Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: مستند «هنگامه شمردن ستاره‌ها» ویژه پاسداشت استاد شهریار با تهیه کنندگی مصطفی رزاق کریمی و کارگردانی قربانعلی طاهرفر یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ از شبکه مستند سیما پخش شد. به همین بهانه سهیل کریمی مستندساز و صاحب آثاری چون «فتنه شام»، «گزارشی از شرق»، «شکست هیمنه» و «زخم پیوار» طی یادداشتی به نقد و بررسی این فیلم پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تکرار این مستند نیز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.

در ادامه مشروح متن این‌یادداشت کوتاه را که برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته، می‌خوانیم؛

شناخت و شناساندن مفاخر هنری و فرهنگی این مرز و بوم به نسل‌های فعلی یکی از سخت‌ترین وظایف اهل رسانه خصوصاً مستندسازان است. مستند «چونان سرو؛ استاد شهریار» به کارگردانی قربان‌علی طاهرفر و تهیه‌کننده‌گی استاد مصطفی رزاق ‪ کریمی با کمک گرفتن از قطعات اصلی و برجسته زندگی این شاعر ایرانی و روایت از زبان خود آن هنرمند فقید و استفاده از نماهای کمتر دیده شده آرشیوی، حکایتی روان و پر از تعلیق از پرتره این شخصیت فرهیخته را در معرض دید مخاطب قرار داده است. گفتار کمکی متن که به یاری روایت خود استاد آمده، به خوبی سکانس‌های پراکنده مستند را به هم پیوند داده و روایت شخصی استاد شهریار هم سندیت روایت گوینده‌گفتار را محکم‌تر کرده و ارتباط مضاعف با مخاطب را همراه دارد.

نسلی که دهه چهارم عمر خود را سپری می‌کند و چیزی از حیات استاد شهریار به خاطر نداشته و در این بمباران تبلیغاتی رسانه‌ها و مسمومیت تحمیلی شبکه‌های اجتماعی، توان درک شنیدنی‌های آن زنده‌گی پر از فراز و فرود را ندارد، با این قبیل مستندها که بهترین و تاثیرگذارترین ابزار انتقال مفاهیم فرهنگی و اعتقادی است، هم عقبه پرافتخار خود را خواهد شناخت و هم چشم‌انداز پیش‌رو را پر از امید خواهد یافت.

مستند «شهریار» با دست گذاشتن روی برجستگی‌های رفتاری استاد که متأثر از زمانه ایشان و فرازهای مهم تاریخی ۱۰۰ سال گذشته ایران است، به نسل فعلی یادآوری می‌کند که این سرزمین چه قرن پر فراز و فرودی را پشت سر گذاشته و در این فراز و فرود چه انسان‌های پاک نهادی در بوته آزمایش باورمندی و روی سنان فرهنگ اصیل ایرانی شکل گرفته‌اند و این راه صعب، چه رهروان پرتوانی داشته و تا بدین‌جا رسیده است.

همان‌طور که گفته شد وام گرفتن از تصاویر آرشیوی کمتر دیده شده و شاهد مثال آوردن از اسناد تاریخی منحصربه‌فرد، از نقاط قوت این مستند است و لیکن با توجه به پر رنگ و لعاب بودن آثار این‌چنینی در فضای رسانه‌های امروزین، توقع می‌رفت سازنده‌گان این اثر در قسمت پرداخت عکس‌ها و تصاویر آرشیوی از گرافیک جذاب‌تر و متحرک‌های مخاطب پسندتر مانند موشن‌گرافیک استفاده کند. جهان امروز در حوزه رسانه، جهان جذب مخاطب با تصاویر چشم پرکن و بدیعی است که در کنار محتوا و مضمون غنی، آثار مستند ماندگار را می‌آفریند.

مستند «شهریار» به کارگردانی طاهرفر که سایه یکی از بهترین مستند زندگی‌نامه سازان معاصر چون استاد رزاق کریمی را بالای سر خود دارد، اثبات وجود ظرفیتی است که در آن اهالی رسانه مستند در صورت داشتن منابع آرشیوی، می‌توانند ناگفته‌های بسیاری را به منصه ظهور برسانند که نسل‌ها را با داشته‌های ناب خود آشنا کنند.

کد خبر 5492583 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهریار شعر معاصر فارسی فیلم مستند سی وسومین نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب تهران کتاب و کتابخوانی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران علی رمضانی یاسر احمدوند معرفی کتاب نهاد کتابخانه های عمومی کشور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین صفری دفاع مقدس استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۴۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود

مدیرکل صداوسیمای استان بوشهر با اشاره به اهمیت و جایگاه رادیو در بین مردم، بر لزوم توجه به کیفیت‌بخشی به محتوا در مقابل کمیت برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، مهدی حیدری صبح امروز در دورهمی خانواده رادیو بوشهر در روز رادیو با بیان اینکه رادیو، در میان مردم محبوبیت خاصی دارد، اظهار داشت: فعالان این عرصه از توانمندی بالایی برخوردار هستند که خدمت آنان درخور تحسین است.

وی رادیو را مؤثرترین وسیله ارتباطی با مردم در جامعه دانست و با اشاره به اهمیت و جایگاه رادیو در بین مردم، بر لزوم توجه به کیفیت‌بخشی به محتوا در مقابل کمیت برنامه‌ها تأکید کرد.

مدیرکل صداوسیمای استان بوشهر اضافه کرد: موضوع پژوهش برنامه‌ای از ارکان تولید محتوای مؤثر و مخاطب‌پسند برنامه‌سازان رادیو است که باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

قائم مقام صدا و سیمای استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه رادیو به عنوان یک رسانه گرم که از وضوح بالایی در انتقال پیام به مخاطب برخوردار است، گفت: رادیو همیشه جایگاه مخاطب خود را در مواجهه با تغییرات ماهیت و ساختاری نسبت به سایر رسانه‌ها داشته است. نقش رادیو به عنوان رسانه بحران نقش متمایز و برجسته‌ای است که اثربخشی آن در شرایط خاص و سهولت دسترسی آسان و اعتماد مخاطب به آن از شاخص‌های ویژه این رسانه دوست داشتنی است.

در ادامه کارکنان رادیو بوشهر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همکاران فقید و پیشکسوتان با بیان انتظارات و پیشنهادات خود خاطرات دوران کاری خود را نقل کردند.

در پایان از تلاش‌های شبانه‌روزی و متعهدانه همکاران و بازنشستگان رادیو تقدیر شد.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی
  • فرزاد حسنی «آقای خاص» را روایت می‌کند
  • بزرگداشت اکبر زنجان پور و دو جای خالی
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • برنامه‌های تولیدی رادیو بوشهر کیفی شود