Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@14:01:38 GMT

با دانش بنیان ها؛ ساخت نیروگاه‌ها منتفی است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۰۹۷۰

با دانش بنیان ها؛ ساخت نیروگاه‌ها منتفی است

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: توسعه دانش‌بنیان در حوزه انرژی کشور را از ساخت نیروگاه‌های جدید بی‌نیاز می‌کند. جلسه ستاد ویژه رفع موانع، تقویت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با محوریت وزارت نیرو بعدازظهر امروز (یکشنبه) به ریاست محمد مخبر برگزار و بر بکارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهینه‌سازی آب و برق در کشور تأکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مخبر در این جلسه که با حضور وزیر نیرو و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور برگزار شد، گفت: بهره‌گیری از تجهیزات و دستگاه‌های قدیمی در نیروگاه‌ها و همچنین اتلاف انرژی در بخش مصارف خانگی و صنعتی باعث شده تا چند برابر نیاز، برق در کشور تولید شود که قاعدتاً با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توان در مسیر بهینه‌سازی تولید و مصرف انرژی در کشور و همچنین جلوگیری از خاموشی‌ها و قطعی برق در ساعات اوج مصرف حرکت کرد.

وی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم در بحث خدمات و تجهیزات و نیروگاه‌ها و همچنین نحوه مصرف برق در کشور در مسیر دانش‌بنیان حرکت کنیم، قطعا در سال‌های آتی نیازی به ساخت نیروگاه‌های جدید برق نخواهیم داشت و در عین بالا رفتن راندمان، کسری‌ها در منازل، کارخانه‌های بزرگ و بخش کشاورزی را جبران خواهد کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین کاهش قیمت تمام شده و صرفه‌جویی در زمان و بهبود کیفیت خدمات را از مزایای بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت آب و برق کشور برشمرد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز به یک تغییر ریل در کشور به ویژه در بخش‌ها و وزارتخانه‌های فنی و خدماتی دارد.

مخبر همچنین از معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور خواست تا پس از مشخص کردن وظایف و تکالیف وزارتخانه‌های مختلف در راستای دانش‌بنیان‌سازی، یک برنامه اجرایی به صورت برنامه‌ریزی زمانبندی شده و گزارش از اقدامات و فعالیت‌های دولت در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان تهیه کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برخی الزامات مورد نیاز برای حضور قوی‌تر شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انرژی کشور تصریح کرد: باید با اصلاحات ساختاری در جهت حکمرانی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آب و برق گام برداریم که پس از دستیابی به این مهم، وزارتخانه نیرو می‌تواند به الگویی برای سایر بخش‌های دولت تبدیل شود.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها بر به‌کارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه توزیع اقلام و کالا‌های اساسی به منظور کاهش قیمت تمام شده مصرف‌کننده تأکید کرد.

علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز در این جلسه گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور ریل‌گذاری فعالیت‌های وزارتخانه نیرو برای سال‌های آتی در راستای بهره‌گیری از ظرفیت‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و به صورت یک برنامه مستمر تهیه شده است.

وی با بیان اینکه با همکاری وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، فعالیت مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت آب و برق بصورت چشمگیری افزایش داشته است، تصریح کرد: با این اقدامات علاوه بر ایجاد کسب و کار‌های نوین، نرخ اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی کشور افزایش خواهد داشت.

وزیر نیرو با اشاره به اثرات حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت آب و برق و جلوگیری از اتلاف انرژی در کشور افزود: با همکاری مجموعه شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه ساخت و تغییرات در کولر‌های آبی می‌توان تا ۵۰ درصد مصرف برق و ۳۰ درصد مصرف آب و در مجموع ۶ هزار مگاوات کاهش و ۶ میلیارد دلار صرفه‌جویی اقتصادی داشت.

در این جلسه گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از چگونگی اجرای رویکرد‌های تحولی و اهداف اصلی برنامه توسعه دانش‌بنیان در حوزه توسعه زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی، بومی‌سازی حلقه‌های استراتژیک و ایجاد تقاضا برای شرکت‌های موجود و همچنین شکل‌دهی به پارادایم‌های نوآورانه و حمایت از پروژه‌های پرچم‌دار ملی در صنعت آب و برق ارائه شد.

از جمله موارد و رویکرد‌های مهم توسعه دانش‌بنیان در صنعت آب و برق می‌توان به راه‌اندازی پارک علم و فناوری نیرو، تقویت و توسعه نهاد تخصصی مالی در صنعت آب و برق، راه‌اندازی کارخانجات نوآوری، راه‌اندازی شتاب‌دهنده‌ها و تقویت واحد‌های تحقیق و توسعه، کانون‌های منطقه‌ای زیست‌بوم نوآوری نیرو، واگذاری حق بهره‌برداری از نتایج فعالیت‌های تحقیقاتی، استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، حمایت از توسعه فناوری و بازارسازی محصولات دانش‌بنیان، بهینه‌سازی آب، انرژی و محیط زیست، طرح‌های پیشران صنعت آب و برق، دانش‌بنیان کردن وزارت نیرو و مشارکت و حمایت وزارت نیرو از فعالیت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: انرژی تولید مصرف نیروگاه دانش بنیان دانش بنیان در صنعت آب و برق شرکت های دانش بنیان دانش بنیان در حوزه علمی و فناوری بهره گیری رئیس جمهور نیروگاه ها وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد که برای اولین بار در جهان توسط این شرکت ایجاد شده است و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در جریان است.

بر اساس این گزارش، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا از سال ۱۳۸۹ در پارک فناوری پردیس مستقر است و درزمینه تولید مواد نانو ساختار فعالیت دارد. این شرکت در بیست و یکمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس توانست به عنوان شرکت برتر در حوزه توسعه فناوری و خلق نوآوری معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 6091160 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال