Web Analytics Made Easy - Statcounter

آقای علیزاده در مراغه گفت: ۱۵ پایگاه نوآورانه در استان‌های دیم خیز با هدف انتقال جدید‌ترین یافته‌های تحقیقاتی، کاشت ارقام جدید در مزارع کشاورزان و انتقال بسته‌های زراعی ایجاد شده است.

در این پایگاه‌ها ۹۷ رقم بذر معرفی شده توسط موسسه تحقیقات دیم بسته به شرایط آب و هوایی در استان‌های دیم با شرایط آب و هوایی گرم، معتدل و سرد کاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کشاورزان با حضور در این مزارع با ارقام جدید و دستورالعمل‌ها و بسته‌های زراعی ارقام برای مراحل کاشت و داشت آشنا می‌شوند.

 این طرح در سال‌های گذشته با عنوان طرح امنیت غذایی با مشارکت ایکاردا اجرا می‌شد که از سال زراعی امسال توسط محققان موسسه دیم عملیاتی شده است.

 با وجود خشکسالی امسال، این طرح خارج از ایستگاه‌های تحقیقاتی و در مزارع کشاورزان با موفقیت اجرا شده و عملکرد پایگاه‌های نوآورانه در تمامی استان‌ها بیشتر از متوسط ارقام شاهد و بومی است.

آقای روستایی معاون غلات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور هم گفت: بیشترین سطح زیر کشت مزارع فناورانه در استان‌های آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و لرستان اجرا شده است.

ارقام جدید موسسه در مقایسه با ارقامی بومی درمقابل آفات، بیماری‌ها، خشکی و سرما مقاومت بالایی دارند.

بهترین روش معرفی ارقام جدید و انتقال یافته‌های تحقیقاتی برای کشاورزان کاشت این ارقام در مزارع خود کشاورزان است.

آقای خوشرو معاون حبوبات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز گفت: در مزارع نوآورانه ۱۶ رقم نخود و عدس کاشته شده است.

 در این مزارع کشاورزان می‌توانند عملکرد ارقام جدید تحقیقاتی را با بومی مقایسه کنند.

آقای عبادپور مدیر ترویج جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم گفت: پایگاه‌های نو آورانه با محوریت شمال و جنوب استان در شهر‌های هشترود، اهر و آبش احمد ایجاد شده است.

 ایجاد پایگاه‌های نوآورانه نقش اساسی در انتقال دانش فنی محققان به کشاورزان برای افزایش عملکرد و کاهش هزینه‌ها تولید در بخش کشاورزی است.

 برنامه‌های آموزشی و ترویجی جهاد کشاورزی، افزایش دانش کشاورزان برای دستیابی به عملکرد بهتر و و درآمد بیشتر است.

آقای عیدی مدیر زراعت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز گفت: ارقام جدید موسسه دیم از جمله هور، کمال، جام و راد در مقایسه با رقم سرداری ۲۰ تا ۳۰ درصد برتری عملکرد را دارند.

بیشتر ارقام این موسسه برای تولید پذر پرورشی در شهرستان‌های اشنتویه و پیرانشهر کاشته شده است.

عملکرد ارقام گندم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مزارع آذربایجان غربی بالای ۲ تن در هکتار است.

در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تاکنون ۹۷ رقم بذر دیم شامل گندم، جو، نخود، عدس، کلزا، گلرنگ، علوفه معرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسسه تحقیقات دیم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ارقام جدید پایگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • صدور اطلاعیه‌ای نسبت به بارش‌های سنگین به کشاورزان و دامداران
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر