Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:58:32 GMT

جزئیات جایزه حقوق بشر اسلامی اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۱۹۷۶

جزئیات جایزه حقوق بشر اسلامی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، "شیوه‌نامه اهدای جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی" را در ۷ بخش با عناوین معرفی جایزه، معیارها و شاخص‌ها، هیأت انتخاب برگزیدگان جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، مبلغ جایزه، زمان اعطای جایزه، کارگروه شناسایی و معرفی نامزدهای جایزه و شرح وظایف دبیر هیأت انتخاب برگزیدگان جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، منتشرکرد که مفاد هر کدام از بخش‌ها به شرح زیر است:

جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، جایزه‌ای (افتخاری) است که از سوی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به فعالان حقوق بشر یا قربانیان نقض حقوق بشر (حقیقی یا حقوقی) که در عرصه‌های زیر فعالیت برجسته و مؤثری دارند، فارغ از دین، نژاد، رنگ، جنسیت و ملیت، اهدا می‌گردد:

- نظام سازی، سیاست گذاری، ادبیات سازی، فرهنگ سازی (ترویج و آموزش) در حوزه حقوق بشر اسلامی؛

- اقدام روشنگرانه و اثربخش در افشای نقض فاحش حقوق بشر یا مقابله با استفاده ابزاری از حقوق بشر از سوی ناقضان حقوق بشر (امر به معروف و نهی از منکر)؛

- ایثار جان و مال و سلامت برای حفظ، احیا یا تکریم حیثیت ذاتی و حقوق بنیادین انسان‌ها و حمایت از قربانیان نقض حقوق بشر؛

- ایفای نقش رهبری در شکوفایی ظرفیت‌های فطری ملت‌ها یا جنبش‌های آزادی بخش برای مبارزه حق طلبانه در راه صیانت از استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل در مقابل دولت‌های استکباری یا گروه‌های تروریستی در عرصه حقوق سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ….

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معیارها و شاخص‌ها

معیارها و شاخص‌های انتخاب نامزدها به شرح زیر است:

۱) فعالیت منطبق با اهداف یا مواد اعلامیه حقوق بشر اسلامی (قاهره -۱۹۹۰) باشد.

۲) در ابعاد ملی یا منطقه‌ای یا جهانی اثرگذار باشد.

۳) اولویت با فعالیت‌هایی است که به شکل نوآورانه باشد.

۴) اشخاصی که فراتر از وظایف سازمانی و حرفه‌ای خود اقدام به فعالیت نموده باشند، اولویت دارند.

هیأت انتخاب برگزیدگان جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی
تمامی نامزدها در کمیته اعطای جایزه مورد بررسی قرار می‌گیرند. کمیته مرکب از افراد حقوقی زیر خواهد بود:

دبیر ستاد حقوق بشر (رئیس هیأت انتخاب)؛

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر (دبیر هیأت)؛

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه؛

رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی؛

معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛

دو نفر از شخصیت‌های صاحب نظر به تشخیص رئیس هیأت.

مبلغ جایزه: برندگان جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، تندیس و گواهی اعطای جایزه را به همراه ۱۰ سکه تمام بهار آزادی دریافت خواهند کرد.

زمان اعطای جایزه: جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی هر ساله در مراسمی که با حضور برندگان جایزه در ۱۴ مردادماه (۵ اوت) به مناسبت بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی برگزار خواهد شد، از سوی رئیس [۱] یا دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اعطا می‌گردد.

کارگروه شناسایی و معرفی نامزدهای جایزه

دستگاه‌های عضو این کارگروه شامل اعضای مرتبط در ستاد حقوق بشر و سایر دستگاه‌های ذی ربط هستند که بر اساس شاخصه‌های شیوه نامه به معرفی و بررسی افراد واجد شرایط پرداخته تا نامزدهای واجد شرایط حداقلی به هیأت انتخاب معرفی شوند:

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر (رئیس جلسه)

نماینده وزارت امورخارجه

نماینده وزارت کشور

نماینده وزارت دادگستری

نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نماینده دادستانی کل کشور

نماینده دیوانعالی کشور

نماینده فرماندهی کل انتظامی

نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

نماینده مجمع جهانی اهل بیت (ع)

نماینده مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

نماینده جامعه المصطفی (ص) العالمیه

شرح وظایف دبیر هیأت انتخاب برگزیدگان جایزه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی

برگزاری جلسات کارگروه؛

دریافت پیشنهادها در خصوص نامزدهای جایزه حقوق بشر اسلامی از دستگاه‌های ذی‌ربط؛

بررسی شرح حال نامزدها؛

پیگیری دعوت از برگزیدگان؛

تهیه تندیس، لوح و جایزه برندگان؛

انجام هماهنگی‌های لازم جهت برگزاری مراسم.

رئیس قوه قضائیه، رئیس ستاد حقوق بشر است.

کد خبر 5493430 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق بشر جایزه حقوق بشر اسلامی ستاد حقوق بشر شهرداری تهران علیرضا زاکانی قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده آلودگی هوا شورای شهر تهران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران احتکار حج تمتع شهر تهران شهردار تهران ترافیک قوه قضاییه دادستانی تهران نماینده وزارت ستاد حقوق بشر اعطای جایزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران

آفتاب‌‌نیوز :

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضاییه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر درباره برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضاییه است. کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند. 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضاییه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضاییه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضاییه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده ۴۱ قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت. 

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد. 

«فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت. 

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • مهلت ارسال اثر به رویداد جوانی جمعیت در سمنان تمدید شد
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • حقوق بازنشستگان ۳۵ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • حقوق کارگران در موعد مقرر پرداخت شود
  • 900 برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت/ جشن روز دختر در هزار شهر کشور
  • 9۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت/ جشن روز دختر در هزار شهر کشور
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت