Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از روش‌هایی که شما می‌توانید خلافی خودروی خود را استعلام بگیرید، از طریق بارکد کارت خودرو است.

این یک روش خیلی آسان و سریع است؛ اما چگونه باید استعلام خلافی خودرو با بارکد را انجام داد؟ ما این پرسشی است که در ادامه این مقاله پاسخ داده‌ایم. برای آشنایی با مراحل و نکات استعلام خلافی خودرو با بارکد، مطالعه این مطلب را به شما توصیه می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس همراه ما باشید.

بارکد کارت خودرو چیست؟

خطوط میله‌ای مشکی کنار هم که روی جعبه و کارت‌ها بارکد است. بارکد چیز جدیدی نیست و خیلی سال است که آن را می‌بینیم و استفاده می‌کنیم. در این چند سال، از اهمیت آن نه تنها کم نشده، بلکه شاهد افزایش استفاده آن از جمله روی کارت خودرو بوده‌ایم. پشت این میله‌های مشکی، اطلاعات بسیاری نهفته است که با استفاده از یک اسکنر بارکدخوان می‌توان آن‌ها را رمزگشایی کرد.

بارکد کارت خودرو یا بارکد پستی چیزی جدا از اصل خود ماهیت بارکد نیست. این بارکد که پشت کارت خودرو قرار دارد، حاوی تمامی اطلاعات خودرو است. در حقیقت با اسکن این بارکد به راحتی می‌توان به تمامی اطلاعات اصلی خودرو دست پیدا کرد. هرچند که خیلی کم پیش می‌آید تا از این بارکد استفاده کرد. مهم‌ترین کاربرد بارکد برای افراد، استعلام خلافی خودرو است.

کاربرد بارکد کارت خودرو چیست؟

همان‌طور که در بالا هم نوشتیم، یکی از روش‌های استعلام خلافی خودرو با بارکد است. در حقیقت این مهم‌ترین کاربرد بارکد کارت خودرو بوده که هر فردی به راحتی می‌تواند از آن استفاده کند. البته زیر بارکدها اعدادی نوشته شده‌اند که دارندگان خودرو از این اعداد برای استعلام استفاده می‌کنند. برای به دست آوردن اطلاعات خودرو از طریق این بارکدها باید از دستگاه‌های بارکدخوان استفاده کنید. پلیس راهنمایی و رانندگی و دیگر سازمان‌های مرتبط این امکان را دارند و در مواقع ضروری هم استفاده می‌شود.

بارکد کارت در کجا قرار دارد؟

بارکد کارت خودرو در پشت کارت (سمت راست یا چپ در کارت‌های جدید و قدیم) قرار دارد. این بارکدها و اعداد آن‌ها کاملاَ مشخص و قابل خوانا هستند. در واقع شما نیازی ندارید که از دستگاه مخصوصی برای خواندن بارکد کارت استفاده کنید.

تفاوت بارکد با VIN چیست؟

بسیاری از مالکان بارکد را با VIN اشتباه می‌گیرند. بارکد شامل ۸ یا ۹ عدد است. دقت داشته باشید که در ساختار بارکد فقط عدد وجود دارند؛ اما VIN شماره ۱۷ رقمی و شامل اعداد و حروف است. هر دو شماره‌های بارکد و وین منحصر به فرد هستند؛ اما وین علاوه بر روی کارت، در سند هم مشخص است. در حالی که بارکد فقط پشت کارت خودرو قرار دارد. از طریق سند یا هر روش دیگری نمی‌توان به سریال کارت دسترسی پیدا کرد.

روش‌های استعلام و پرداخت خلافی خودرو برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو چندین روش وجود دارد که شما می‌توانید از هر یک استفاده کنید. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند: استعلام و پرداخت از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ (در مراجعه حضوری همراه داشتن بیمه شخص ثالث ضروری است.)

· استعلام خلافی خودرو با پیامک یا از موبایل و کد USSD

گرفتن خلافی و پرداخت از طریق سایت راهور دریافت و پرداخت از طریق اپلیکیشن‌های موبایل پرداخت از طریق ATM کدام روش استعلام خلافی بهتر است؟

شما می‌توانید از تمامی روش‌ها برای استعلام خلافی استفاده کنید. اینکه کدام یک را انتخاب کنید، بر اساس شرایط شما متفاوت است. در ادامه تا حدی این روش‌ها را با هم و در آخر با روش بارکد مقایسه کرده‌ایم.

مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ یکی از روش‌هایی است که اغلب مردم از آن استفاده می‌کنند. آن‌هایی است که اهل اینترنت و گوشی‌های هوشمند نیستند، این گزینه را انتخاب می‌کنند. فقط کافی است تا به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ محل سکونت یا کار خود مراجعه کنید. البته باید مبلغی را برای این کار پرداخت کنید. همچنین اینکه مدارک خودرو هم همراهتان باشد. اینکه چقدر در آنجا منتظر بمانید، بر اساس شلوغی متفاوت خواهد بود.

در روش پیامک، کد VIN کارت خودرو را به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ ارسال کنید. این تنها شماره معتبر است. بعد از ارسال کد، پیامکی حاوی خلافی برای شما ارسال خواهد شد. شما می‌توانید از طریق مراحل نوشته شده در پیامک، مبلغ جریمه را پرداخت کنید.

اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که شما می‌توانید با وارد کردن اطلاعات خودرو، استعلام خلافی را بگیرید. البته مراقب باشید که از هر برنامه موبایلی استفاده نکنید. بسیاری از این برنامه دارای قابلیت پرداخت آنلاین هستند و به راحتی می‌توانند به حساب بانکی شما دسترسی داشته باشند. البته برنامه‌های معتبری هم وجود دارند. به هر حال، سعی کنید که این روش، اولویت شما در پرداخت نباشد.

برای کسب اطلاعات جامع در خصوص استعلام خلافی خودرو با بارکد به لینک زیر مراجعه نمائید:

https://bimeh.com/mag/driving-offense-inquiry-by-barcode/

چگونگی استعلام خلافی خودرو با بارکد

برای استعلام خلافی خودرو با بارکد اولین قدم این است که وارد سایت پلیس راهور شوید. بعد در وسط صفحه، روی گزینه استعلام تخلفات رانندگی کلیک کنید. آدرس این بخش https://service.rahvar120.ir/page/infractions-police است. به این نکته مهم دقت داشته باشید که این استعلام کاملاَ رایگان است و هیچ هزینه‌ای نیاز نیست که پرداخت کنید.

استعلام خلافی خودرو با بارکد در حال حاضر راحت‌ترین روش است که شما می‌توانید از گرفتن خلافی ماشین خود استفاده کنید. فقط باید قبل از آن در سامانه سخا ثبت نام کنید. اگر هم از قبل نام‌نویسی کرده باشید، کافی اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید تا میزان خلافی را مشاهده کنید.

برای گرفتن خلافی با بارکد روی استعلام تخلف کلیک کنید.

بعد از کلیک روی این بخش، وارد سامانه سخا می‌شوید. اگر از قبل ثبت‌نام کرده باشید، فقط کافی است تا کد ملی و رمز عبور را وارد کنید. اگر ثبت‌نام نکرده باشید، باید در ابتدا عملیات ثبت‌نام را انجام دهید. بعد از وارد کردن کد ملی، می‌توانید شماره موبایل خود را مشاهده کنید. اگر شماره درست بود، دکمه «ادامه و تأیید» را بزنید؛ در غیر این صورت، شماره را باید ویرایش کنید.

ایجاد حساب سخا برای استعلام تخلف ضروری است.

بعد از ورود به سامانه سخا، فقط کافی است در باکس مربوطه شماره عددی بارکد خودرو را وارد کنید. بعد از کلیک روی دکمه، می‌توانید ریزخلافی را مشاهده کنید.

شماره سریال بارکد را برای دریافت خلافی در این بخش وارد کنید.

استعلام خلافی خودرو با بارکد یک روش سریعی است که شما می‌توانید از آن استفاده کنید. فقط لازم است که از قبل در سایت سخا ثبت‌نام خود را تکمیل کرده باشید.

منبع: مجله بیمه دات کام ( https://bimeh.com/mag)

کد خبر 576072

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خلافی خودرو خلافی خودرو آنلاین خودرو بیمه خودرو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استعلام خلافی خودرو با بارکد بارکد کارت خودرو شما می توانید شما می توانید پرداخت از طریق استفاده کنید برای استعلام وارد کنید ثبت نام روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره رمز کارت سوخت

کارت سوخت یکی از مهمترین مدارک هر خودرو محسوب می‌شود. بدون این کارت، امکان دسترسی به سوخت در پمپ‌های بنزین ایران وجود ندارد. یک نکته مهم در مورد هر کارت سوخت، رمز آن است. رمز کارت سوخت کلید دسترسی به سهمیه سوخت است و درصورت فراموش‌کردن آن، باید مراحلی را برای دریافت رمز جدید طی کنید تا کارت سوخت شما قابل استفاده باشد. در این مطلب آموزشی از دیجیاتو، به موضوع رمز کارت‌های سوخت و اقدامات پس از فراموشی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

رمز کارت سوخت و دردسر‌های آن

کارت‌های سوخت تمامی خودرو‌های صفرکیلومتر، دارای یک رمز است. این رمز چهار رقم آخر کد ملی مالک خودرو است که به‌صورت پیش‌فرض نقش رمز کارت‌های سوخت را ایفا می‌کند. کدملی مالک در هیچ کدام از قسمت‌های کارت سوخت درج نشده است، ازاین‌رو سرقت کارت سوخت یا جا ماندن آن در پمپ بنزین، شما را تا حدودی از خطرات حفظ می‌کند. بااین‌حال اگر تمامی مدارک اتومبیل شما سرقت شوند، رمز کارت‌های سوخت نیز در معرض لو رفتن قرار دارد؛ بنابراین گروهی از مالکان خودرو‌ها تمایل خواهند داشت تا پس از تحویل خودرو و کارت سوخت آن، رمز آن را تغییر دهند.

نکته‌ای دیگری که در این بین وجود دارد، مربوط به کارت سوخت خودرو‌های کارکرده است. هنگامی که شما یک خودرو کارکرده را خریداری می‌کنید، کارت سوختی با رمز کدملی مالک قبلی به شما تحویل داده خواهد شد. فرآیند تعویض و صدور کارت سوخت المثنی بسیار زمان‌بر است و اکثر افراد تمایلی ندارند تا درخواست صدور کارت سوخت جدید با نام و کدملی خودشان را صادر کنند. ازاین‌رو خریداران خودرو‌های کارکرده نیز تمایل خواهند داشت تا رمز کارت سوخت اتومبیل کارکرده را به دلخواه خود تغییر دهند.

سومین حالتی که مشکلاتی در حوزه رمز کارت سوخت به وجود می‌آورد، فراموشی آن است. این مورد به‌خصوص در مورد خودرو‌هایی که چندبار توسط افراد مختلف خرید و فروش شده‌اند، بسیار رخ می‌دهد. رمز کارت‌های سوخت این خودرو‌ها براساس شماره ملی مالک نخستین خودرو است، در‌حالی‌که ممکن این خودرو هم‌اکنون در تملک سومین یا چهارمین خریدار باشد. به یاد سپردن یک رمز چند رقمی برای افراد بسیاری دشوار است، ازاین‌رو فراموشی رمز کارت‌های سوخت مشکلی مرسوم به حساب می‌آید.

مدت زمان اعتبار رمز کارت‌های تازه صادر شده چقدر است؟

زمانی که کارت سوخت جدیدی به شما تحویل داده می‌شود، ۴ رقم آخر کدملی مالک به‌صورت پیش‌فرض رمز آن را تشکیل می‌دهد. شما به مدت یک‌ماه فرصت دارید تا با استفاده از کارت جدید خود، اقدام به سوخت‌گیری نمایید. در غیر این‌صورت کارت سوخت شما غیرفعال می‌شود و باید یکبار دیگر برای فعال‌سازی آن به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید.

اگر رمز کارت سوخت را فراموش کردیم، چه کنیم؟

در قسمت‌های قبل به این موضوع اشاره کردیم که مشکل فراموشی رمز کارت‌های سوخت در مورد خودرو‌های قدیمی بسیار رخ می‌دهد. اگر رمز کارت‌های سوخت خود را فراموش کردید یا آن‌که فروشنده خودرو از ارائه رمز کارت‌های سوخت به شما خودداری کرد، باید به یکی از دفتر نواحی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنید تا رمز کارت شما بازیابی شود.

درصورتی‌که کارت سوخت شما گم شده باشد یا رمز آن قابل بازیابی نباشد، باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این حالت شما باید درخواست غیرفعال‌کردن کارت سوخت را صادر کنید که در اصطلاح عامه به سوزاندن کارت سوخت شهرت دارد. پس از آن لازم است تا برای صدور کارت سوخت جدید درخواست دهید.

تغییر رمز کارت‌های سوخت چگونه امکان‌پذیر است؟

برخی مالکان تمایل دارند تا رمز کارت‌های سوخت خودرو را پس از تحویل گرفتن تغییر دهند. همانند بخش مربوط به فراموشی رمز، باید برای تغییر رمز به دفاتر شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور مراجعه کنید. برای انجام عملیات تغییر رمز، باید شرایط زیر فراهم باشد:

حضور مالک اصلی یا وکیل او همراه با وکالت‌نامه

مدارک شناسایی مالک و وکیل

مدارک شناسایی وسیله نقلیه

اصل کارت سوخت

تکمیل فرم تغییر رمز

اگر رمز کارت سوخت را اشتباه وارد کنیم، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

درصورتی‌که سه بار رمز کارت‌های سوخت را اشتباه وارد کنید، کارت سوخت شما غیرفعال خواهد شد. البته درصورتی فراموشی یا سرقت کارت سوخت نیز باید درخواست غیرفعال‌سازی کارت سوخت از سوی مالک صادر شود.

هنگامی که کارت سوخت شما غیرفعال شود، راهی برای استفاده مجدد از آن وجود ندارد. در این حالت باید به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و درخواست صدور کارت سوخت المثنی را صادر کنید.

غیرفعال شدن کارت سوخت چگونه به کاربر اطلاع داده می‌شود؟

هنگامی که کاربر با کارت سوخت غیرفعال‌شده برای سوخت‌گیری مراجعه می‌کند، با کد خطای ۲۵ روبه‌رو خواهد شد. این کد هنگامی به کاربر نمایش داده می‌شود که کارت سوخت او از نظر فیزیکی مشکل پیدا کرده یا آن‌که غیرفعال شده باشد. نمایش این کد به معنای عدم امکان استفاده از کارت سوخت است. در این حالت باید برای صدور کارت سوخت جدید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.

ممبع: تیتر کوتاه

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • فردا، مهلت پایانی مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی از طریق سایت «سهما»
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • ثبت کد ارسالی برای استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش تا نیمه خرداد
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت