Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور بین الملل قوه قضاییه‌ و دبیر ستاد حقوق بشر از تشکیل میز فعال سمن‌ها در این ستاد خبر داد و گفت: به سازمان‌های مردم نهادی که به دنبال کسب مقام مشورتی هستند، کمک می‌کنیم تا بتوانند در سطح بین‌المللی فعالیت‌های خود را توسعه دهند.

به گزارش ایران اکونومیست از ستاد حقوق بشر، کاظم غریب آبادی در «نشست تخصصی و تعاملی با سازمان‌های مردم نهاد دارای مقام مشورتی» که با حضور مقاماتی از وزارت امور خارجه و وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: ستاد حقوق بشر در حال شناسایی چندین موضوع مهم برای تعامل با سازمان های مردم نهاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی درباره تشکیل میز سمن‌های در ستاد حقوق بشر افزود: در این رابطه سه هدف را دنبال می کنیم، یک، برقراری تعامل نزدیک با سازمان های مردم نهاد. دوم، برقراری ارتباط سمن‌ها با دستگاه‌های اجرایی و سوم، تقویت ظرفیت سازی سمن هایی که قصد فعالیت در حوزه بین المللی دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: برنامه ریزی کلیدی و ارتباط تنگاتنگ با سازمان های مردم نهاد، فعال کردن ظرفیت‌ها و بهره‌برداری، به‌کارگیری موثر از ظرفیت های سازمان‌های مردم نهاد، یک مولفه کلیدی و اثرگذار در برنامه‌های ستاد حقوق بشر است.

وی ادامه داد: به صورت اصولی یک جامعه مردم نهاد قوی در ایران داریم ولی در حوزه‌های مرتبط با حقوق بشر باید بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم. امروز وقتی از حقوق بشر صحبت می کنیم، پدیده ای است که با همه ابعاد زندگی ما سرو کار دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر تاکید کرد: اگر بتوانیم ارتباط و تعامل نزدیکی بین سمن ها و نهادهای حقوق بشری کشور برقرار کنیم، از این منظر که هم توانمندی و ظرفیت سازمان های مردم نهاد تقویت شود و هم از ظرفیت آنها دستگاه‌های مختلف استفاده کنند و دستگاه های اجرایی در قبال مطالبات سمن‌ها پاسخگو باشند، این اقدام بسیار بزرگی است.

معاون امور بین الملل قوه قضاییه درباره ویژگی‌های سمن‌ها، گفت: سمن ها یا در سطح ملی یا در سطوح منطقه ای و بین المللی فعالیت می کنند. امیدواریم شاهد فعالیت سمن هایی باشیم که از سطح ملی به سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی فعالیت خود را گسترش داده باشند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان های مردم نهاد در عرصه بین المللی در حوزه حقوق بشر حرف اول را از منظر ارتباطات عمومی با سطح جامعه می زنند. هر کجا کشورها وارد شدند برچسب سیاسی می‌خورند، ولی شاکله اساسی در افکار عمومی در جهان را چه در داخل و چه در خارج از کشور، سازمان های مردم نهاد شکل می‌دهند.

غریب آبادی گفت: در شورای حقوق بشر همانطور که به کشورها فرصت اظهارنظر در موضوعات حقوق بشری داده می شود، به سازمان های مردم نهاد نیز فرصت اظهار نظر داده می شود.

وی افزود: در گزارش یو پی آر و کمیته‌های مبتنی بر معاهدات نیز سمن ها نقش و مسئولیت معادل کشورها دارند. در حالی که این سطح از مشارکت در سایر سازمان های بین المللی وجود ندارد و این حاکی از اهمیت موضوع حقوق بشر و اهمیت نقش سازمان‌های مردم نهاد در حوزه حقوق بشر است.

دبیر ستاد ستاد حقوق بشر با بیان اینکه معتقدم سازمان های مردم نهاد دارای شخصیت حقوقی هستند، ادامه داد: باید شرایط را فراهم کنیم که سمن‌ها از یک نقش کارآمد، موثر و قوی برخوردار باشند.

وی یادآور شد: اگر یک جامعه کارآمد و حرفه‌ای از سازمان های مردم نهاد در حال فعالیت باشند، در نهایت نفع آن به جمهوری اسلامی ایران برمی گردد.  

دبیر ستاد حقوق بشر اظهارداشت: شاید سمن ها ما را پاسخگو کنند، اما باید توجه داشت که این واقعیت امروز جامعه ما و جامعه بین المللی است که دولت ها باید هم به مردم خود و هم به افکار عمومی پاسخگو باشند، البته زمینه پاسخگویی و توجه ویژه به این امر در کشور ما فراهم است.

غریب آبادی با تاکید بر اهمیت حضور سمن ها در عرصه های داخلی و بین المللی، گفت: برنامه ریزی ما در ستاد حقوق بشر این است که سازمان های علاقه مند به موضوعات مرتبط حقوق بشری و فعالیت در داخل و خارج را هم حمایت کنیم و هم تعامل نزدیک با آنها داشته باشیم.

غریب آبادی با اشاره به گفت وگوهای دوجانبه حقوق بشری با سایر کشورها، گفت: چرا همیشه دولت ها، در مورد حقوق بشر باید گفتگو کنند؟ چرا این گفت وگو در خصوص موضوعات مورد علاقه حقوق بشری تسری به حوزه رسانه ها، محافل آکادمیک، دانشگاه ها و سازمان های مردم نهاد تسری داده نشود؟  

وی ادامه داد: در حال برنامه ریزی برای برگزاری نخستین نشست گفت وگوهای حقوق بشری در سطح سمن‌ها با برخی کشورها در ایران هستیم. اکنون مقدمات این کار انجام شده و در حال پیگیری است. برنامه ستاد حقوق بشر، فراهم کردن زمینه فعالیت سمن ها در این حوزه است.

وی به برنامه ریزی دیگر در ستاد حقوق بشر اشاره کرد و گفت: در اجلاس های شورای حقوق بشر موضوعات مختلفی در دستور کار است و متاسفانه شاهد حضور کمرنگ سمن ها هستیم. باید موانع این حضور را برطرف کنیم و سمن هایی که مشکل دارند، به ما اطلاع دهند تا این موانع را رفع شود.

در ادامه این نشست، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه و رییس مرکز دیپلماسی سمن‌ها نیز از آمادگی وزارت امور خارجه برای همکاری و تعامل با سمن‌ها خبر داد.

 عباسی، معاون وزیر کشور و رییس سازمان اجتماعی نیز دیگر سخنران این نشست بود.

همچنین نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد دارای مقام مشورتی هم در بخشی از این نشست به طرح برخی نظرات و پیشنهادات پرداختند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سمن ، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ، کاظم غریب آبادی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سمن ستاد حقوق بشر قوه قضائیه کاظم غریب آبادی سازمان های مردم نهاد سازمان های مردم نهاد دبیر ستاد حقوق بشر ستاد حقوق بشر برنامه ریزی بین المللی غریب آبادی حقوق بشری سمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۸۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال حقوق بشر سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را بر هم زد

به گزارش قدس آنلاین، مدیا بنجامین، از بنیانگذاران سازمان حقوق بشری کد پینک (صورتی پوشان) در حساب کاربری خود در تارنمای ایکس خبر داد که در جریان سخنرانی وزیر دفاع آمریکا در یکی از کمیته های مجلس، علیه سیاست های واشنگتن در قبال جنگ غزه اعتراض کرد و بازداشت شد.

بنجامین ۷۱ ساله ساعاتی پیش نوشت: امروز سخنرانی لوید آستین وزیر "دفاع" را در یکی از جلسات مجلس بر هم زدم. نمی توانستم در زمانی که جهان شاهد مشارکت آمریکا در نسل کشی جاری در غزه است، به گفته های او در مورد رهبری آمریکا گوش کنم.

این کنشگر آمریکایی در توییتی دیگر با انتشار فیلمی از بازداشت خود نوشت: امروز و پس از آنکه از جلسه اخراج شده و به دلیل اختلال در آن بازداشت شدم، دوباره با آستین رو در رو شده و از وی تقاضا کردم تا به نسل کشی در غزه پایان دهد. تا زمانی که صلح در غزه برقرار نشود، آستین آرامش نخواهد داشت.

این فعال حقوق بشر با انتشار فیلمی از بازداشت مجدد خود به نحوه بازرسی بدنی تحقیر آمیز خود اشاره کرد و نوشت: در کنگره با بانیان صلح مانند تبهکاران رفتار کرده و از اقدام های تبهکاران تقدیر می شود. زمانی که جری ندلر عضو کنگره و نماینده دموکرات عضو کمیته قضایی از کنار من گذشت، هیچ اعتنایی نکرد و به درخواست ما برای توقف ارسال سلاح به اسرائیل پاسخی نداد.

دیروز (۱۱ اردیبهشت) تارنمای نشریه «پولیتیکو» گزارش داده بود که ائتلافی از وکیلان آمریکایی و غیرآمریکایی از جمله دستکم ۲۰ تن از وکیلان شاغل در دولت بایدن، با اعلام اینکه اقدام های رژیم صهیونیستی در غزه با قوانین بشردوستانه داخلی و بین المللی مطابقت ندارد، به دنبال مطرح کردن درخواست رسمی توقف کمک‌های نظامی به اسرائیل هستند.

پولیتیکو نوشت که امضاکنندگان این نامه قصد دارند در روزهای آینده آن را به مریک گارلند، دادستان کل آمریکا ارسال کنند. وکیلان مذکور در این نامه ابراز عقیده کردند که اسرائیل احتمالاً قوانین آمریکا از جمله قانون کنترل صادرات تسلیحات و همچنین کنوانسیون ژنو را که حملات نامتناسب به جمعیت غیرنظامی را ممنوع می کند، نقض کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • سازمان‌های مردم نهاد مشارکت بیشتری برای مبارزه با مواد مخدر داشته باشند
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • فعال حقوق بشر سخنرانی وزیر دفاع آمریکا را بر هم زد