Web Analytics Made Easy - Statcounter

یدالله حاتمی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا مواجهه منطقی و علمی با مشکلات و نواقص طرح اولیه هدفمندی یارانه ها را یک ضرورت دانست و اظهار داشت: در روش قبلی ضمن وجود رانت و فساد و عدم اثرگذاری در بهبود وضعیت قشرهای کم بضاعت، برخوردارترین قشرجامعه ( دهک دهم) بین ۱۹ تا ۲۳ برابر بیشتر از فقیرترین قشر( دهک اول) یارانه سوخت و دارو و دیگر مایحتاج عمومی استفاده می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شکل گیری رفتار و سبک غلط زندگی در جامعه را از دیگر مشکلات قانون قبل توزیع یارانه ها عنوان کرد و افزود: از نگاه کارشناسان اقتصادی توزیع یارانه ها با سبک و سیاق قبل رونق قاچاق، تضعیف تولید ، ناکارآمدی صنعت و رکود بازار کسب و کار را بدنبال داشت.

فرماندار آبدانان با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی قیمت گندم در داد و ستدهای جهانی اضافه کرد: اگر دولت آقای رئیسی بلافاصله نسبت به این تحولات اقتصادی واکنش مناسب و بموقع نشان نمی داد، بدون تردید با کشور با چالش های جدی در بخش تامین و توزیع کالاهای اساسی و عدم کنترل روند خطرناک قاچاق و هدررفت منابع روبرو می شد.

حاتمی، اصل پرداخت یارانه را یک راهبرد تعدیل کننده جهانی توصیف کرد و یادآور شد: شکل تقسیم و توزیع یارانه، شیوه پرداخت و میزان و منبع آن امری مهم و حائز اهمیت است که چنانچه با دقت و حساسیت اجرا نشود، منجر به وخیم ترشدن معیشت مردم ، افزایش تورم ، بزرگ ترشدن حجم دولت و کاهش اشتغال در جامعه خواهد شد.

وی اضافه کرد: تصمیم دولت سیزدهم برای واقعی کردن یارانه های چهار قلم از مواد خوراکی عموم مردم تصمیمی بجا، ضروری ، مقتدرانه و به سود مردم است که خواب مفسدان اقتصادی و رانتخواران فرصت طلب را پریشان کرده است.

فرماندار آبدانان با بیان این موضوع که درمان بیماری اقتصادی ممکن است در مرحله مقدماتی دردآور نیز باشد، تصریح کرد: شایسته است آحاد مردم ، دلسوزان انقلاب اسلامی و اصحاب رسانه با تبیین هوشمندانه موضوع و تشریح موقعیت جامعه افکار جمعی را آگاه و اقناع کنند که با ترجیح منافع درازمدت جامعه بر مسائل کوتاه مدت و مراعات دقیق موازین قانونی، دولت انقلابی را در به سرانجام رساندن برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت و کاهش فشارهای معیشتی بر مردم یاری کنند.

نظارت مستمر بازرسان بر وضعیت بازار، برخورد شدید با هنجارشکنان، گرانی نامتعارف میوه وتره بار، ضرورت صدور فاکتور واقعی برای اجناس و کالاها، نقش سازنده خبرنگاران در رفع مشکلات و هدایت جامعه و کارآمد شدن مدیران دستگاه های اجرایی از دیگر مباحث مهمی بود که فرماندار آبدانان به آنان تاکید و خواستار رفع عملی این معضلات شد.

برچسب‌ها ایلام آبدانان یارانه معیشتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام آبدانان یارانه معیشتی ایلام آبدانان یارانه معیشتی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست

دولت سیزدهم در راستای ارتقای امنیت غذایی مردم و اثرگذاری یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

به گزارش ایرنا، هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقای امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر.

تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • زمان واریز یارانه اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام شد
  • توزیع بیش از ۴ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان در میامی
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • لزوم توجه دولت به مشارکت و امنیت خاطر مردم در سرمایه‌ گذاری‌ ها
  • توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان شاهرود
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم