Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@09:14:04 GMT

به فرزندان تازه متولد شده در طبیعت دست نزنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۹۷۳۳

به فرزندان تازه متولد شده در طبیعت دست نزنیم

وقتی که در فصل بهار وارد طبیعت می‌شوید شاید ببینید که بچه حیوانی به تنهایی در زیر درخت یا بوته‌ای خوابیده در این حالت گمان نکنید که یتیم است بلکه قطعا مادرش برای تهیه غذا رفته و به زودی برمی‌گردد، بنابراین به حیوان دست نزنید و اجازه دهید زندگی را در کنار مادر و در طبیعت ادامه دهد.

بهار که می‌شود طبیعت جان دوباره می‌گیرد، گیاهان سر از خاک برمی آورند و بچه حیوانات به دنیا می‌آیند، در واقع بهار است و فصل نشو و نمای طبیعت و هر آنچه که در آن زیست می کند، از گیاهان و جانوران و تمام زیستمندان ریز و درشت از خواب بیدار شده و هر کدام به فراخور طبیعت خود به جست و خیز می پردازند، اما در این میان آنچه که بیش از پیش به چشم می آید رشد گیاهان و زاد و ولد حیوانات است، شاید در این فصل وقتی وارد دشتی و یا جنگلی می شوید بنا به شرایط آن محیط بتوانید بچه های تازه به دنیا آمده حیوانات را ببینید که با پاهایی لرزان تلاش می کنند بایستند و هر چه زودتر راه بروند چون می دانند که طبیعت در زمان خود نامهربان می شود و بنابر غریزه ذاتی بر قانون جنگل آگاه هستند از این رو تلاش می کنند هر چه زودتر از زمین بلند شوند و به راه بیفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیواناتی که در این زمان مادر می شوند با تمام تلاش خود در حفظ و نگهداری فرزندانشان به روش خودشان تلاش می کنند که در این مراقبت گاهی نیاز دارند از فرزندانشان دور شوند تا بتوانند غذایی برایشان  فراهم کنند که در همین فاصله هستند حیواناتی که وقتی بر می گردند با جای خالی فرزند مواجه می شوند آنجاست که گویی دنیا بر سرش آوار می شود و به دنبال بوی فرزند بی قرار به هر سو می رود اما بی فایده است و به همین راحتی زحمات یک سالش به هدر می رود و باید برای فرزند جدید تا یک سال دیگر صبر کند.

چندی پیش فیلمی از یک زرافه مادر در فضای مجازی منتشر شده بود که نشان می داد مادر از جسد فرزندش با جان و دل محافظت می کرد و با تمام توان کفتارهایی که در دور فرزند حلقه زده بودند را دور می کرد، این غریضه مادری است که بر هر حسی غالب است، غم در چشمان این مادر موج می زد و برای همین بی قرار نجات فرزندش بود حال تصور کنید حیوانی برای تهیه غذا از فرزند دور شده و وقتی بر می گردد جای فرزند را خالی می بیند، می تواند صحنه دردناکی باشد، این درد را نصیب حیوانات نکنیم.

جریان از این قرار است افرادی که وارد کوه و یا دشت و جنگل می شوند ناگهان در مسیر خود با توله حیواناتی مواجه می شوند که تازه متولد شده اند و در زیر بوته و یا درختی خوابیده اند، وقتی نزدیک می شوی می بینی که قلبشان بسیار تند می زند و چشمانشان دو دو می کند، به نظر می رسد از تنهایی ترسیده اند در حالی که اینطور نیست، مادرشان در همان نزدیکی ها منتظر است تا شما از محدوده دور شوید تا به سراغ بچه اش بیاید و برخی هم به سراغ تهیه غذا رفته اند و به زودی باز می گردند، متاسفانه برخی در این میان گمان می کنند که این نوزدان گم شده اند و یا پدر و مادر خود را از دست داده اند از این رو می خواهند به آنها لطف کنند و به اصطلاح از مرگ نجاتشان دهند از این رو این نوزادان را از محل دور می کنند که همان دوستی خاله خرسه است، بعد از مدتی مادر بر می گردد اما دیگر اثری از بچه هایش نیست و به همین راحتی زحمت یک ساله اش برای تولد نوزاد از بین می رود و با دلی شکسته در دشت ها و جنگل بی هدف پرسه می زند.

عده ای هم با هدف سودجویی در این فصل وارد طبیعت می شوند تا بتوانند توله های تازه به دنیا آمده را پیدا کنند و بفروشند آنها فقط به فکر سود و منفعت امروزشان هستنداگر چنین صحنه دردناکی را تصور کنید بطور قطع برای دور کردن بچه ها از طبیعت تامل می کنید چون کارشناسان معتقدند که مادران برای خوردن غذا و آب معمولا در روز چند ساعتی نوزادان خود را تنها می گذارند پس با دیدن چنین صحنه ای ابتدا درنگ و صبر کنید، چند ساعتی در منطقه ای دورتر که دیده نشوید منتظر بمانید تا اگر مادر برگشت شما نیز به راه خود ادامه دهید اما اگر برنگشت باز هم خودتان به بچه دست نزنید بلکه با نزدیک ترین پاسگاه محیط بانی تماس بگیرند و موضوع را اطلاع دهید.

البته عده ای هم با هدف سودجویی در این فصل وارد طبیعت می شوند تا بتوانند توله های تازه به دنیا آمده را پیدا کنند و بفروشند آنها فقط به فکر سود و منفعت امروزشان هستند غافل از اینکه با این طرز تفکر آینده فرزندانشان را تهدید می کند چون با ادامه این روند آنها باید دنیایی بدون طبیعت شاداب و حیواناتی زیبا را تجربه کنند.

حسین عبیری گلپایگانی فعال محیط زیست در این باره به خبرنگار محیط زیست ایران اکونومیست گفت: بهار فصل زاد و ولد حیوانات وحشی است بنابراین اگر در مسیر خود به نوزاد حیات وحش برخورد کردید از هرگونه تماس با این نوزادان جدا خودداری کنید و تحت هیچ شرایطی به آنها دست نزنید.

وی افزود: با توجه به اینکه امروزه گوشی های تلفن همراه مجهز به سیستم های پیشرفته لوکیشن (موقعیت یاب) است، در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش با گرفتن عکس و ارسال موقعیت مکانی به نزدیکترین پاسگاه محیط بانی آنان را در جریان حضور نوزاد تنها در طبیعت قرار دهید و از هر گونه تماس و یا  غذا دادن به آنها خودداری کنید.

عبیری گلپایگانی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از گونه های حیات وحش در هنگام زایمان چند قلو زایمان می کنند و برای جابجایی آنها مجبور هستند برای چند دقیقه یکی از نوزادان را رها کنند از این رو با دیدن انسان در منطقه احساس خطر می کنند پس بهتر است هر چه زودتر محل را ترک کنید چون مادر نوزاد در همان اطراف در حال پرسه زدن است و اگر شما زیاد در آن محل توقف کنید شاید مادر ناامید شود و این ناامیدی باعث رها کردن نوزاد شود و دیگر برای نجات دیگر نوزادان به محل حضور آنها نزدیک نشود، پس لطفا سریعا محل را ترک کنید.

بهار فصل زاد و ولد حیوانات وحشی است بنابراین اگر در مسیر خود به نوزاد حیات وحش برخورد کردید از هرگونه تماس با این نوزادان جدا خودداری کنید و تحت هیچ شرایطی به آنها دست نزنید.وی درباره اینکه چگونه می توان فهمید که بچه واقعا مادر خود را از دست داده،  گفت: با توجه به حال و توان نوزاد و یا صبر کردن در محل می توان فهمید که اوضاع چگونه است اما در این شرایط هم نباید به بچه دست زد بلکه باید با هماهنگی محیط بانان مستقر در منطقه و گرفتن راهنمایی ها لازم از محیط بانان برای کمک به نوزاد رها شده اقدام کرد.

عبیری گلپایگانی اظهار داشت: با توجه به اینکه قاچاقچیان گونه های حیات وحش، شیادان و شکارچیان غیرمجاز در این ایام دنبال فرصت هستند تا با یافتن نوزاد حیات وحشت به نوایی برسند، در هنگام مشاهده افراد مشکوک در طبیعت سریعا با شماره ۱۵۴۰ یگان حفاظت محیط‌زیست، پاسگاه محیط‌بانی و نیروی انتظامی تماس گرفته و مشاهدات خود را با آنان در میان بگذارند.

این فعال محیط زیست تاکید کرد: مهمترین نکته ای که یک طبیعت‌گرد در هنگام زاد و ولد حیات وحش باید مراعات کند، اینکه تا جایی که ممکن است ترددش در طبیعت از مسیرهای اصلی باشد با توجه به اینکه ردهای زیادی از انسان در مناطق طبیعی بوجود آمده که بسیاری از آنها به خاطر راحت طلبی تردد افراد بوده، لطفا در هنگام بهار از تردد در جاده های فرعی و ردهای غیر اصولی در مناطق طبیعی خودداری کنید و دلیلش هم این است که حیات وحش، نوزادان خود را در مکانهای خلوت و پرت از حضور انسان ها به دنیا می آورند و تا زمانی که بتوانند حرکت  و یا از خود دفاع کنند در آنجا می مانند لذا وجود افراد در این مکانها باعث وحشت و استرس مادر و نوزادان خواهد شد.

عبیری گلپایگانی گفت: یکی از مواردی که باعث جدا شدن نوزاد از مادر می شود وقوع آتش سوزی در طبیعت است چون اگر آتش سوزی در نزدیک لانه حیات وحش رخ دهد و امکان و یا فرصت جابجایی نوزاد نباشد مادر فرزند خود را رها می کند، حتی در مقاله ای خواندم حیات وحشی که تجربه آتش سوزی در طبیعت را دارند زمانی که آتشی حتی برای پخت و پز در طبیعت روشن می شود و دود آن منتشر می شود می تواند باعث بروز استرس و ترس در آن حیوان شود.

9014

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حفاظت محیط زیست ، آهنگ حیات ، حیات وحش

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آهنگ حیات حیات وحش خودداری کنید دست نزنید محیط زیست زاد و ولد حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • تسلیت استاندار خوزستان به مناسبت درگذشت مادر شهیدان دزفولی
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • ماهدشتی‌ها با پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده دفاع مقدس وداع کردند + فیلم
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهیدان والامقام دزفولی در اندیمشک