Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@01:18:14 GMT

نرخ باروری در اصفهان پایین‌تر از میانگین کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۰۸۸۳

نرخ باروری در اصفهان پایین‌تر از میانگین کشور

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به نرخ باروری ۱.۷۱ درصدی کشور در سال ۹۹، گفت: نرخ باروری کلی در استان اصفهان در همین سال ۱.۴۹ گزارش شده که رتبه هفتم از آخر است و نشان می‌دهد سطح باروری کلی در اصفهان پایین است.

به گزارش قدس آنلاین، مرجان مشکوتی به مناسبت هفته ملی جمعیت، اظهار کرد: اصطلاحی به نام باروری کلی یا TFR داریم، به این معنا که یک زن در سنین باروری می‌تواند چند فرزند به دنیا بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا دهه ۴۰ شمسی باروری در ایران وضعیت طبیعی داشت، در سال ۴۵ به ۷، در سال ۵۵ به ۶ و نیم و در سال ۵۹ به ۷ رسید، اما از اوایل دهه ۶۰ باروری شروع به کاهش یافت و به ۶.۳ در سال ۶۵ رسید.

وی با اشاره به اجرای سیاست تنظیم خانواده در سال ۶۸ در کشور، گفت: با شروع برنامه تنظیم خانواده، کاهش باروری شتاب بیشتری پیدا کرد، به‌طوری‌که میزان باروری کلی در سال ۷۵ به ۲.۸ رسید و دوباره کاهش یافت، در سال ۹۵ به‌طور مقطعی افزایش یافت و به ۲.۱ رسید، اما دوباره روند کاهشی پیدا کرد، به‌طوری‌که در سال ۹۹، نرخ ۱.۷۱ برای باروری اعلام شد.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان در مورد وضعیت استان اصفهان نیز گفت: سال ۹۹ میزان باروری کلی در استان اصفهان ۱.۴۹ گزارش شده که رتبه هفتم از آخر در کشور است و نشان می‌دهد سطح باروری کلی در استان اصفهان پایین است.

وی با اشاره به تعریف سطح جایگزین برای جمعیت، توضیح داد: سطح جایگزین باید ۲.۱ باشد، یعنی تعداد فرزند زنده‌ای که یک زن در طول دوره باروری خود می‌تواند به دنیا بیاورد، درحالی‌که میزان باروری کلی ما کمتر از سطح جایگزین است و اگر افزایش باروری اتفاق نیفتد دچار چالش جدی در حوزه جمعیت می‌شویم.

مشکوتی علاوه بر کاهش سطح باروری، سالمند شدن جمعیت در ایران را نیز یکی دیگر از بحران‌های جدی برشمرد و افزود: به‌طورکلی سه دسته گروه جمعیتی در کشور تعریف می‌کنند که نسبت این گروه‌ها باید همخوانی داشته باشد؛ گروه جمعیتی کمتر از ۱۵ سال، ۱۵ تا ۶۵ سال و گروه جمعیتی بالاتر از ۶۵ سال. بر این اساس نسبت جمعیت سالمند باید کمتر از ۱۰ درصد باشد و گروه مولد باید ۷۰ درصد از جمعیت را تشکیل دهد تا چرخ اقتصاد بچرخد، گروه پایه هم باید تا ۲۰ درصد باشد تا همیشه بنیان و ساختار جمعیت کشور حفظ شود.

وی از جمعیت به‌عنوان مبنای توسعه هر کشوری یاد کرد و گفت: باید جمعیت مولد کشور همیشه در سطح به خصوصی باشد و نسبت‌های جمعیتی حفظ شود.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان با بیان اینکه در حال حاضر در پنجره جمعیتی قرار داریم، تصریح کرد: ۷۰ درصد از جمعیت کشور در بازه سنی ۱۵ تا ۶۵ سال قرار دارند که سنین فعالیت و کار است.

وی از پنجره جمعیتی به‌عنوان یک فرصت طلایی برای اصلاح ساختارهای جمعیتی یاد کرد و افزود: پنجره جمعیتی برای ایران از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۲۵ تعریف شده، یعنی ۲۵ سال دیگر فرصت داریم تا جمعیت کشور را افزایش دهیم، ولی با توجه به پایین بودن باروری احتمال بسته شدن این پنجره زودتر وجود دارد و به همین دلیل اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت برای    ۷ سال دیده شده است.

سالمندی جمعیت ازیک‌طرف نشان دهنده وضعیت بهداشت و سلامت جامعه است که رو به بهبود می‌رود و امید به زندگی افزایش می‌یابد، اما از طرف دیگر سالمندان نیاز به حمایت‌های ویژه دارند و سالمند شدن جمعیت مشکلات دیگری به دنبال خواهد داشت.

به گفته وی، هم‌اکنون نرخ سالمندی در کشور ۱۰.۷ درصد جمعیت است و در اصفهان ۱۲.۳ و بالاتر از میانگین کشوری است.

مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اشاره و اظهار کرد: ۲۱ مانع در خصوص جمعیت مشخص شده و بر اساس آن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تدوین شده است. در این قانون برای هرکدام از موانع رشد جمعیت قوانینی مشخص شده تا بر اساس آن بتوان اقدامات لازم را انجام داد. البته حل بحران جمعیت کاری نیست که فقط به عهده دانشگاه باشد و تمام بخش‌ها باید دست به دست هم دهند.

وی با بیان اینکه در قانون برای هر سازمان وظایفی مشخص شده، گفت در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی  فعالیت‌هایی شامل آموزش پیش، حین و پس از ازدواج، ارائه مشاوره فرزند آوری به گروه‌های هدف، پیشگیری از ناباروری و پیشگیری از سقط جنین، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق، افزایش تحکیم بنیان خانواده، افزایش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری، ارائه خدمات مراقبتی به مادران باردار، پیگیری مادران باردار نیازمند مراقب ویژه و برنامه‌ریزی برای افزایش بارداری‌های برنامه‌ریزی شده به‌منظور حفظ سلامت مادر و کودک است.

مشکوتی یادآور شد: برای افزایش جمعیت، علاوه بر اینکه باید خانواده‌ها را تشویق به فرزندآوری و مراقبت کنیم، حفظ سلامت جنین، نوزاد و کودک نیز اهمیت زیادی دارد و در این زمینه نیز برنامه‌های مراقبتی داریم.

وی هفته جمعیت را فرصتی برای اطلاع‌رسانی در خصوص اهمیت مسئله جمعیت و فرزندآوری دانست و گفت: برای هفته جمعیت امسال شعار «ایران، جوان بمان» انتخاب شده و اطلاع‌رسانی در مورد اهمیت فرزندآوری و برنامه‌های آموزشی پیش بینی شده است. همچنین قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده و شرح وظایف معاونت‌ها بر اساس مفاد قانون مشخص شده تا با تشکیل کمیته‌های تخصصی بتوانیم برنامه‌ریزی بهتری داشته باشیم، اما همان‌طور که اشاره کردم سایر دستگاه‌ها و نهادها نیز باید به میدان بیایند و دست به دست هم برای مقابله با بحران جمعیت تلاش کنیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نرخ ناباروری باروری کلی استان اصفهان جوانی جمعیت مشخص شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در فارس برگزار می‌شود

ایسنا/فارس مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس گفت: دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در ۷ محور خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرائی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان برگزار می‌شود.

زهرا یقطین امروز، ۸ اردیبهشت در اولین جلسه استانی «خانواده و جوانی جمعیت» سال ۱۴۰۳ با اشاره به اجرای ماده ۱۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبنی بر اعطای جایزه به برترین‌ها اعم از افراد و دستگاه‌ها برای نیل به اهداف قانون، اظهار کرد: ستاد ملی جمعیت مکلف است به منظور اهدای سالانه جایزه ملی جوانی جمعیت نسبت به تدوین شاخص‌های ارزیابی و سنجش به تفکیک بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم‌نهاد، دستگاه‌های اجرائی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اقدام کرده و بر اساس گزارش ارائه شده از نهادهای ذیربط مبنی بر اثر بخشی بر رشد ازدواج و فرزندآوری در جامعه مخاطب نسبت به اعطای جایزه ملی اقدام کند.

وی از جمله اهداف اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت را ایجاد تغییر ملموس در رویدادهای حیاتی جمعیتی شامل ازدواج، موالید، طلاق و مرگ و میر در راستای رویکرد جوانی جمعیت، معرفی و ارتقای حداکثری شناخت آحاد مردم و مسئولان از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برشمرد.

یقطین افزود: از اهداف دیگر این طرح فراهم‌سازی شرایط برای گردهمایی و تبادل اندیشه بین صاحب‌نظران حوزه خانواده و جمعیت، ایجاد انگیزه و شوق آفرینش‌گری فرهنگی و هنری در خصوص ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری، ایجاد روحیه کار جمعی و زمینه‌سازی ظهور استعدادهای علمی، فرهنگی و هنری، ایجاد انگیزه و شوق تلاش در حوزه‌های مختلف علمی و فرهنگی کشور و فرهنگ‌سازی در فضای عمومی و نظام بهداشتی کشور است.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس با اشاره به امکان شرکت همزمان متقاضیان در هر ۲ سطح استانی و ملی، بیان کرد: مهلت ثبت‌نام تا ۱۰ اردیبهشت است و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وبگاه رویداد به نشانی www.jameyat.ir ، در این رویداد شرکت کنند و یا با دبیرخانه استانی به شماره ۳۲۱۲۶۷۹۴ و ۳۲۱۲۶۷۹۵ تماس بگیرند. 

وی اظهار امیدواری کرد: همان‌گونه که در سال گذشته کمیته استانی رویداد استان فارس در برگزاری اولین رویداد توسط ستاد ملی جمعیت شایسته تقدیر شناخته شد، در فرایند برگزاری دومین رویداد نیز همچنان افراد و مجموعه‌های شاخص در سامانه ثبت‌نام و به دبیرخانه معرفی شوند تا از چهره‌های تأثیرگذار در حوزه جوانی جمعیت در استان به نحو شایسته تقدیر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • برگزاری همایش جایزه استانی جوانی جمعیت ۲۶ اردیبهشت در قم 
  • ‌دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در فارس برگزار می‌شود
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟
  • میانگین سن والدین در اولین فرزندآوری در استان زنجان ‌چقدر بود؟
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس!
  • هوای پایتخت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت