Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@23:31:43 GMT

تدوین اسناد آمایش اقتصادی، اجتماعی و فناورانه دانشگاه آزاد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۱۶۸۳

تدوین اسناد آمایش اقتصادی، اجتماعی و فناورانه دانشگاه آزاد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از دانشگاه آزاد، نشست دو روزه تبیین اصول و مبانی راهبردی سند تحول و تعالی دانشگاه ویژه رؤسای جدیدالانتصاب دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها صبح امروز با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در تالار حافظ برگزار شد.

طهرانچی در این جلسه گفت: در دانشگاه بیش از بخشنامه، آیین‌نامه و دستورالعمل، نیازمند گفت‌وگو و فهم دقیق مسائل هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو بیانیه نقش دانشگاه در تعلیم و تربیت اجتماعی را خطاب به رؤسای واحدها و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه کردیم تا دانسته‌های خود در حوزه تعلیم و تربیت اجتماعی را به اشتراک گذاشته و با تضارب آرا، روش‌های خلاقانه و بهتری در این حوزه پیدا کنیم.

وی ادامه داد: معتقدیم به جای بخشنامه‌محوری و مدیریت مجموعه توسط یک شخص، باید فهم و تجربیات را به اشتراک گذاشته و با نقد موضوعات، به مسائل پرداخت. اگر به یک فهم مشترک برسیم، می‌توانیم مسائل را به راحتی حل کنیم. دانشگاه محل اندیشه است و باید از تفکر و اندیشه یکدیگر در مدیریت دانشگاه به نیکی استفاده کرد. اشکال ما این بوده که در بحث‌ها مفاهیم را تبادل نمی‌کنیم و بنا داریم دانشگاه را با تضارب اندیشه مدیریت کنیم.

طهرانچی با بیان اینکه در مدیریت دانشگاه باید چیستی، چرایی و چگونگی آن را شناخت، گفت: آنچه در صدسال اخیر در کشور اتفاق افتاد، توجه به بُعد چگونگی دانشگاه بود.

وی خاطرنشان کرد: در غرب درباره دانشگاه دیدگاه‌های آرمان‌گرایانه، واقع‌گرایانه و اقتصادی وجود دارد، اما چنین دسته‌بندی در دانشگاه‌های ما نیست و اکنون یکی از چالش‌های اصلی که با آن مواجه هستیم، این است که دانشگاه برای فرد است یا جامعه و در آن فرد باید رشد پیدا کند یا سازمان دانشگاه؟ در واقع دیدگاه واقع‌گرایانه معتقد است که دانشجو باید به دانشگاه برود تا مهارت بیاموزد و بتواند کار پیدا کند. دیدگاه آرمان‌گرایانه نیز برای ارزش ذاتی دانشگاه اهمیت قائل است و اعتقاد دارد که دانشگاه باید شأن افراد را بالا ببرد. نظریه اقتصادی، اما معتقد است دانشگاه محل سرمایه‌گذاری است. از این رو شاهدیم که بسیاری از افراد حاضرند صدها میلیون تومان خرج کنند تا در رشته‌های علوم پزشکی پذیرفته شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شکل گیری دانشگاه در ایران، گفت: بیش از ۸۰ سال است که دانشگاه به عنوان نهاد برآمده از مدرنیته وارد کشور شده است. در ابتدا هدف از تأسیس دانشگاه، رسیدن به یک شهر تمدنی بود، اما یونیورسیته را به «دانشگاه» ترجمه کردیم و این کج‌فهمی باعث شد از ابتدا با ابعاد مختلف دانشگاه آشنا نشویم. این در حالی است که عرب‌زبان‌ها با توجه به جامعیت دانشگاه، یونیورسیته را «جامعه» ترجمه کردند.

وی اظهار داشت: دانشگاه و علم جدید در غرب قوام یافته است؛ به همین دلیل مشکلات جدی با آن داریم، چرا که علوم انسانی ما برگرفته از مکتب آمریکایی است که برپایه کلاس‌محور و کتاب‌محور است، اما علوم انسانی در فرانسه کرسی‌محور و استادمحور است. اما برعکس دانشگاه، نظام اداری ما از فرانسه الگوبرداری شده و به همین دلیل بسیار بروکراتیک است.

طهرانچی با اشاره به تغییر رویکرد دانشگاه‌ها پس از جنگ سرد، گفت: با آمدن فرادیسیپلین‌ها، نانو، آی‌تی و... به حوزه علم و گسترش فضای مجازی، وارد دوره جهان شبکه‌ای شدیم. واقعیت این است که جهان شبکه‌ای، گسترش فضای مجازی، همه‌گیری کرونا و سوق دادن دانشگاه‌ها و مدارس به آموزش مجازی طی دو سال گذشته به صورت اتفاقی نبود و با مواجهه با آنها باید هوشمندانه عمل کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نظام علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران به مقابله با آمریکا رفته است، گفت: آموزش عالی ما تاکنون دستاوردهای قابل توجهی داشته که نقش دانشگاه آزاد اسلامی نیز در آن حائز اهمیت است؛ از این رو رویداد ملی دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب تحت عنوان «عصر امید» همزمان با چهل سالگی دانشگاه برگزار خواهد شد تا بتوانیم جلوه‌ای از دستاوردهای دانشگاه را به معرض نمایش بگذاریم.

وی با اشاره به تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، بر لزوم مطالعه اسناد پشتیبان این سند تأکید کرد و افزود: در مدل تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، تربیت قوه عاقله به عنوان هسته مرکزی سند قرار گرفته و فرهنگ و علم دو بال آن هستند و ماحصل برون‌داد دانشگاه در جامعه باید منجر به آثار اجتماعی، اقتصادی و فناورانه شود. از این رو این سند در ۱۰ بسته کاری با محوریت «تربیت قوه عاقله و توسعه‌دهنده فضای انقلابی»، تبدیل شدن به دانشگاه «سرآمد و پاسخگو» و «کارآمد و پایدار» تهیه شده است.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه یک شبکه علمی، تربیتی و فرهنگی یکپارچه است، گفت: در کنار سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، اسناد آمایش «اقتصادی اجتماعی»، «فرهنگی اجتماعی» و «فناورانه» نیز تهیه شده و در حال نهایی شدن است.

طهرانچی خاطرنشان کرد: نظام‌نامه پیاده‌سازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در اختیار رؤسای استان‌ها و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته است. این نظام‌نامه به دنبال تحقق اهداف و پیاده‌سازی اقدامات مندرج در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی، نظارت بر حسن انجام پروژه‌ها و فعالیت‌های مرتبط با سند، ارزیابی فرآیندهای اجرایی‌شده، بسترسازی برای پیاده‌سازی سند از طریق هماهنگی و رفع تعارضات درون سازمانی و... است. فرهنگ‌سازی، تقویت فرهنگ مشارکت و تحقق دانشگاه شبکه‌ای و همچنین حاکمیت رویکردهای تحول‌آفرین، توجه به ارزش‌ها، در نظر گرفتن اهداف کلان و اهداف عملیاتی سند تحول و تعالی در تصمیم‌گیری‌ها از دیگر اهداف نظام‌نامه پیاده‌سازی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی ادامه داد: سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی دارای «جهت‌دهنده‌ها» شامل مأموریت، چشم انداز، اقدامات راهبردی، ارزش‌ها، «محورهای راهبردی»، «بسته‌های کاری» و «برنامه (اقدامات)» است. سند آمایش هریک از استان‌ها نیز براساس تجزیه و تحلیل وضع موجود، احصاء وضعیت موجود، تبیین و اعتباردهی به مسائل و مزیت‌ها و تعیین مأموریت‌های آمایشی تدوین می‌شود.

طهرانچی کارکرد دانشگاه را مانند رسالت انبیاء هدایت از دریچه تعلیم و تربیت عنوان کرد و گفت: پیامبران الهی با انجام رسالت خود و اصلاحات در جامعه، به دنبال تغییر در فرهنگ عمومی و تحول در رفتار اجتماعی بودند و دانشگاه نیز با تأسی از این مسیر، باید علم طیب را به دانشجویان بیاموزد و به القای محبت به عنوان مقدمه انسان‌سازی توجه ویژه داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه در ارائه علم بینش‌ساز، گرایش‌ساز و کنش‌ساز مسئول است و این سه وجه در تهیه و تدوین سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی ملاک بوده و به دنبال احیای کارکرد تربیتی محیط آموزشی هستیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سند آمایش سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پیاده سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در بازدید از مجتمع ابوالفتوح رازی(ویژه مادران) واحد یادگار امام خمینی شهرری با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اشتغال، تحصیل و تدریس زنان در این مجموعه، نقش بانوان را در تعلیم و تربیت اجتماعی تشریح کرد.

وی از مجتمع ابوالفتوح رازی واحد یادگار امام خمینی شهرری به‌عنوان تنها دانشکده مختص مادران در دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و با تأکید بر نقش مهم بانوان در تعلیم و تربیت اجتماعی عنوان کرد: مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی به مسئله امور زنان و خانواده نگاه ویژه‌ای دارد و موضوع تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از موضوعات مهم در دانشگاه است و یکی از پایه‌های آن بانوان هستند؛ بنابراین باید نقش خود را در پیشبرد تعلیم و تربیت اجتماعی به خوبی ایفا کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: زنان به‌خصوص زنان دانشگاهی در سه طیف دانشجویی، استادی و کارمندی باید علاوه بر اثرگذاری از طریق ارتباط صحیح و درست در ترویج سبک زندگی دینی تلاش کنند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده موضوعی مهم و جدی در سطح جامعه است، ادامه داد: معتقدیم بهتر شدن شرایط زنان و شرایط خانواده موجب تغییرات مثبت در شرایط جامعه می‌شود.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنانی که در عرصه علم فعالیت دارند جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند، تأکید کرد: معلمان و استادان زن نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در جامعه دارند. سهم بانوان استاد در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، فرهنگ‌سازی، هویت‌بخشی به نسل نو، آینده‌سازی، مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر همه آسیب‌های تهدید کننده و توسعه کشور بسیار مهم می‌باشد.  

وی خاطرنشان کرد: هویت زن امروز جامعه ایرانی فارغ از جنسیت، هویّتی مبتنی بر کرامت انسانی بوده و قرار است در چشم‌انداز سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با تعریف این هویت، دوشادوش مردان در اثرگذاری اجتماعی، تربیتی و فرهنگی در دو نهاد خانواده و جامعه نقش‌آفرینی کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بانوان علاوه بر خانواده در جامعه هم اثربخش هستند، اظهار کرد: بانوان می‌توانند هم خودآگاهی و هم آگاهی‌بخشی را افزایش دهند. زن ایرانی یک هویت اجتماعی سیاسی دارد که در کنش اجتماعی تأثیرگذار است و در طول این چند دهه شاهد یک انسجام اجتماعی بوده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند