Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@19:55:16 GMT

۶ گانه توسعه بورس کالا از نگاه وزیر اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۲۵۰۱

۶ گانه توسعه بورس کالا از نگاه وزیر اقتصاد

وزیر امور اقتصادی و دارایی شب گذشته در همایش تجلیل از برترین‌های بورس کالا، ۶ محور مهم در نقشه راه توسعه بورس کالا را برشمرد که از نگاه سید احسان خاندوزی «عرضه اموال غیرمنقول»، «توسعه معاملات محصولات کشاورزی»، «تامین مالی تولید»، «ورود صنعت خودرو به بورس کالا»، «حذف مالیات ارزش افزوده گواهی سپرده کالایی» و «رونق رینگ صادراتی» می توانند جایگاه بورس کالا در اقتصاد ملی را بیش از گذشته تقویت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش برترین های بورس کالا با اشاره به ظرفیت‌های بورس کالا در اقتصاد ایران اظهار کرد: بورس کالا نه به مثابه رفت و آمد و رویداد، بلکه به معنای یک تراز، فرآیند و سازوکار منطقی و شفافی است که ماموریت اصلی آن تخصیص بهینه منابع در اقتصاد است.

وزیر اقتصاد با تاکید بر مطلوبیت عملکرد بورس کالا و اینکه در چند سال اخیر مسیر مناسبی در روند توسعه این بورس دنبال شده، تصریح کرد: مسیر کنونی باید تداوم یابد و امید است روند بهبود کارکردهای این بورس در اقتصاد ملی مستمر باشد و جایگاه و مقام بورس کالا باید در حوزه شفافیت و رقابت، پُروزن و سهمگین‌ باشد.

به گفته خاندوزی چند محور به موجب قانون و براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مدنظر است که ظرفیت بورس کالا می‌تواند به عملیاتی شدن محورها و ظرفیت‌ها بیانجامد.

عرضه اموال غیرمنقول

وی با اشاره اینکه محور نخست، عرضه اموال غیرمنقول است، اظهار کرد: سال ها این ایده مطرح بوده که بورس مسکن را به عنوان شاخه‌ای از بورس کالای ایران داشته باشیم و از این سازوکار برای عرضه اموال غیرمنقول استفاده کنیم.

خاندوزی تصریح کرد: دولت و زیرمجموعه آن در قالب شرکت‌های دولتی در زمینه عرضه اموال غیرمنقول تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌های خاص خود را دارند اما ظرفیت بورس کالا در همراهی با سند قانونی و تکلیفی شورای پول و اعتبار یا قانون جهش تولید مسکن می‌تواند فروش اموال مازاد دولت و نهادهای مختلف را با رویکرد جدید در دستورکار قرار دهد.

توسعه معاملات محصولات کشاورزی

محور دوم از نگاه وزیر اقتصاد، بخش کشاورزی و محصول‌های کشاورزی است که به گفته او بورس کالا می‌تواند در این حوزه سهم بیشتری ایفا کند. این در حالی است که به دلیل شرایط تحریمی و محدودیت‌های شکل گرفته، ظرفیت‌های بورس کالا در این خصوص با تکیه بر ابزارهای متنوع و متعدد مالی می‌تواند بسیار موثر باشد.

به گفته خاندوزی بورس کالا به جهت اعتماد آفرینی و سرعت تسویه با توجه به تجربه‌های قبل همچون محصول زعفران می‌تواند به ما در این خصوص کمک کند. وزیر اقتصاد در پایان این بخش از صحبت هایش تاکید کرد وزارت اقتصاد یکی از اولویت‌های خود را با کمک وزارت جهاد کشاورزی در رشد معاملات کشاورزی در بورس کالا دنبال می‌کند.

تامین مالی زنجیره تولید

محور سوم از نگاه وزیر اقتصاد بحث درباره زنجیره تولید به معنای تامین مالی زنجیره تولید است که به گفته خاندوزی، جزو نقاط اشتراکی است که در وزارت صمت و وزارت اقتصاد هم‌افزایی متعدد و فشرده‌ای در دو وزارتخانه وجود دارد که باید بخشی از تقاضاها در قالب اعتبار و حلقه‌های تسویه دنبال شود.

وی با اشاره اینکه اگر چه سازوکارهای متعدد زنجیره تامین مالی همچون اوراق گام یا برات الکترونیک می‌توانند به کمک اقتصاد بیایند، اما بستر بورس کالا برای زنجیره تامین مالی بسیار مناسب است و مواد قانونی بودجه سال ۱۴۰۱ صراحتا تصریح دارد که از بستر بورس کالا و ظرفیت آن بیش از گذشته بهره گرفته شود.

بهره گیری صنعت خودرو از بورس کالا

محور بعدی صحبت های وزیر اقتصاد در بهره‌گیری از ظرفیت‌های بورس کالا اشاره به کالاهای منقول دارد. به گفته وزیر اقتصاد بحث خودرو در بورس کالا با تاکید بر رویکرد سازوکار قیمت‌گذاری و شفافیت در اقتصاد و زدودن رانت‌ها در بستر رقابتی می‌تواند در فضای تعاملی دولت با مجلس به پیش برده شود که در این حوزه نمایندگان مجلس نیز بر ساماندهی بازار خودرو به کمک بورس کالا تاکید دارند.

مطالبه سرمایه گذاران در موضوع مالیات گواهی سپرده کالایی

به گفته وزیر اقتصاد در مقابل ظرفیت‌های بورس کالا، فعالان اقتصادی مطالباتی دارند که یکی از این مطالبات، مقوله مالیات بر ارزش افزوده است که در بحث گواهی سپرده کالایی مدنظر سرمایه گذاران است که اگرچه در مجلس روی حذف آن تاکید شد و به مصوبه قانونی رسید اما امید است برای رفع تردیدها و ابهام ها در این خصوص، مجلس با قید فوریت در ماه آینده آن را تعیین تکلیف کند. به گفته وزیر اقتصاد، در بخش معاملات گواهی سپرده کالایی که روبه توسعه روز افزون است، بورس کالا در رصد انبارهای کالایی در مقوله تجارت کالایی هم اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.

اهمیت رونق صادرات کالاها از بورس کالا

محور ششم از نظر خاندوزی مقوله رینگ صادراتی است که به گفته او اگرچه اقدام‌های جدی به عمل آمده اما ظرفیت‌هایی مغفول مانده می‌تواند با کمک بورس کالا به صورت جدی از سرگرفته شود به گونه ای روند توسعه کالاهای مختلف در بخش های صنعتی و معدنی، پتروشیمی و نفتی و کشاورزی امکان صادرات از مسیر بورس کالا را دارند و اگر بتوان پس از تامین نیاز داخلی کشور در رینگ های داخلی بورس کالا، روند صادرات کالاهای مازاد نیاز داخلی از رینگ صادراتی اجرایی شود، شاهد ایجاد یک زنجیره شفافیت کامل در تجارت کالایی کشور خواهیم بود.

وزیر اقتصاد در پایان سخنرانی خود در همایش تجلیل از برترین های بورس کالا تاکید کرد: بورس کالا نقطه پیوند و اتصال بازیگران اقتصاد ایران است که با همگرایی و هم‌نظری آنان بورس کالا می‌تواند با توسعه زیرساخت‌های خود، بستر مطلوبی برای پیش‌برد سیاست‌ها باشد و در سال ۱۴۰۱ می‌توان شاهد روند روبه رشد این رکن اقتصاد کشور بود.

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ظرفیت های بورس کالا گواهی سپرده کالایی وزیر اقتصاد بورس کالا تامین مالی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا

معامله ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش ۳۶.۱ هزار میلیارد تومان در هفته گذشته در بورس کالا انجام شد. - اخبار بازار -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمار معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نشان می دهد در هفته‌ای که گذشت 400 شرکت در تالارها و بازار فرعی کالا و محصولشان را عرضه کردند که به معامله 3 میلیون و 281 هزار تن انواع کالا و محصول به ارزش 36.1 هزار میلیارد تومان منتهی شد. ارزش معاملات 10 شرکت برتر 15.9 هزار میلیارد تومان برآورد شد.

بر این اساس بورس کالای ایران برترین های بورس کالا در هفته منتهی به 7 اردیبهشت را براساس ارزش فروش شرکت ها در بازار فیزیکی اعلام کرد که جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:

. ملی صنایع مس ایران (فملی) با ثبت معامله 6 هزار و 400 تن تمس کاتد، مس کم عیار، مس مفتول و سولفور مولیبدن به ارزش 2 هزار و 805 میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد.

. فولاد خوزستان (فخوز) با فروش 138 هزار و 400 تن شمش بلوم، آهن اسفنجی، تختال و آرگون به ارزش 2 هزار و 729 میلیارد تومان، دوم شد.

. فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) با فروش 85 هزار و 500 تن شمش بلوم و ضایعات نرمه آهن اسفنجی به ارزش 2 هزار و 3 میلیارد تومان، سوم شد.

. مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با ثبت معامله 11 هزار و 850 تن شمش آلومینیوم به ارزش یک هزار و 821 میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد.

. پالایش نفت اصفهان (شپنا) با فروش 104 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و گوگرد گرانوله به ارزش یک هزار و 486 میلیارد تومان پنجم شد.

. مجتمع فولاد خراسان (فخاس) با ثبت معامله 55 هزار تن شمش بلوم و میلگرد به ارزش یک هزار و 298 میلیارد تومان، ششم شد.

. معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با فروش 245 هزار تن کنسانتره و گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و 53 میلیارد تومان در رتبه هفتم ایستاد.

. معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) نیز با ثبت معامله 190 هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش یک هزار و یک میلیارد تومان هشتم شد.

. پالایش نفت بندرعباس (شبندر) 64 هزار تن وکیوم باتوم، لوب کات سنگین و سلاپس واکس به ارزش 962 میلیارد تومان فروخت نهم شد.

. صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با فروش 162 هزار تن گندله سنگ آهن و ثبت ارزش 816 میلیارد تومان دهم شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا