Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: رابطه صنعت با مجموعه‌های دانشگاهی و دانش‌بنیان استان مرکزی به درستی و کامل برقرار نیست. - اخبار استانها -

محمد رفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک ، با اشاره به رابطه بین صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: اگر نگاه علمی، دانش بنیانی و مناسب وجود داشته باشد زمانی که یک صنعت به مشکل برمی‌خورد برای رفع مشکل باید قسمت توسعه و تحقیقات خود را ارتقای دهد در صورتی که صنایع ما نتوانسته‌اند خود را حسب شرایط روز جهانی منتقل کنند یا تغییر دهند که عوامل مختلفی از جمله تحریم‌‎‌ها، تعاملات و دید صنایع در این زمینه می‌تواند نقش داشته باشد، در شرایط تحریمی صنایع خوبی وجود داشت که توانستند بسیار خوب خود را ارتقای دهند هم صادرات داشته باشند و هم نیروی دانشی و آرندی خود را تقویت و روز به روز ارتقای پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاید بتوان گفت هنوز بلوغ علمی و فناوری در علوم پایه، چگونگی ارتباط آن با صنایع و چگونگی ارتباط با جامعه و لینک آنها در قالب شبکه سازی، تیم سازی و تعامل واقعی پا نگرفته و اگر پا گرفته باشد خیلی نو پا است به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که در واحدهای فناور وجود دارد شبکه سازی و تعاملات بسیار ضعیف و تازه کار است با توجه به اینکه نخستین مسئله‌ پیش‌روی یک شرکت فنی و خدماتی تعاملات، روابط عمومی و ارتباط با جامعه است.

رفیعی ادامه داد: این فرم ارتباطی حتی در صنایع بزرگ ابتر مانده و به نوعی آن صنعت تبدیل به کارخانه بسته‌ای شده که فقط یک تولید خاص دارد و ادامه می‌دهد یعنی بر حسب شرایط مکان، زمان، چگونگی ارتباط، چگونگی ارتباط با دانشگاه، جامعه، مدارس و غیره این چرخه ادامه پیدا می‌کند ولی منتهی به آسیب جدی به صنایع می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی عنوان کرد: اگر از صنایع آسیب‌دیده آسیب شناسی انجام شود مشخص ‌می‌شود که بیشترین آسیب از ناحیه عدم شبکه سازی، عدم تعامل و ارتباط با بقیه صنایع، عدم ارتباط با جامعه، دانشگاه و غیره است درصورتی که دانشگاه‌ها این توانمندی را دارند و در لبه علم با تمام گرفتاری‌های موجود حرکت می‌کنند، این ارتباط هم خیلی بهتر شده و نسبت به سه سال قبل خیلی تغییر کردیم چون آن زمان بحث فعالیت هیئت علمی در صنایع یک مفهوم لوکس بود ولی الان یک مفهوم عینی شده که یک عضو هیئت علمی و دانشجو می‌تواند در صنایع در قالب‌های مختلف فعالیت داشته باشد، پروژه بگیرد، کار کند و برون‌داد آن شبکه سازی می‌شود.

رفیعی بیان کرد: جا برای پیشرفت وجود دارد و باید مثل همه کشورهای صنعتی آلمان، ژاپن و غیره کامل‌تر شویم به طور مثال در پارک شبکه تحقیقاتی زوکوبای ژاپن تمام افرادی که در رشته‌های فنی فارغ‌التحصیل می‌شوند باید یک دوره کارورزی در این پارک بگذرانند تا از نزدیک با شرکت‌ها آشنا شوند بنابراین باید در مواردی که بر اساس مفهوم بومی منطبق با شرایط فرهنگی، دینی و اجتماعی ما باشد تغییرات ایجاد کنیم و به این الگوها فرم جدی بدهیم و در سطح جامعه رایج کنیم. 

مدرس خیابانی: تولیدات شرکت‌های دانش بنیان باید به دستگاه‌های اجرایی راه پیدا کند مدیرکل صمت استان کرمان: محورهای برنامه هفتم توسعه توجه به صنایع دانش بنیان است مدیریت درمان تامین اجتماعی به شرکت‌های دانش بنیان خوزستان تسهیلات ویژه اعطا می‌کند

وی ادامه داد: به طور کلی روند کلان کشور در جهت تسهیل و ارتقاء است، در زمینه مالیاتی و غیره در سطح کلان خوب شده و روز به روز بهتر می‌شود اگر در بعضی موارد گرفتاری وجود دارد در بدنه کارشناسی است یعنی اگر بدنه کارشناسی یک مودی و ممیز مالیاتی با یک شرکت را در نظر بگیریم در جهت ارتقاء و سادگی پیش می‌رود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی خاطرنشان کرد: زمانی بحث دانش بنیان در کشور سالی و جاری می‌شود که بعنوان یک فرهنگ عمومی درکل جامعه شود حتی در دانش آموزان، پیش دبستانی و پایین‌تر بحث دانش بنیانی و واحدهای فناور قسمتی از زندگی آنها شود به طوری که اگر فردی از ابتدایی تحصیل می‌کند بداند واحد فناور، ایده داشتن، ارتقاء ایده و توسعه محصول چه چیزی است بنابراین باید به کمک آموزش و پرورش و دانشگاه‌های استان در کنار یکدیگر این هدف انجام شود.

انتهای پیام/711/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: چگونگی ارتباط استان مرکزی دانش بنیان شبکه سازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جز محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جز فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانو افزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جز آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 6097114 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • راه‌اندازی واحد CRM در شرکت صنایع معادن و عمران رضوی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان