Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارائه طرح جرم انگاری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به رئیس پارلمان الجزایر، شکست کودتای طرابلس از نگاه نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی و اتهام تلویحی اتیوپی علیه سودان از جمله خبرهای آفریقا هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نمایندگان اسلامگرای  پارلمان الجزایر طرح « جرم انگاری» عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را به رئیس این پارلمان ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

« یوسف عجیسه» نماینده وابسته به حزب اسلامگرای «جامعه صلح » الجزایر به خبرنگار خبرگزاری آناتولی گفت: نمایندگان این حزب در پارلمان ( 65 نماینده از مجموع 452 نماینده ) این طرح را به رئیس پارلمان ارائه دادند.

حزب اسلامگری «جامعه صلح» بزرگترین جناح سیاسی معارض در پارلمان الجزایر است و دبیرکل این حزب بارها اعلام کرده‌ است که از سیاست خارجی الجزایر حمایت می‌کند.

دولت الجزیره بارها حمایت خود را از آرمان‌های فلسطین اعلام و تصریح کرده‌ است: دولت مستقل فلسطینی با مرکزیت قدس شریف باید تشکیل شود و نظامیان صهیونیستی بایستی تا مرزهای سال 1967 عقب نشینی کنند.

عجیسه با بیان اینکه طرح جرم انگاری عادی سازی روابط با تل آویو همزمان با سالگرد تاسیس این رژیم صهیونیستی ( روز نکبت) به رئیس پارلمان ارائه  شد، اظهار داشت: بر اساس این طرح، هرگونه برقرای ارتباط به طور مستقیم یا غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی ممنوع است.

وی با اشاره به اینکه طرح مزبور در هفت بند طراحی شده است، گفت: در بند دوم این طرح آمده است هرگونه سفر میان الجزایر و رژیم صهیونیستی ممنوع است و هرکس که تابعیت این رژیم  را دارد  و یا از مراکز دپیلماتیک اسرائیل ویزا گرفته باشد، اجازه ورود به الجزایر به او داده نمی‌شود.

این نماینده پارلمان الجزایر تصریح کرد: در صورتی که این طرح با رای مثبت 1+50 اعضای شورای ملی خلق ( اتاق اول پارلمان ) تصویب شود،  پس از آن مصوبه مزبور به اتاق دوم یعنی شورای ملی ارجاع خواهد شد و در صورت تصویب در آنجا به عنوان قانون لازم الاجراء خواهد بود.

دبیبه: طرح کودتا شکست خورد

به دنبال درگیری نظامی در طرابلس و ترک این شهر توسط نخست وزیر منتخب پارلمان لیبی «عبدالحمید دبیبه» نخست وزیر دولت وحدت ملی طی سخنانی که از تلویزیون این کشور بخش شد، اظهار داشت: طرح کودتا شکست خورد و امروز شاهد مرگ آن به طور رسمی هستیم.

« فتحی باشاغا» بامداد دیروز وارد طرابلس شد تا به طور رسمی فعالیت دولت منتخب پارلمان لیبی را در پایتخت این کشور شروع کند. با ورود نخست وزیر منتخب پارلمان به طرابلس درگیری نظامی میان طرفداران باشاغا و دبیبه شروع شد که در جریان آن،  نخست وزیر دولت منتخب پارلمان ناگزیر شد در همان روز طرابلس را ترک کند

به گزارش پایگاه خبری « الوسط – لیبیا» دبیبه با بیان اینکه امنیت به طرابلس بازگشته است، تصریح کرد: شبه نظامیان طرفدار باشاغا از طرابلس فرار کرده‌اند و امنیت به این شهر بازگشته است لذا سفارتخانه‌ها و مراکز دیپلماتیک می‎توانند فعالیت خود را از سربگیرند و دولت وحدت ملی امنیت آنها را تامین می‎کند.

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی با تاکید بر اینکه دولتش تا برگزاری انتخابات سراسری در این کشور در قدرت باقی خواهد ماند، اظهار داشت: برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری تنها راه برون رفت لیبی از شرایط کنونی است.

درگیری نظامی در لیبی همزمان با ورود «باشاغا» به طرابلس

نخست وزیر دولت منتخب پارلمان لیبی پس از ترک طرابلس در یک نشست خبری در شهر سرت ( شرق لیبی ) شرکت و دولت دبیبه را به استفاده از سلاح و اموال عمومی برای تقویت قدرتش متهم کرد.

باشاغا با بیان انیکه دبیبه طرابلس را به تصرف خود در آورده است، گفت: ما فعالیت دولت خود را در شهر سرت از چهارشنبه هفته جاری از سرخواهیم گرفت و منتظر روزی خواهیم ماند تا این دولت در پایتخت به طور رسمی وظایف خود را انجام دهد.

اتهام اتیوپی علیه سودان

وزیر خارجه اتیوپی روابط کشورش را با سودان مطلوب و مناسب ندانست و به طور تلویحی خارطوم را به حمایت از جنگجویان جبهه آزادی بخش تیگرای متهم کرد.

« دمکی مکونن» طی گزارشی که به پارلمان اتیوپی ارائه کرد، اظهار داشت: مناسبات آدیس آبابا و خارطوم خوب نیست به ویژه از زمانی که سودان به پایگاهی برای شورشیان ( جنگجویان ) جبهه آزادی بخش تیگرای تبدیل شده است.

به دنبال اوج گرفتن اختلافات دولت آدیس آبابا با جبهه آزادی بخش تیگرای ، نخست وزیر اتیوپی در آبان ماه سال 1399 به ارتش این کشور دستور داد تا یگان‌های خود را به ایالت تیگرای ( شمال اتیوپی و هم مرز با سودان ) اعزام کند و عناصر جبهه آزادی بخش تیگرای را  سرکوب کند.

آتش جنگ تیگرای تا حدود زیادی فروکش کرده‎ است اما درگیری‎‎های پراکنده در این ایالت به طور همچنان وجود دارد.  این جنگ تاکنون هزاران کشته و مجروح به جای گذاشته‎ و بیش از 50 هزار نفر از شهروندان اتیوپیایی به سودان پناهنده شده‎اند.

به نوشته رونامه « راکوبه نیوز » چاپ خارطوم، وزیر خارجه اتیوپی به نمایندگان پارلمان این کشور گفت: سودان از جنگ تیگرای بهره برداری کرده و به مرزهای اتیوپی حمله کرده است.

به دنبال سرگرم شدن دولت آدیس آبابا به جنگ تیگرای ارتش سودان برخی مناطق مرزی این کشور که در کنترل کشاورزان و شبه نظامیان مورد حمایت آدیس آبابا بود، از تصرف آنها خارج کرد.

خارطوم مدعی است ارتش سودان هم اینک در مرزهای بین‎المللی با اتیوپی مستقر شده است اما دولت ادیس آبابا این موضوع را رد کرده است و تاکید دارد: هنوز هیچ توافق نهایی درخصوص ترسیم مرزهای مشترک میان دو طرف صورت نگرفته است.

وزیر خارجه اتیوپی خواستار حل و فصل اختلافات این کشور با سودان از راهکارهای مسالمت آمیز شده است.

بازگشت روند دموکراتیک به تونس

گروهی از فعالان سیاسی تونس «شورای ملی دفاع از آزادی و دموکراتیک» را در این کشور تاسیس کردند که هدف از آن بازگشت تونس به روند دموکراتیک است.

به نوشته پایگاه خبری « الصباح نیوز » تونس،  رئیس شورای ملی آزادی و دموکراتیک در یک نشست مطبوعاتی گفت: اقداماتی که رئیس جمهور از سوم مردادماه سال گذشته تاکنون انجام داده، سبب شده ‎است،  تونس به سمت دیکتاتوری حرکت کند

« قیس سعید» با صدور فرمانی ، هشام المشیشی را از سمت نخست وزیری برکنار کرد، به فعالیت پارلمان تونس پایان داد و مصونیت نمایندگان آن را لغو کرد. احزاب سیاسی این اقدام رئیس جمهور تونس را کودتا علیه روند دموکراتیک در این کشور خواندند و قیس سعید را مسئول افزایش بحران سیاسی در این کشور معرفی کردند.

در این نشست خبری، رئیس شورای ملی آزادی و دموکراتیک تصریح کرد: شرایط تونس پس از سوم مردادماه به وضوح تغییر کرده ‎است. حقوق و آزادی‎های شهروندان به صورت آشکار نقض می‎شود و دادگاه‎های نظامی به طور بی‌سابقه افزایش پیدا کرده‎اند.

«عیاشی همامی» هدف از تاسیس شورای ملی آزادی و دموکراتیک را دفاع از قربانیان نقض حقوق بشر، کمک به قضات در مبارزه شان برای حفظ استقلال دستگاه قضایی و مشارکت در بازگشت تونس به روند دموکراتیک خود عنوان کرد.

وی خواستار انجام گفت‎وگوی  ملی برای پایان دادن به بحران سیاسی در تونس شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جبهه آزادی بخش تیگرای آزادی و دموکراتیک پارلمان الجزایر عادی سازی روابط روند دموکراتیک رژیم صهیونیستی نخست وزیر دولت منتخب پارلمان دولت وحدت ملی آدیس آبابا جرم انگاری شورای ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن

یک رسانه غربی در مطلبی با توجه به افزایش هجوم مهاجران از انگلیس به ایرلند در سایه اجرای طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک این را عامل خشم مقامات ایرلند و تیرگی روابط بین دوبلین-لندن دانست. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هفته نامه اشپیگل در مطلبی به تیرگی روابط بین ایرلند و انگلیس در سایه طرح ضد مهاجرتی رواندای ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس پرداخته ونوشت: لحن بین ایرلند و انگلیس متشنج‌تر می‌شود. پس از آنکه دولت ایرلند توافق رواندا را مقصر افزایش تعداد پناهجویان در این کشور دانست، نخست‌وزیر بریتانیا، اکنون صحبت‌های مربوط به بازگرداندن آنها را رد کرده است.

ریشی سوناک روز دوشنبه به تلویزیون آی‌تی‌وی گفت: اگر اتحادیه اروپا بازگشت پناهجویان به فرانسه را که مهاجران غیرقانونی (به بریتانیا) از آنجا می‌آیند، نپذیرد، ما هم تمایلی به بازگرداندن پناهجویان از اتحادیه اروپا از طریق ایرلند نداریم.

دولت ایرلند پیش از این از افزایش پناهجویان خبر داده بود که بیشتر آنها وارد استان ایرلند شمالی بریتانیا شده بودند. سایمون هریس، نخست وزیر ایرلند روز یکشنبه گفت: ایرلند "محلی برای مشکلات مهاجرت دیگران ایجاد نخواهد کرد." به گفته مایکل مارتین، وزیر امور خارجه ایرلند، بیش از 80 درصد از پناهجویان در حال حاضر از مرز زمینی ایرلند شمالی که بخشی از بریتانیا است، عبور می کنند.

هریس اکنون در حال بررسی تغییراتی در قانون است تا پناهجویان را به عقب بازگرداند. نیروهای راست‌گرا در ایرلند ادعا می‌کنند که این افزایش وضعیت بازار مسکن را تشدید می‌کند.

با این حال، سوناک هیچ علاقه ای به توافقنامه بازگشت بین ایرلند و بریتانیا نشان نمی دهد. نخست وزیر بریتانیا گفت که افزایش مهاجرانی که از بریتانیا به ایرلند می آیند گواه این است که سیاست جنجالی رواندا کارآمد است. سوناک آخر هفته گذشته گفت: سیاست بازدارندگی دولت او در حال حاضر تأثیر دارد زیرا پناهجویان از آمدن به اینجا می ترسند.

حتی پس از برگزیت، هیچ کنترلی در مرز بین ایرلند و ایرلند شمالی وجود ندارد تا از دامن زدن به تنش‌های جدید پس از چندین دهه درگیری در ایرلند شمالی جلوگیری شود.

جلسه ای که برای دوشنبه بین جیمز کلورلی، وزیر کشور بریتانیا و هلن مک انتی، وزیر دادگستری ایرلند برای حل این مناقشات برنامه ریزی شده بود در یک اطلاعیه کوتاه لغو شد. در ایرلند این گمانه‌زنی وجود داشت که دولت بریتانیا نمی‌خواهد در آستانه انتخابات محلی انگلیس در روز پنج‌شنبه خیلی همکار ظاهر شود.

هنوز هیچ پناهنده ای طی قانون ضد مهاجرتی رواندا به آفریقا اخراج نشده است، اما بسیاری از پناهجویان در حال حاضر از بریتانیا به ایرلند سفر می کنند که این موجبات خشم مقامات ایرلند را برانگیخته است.

به این ترتیب حتی قبل از پرواز اولین هواپیمای حامل مهاجران به آفریقا، سیاست لندن در مورد رواندا باعث ناراحتی جدی نزدیکترین همسایه بریتانیا شده است. مقامات دوبلین اخیراً افزایش گسترده پناهجویانی را ثبت کرده اند که از بخش بریتانیایی جزیره زمرد از طریق مرز باز وارد جمهوری ایرلند شده اند. دولت سایمون هریس، نخست‌وزیر تازه روی کار آمده ایرلند از هم‌اکنون یک قانون اضطراری و بازگشت پناهجویان به خاک بریتانیا را در دستور کار قرار داده است.

روز دوشنبه، مقامات بریتانیا روند بازداشت پناهندگان "غیرقانونی" را که برای اخراج به رواندا برنامه ریزی شده بودند، آغاز کردند. به گفته ریشی سوناک، انتظار می رود اولین پروازهای پناهندگی تا ژوئیه و زودتر انجام شود. اما نخست وزیر که به شدت در درون حزب با چالش مواجه شده است نیاز فوری به کسب امتیاز از جناح راست حزب خود و رای دهندگان دارد. محافظه کاران در معرض تهدید از دست دادن گسترده کرسی ها در انتخابات محلی روز پنجشنبه قرار دارند.

در این میان میشل اونیل، نخست وزیر ایرلند شمالی، از حزب کاتولیک-جمهوری خواه شین فین، که در سال آینده نیز به دنبال قدرت در جمهوری است، نیز سوپ سیاسی خود را در این مناقشه می پزد. وی گزارش داد که هنوز هیچ یک از اعضای دولت ایرلند با او تماس نگرفته اند و نتیجه گیری خود را انجام داده است: "شما می بینید که دولت در این مورد چقدر بی نظم است." البته رسیدگی به مسائل پناهندگی به هیچ وجه بر عهده دولت منطقه ای بلفاست نیست و فقط لندن می تواند به ایرلندی ها کمک کند.

در شرایط فعلی مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، مشکلات مربوط به مهاجران تحت تعقیب و ناخواسته در ایرلند برجسته تر شده است. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، هزاران پناهنده اوکراینی بسیار سخاوتمندانه پذیرفته شدند و اکنون انتظار می رود دوباره کشور را ترک کنند. صدها پناهجو به دلیل نبود مکان مناسب مجبور به اسکان در چادرها هستند و بسیاری از آنها در مقابل دفتر مسئول آنها در پایتخت کمپ می زنند. سال‌هاست که کمبود مسکن به‌ویژه در کلان‌شهر دوبلین وجود دارد و بی‌خانمان‌ها دائماً در حال افزایش است.

هدف از قانون رواندا جلوگیری از عبور پناهندگان از کانال انگلیسی مانش با قایق های کوچک است. دولت بریتانیا برای این معامله میلیون ها دلار به رواندا می پردازد. دادگاه عالی انگلیس این پیمان پناهندگی را غیرقانونی اعلام کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

این قانون جدید قصد دارد با اعلام رواندا به عنوان کشور ثالث امن و جلوگیری از درخواست تجدیدنظر در دادگاه های بریتانیا علیه اخراج، حکم دادگاه عالی را لغو کند. سازمان شورای پناهندگان که برای پناهنجویان در این کشور کمپین می کند، از این طرح انتقاد کرد و نسبت به هزینه های بالا، هرج و مرج و رنج انسانی هشدار داده است.

بعد از تصویب قانون اخراج پناهندگان به رواندا در پارلمان انگلیس سازمان ملل و شورای اروپایی هم انتقاد شدیدی به آن وارد کرده واین کشور را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند