Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@23:44:49 GMT

رییس جمهوری جدید سومالی انتخاب شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۰۲۴۳

رییس جمهوری جدید سومالی انتخاب شد

حسن شیخ محمود یکشنبه شب به مدت چهار سال دیگر به عنوان رییس جمهوری جدید سومالی انتخاب شد.

به گزارش مشرق، حسن شیخ محمود پس از رأی گیری در پارلمان  و در سه مرحله که به جزییات آن اشاره نشده، انتخاب شده است.

انتخابات ریاست جمهوری در سومالی در حالی پیش از این به دُور دوم کشیده شده بود که هیچ نامزدی موفق به دریافت دو سوم آرا نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود تصمیم برای انتخاب رییس جمهوری سومالی پیشتر با رأی مثبت ۲۷۵ نماینده مجلس نمایندگان و ۵۴ تن از مجلس سنا انتخاب شود.

شیخ محمود (۶۷ ساله) در سایه تدابیر شدید امنیتی در فرودگاه بین المللی موگادیشو، سوگند ریاست جمهوری خورد تا به عنوان دهمین رییس جمهوری این کشور آفریقایی انتخاب شود.

شیخ آدم محمد نور رییس پارلمان سومالی پس از پایان شمارش آراء اعلام کرد که شیخ محمود ۲۱۴ رأی را به دست آورده است، درحالی که محمد عبدالله فرماجو رییس جمهوری کنونی سومالی تنها ۱۱۰ رأی را برای احراز مقام ریاست جمهوری کسب کرده است.
انتخابات در سه دور برگزار شد، جایی که در دور اول ۳۴ نامزد شرکت داشتند، این تعداد در دور دوم به چهار نفر کاهش یافت و در دور پایانی و سومی، رقابت میان شیخ محمود و فرماجو جریان یافت.

شیخ محمود متولد شهر "جللقسی در مرکز سومالی است و پیش از این در سپتامبر ۲۰۱۲ و ۱۶ فوریه ۲۰۱۷ ریاست جمهوری سومالی را برعهده داشته است.

وی رییس حزب "صلح و توسعه است که سال ۲۰۱۱ خود تأسیس کرده است.

انتخابات ریاست جمهوری سومالی در سایه شدیدترین تدابیر امنیتی برگزار شد، به طوری که مقامات این کشور مقررات رفت و آمد برقرار کردند و ضمن جلوگیری از حرکت خودروها، تمام خیابان‌های اصلی شهر موگادیشو بسته شده بود.
رای گیری در این انتخابات توسط نمایندگان دو مجلس خلق و سنا برگزار شد که در مجموع ۳۲۹ نماینده آرای خود را برای انتخاب رییس جمهوری اعلام کردند.

در دور اول انتخابات که ۳۲۹ نماینده رأی دادند، سعید عبدالله دانی، رئیس ایالت پانتلند ۶۵ رأی، محمد عبدالله فوماکو، رئیس جمهور فعلی این کشور ۶۱ رأی، حسن شیخ محمود، رئیس جمهور سابق سومالی ۵۲ رای و حسنعلی خیری، نخست وزیر پیشین این کشور ۴۸ رای کسب کردند.

انتخابات ریاست جمهوری در سومالی که طی یک سال و نیم امکان برگزاری نداشت، به اختلافات و درگیری‌های سیاسی در این کشور دامن زده است.

رییس جمهوری سومالی درحالی انتخاب می شود که با بدترین خشکسالی خود در ۴۰ سال اخیر مواجه است و دولت نمی تواند بدون حمایت خارجی بودجه خود را تامین مالی کند.

صندوق بین المللی پول در ماه فوریه هشدار داد که برنامه حمایت از بودجه ۴۰۰ میلیون دلاری تمدید نخواهد شد، مگر اینکه انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری تا اواسط ماه جاری برگزار شود.

کارشناسان می‌گویند در شرایطی که کشور با بدترین خشکسالی خود در ۴۰ سال اخیر مواجه است، دولت نمی تواند بدون حمایت خارجی بودجه خود را تامین مالی یا حقوق سربازان خود را پرداخت کند.

در غیاب یک قدرت کارآمد، سیستم رأی گیری بر یک فرمول تقسیم قدرت متکی است، به طوری که چهار قبیله بزرگ سومالی ۶۱ کرسی در پارلمان را اشغال می کنند، قبایل کوچکتر ۳۱ کرسی دارند و ایالت ها کرسی‌های مجلس سنا را انتخاب می‌کنند.

این انتخابات که روز یکشنبه با مشارکت ۳۹ نامزد آغاز شد، برای دو سال به دلیل اختلاف درباره مکانیزم انتخابات پارلمانی میان دولت سومالی و رؤسای ایالت‌های فدرالی و اختلافات درباره کرسی‌های پارلمانی در منطقه جدو در جنوب سومالی بین محمد عبدالله فرماجو، رئیس‌جمهور  پیشین و رئیس ایالت جوبالاند درباره کسی که نماینده ساکنان این منطقه در پارلمان سومالی است به تأخیر افتاد و از همین روی، اهمیت این انتخابات ریاست جمهوری در این است که شاید این مسأله مقدمه‌ای برای عبور این کشور از بن بست سیاسی باشد.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت مجلس سنا سومالی پارلمان حسن شیخ محمود رئیس جمهور خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت انتخابات ریاست جمهوری جمهوری سومالی رییس جمهوری شیخ محمود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!

به گزارش صدای ایران از اعتماد، در بخش‌هایی از این گزارش بودجه نهاد‌های زیر نظر ریاست‌جمهوری مورد واکاوی قرار گرفته است که در ادامه می‌خوانید.

در بخش هزینه‌ها، طبق سنت، نخستین ردیف بودجه مربوط است به نهاد ریاست‌جمهوری؛ مجموعه‌ای که از دفتر رییس‌جمهوری گرفته تا معاونت‌ها ذیل نهاد ریاست‌جمهوری هستند. بودجه نهاد ریاست‌جمهوری طبق جدول شماره ۷ که اعتبارات دستگاه‌ها، مصوب ۱۴۰۲ و پیشنهادی ۱۴۰۳ را قید کرده، برای امسال ۶ هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ در حالی که طبق همین جدول، سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود. به عبارت دیگر رقمی حدود ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی حدود ۸۶درصد به بودجه ریاست‌جمهوری افزوده شده است.

عمده این افزایش بودجه مربوط می‌شود به «معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری»؛ درحالی که طبق همین جدول ۷، این معاونت سال گذشته ذیل نهاد، بودجه‌ای نداشته است، امسال بودجه‌ای معادل یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این افزایش هنگفت و چشم‌گیر زمانی قابل تامل می‌شود که سال ۱۴۰۳ منتهی می‌شود به بهار ۱۴۰۴ که انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم برگزار می‌شود.

«شورای اطلاع‌رسانی دولت» که قاعدتا ذیل ردیف نهاد ریاست‌جمهوری دخل و خرج خود را دریافت می‌کند، در جدول ۹ که مربوط به ردیف‌های متفرقه (دایمی یا موقت) می‌شوند نیز جای گرفته است؛ رقم پیشنهادی دولت برای بازوی اصلی رسانه‌ای خود، که در ردیف‌های «متفرقه» آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این درحالی است که شورای اطلاع‌رسانی دولت به عنوان زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری بودجه‌اش از محل بودجه ریاست‌جمهوری پرداخت می‌شود.


دیگر خبرها

  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!
  • کونسیسائو: مشکلی با رئیس جدید پورتو ندارم
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • رییس کل دادگستری قزوین منصوب شد