Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - خراسان‌جنوبی، «آب مایه حیات» این جمله‌ای است که همیشه شنیده‌ایم و می‌شنویم چرا که بدون آب حیات انسان و تمام موجودات زنده در خطر انقراض و نابودی است.

خراسان‌جنوبی یکی از استان‌هایی است که در منطقه شرقی کشور واقع شده و با چندین سال خشکسالی پی در پی منابع آبی زیرزمینی این استان به شدت افت کرده است به گونه‌ای که برخی از دشت‌های استان از جمله دشت سرایان به سبب پایین آمدن سطح آب‌های زیرزمینی نشست کرده و بخش قابل توجهی از چاه‌های کشاورزی مسدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قنات‌های خشکیده‌ای که زندگی می‌بخشیدند

یکی از مهمترین اقدامات بسیج سازندگی تلاش برای احیا، مرمت و بازسازی قنوات و چشمه‌های خشیکده یا کم‌آب خراسان‌جنوبی است که به آب رساندن این منابع آبی موجب رونق کشاورزی و زراعت در پایین‌دست و بالادست این چشمه‌ها و قنات‌ها شده است.

بسیج سازندگی با هدف اشتغال‌زایی پایدار در بخش کشاورزی و توسعه و رونق این حوزه و نیز محرومیت‌زدایی، اقدام به احیای قنات‌ها و چشمه‌هایی می‌کند و در این راستا نیز توفیقاتی را در سال گذشته و جاری کسب کرده است.

این چشمه‌ها سالیان دراز رنگ فوران آب را به خود ندیده بود اما با همت بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی دوباره احیا و زنده شده و زندگی‌بخش کشاورزان منطقه شد.

احیای قنوات با هدف مهاجرت معکوس به روستاها

مهدی هنری، رئیس بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بیرجند، اظهار داشت: بسیج سازندگی در راستای احیای قنوات و کمک به آبدهی آن‌ها به روستائیان کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱۷ پروژه شامل قنات، استخر و کانال بتنی در استان انجام شد، تصریح کرد: اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد و ۷۱۰ میلیون تومان برای این پروژه‌ها هزینه شده است.

رئیس بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی یادآور شد: اجرای این طرح‌ها از طریق اعتبارات محرومیت‌زدایی سپاه، مؤسسات خیریه جهاد کشاورزی، مشارکت مردمی و گروه‌های جهادی تأمین شده است.

میزان آبدهی قنوات ۲ برابر شده است

هنری با بیان اینکه میزان آبدهی برخی از قنوات دو برابر شده است، ادامه داد: میزان رشد و آبدهی برخی قنوات به سبب تثبیت، احیا، مرمت و بازگشایی آن‌ها دوبرابر شده و برنامه‌های سال جاری این نهاد انقلابی استمرار فعالیت‌ها خواهد بود.

رئیس بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی اشتغال پایدار، مهاجرت معکوس از شهر به روستا، تولید محصولات باکیفت و سالم، تامین امنیت غذایی سالم، توسعه رونق کشاورزی و حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی را از مزایای این پروژه‌ها دانست.

وی با اشاره به پروژه‌های شاخص انجام شده، اضافه کرد: قنات جنت‌آباد قاین در هفته بسیج سازندگی به بهره‌برداری رسید و برای این پروژه ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده و حجم کار این طرح ۲۴۰ متر سرگشا و کول‌گذاری بوده است.

هنری با اشاره به این که ۱۰ سالی می‌شود که پروژه‌های تأمین منابع آب کشاورزی، احیاء و مرمت قنوات در اولویت پروژه‌های بسیج سازندگی قرار دارد افزود: این طرح‌ها با همکاری مردم و سازمان جهاد کشاورزی در تمامی شهرستان‌ها در حال انجام است.

موفقیت بسیج سازندگی در اجرای طرح های کیفی و کم هزینه 

وی هدف اصلی بسیج سازندگی را اجرای پروژه های عام المنفعه و زودبازده در نقاط دورافتاده و محروم استان دانست و خاطرنشان کرد: آماده همکاری با همه دستگاه های اجرایی، ایجاد اشتغال و توسعه روستاهای محروم استان هستیم.

هنری با بیان اینکه اهدای هزینه‌های مربوط به ختم و ترحیم برای احیای قنوات کشاورزی کاری جدیدی بود، افزود: با توجه به کار خوبی که شد مردم استان می‌توانند نذورات خود را در ماه محرم و صفر و هزینه‌های مراسمات در بحث کمک پروژه‌های زیر ساخت اشتغال اختصاص دهند و چون پروژه‌های آب و کشاورزی اولویت استان است این اقدامات خیرخواهانه می‌تواند کمک بزرگی باشد.

خراسان‌جنوبی بیشترین رشته قنات و چشمه سار را دارد

وی اظهار کرد: خراسان‌جنوبی بیشترین رشته قنات و چشمه سار را دارد و نیاز به احیای قنوات، استخر ذخیره آب و کانال‌کشی تا سر مزارع دارد که این طرح به عنوان آبخیز تا جالیز از تفاهم به مرحله کارشناسی و ان شاءالله در آینده نه چندان دور با ریز پروژه‌هایی که مشخص می‌شود به انعقاد قرارداد با وزارت جهاد کشاورزی منتهی می‌شود.

وی افزود: امیدواریم هم بخش مردمی، جلب خیرین و همکاری گروه‌های جهادی که بی منت و پر تلاش پای کار ایستادند و هم منابع اعتباری که از طرف دولت و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و بسیج سازندگی برای این کار گذاشته می‌شود اجرا شود.

وی یادآورد شد: ۸۹۰ مین قنات مشترک بین سازمان جهادکشاورزی و همکاری همه جانبه بسیج سازندگی در سفر اخیر رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در روستای جنت آباد بخش سده شهرستان قاین افتتاح شد.

رئیس بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی بیان کرد: یکی از مزیت‌های پروژه‌های محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی احصا پروژه‌ها و نیازهای زیرساختی با اولویت مردمی و پس از جلسات متعدد تسهیل گری در دل روستاها است یعنی مردم در تصمیم سازی و اولویت‌بندی و سیاست گذاری فعالیت‌های روستا نقش اساسی دارند.

خراسان جنوبی در عملیات احیای قنوات پیشتاز است

رئیس بسیج سازندگی کشور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به پیشتازی خراسان جنوبی در احیای قنوات، گفت: این نهضت با هم افزایی بین نهادها و مشارکت حداکثری مردم و خیرین باید شتاب بگیرد.

وی با بیان اهمیت تأمین آب مناطق روستایی که از اولویت های طرح جامع محرومیت زدایی مردم پایه است، ادامه داد: بنا به اقتضا و شرایط و بررسی های انجام شده مسئله اول ماندگاری مردم در روستاها موضوع آب برای شرب و بحش کشاورزی است.

رئیس بسیج سازندگی کشور به آغاز طرح ستاد احیای قنوات در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این اقدام از قبل در برنامه مشترک بسیج، سپاه و جهاد کشاورزی به نمایندگی از استانداری انجام شده است.

مشارکت خیرین برای احیای قنوات

سردار زهرایی تأکید کرد: تا مقوله محرومیت زدایی را مردم پایه نکنیم و مشارکت حداکثری مردم و خیران در آن نباشد موفقیت ها تضمین شده نیست.

رئیس بسیج سازندگی در ادامه گفت: مردم در خراسان جنوبی با وجود تمام مشکلات معیشتی که دارند اما در مباحث مذهبی از جمله بازسازی عتبات، کمک مومنانه یا در مباحث خیری از جمله محرومیت زدایی از متوسط کشور بالاتر هستند.

سردار زهرایی ادامه داد: حجم محرومیت در خراسان جنوبی زیاد است و منابع محدود اما همه باید در کنار هم قرار گرفته و محرومیت زدایی کنیم.

انتهای پیام/۳۶۳۵

منبع: فارس

کلیدواژه: بسیج سازندگی احیا قنوات خراسان جنوبی آب رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی بسیج سازندگی محرومیت زدایی جهاد کشاورزی احیای قنوات پروژه ها انجام شد چشمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی گفت: برای پروژه آب‌رسانی به روستاهای کم‌برخوردار استان هزار میلیارد تومان جهت حفاری، لوله‌گذاری و همچنین لوله‌کشی هزینه خواهد شد که ۵۰۰ میلیاردتومان آن در شهرستان بوکان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، تقی نجمی، امروز _شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته بسیج سازندگی اظهار کرد: مأموریت بسیج سازندگی در سپاه یکی از مأموریت‌های مهم این مجموعه و همواره مورد تأکید فرماندهان است و آذربایجان‌غربی در بحث محرومیت‌زدایی و بسیج سازندگی از استان‌های پیشرو در سطح کشور است.

وی افزود: پروژه‌های بسیج سازندگی جز پروژه‌های کوتاه مدت است و در کمترین زمان به نتیجه می‌رسید و مردم شیرینی این خدمت را احساس می‌کنند.

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی گفت: امروزه در تمام عرصه‌ها گروه‌های جهادی فعال هستند و ۶ هزار و ۱۰۰ گروه جهادی در مناطق مختلف استان فعالیت می‌کنند.

نجمی با اشاره به اقدامات سپاه در هفته بسیج سازندگی تصریح کرد: غبارروبی مزار شهدا، دیدار با ائمه جمعه استان، افزایش حضور گروه‌های جهادی در مناطق محروم، دیدار با خانواده شهدا توسط جهادگران بسیجی، برگزاری رزمایش جهادگران فاطمی در سراسر استان و افتتاح ۷۰ طرح با اعتباراتی بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان در حوزه اقتصاد مقاومتی از جمله این موارد است.

وی عنوان کرد: برپایی غرفه‌های اقتصاد مقاومتی در سراسر استان، مرمت و بازسازی ۶۵ واحد منازل مناطق محروم، اعزام اکیپ‌های متخصص پزشکی و دامپزشکی به مناطق محروم، دیدار جهادگران با استاندار آذربایجان‌غربی، توزیع ایزوگام رایگان برای خانواده‌های بی بضاعت، افتتاح راه‌های روستایی به طول ۹ کیلومتر در شهرستان شوط و شش کیلومتر در شهرستان ارومیه از جمله دیگر اقدامات است.

نجمی با اشاره به پروژه بزرگ آب‌رسانی به بیش از ۶۰۰ روستای استان آذربایجان‌غربی که توسط قرارگاه امام حسن (ع)، قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) و بسیج سازندگی سپاه شهدا آذربایجان‌غربی در دست اقدام است، ادامه داد: برای این پروژه هزار میلیارد تومان جهت حفاری، لوله‌گذاری و همچنین لوله‌کشی به روستاهای کم‌برخوردار هزینه خواهد شد که ۵۰۰ میلیاردتومان آن در شهرستان بوکان خواهد بود.

معاون هماهنگ کننده سپاه شهدا آذربایجان‌غربی در خصوص اقدامات سال گذشته نیز خاطرنشان کرد: توزیع ۶۴۰ بسته توزیع کیف و کفش، برپایی ایستگاه‌های جمع‌آوری کمک‌های مردمی به تعداد ۲۳ ایستگاه جهت کمک به مردم مظلوم غزه، برپایی نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در تمامی شهرستان‌های استان به جز چهاربرج و باروق جهت فروش تولیدات فعالان این حوزه، احداث ۲۲۰ کیلومتر افتتاح پروژه آسفالت بین مزارع در قالب ۱۰ پروژه در سطح استان و ایجاد هزار و ۶۰۶ فرصت شغلی از جمله این موارد است.

نجمی مهمترین فرصت‌های شغلی را تسهیلات در حوزه دامداری، قالیبافی، کشاورزی، چرم‌دوزی عنوان کرد و ادامه داد: تسهیلات ارائه شده در حوزه اقتصاد مقاومتی در سال گذشته ۲۲۰ میلیارد تومان بود که این رقم ۶۰ درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرده بود که ۴۰ درصد به علت مشکلات مربوط به دریافت‌کنندگان تسهیلات پرداخت نشد.

وی با اشاره به تخصیص ۵۰ هزار بسته معیشتی طی سال گذشته گفت: هر بسته یک یا یک‌ونیم میلیون تومان ارزش داشت که به نیازمندان اهدا شد.

کد خبر 750735

دیگر خبرها

  • ایجاد بیش از یکهزار و 600 فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی آذربایجان‌غربی
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • آبرسانی به ۶۰۰ روستای آذربایجان غربی
  • آب‌رسانی به ۶۰۰ روستای کم‌برخوردار با اختصاص اعتبار هزار میلیاردتومانی
  • ایجاد ۱۶۰۶ فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی سپاه آذربایجان‌غربی
  • همه ارکان دولت درگیر طرح نهضت ملی مسکن/ جهادگران پای کارند
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی بسیج سازندگی استان برای اجرای یک‌هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی
  • با شعار «خدمت بی‌منت» در خدمت مردم هستیم
  • جلوی وارد شدن خسارت به خانه‌های روستای مختاران گرفته شد