد دموکراتیک که حامی اتحاد بریتانیا است، با ۲۵ کرسی برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین بار است که این حزب ناسیونالیست ایرلندی اکثریت کرسی‌ها را در مجمع ایرلند شمالی به دست می‌آورد.
میشل اونیل، رهبر حزب شین‌فین در ایرلند شمالی در این زمینه گفته است: امروز بیانگر لحظه بسیار مهم تغییر است. این یک لحظه تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز در سیاست‌های ما و برای مردم‌مان است. اکنون باید یک گفت‌وگوی صادقانه پیرامون هدف متحد کردن این منطقه با جمهوری ایرلند برگزار شود.
وی افزود: این پیروزی جایگاه این منطقه را تغییر نخواهد داد چرا که برگزاری رفراندوم لازم برای جدا شدن از بریتانیا در صلاحدید دولت لندن قرار دارد و احتمالا سال‌ها طول خواهد کشید تا با برگزاری آن موافقت شود. اما اهمیت سمبلیک آن بسیار زیاد است و به یک قرن سلطه احزاب حامی بریتانیا پایان می‌دهد.
از سویی حزب اتحاد دموکراتیک که یکی از عوامل پیشرو در خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود، کاهش میزان محبوبیتش را تا حدودی به خاطر نقشش در مذاکرات پس از بریگزیت میان لندن و بروکسل می‌داند که منجر به محدودیت‌های تجاری میان ایرلند شمالی و باقی بخش‌های بریتانیا شد.
امکان اتحاد جزیره ایرلند وجود ندارد
فریدون مجلسی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با فرارو با اشاره به انتخابات اخیر پارلمانی در ایرلند شمالی، اظهار داشت: پیروزی ملی‌گرایان تحت لوای حزب «شین فین» در انتخابات پارلمانی ایرلند شمالی از اهمیت بسزایی برخوردار است، با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، ایرلند شمالی به همراه اسکاتلند که به این موضوع رای ندادند، مراودات اقتصادی آن‌ها با سایر کشور‌های اروپایی به مشکل برخورده و همین موضوع باعث شده حزب «اتحاد دموکراتیک» انتخابات را واگذار کند.
وی افزود: با توجه به اینکه حزب «اتحاد دموکراتیک» جزء احزاب پیشرو برای اجرای برگزیت و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود، مردم ایرلندشمالی از عملکرد این حزب ناراضی هستند، بنابراین اکثر مردم این کشور در انتخابات شرکت نکردند، برای همین است که ملی گرایان و جدایی طلبان در این انتخابات به پیروزی رسیدند.
مجلسی گفت: پیروزی حزب «شین فین» در انتخابات پارلمانی ایرلند شمالی دارای یک دلیل نژادی و مذهبی است، در حال حاضر ۸۰ درصد مردم ایرلند شمالی پروتستان هستند و ۸۰ درصد کاتولیک، این درحالیست که اکثریت مردم ایرلند جنوبی و یا همان جمهوری ایرلند کاتولیک هستند، هستند، بنابراین اکثریت مردم ایرلند شمالی که پروتستان هستند که با عدم شرکت در انتخابات زمینه شکست حزب حاکم را در بلفاست فراهم آوردند.
این کارشناس مسائل بین‌المللی اضافه کرد: این حزب بقایای ارتش جمهوری‌خواه ایرلند نیست، بلکه آن‌ها جدایی طلبانی بودند که با بریتانیا توانستند به یک توافق دست پیدا کنند که بر اساس این توافق، آن‌ها عضو پارلمان محلی ایرلند شمالی و بریتانیا شدند، از سویی اینکه رهبر «شین فین» اعلام می‌کند، آن‌ها خواستار خروج از اتحاد با بریتانیان هستند، این موضوعی به نوعی امکان پذیر نیست، مردم ایرلند شمالی و جنوبی از نظر مذهبی دارای تفاوت بسیاری هستند، بر این اساس کاتولیک‌ها و پروتستان‌ها نمی‌توانند در یک کشور با یکدیگر جمع شوند.
وی ادامه داد: هرچند احتمال جدایی ایرلند شمالی از بریتانیا وجود دارد، اما اینکه جزیره ایرلند متحد شود، با توجه به این تفاوت مذهبی که وجود دارد، این موضوع به وقوع نخواهد پیوست، این درحالیست که اسکاتلند نیز با توجه به منافع اقتصادی که از جدایی بریتانیا می‌برد، این موضوع می‌تواند برای اتحاد بریتانیا گران تمام شود، اما این مسئله ممکن است سال‌ها زمان ببرد. در حال حاضر برگزیت برای چهار کشور انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی برای مشکل‌ساز شده، در این رابطه دو کشور ایرلند شمالی و اسکاتلند که مخالفت بیشتری در این زمینه داشته‌اند، صدا‌های مخالفان این موضوع بلندتر شده و در این رابطه انتخابات ایرلند شمالی خود یک نشانه است.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایرلند شمالی بریتانیا تجزیه بریتانیا برگزیت اسکاتلند اتحاد ایرلند جمهوری ایرلند اتحاد دموکراتیک ایرلند شمالی مردم ایرلند شین فین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیرهادی: اتحاد جنبش‌های دانشجویی دنیا علیه ظلم اعجاز مقاومت غزه است

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اعجاز مقاومت غزه در همراه و متحد کردن جنبش‌های دانشجویی سرتاسر دنیا علیه ظلم ورای مرزهای جغرافیایی است، گفت: اعتراضات زنجیره وار دانشجویان در حمایت از مردم غزه حتما بر تعدیل سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی اثرگذار است و امیدواریم به عاملی برای توقف نسل کشی در غزه و انزوای بیش از پیش اسرائیل در جهان بدل شود.

محسن پیرهادی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اعتراضات دانشجویان دنیا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه گفت: اگرچه زمانی ایستادگی مقابل جنایات امریکا و اسرائیل در فلسطین محدود به کشورها و تشکل های اسلامی بود اما در هفته‌های اخیر سرتاسر دنیا ضرورت توجه به این جنایات را فریاد می‌زنند و دانشجویان کشورهای اروپایی و امریکایی ورای تعلقات ایدئولوژیک و سیاسی خود پرچم دار این مبارزه شده‌اند.

پیرهادی با تاکید بر اینکه ذات تشکل‌ها و جنبش‌های دانشجویی با مطالبه گری گره خورده است،افزود: جنبش‌های دانشجویی همیشه و در همه ادوار تاریخ موثرترین قشر در کلید زدن بزرگترین رویدادهای سیاسی و اجتماعی بوده و این پتانسیل، آنها را به تاثیرگذارترین قشر در تحولات بدل کرده است .

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اعجاز مقاومت غزه در همراه و متحد کردن جنبش‌های دانشجویی سرتاسر دنیا علیه ظلم ورای مرزهای جغرافیایی است؛ اعتراضات زنجیره وار دانشجویان در حمایت از مردم غزه حتما بر تعدیل سیاست های امریکا و رژیم صهیونیستی اثرگذار است و امیدواریم به عاملی برای توقف نسل کشی در غزه و انزوای بیش از پیش اسرائیل در جهان بدل شود.

پیرهادی همچنین درباره تاثیر عملیات «وعده صادق» بر ایجاد انگیزه در دانشجویان کشورهای دیگر برای  ایستادگی در مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی گفت: ماهیت عملیات وعده صادق، نمایان کردن توانمندی دفاعی و نظامی کشورمان بود اما اهمیت و بازتابش این عملیات، آن را به مانوری برای نشان دادن توان مقابله با تجاوزات و نسل کشی مردم مظلوم فلسطین بدل کرد؛ اقتدار ایران در این عملیات توان نظامی و دفاعی اسرائیل را زیر سوال برد و انگیزه منتقدان و معترضان اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را برای ایستادگی و مقاومت در برابر اسرائیل دوچندان کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در دفاع از امنیت ملی اتحاد را به رقابت رسانه‌ای ترجیح می‌دهیم
  • پیرهادی: اتحاد جنبش‌های دانشجویی دنیا علیه ظلم اعجاز مقاومت غزه است
  • تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • گلزنی مهدی قایدی در شب تلخ اتحاد کلباء
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • باکو ادعای فرانسه درباره حمایت از تجزیه طلبان را رد کرد
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟